1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

03.15.08

En ny kort liten paus…

Posted in Min blogg at 2:43 f m

EN SPÅDOM SOM KAN TYDAS LITE HUR SOM HELST

Nånting som verkligen är roligt i mitt jobb är att det mest oberäkneliga kan dyka upp när som helst. Musik jag missat, dråpliga människomöten, klasskompisar från gymnasiet som bara dyker upp utan förvarning, världsstjärnor turistandes i Stockholm före en konsert m.m.
Ungefär som att texten på en kinesisk lyckokaka som lyder ”Get ready for a daring adventure”! Just en sån lapp fick jag idag i min lyckokaka efter lunchen på Helens sushi tvärs över gatan.
Naturligtvis så kan det oväntade, stora, fantastiska ske när som helst, i vilken given sekund som helst. Det ena ögonblicket är lika troligt som det andra.
Men chansen att det ska ske, det där när nåt bara dyker upp framför ens näsa när man minst anar det, ÖKAR den möjligtvis efter att man har hittat en sån lapp i en lyckokaka?
Var det en ovanligt löjlig fråga?

OK! Då kan jag ta följande lilla story!
I torsdags så åt jag även då lunch på Helens som ligger tvärs över den stora butiken. Vad jag åt minns jag inte, det jag minns är att jag fick en lyckokaka efter maten, med åtföljande papperslapp med ett budskap i. Där stod på ett ungefär, inte exakt ord för ord men ungefär: ”Soon your moment of glory will come!” Dagen därpå – helt utan att jag hade en aning om det på förhand – så var jag på omslaget av tidningen City som sprids i hela Storstockholm.
Vad sägs om det? Ett rungande bevis på att kinesiska lyckokakor bara förmedlar sanningar, eller…?

Dessutom, på samma restaurant så fick jag ett annat meddelande för ungefär två år sen. Denna gången så stod det: ”Soon you will meet the love of your life!”
Jaha, tänkte jag efter att ha läst texten och ryckte på axlarna.Klart att det ju inte skulle sitta helt fel. ”Hmm” hann tankarna gå, ”kanske jag ser henne nu när jag lämnar lokalen, här ute på trottoaren?”
Jag öppnar dörren ska precis ta ett steg ut på gatan, men innan jag hinner göra det så ser jag, alldeles förbi dörröppningen ute på gatan, en av de vackraste kvinnor som jag sett i hela mitt liv!

Nej, jag ska inte beskriva henne!
Nej, jag ska inte tala om vem det var!
Nej, jag ska inte tala om vad som hände sen!
Nej, jag ska inte tala om vad hon gör idag!
Nej, men visst, inte kunde jag bara låta en sån sak slinka ur fingrarna på mig inte, det var ju ödet…Och återigen ett fantastiskt bevis för att de kinesiska lyckokakorna inte berättar någonting annat än rena sanningen, eller…?

Och nu, då jag fick lappen idag, citerad ovanför, vad ska då hända?

Med andra ord, om ni nu inte läser en blogg från mig på en vecka, så finns det en liten risk att jag t.o.m. kan ha hamnat på nordpolen…Med sådant facit på tidigare spådomar så kan jag inte annat än tro att det kommer att stämma in den här gången också.

Vänta förresten, det där med tjejen…att kalla henne för mitt livs kärlek var väl ändå att ta i. Rannsakar jag mig själv så var det nog en två år sen jag överhuvudtaget pratade med henne sist. Det var ju inte mycket till livskärlek!

Och ”…your moment of glory”. Nää…det var ju inte omslaget på Classic Rock, så det har nog inte kommit än det ögonblicket…

Med andra ord, det blir nog inget större äventyr den här gången heller…Ska till Södertälje i morgon (lördag) för att träffa några barndomskamrater för första gången på 40 år. Det blir nog inte mer spännande än så. Nja, det kan säkert vara nog så spännande det också!

På tal om spådomar; jag läste en gång om en italienare från Neapel som råkat ut för en olycka av nåt slag. Pang bom samma dag så hade alla hans bekanta snabbt som ögat lämnat in lottorader som bestod av de befintliga nummer som gick att utläsa runt olyckan: datum, klockslag, nummer på fastigheten där det hände o.s.v. Självklart slog alltihopa in och samtliga hans vänner och bekanta blev förmögna på hans olycka, utom han själv som låg skadad och bitter på sjukhuset. Tror ni att det var nån som delade med sig av sin vinst…?

I morgon så kommer det en recension igen!!!

Popularity: 38% [?]

3 Comments »

 1. Tobbe said,

  03.15.08 at 4:00 f m

  LYCKOKAKOR

  Men i Södertälje har de kringlor.
  De lär föra lycka med sig de också.
  (Kanske du träffar nåt trevligt kex).
  Lycka till !

 2. RonnyBGoode said,

  03.15.08 at 5:03 e m

  Spännande synkroniteter du verkar vara med om. Det gäller bara att passa på och utnyttja tillfället när man väl får det.
  Som t ex att vara med i min vinyltävling. Jag kör nu ytterligare en vinbyltävling med valfria vinyler i pris för sammanlagt 1 000 kr. Kolla gärna tävlingen på http://ronnybgoode.blogspot.com
  Trevlig helg och tack för många intressanta recensioner!

 3. Pär said,

  03.17.08 at 11:35 f m

  Rolig berättelse om lyckokakor.
  Trevlig blogg, för övrigt, som jag läser varje gång något nytt skrivs.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *