1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 3,94 out of 5)
Loading ... Loading ...

Mer om Mickes

mickes-affar.jpg

Micke har en skivbutik på Långholmsgatan 20, vid Hornstull i Stockholm.En del tycker att den är super, en del tycker den är bra. Sen så finns det dom som vänder i dörren – förhoppningsvis för att det är fullt i butiken…

Micke – det är jag det! Och jag, jag begravde mig i min butik här i Hornstull för i skrivande stund drygt sexton år sen, och har ännu inte lyckats hitta ut. Det gör inte så mycket, jag trivs alldeles utmärkt här bland alla skivor och underhållande kunder. Det är ofta som jag inte kan slita mig härifrån förräns midnatt…
Mitt musikintresse är utan tvekan stort, det är det som gjort affären till det som den är. Dock är mitt intesse inte mer värt än någon annans. När du är inne på Mickes, var inte rädd för att fråga om precis vad som helst, allas tankar om musik är faktiskt lika mycket värda!

Sen drygt tio år tillbaka så finns det på Långholmsgatan 13, snett tvärs över gatan, en till butik med namnet Mickes.

De två bútikerna har lite varierat utbud.

I den stora butiken så ligger tonvikten på mest på traditionell Rock, Hårdrock, Soul, Blues och Jazz. En sektion med klassisk musik finns också.

I den lilla tvärs över gatan har vi däremot lagt på tonvikten på Hip-Hop, Reggae, Elektroniskt, R’n B, Dancehall och dyl.

VI KÖPER SKIVOR!!!

Vad är det som vi helst köper då? Och hur mycket pengar blir det?

Jo, det kan vara lite av varje: LP-skivor, gammalt som nytt! CD-skivor och DVD-filmer.

Sen är det ju självklart så att inom varje kategori så finns det sånt som är intressant och sånt som är helt ointressant. Enklaste sättet att få reda på om det som du har hemma är värt någonting och på ett ungefär hur mycket är att ringa och förklara vad det är som du har så får vi se om vi blir lite klokare!

Vad är det då som vi huvudsakligen säljer då?
Jo:
Pop och rock från 50- 60- 70- 80- och 90-talet! Både på CD och vinyl!
Hårdrock!
Jazz!
Blues!
Reggae!
Soul!
Country!
Världsmusik!
Progg!

Därutöver så har vi ett stort sortiment med DVD-filmer, både spel- och musikfilmer, och en hel del serietidningar och seriealbum!!!

Ring gärna och kolla om det som du söker finns inne!!!
08-668 10 23

Eller, om du finns i närheten:Kom förbi!

Öppettider i den STORA butiken på Långholmsgatan 20:

Måndag-Lördag: 11-22 eventuellt senare
Söndagar och helgdagar 12-22 eventuellt senare

I den LILLA butiken på Långholmsgatan 13:

Måndag-Fredag 13.00-20.00
Lördag 12.00-16.00

Tunnelbana:Röda linjen till Hornstull
Buss: 4 eller 40 till Hornstull


Till butikens websida


Tillbaka till Bloggen

Mitt musikintresse är så pass stort att jag sen hösten -06 driver en blogg. Det är den som du har klickat in på. Gå till öppningssidan och läs om det dagsaktuella – som dock troligtvis inte handlar om vad som händer i dag…snarare vad som hände för fyrtio år sen…Det är inte så många som skriver om det idag så jag ser det som mitt kall att förhindra att den tiden bara upphör att existera i människors medvetande…

Popularity: 22% [?]