1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

03.28.08

Svenska Singlar Med Grupper/Artister Som Aldrig Gjorde En LP #1 Annaabee-Nox Where Have You Been/Move It Baby

Posted in Min blogg at 1:04 f m

annabee1.jpg

Annaabee Nox var en grupp från Stockholm som då och då brukar nämnas som ett av de där banden som kunde ha blivit hur stora som helst om inte…Just det, om inte om hade varit…
Måhända var det så, gruppen gjorde hur som helst sju stycken singlar, samtliga idag eftersökta men svåra att få tag på. Dock aldrig någon LP.
Borde dom få ha gjort det? Tja, av den här singeln att döma så kanske det är lite tveksamt…

SIDA A
Where Have You Been

Jaha, det här får ju Sleep Little Girl att framstå som ett episkt mästerverk…Gräsligt rent ut sagt. Det låter falskt å det grövsta, hemskt. Fanns det ingen med kurage nog att berätta att en sån inspelning bör man nog inte ge ut på skiva?
Låten i sig är inte helt fel, det är lite grann som en långsam tagning av Please Please Mister Postman. Alla andra jämförelser med grupper och artister som har spelat in den låten glöms direkt bort!

SIDA B
Move It Baby

Lustigt nog betydligt bättre utan att för den skull vara speciellt bra. En hel del garage med pumpande bas och taggtrådsgitarr. Fortfarande taskig sång men inte lika katastrofal som på A-sidan.
Det här är långt ifrån ens godkänt men i alla fall något som kan passera som en ”riktig” låt…

Summa summarum en riktigt usel singel med en katastrofal A-sida och en dålig B-sida. Efter att ha hört tejpen så borde grabbarna ha åkt hem och övat på låtarna i en vecka. Efter det så hade det nog kunnat bli bra, i det här skedet var dom inte mogna för att spela in en skiva. Det är singeln i sig tillräckligt bevis för.
Nåja, Tages började ganska så risigt dom också, för att inom loppet av något år tillhöra världseliten, så jag vill absolut inte döma ut Annaabee-nox på enbart den här singeln. Jag hoppas på att få återkomma i ärendet med ett roligare alster lite senare! Slutomdömet här är dock obönhörligt…

Slutbetyg: en ETTA av fem möjliga…

Popularity: 54% [?]

10 Comments »

 1. Lennart Wrigholm said,

  03.28.08 at 8:45 f m

  Annabeenox var ett väldigt kul och ambitiöst gäng. Jag såg dem någon gång och hade sedermera ofta givande diskussioner med gängets sångare, Ola. Denne var, liksom undertecknad, verksam som discjockey under många år.

  De fick, dessvärre, aldrig till det på platta. Att de fick möjlighet göra så många singelplattor som de gjorde, utan någon form av försäljningsframgång, kan säkerligen bero på att Ola var en man som kunde sälja såväl is till eskimåer som sand till araber. Bara han var på det humöret.
  Inte ens den mest kallsinnige skivbolagsmogul kunde säga nej till honom.

 2. Peter Johansson said,

  03.28.08 at 7:43 e m

  Annaabee-Nox är ett sånt där band som jag bara läst om men aldrig hört. Tyvärr. Det borde släppas några samlingsplattor med de där grupperna som aldrig gjorde någon LP.
  Peter

 3. Göran Brandels said,

  03.30.08 at 3:56 e m

  Tack för att du skriver om ett ”bortglömt” svenskt 60-talsband. Jag gillar verkligen Noxarna trots att låtproduktionen var ojämn. Jag har helt nyligen fått tag i den 7:e och sista singel de gjorde (har alla nu). Anna Be Nice & Always On My Mind är två riktiga poppärlor som står sig än idag. Sen blir det inte sämre av att de spelade in en Blom-Lagerberg-komposition på den 6:e singeln. Den heter Playboy On The Run och gjordes aldrig av Tages själva. Jag hittade den för några år sedan på en skivmässa. Lite extra kul är att denna text står skriven på framsidam: ”Tja Styr-Björn. Hälsn. A-Nox”.

 4. Galento said,

  04.02.08 at 8:13 e m

  En fråga.
  Var Annaabeenox från vällingby ?

 5. Micke said,

  04.02.08 at 8:43 e m

  Om jag minns rätt så var det Vällingby som dom kom från.

 6. Göran Brandels said,

  04.03.08 at 10:48 e m

  Vad jag har läst mig till i några poptidningar från 60-talet så var Noxarna från Vällingby och Stockholm. De bildades i februari 1963 och kallade sig först för Sparkling och bytte sedan till Snuffs innan de fastnade för Annaabee-Nox. Jag har länge sökt efter inspelningar med gruppen och hittat sju singelskivor, en låt på Bildjournalens flexiskiva 1966 (Bo Bo Boggie Pack) och två liveinspelning från Sveriges Radio. Där fram för de sex låtar och intervjuas där emellan. Där finns bl a med Baby Sitting Boggie som de endast gjorde på scen. I en poptidning står det så här: ”Med en uppseendeväckande show gjorde Kenta entré i barnvagn iförd napp och blöjor. Han fejkade en urinering i en potta och hällde det sen över Ola medan de spelade baby Sittin’ Boggie.” Vad säger ni om det?

 7. Lennart Wrigholm said,

  04.04.08 at 7:23 e m

  Ett litet tips till Peter Johansson som ovan skriver att man borde göra ett album med de där gängen som aldrig fick göra en LP.
  EMI gav 1979 ut en dubbel-LP med titeln Du Skulle Vart Me´ – En tillbakablick på de svenska pop-åren 1963 – 69.
  Här hittar du ganska mycket uddaspår från EMI´s arkiv. Med bl.a Cherry Stones, Plommons, The Sleepstones m.fl

  Den har säkert Micke stående i någon back!

 8. Peter Johansson said,

  04.06.08 at 12:18 e m

  Tack Lennart för tipset! Jag känner igen titeln men har av någon anledning totalt missat plattan. Nå Micke, finns den möjligtvis i någon back hos dig?
  Peter

 9. Nico said,

  11.21.08 at 8:54 e m

  ”Du skulle Vart Me” är ett mycket dåligt samlingsalbum, där finns två låtar av nox men de är inga höjdare. Hur får man tag på dessa liveinspelningar från Sveriges Radio? Hade mer än gärna fått tag på den inspelningen. Jag läste på en sida att det gjorts en bootleg CD av Annaabee-nox men har aldrig sett den någonstans.

 10. Hibbitt said,

  07.26.12 at 11:30 f m

  Anders F Rönnblom har gjort en låt om Stockholm in the 60’s.
  Som heter Annabeenox!
  ”Ta mig runt i vida cirklar och låt mig få bli yr… Tusen varv och tusen cirklar, det är ett äventyr… Vi har kommit långt bort från Kingside och Harlem… Långt bort från ljusen i staden… Långt bort från den ringlande raden av alla dom som älskade… Annabeenox…”

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *