1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

03.01.12

Melodifestivalen 20012 3/1

Posted in Min blogg at 8:15 e m

melodifestivalen-2012-logga_200.jpg

Tung morgon som följde på en sen blöt natt…
Snabbt iväg till arenan för det första ”på plats”-repet av tre.
I morgon rör det sig om genrep. Det börjar dra ihop sig…

Allt gick helt lysande. Kan Thorsten hålla den nivån på lördag kväll så kan vad som helst hända!

Därefter var det en web-intervju med SVT där Uffes mobil återigen – som i Växjö under Björkmans ankomsttal – ringer mitt i någons visdomsord, och Uffes signal är inte direkt av det lågmälda slaget…Ett TUNGT hårdrocksriff…
Jag kväver effektivt en svordom, men det känns som om luften gick ur intervjun där. Likt en backhoppare som mitt i flygningen för en sekund vinglar till, tappar höjd och sen bara tar ner hoppet då det ändå är kört så blir det bara två pliktskyldiga frågor till och inte mycket till svar.

Därpå kvällens direktsända lottning på arenascenen!
När Björn Ranelid lyckades krångla sig till final så var min första spontana reaktion: Ajajaj, nu får vi Andreas Jonsson i andra chansen! Inte bra!
Nu blev det ju inte så, utan i stället Christer Sjögren och Lotta Engberg. Känns spontant som en lättare match, men knappast en given seger. Långt därifrån. Självklart så får vi finna oss i att vara ”underdogs”. Både Christer och Lotta är två charmanta superveteraner i schlagervärlden. Nu är ju det här inte längre en schlagertävling, men i just det här fallet så känns det lite som att vi möter dom på deras egen planhalva. Just våra två låtar är otvetydigt så nära schlager man kan komma i den andra chansen.

Christer är dessutom något så roligt som en kund i butiken! Singelskivor från sextiotalet är hans specialitet, något som han ofta kom och köpte i stora mängder. Just då så bodde han i närheten, så det senaste besöket daterar sig till fyra år tillbaka. Men…jag kommer ihåg honom och han både mig och butiken.

Att Lotta sen är som hon är: trevlig, naturlig, parant, stilig m.m. gör det hela till en rätt så angenäm situation.
OM vi vinner och därmed slår ut dom så är det kanon för oss som går vidare
OM dom slår ut oss…så kommer det ändå att kännas ganska OK. Jag kommer inte att känna mig det minsta missundsam emot Crister och Lotta i en sådan situation.

Återkommer mycket snart…

Popularity: 10% [?]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *