1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

07.10.10

En Kort Presentation Av Mig Själv Och Vad Jag Sysslar Med För Nytillkomna Läsare

Posted in Min blogg at 2:47 e m

hornstull.jpg

Hej Igen.

Det ska omedelbart medges: det går ryckigt i skrivandet! En period med fem inlägg på åtta dar följs av total tystnad i fyra månader typ.
Helt oacceptabelt. Får helt enkelt inte upprepas, och ska heller ej upprepas!

Ett helt nytillkommet incitament är dock att sen ett par dar tillbaka så har en nystartad lokal nättidning – ”mitt Hornstull” – satt in en länk som går till just denna blogg. Kul, men också något som mer eller mindre tvingar fram ny text…hela tiden! Och det kommer att komma, jag lovar och försäkrar…

Alltså: Micke Englund – det är jag det. Innehavare av skivbutiken Mickes Serier, CD & Vinyl som ligger på Långholmsgatan 20 i Hornstull, längst ut på Södermalms nordvästra sida.
Större delen av min vakna tid är jag sysselsatt med konststycket att få denna butik att gå runt, något som knappast gör sig av sig självt, men, som vi alla vet så är det ju trots allt så att till syvende och sist så är det vägen som är målet. Sett från den synvinkeln så kan mitt liv knappast bli bättre: 12-14 timmars dagligt vandrande mot en okänd destination, lite grann som Caines eviga vandring över den amerikanska kontinenten i 70-talets amerikanska TV-serie Kung Fu.

Sett ur en annan synvinkel så har jag inga som helst problem med att titt som tätt fråga mig vart alla lediga helger, sociala kontakter utanför butiken och härliga utlandsresor tog vägen efter att jag startade min butik.

Så…verkligheten befinner sig nog någonstans däremellan. Visst är det något av ett evighetsarbete att driva en butik, känslan av att aldrig någon gång kunna låsa dörren på kvällen med känsla av att allt som bör göras är gjort kan med tiden bli rätt tärande.
Och självklart så skulle det vara skönt att kunna vakna upp på lördagsmorgonen och sträcka på sig med noll saker på ”saker-som-måste-göras-i-dag-listan”, för att sen somna om. Var det nu ändå något att göra så skulle det ju ändå finnasen söndag att göra det på…
Förutom dessa små trivialiteter och lite annat som försvunnit på vägen så är ändå det mesta kanon med att driva eget. Bara jag inte dör i förtid på grund av en hjärtinfarkt (kom ihåg var ni först läste det…) så är det värt all möda och alla uppoffringar att driva eget och träffa människor från förmiddag till sent in på kvällen.

Vad är det för slags butik som jag hänger i då?
JO! För den som inte redan kände till det så är det en butik för främst begagnade vinyl- och CD-skivor men också med ett stort utbud på serier och DVD-filmer. Låter det kul? Titta in om du ännu inte har gjort det?

Bloggen?
Bloggen är en c:a fyra år gammal skapelse som de sista två åren nästan uteslutande har berört svensk musik någon gång utgiven på LP. Ett ambitiöst projekt som kräver både tid och inspiration.

Hornstull?
Den häftigaste stadsdelen i världens vackraste stad…fast det visste ni väl redan…

Vi hörs snart igen hoppas jag.
Micke

Popularity: 35% [?]

9 Comments »

 1. Peter Lindgren said,

  07.10.10 at 6:13 e m

  Varmt (!) välkommen åter! Nu kanske man får läsa något från vårens besök hos PJ Proby…

  Ser jag dig på scenen eller i publiken när Flincken uppträder på Grönan på tisdag?

 2. Micke said,

  07.10.10 at 6:18 e m

  Jo,det är tänkt att jag ska vara med på tisdag, säker kan man dock aldrig vara…

 3. Lena Wärmé said,

  07.10.10 at 10:28 e m

  Åh, vad roligt att du skriver igen! Jag kollade rent rutinmässigt som jag ofta gör när jag går in på internet och såg att du skrivit igen. När kommer uppträdandet att bli på Grönan på tisdag?

 4. Micke said,

  07.10.10 at 11:04 e m

  Hej Lena,kul att höra från dig igen!
  Jo, vi börjar spela klockan 20.00. Fint väder är utlovat från SMHI…

 5. Tobbe said,

  07.11.10 at 5:12 f m

  Skrev igår ut reecension av Tages studio här från 2008.
  Här finns, ej att förglömma, ett stort musikarkiv efter alla år.
  Och nu fortsätter det. Roligt!
  Vi hörs och syns!
  varmaste (30 gr.) hälsningar!
  Tobbe

 6. Tommy said,

  07.11.10 at 11:28 e m

  Fortsätt! Jag följer med. Kul:)

 7. Jonatan said,

  07.30.10 at 1:49 e m

  Kul att du är tillbaka! Knappar in lite titt som tätt och hoppas på nya inlägg. Jag vill också höra något snaskigt om PJ. Om man får önska: recensioner på svenska R´n´B-band från 60-talet…Namelosers, Friends, Lea Riders, T-Boones m.m.

 8. Alexander said,

  07.31.10 at 3:38 e m

  Ser fram mot nya inlägg! Detta är den enda blogg jag investerar tid kring

 9. Katy said,

  08.03.10 at 8:07 e m

  Hejsan Micke!

  Jag heter Katja och jag har besökt din butik (båda dina butiker) flera gånger. Jag undrar bara om du letar efter personal. Tack i förskott.

  Katja

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *