1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

08.08.09

Bernie Marsden från Whitesnake på Sjöhästen!!!

Posted in Min blogg at 7:28 e m

bernie.jpg

Den 21 Augusti så smäller det!!!

Årtiondets spelning på lut i Hornstull? Ja kanske det..

Bernie Marsden, gitarrist och sångare känd från framför allt sin sejour i tidiga Whitesnake men även från sitt deltagande i grupper som Babe Ruth, UFO, Snakes, Alaska, M3 såväl som sin egen solokarriär kommer till Sjöhästen i Hornstull för en spelning ackompanjerad av inga mindre än Revolutionsorkestern!!!
På den 21:a Augustis meny kommer det att presenteras blues, och då framför allt från Bernie Marsdens soloskiva Tribute to Peter Green – en hyllning till Fleetwood Macs ursprunglige gitarrist Peter Green – men även något enstaka nummer från Whitesnakes tidiga repertoar.
Supportakt tillkommer, hemligt vad det är ända tills start!

Insläpp på Sjöhästen från 21.00, musiken startar runt 22.00.
Entrepris är 150 kronor.
Adressen är Långholmsgatan 24, T-banan är Hornstull.

Märk väl att antal platser är begränsat. Kom i tid!

21 Augusti alltså!

För mera info: ring 08-668 10 23 och be att få prata med Micke.

Popularity: 48% [?]

6 Comments »

 1. Erik said,

  08.17.09 at 3:29 e m

  Blev så chockad när du berättade detta i butiken häromdagen att jag alldeles glömde bort att skryta med mina Whitesnakeminnen.

  Såg dem i den mest klassiska sättningen på Göta Lejon 1981. Minns tillställningen med lyrisk glädje. Trots intaget av en flaska Aurora strax innan, vilket var den vanliga dosen innan en konsert på den tiden. Tur att man själv inte skulle sjunga, eftersom jag har ett svagt minne av att tungan lätt klibbade fast i gommen när den runnit ner. Men pigg blev man åtminstone av sockerchocken.

  Såg dem nästa gång 1983 på Hovet med Ozzy som förband (förperson är ett mer korrekt begrepp i dessa korrekta tider…). Som vanligt satt vi och ”laddade” innan, vilket gjorde att när vi närmade oss Hovet, tveksamt blev stående utanför lyssnandes och svärandes: ”Va fan, det är ju Ozzy som har börjat!” Första gången jag var med om att en artist körde igång i tid. Nåväl, Whitesnake lyckades vi se hela giget iaf och de var lika bra som på Göta två år tidigare.

  Tredje och senaste Whitesnakeminnet är från Grand Hotel 1984. Jovisst, de lirade i Vinterträdgården på Måndagsbörsen som ju direktsändes i burken. Hade en kompis vars morsa arbetade i branschen på något vis, och hon hade fixat plåtar till evenemanget. De drog väl en fyra-fem låtar, och jag vill minnas att de lirade jävligt högt. Då var ju förstås inte Bernie med, men bra var det hursomhelst. Ett litet efterspel var att vi efter Måndagsbörsen skulle gå vidare någonstans, och valet föll på nattklubben Alexandra. Vi tog oss dit och ställde oss i kön i hopp om att bekvämt glida in, självförtroendestinna som vi var. Och vilka kommer glidande FÖRBI kön efter bara fem-tio minuter tror ni? Just det: Grabbarna grus. Mitt klaraste minne är att jag tyckte Jon Lord, åtminstone på en meters håll, såg så jädrans gammal ut eftersom hans hår var i det närmaste helt grått. Ungefär som Bernie Marsdens är idag. Eller mitt eget för den delen, om än inte av samma längd… Och, nä vi blev inte insläppta på den tidens hottaste ställe tyvärr. Men nu ska jag vara i tid på Sjöhästen, som mig veterligen inte har samma klädkrav…

  /Erik

  P.S. förresten Micke. Det står att man ska kontakta dig för mera info. Det rör sig väl inte om förköp hoppas jag…

 2. Micke said,

  08.18.09 at 12:14 e m

  Det går nog bra att bara komma in runt 21.00…

 3. Dr Trött said,

  08.22.09 at 8:01 e m

  Om det inte blev fullsatt så kan det ju inte ha berott på den rakt igenom exemplariska annonseringen av gigget… Eller? Urk. När fan ska Sjöhästen skaffa sig en hemsida?

 4. johan said,

  10.03.09 at 11:45 e m

  hej. när kommer thorsten och ni uppträda igen??

 5. Michael Hellbar said,

  01.22.10 at 11:26 f m

  Minns att även jag lyckades smita in på nämnda Whitesnake spelning… Jag och min vän Cyril kröp fram mellan borden och placerade oss rakt framför John Sykes och blev helt bortblåsta… Tittar man på tv – klipp från detta framträdande är det få bilder på just honom och det beror på att vi var i vägen för den rörliga kameran framför höger scenkant. Minns att jag fick en trummstock från Cozy som en sniken lagerarbetare på dåvarande PolyGram lurade av mig nåt år senare. Jävligt skönt minne och kul att se dessa legendariska musiker lira LIVE bara nån meter bort…

 6. Micke said,

  01.22.10 at 8:11 e m

  Hej Micke H.!
  Kul att se dig och din kommentar här!
  Cyril…är det Cyril Hellman månne? Hellbar och Hellman, a match made in hell?
  Fö så tycker jag nog att Bernie Marsden är åtskilliga strå vassare än John Sykes. Visst, Sykes är onekligen betydligt snyggare än sin föregångare i gruppen, men…det som jag nu går igång på är ändå ett snyggt och väl placerat vibrato, ett sånt som den gode Bernie är mästare på…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *