1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

04.21.11

Pilgrimsvandringen Etapp 2

Posted in Min blogg at 11:21 e m

Etapp två Fårösund-Slite avklarad.
Klart ”slitigare” än gårdagens inledningsrunda. Det visade sig också att jag även den här gången underskattat längden på distansen. 30 kilometer den stora vägen var det enligt skyltarna, och inte 25 som jag fått för mig. Då jag dessutom gick på de i förhållande till landsvägen betydligt mer pittoreska men ack så slingriga småvägarna så blev det nog ett par kilometer till. Bra frustrerande att efter tre timmars oupphörligt knallande komma fram till vid Hellvi kyrka, och där se en skylt: Slite 14 kilometer.
Väl framme nån timme senare så upptäckte jag att Slite är en lustigt utbredd ort. Till ytan så måste den ju vara minst lika stor som en del svenska städer typ Norrtälje, Bollnäs eller Vaxholm som har betydligt flera innevånare. Alltså när jag trodde jag kommit fram så var det närmare en halvtimmes marscherande kvar till centrum.
Nåja, det här är ju en pilgrimsfärd som ska rensa sinnnet på en massa skräp, och inte en semestertripp, så det är bara att acceptera situationen.
Och…tre mil avverkade i dag gör att det nu rör sig om inte mer än runt 120 kvar, och fem dar att ta det på. Tjugofyra kilometer i snitt kvar. Ska fixas, inga problem. Ända problemet är att jag från och med i morgon är tvungen att ta med mig min packning, dvs ryggsäcken. Men, tar vi det bara lugnt och inte gör sådana non stop-etapper på sex timmar så ska det nog gå vägen även med ryggan.

Åkte efter Slite tillbaka med bussen till Fårusund där jag tog färjan över till Fårö. Tar mig i morgon tillbaka till Slite för att därifrån starta färden mot…Gothem!

Popularity: 28% [?]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *