1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

04.23.11

Pilgrimsvandringen Etapp 3

Posted in Min blogg at 12:01 f m

Är det några av er som funderar över de senaste dagarnas skriverier? Två och en halv mil ena dan, drygt tre mil nästa. Jaha…det här liknar inte mycket den i sin butik sju dagar i veckan inlåste skivdealaren som på sin enda lilla fritid skriver recensioner om plattor som ingen kom ihåg ens när de släpptes.
Kan det vara sant? Gick han verkligen till fots drygt tre mil på en dag? Har jag hamnat på en blogg som är till förväxling lik Mickes från skivbutiken?

Sanningen är att jag alltid varit något av en gångare. Innan jag flyttade till där jag bor nu, dvs till samma hus där den större av butikerna finns, så bodde jag i Kristineberg, tre och en halv kilometer härifrån. Ofta promenerade jag både till och från jobbet. Och innan dess, dvs innan jag öppnade eget och följdaktligen hade gott om sk ledig tid, så promenerade jag i stort sett vart jag än skulle i stan.
Skulle jag hem till någon som bodde i Skanstull så tog jag mig den timme det behövdes i stället för att ta tunnelbanan med ev byte och kanske även buss. På med freestyle-lurarna och i väg ut på Stockholms gator. Härligt!
Längre fotvandringar har jag gjort även under senare år, skillnaden är bara att jag inte bloggat om dom, som nu. Jag ska ta upp några av dom lite senare.

Så…det här är bara tillbaka till det naturliga, det ursprungliga, just så som det ska vara. Jag älskar verkligen att gå till fots, när jag gör det så känner jag ett lyckorus som kan vara svårt att klä i ord.

Tillbaka till dagen i dag.
Något som slår mig här på Gotland är hur lite folk som man ser utomhus så här års. Och då menar jag givetvis inte Visby, utan övriga ön. Den första dagen så såg jag sex människor, varav två var skogsarbetare. Hitintills har jag inte sett en annan människa som har promenerat längs vägen. (Det här skriver jag på bussen till Slite, och givetvis, precis i den sekund som jag avslutar meningen så ser jag en familj med ett par hundar gåendes längs landsvägen…).
Frånvaron av affärer, resauranger och fik är också snudd på frapperande. Var köper alla människor sin mat? Många har nog flera mil till närmsta mataffär. Tänk att en lördagkväll upptäcka att mjölken är slut…

I dag från Slite – etapp 3:s startpunkt – så gick jag länge längs havet. Bedövande vackert med ett näst intill spegelblankt hav. Lätt molnigt men med en väldigt klar luft. Idealiskt för fotografering med andra ord, men tyvärr så hade jag redan kört slut på den sista filmrullen. (Varför köpte jag inte tio rullar på en gång i Stockholm innan jag åkte?).
Mot slutet så blev det lite väl mycket sankmark för min smak, framför allt för mina skor, så det blev till slut en mindre befrielse att komma upp på landsvägen. (Såg förresten inte en människa under hela denna vackra strandpromenad).
Hur som helst – inte mer än 17 kilometer i dag, kändes faktiskt som rena söndagsturen, men en bra uppmjukning inför morgondagens etapp Gothem – Ljugarn. En historia på 35 kilometer, med packning… Nåja, det som måste göras ska också göras. När jag någon gång på eftermiddagen passerar Kräklingbo (vilket namn på en ort) så kan jag säga till mig själv: Halvvägs!

Popularity: 30% [?]

5 Comments »

 1. Lena Wärmé said,

  04.23.11 at 6:33 e m

  Så roligt att få veta vilken entusiastisk gångare du är!
  Inte bara entusiastisk utan även uthållig! Själv är jag sedan
  jag var barn gångare och går vart jag än ska ( i stort sett!)
  Följer intresserat din gång på Gotland.

 2. Linnea d.ä. said,

  04.23.11 at 6:52 e m

  Underbart att läsa Micke!! Utan tvekan kommer resan fortsätta i samma fantastiska stil, inspirerande grej du gör. Hälsningar från NYC, Hornstullsfika i sommar?

 3. Micke said,

  04.23.11 at 11:10 e m

  Härligt att få höra från dig, Linnea!
  Fika i sommar? You bet! Ser fram emot att få höra allt som hänt dig sen sist.
  Vi hörs så fort du kommer hem!

 4. Stjofön Presley said,

  04.24.11 at 8:50 e m

  Bra att du tar för dig av det livets goda som det innebär att vara ute och lufta apstlahästarna! Bröderna hälsar, Reg har snart gjort slut på pengarna från Love is all around.

 5. Micke said,

  04.24.11 at 10:37 e m

  Man kan ju alltid försöka.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *