1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

04.20.11

Pilgrimsvandringen Prolog

Posted in Min blogg at 9:25 f m

Jag kände för någon vecka sedan att det fick vara nog för ett tag.
Arbete sju dagar i veckan, bloggande och skivinspelning tog nog hårdare på mitt psyke än vad jag trodde att det skulle göra.
Inte en recension på en månad är ingen slump. Jag hittade helt enkelt ingen skiva att skriva om. Hade överhuvudtaget inte ens lust att lyssna på någon platta, och då blir det ju faktiskt ännu svårare.
Ingen lust att ens röra en gitarr heller, ja knappt lust med nånting överhuvudtaget, och nog allra minst lust med att arbeta.

Bestämde mig för en tio dagar sedan att helt sonika rymma fältet för att tömma mitt huvud på överblivet kvarlämnat skräp.
En helande pilgrimsvandring i tystnad, med ett minimum av input och inte riktigt så många människor runt mig som vanligt var precis det som jag kände att jag behövde.

Lämnade Stockholm för Gotland i går med min Manuela. Hon stannade dock kvar hos sina föräldrar i Fårösund.
Åkte vidare ensam till Fårö på kvällen, till Kutens Bensin, öns berömda rockklubb som även har Bed and Breakfast. Inte fullt så livlig i april som i juli, men ändå. Den finns där.
Planen är att i dag ta mig ut till fyren på öns östra sida för att sen till fots ta mig ner till…Hoburgsgubben! Så långt västerut som man kan komma.
Jag återkommer med täta rapporter under de kommande dagarna.

I går kväll runt elva, vid läggdags, gick jag ut från Tomas och Val som driver Kutens ut till stugan med namnet Bergmansviten där jag sov i natt. Lite tagen av vårnatten gick jag försiktigt i mörkret ner till vattnet. Väl nere vid bryggan i det kolmörker som det ofta blir ute på landet, så såg jag helt plötsligt en eldsflamma långt ute till havs! Långt, långt därute, precis vid horisonten så syntes en starkt brinnande rödgul flamma. Dramatiskt minst sagt. Var det ett fartyg som brann långt därute? Vackert, dramatiskt men självklart även skrämmande. Tänk om det var en båt?
Efter en minut så kom jag dock på vad det var. Det var ju månen som gick upp ur havet!
Jag sprang tillbaka till stugan och hämtade min kamera, satte av mot stranden och ställde mig där och tog ett trettital foton – med en sekunds slutartid – på detta enorma naturspektakel. Ovanför mig på himlen så lyste det av ett par miljoner stjärnor.
Förtrollande. Magiskt. Snudd på helt överväldigande.
Visst är det häftigt att tillbringa sina kvällar och tidiga nätter i en egen ägandes kvartersbutik, men verkligheten utanför kan vara minst lika magisk den, om inte ännu mer…

I dag börjar första etappen. Fårö fyr – Fårösund. C:a 18 kilometer.
Återkommer med rapport i kväll.

Popularity: 23% [?]

4 Comments »

 1. Lena Wärmé said,

  04.20.11 at 2:28 e m

  Hej Micke!
  Så skönt att du får vila dig, du verkar ha ha haft ett digert program.
  Fascinerande med månen och havet! För att inte tala om stjärnorna.
  Verkligen en ynnest att få vara på Fårö!

 2. JB said,

  04.22.11 at 1:05 f m

  ”min Manuela”?

 3. Peter Johansson said,

  04.22.11 at 2:11 f m

  Jag hoppas att inte recensionerna skall kännas som något tvång! Vi är säkert några hardcorefans som förväntansfullt kollar kollar din blogg varje dag! Samtidigt har vi vi full förståelse att du har annat att göra och vi vet att ibland orkar man inte ta till sig god musik. När du är inspirerad är du den bästa recensent jag någonsin läst! Och vi har tålamod Micke! Du behöver inte ens recensera plattor för att vi skall följa dig. Ett litet livstecken då och då bara, så vi vet att du är ok.
  Glad Påsk!

 4. Micke said,

  04.22.11 at 10:01 f m

  Tack Peter!
  De orden ger god inspiration och ett gott incitament för framtiden!

  Och…jo, Manuela är min flickvän vars föräldrar bor i Fårösund.
  Det var just på Fårö i september förra året som vi träffades.
  Men…hon är inte med på vandringen!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *