1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

01.12.08

Svenska LP-skivor #11 Eva Dahlgren – Eva Dahlgren

Posted in Min blogg at 10:08 e m

Så kom vi då fram till seriens första sågning. Och vilken sågning sen…Tyvärr Eva, du har alla mina sympatier som människa, och du har gjort bra saker här i världen, men…
Äh, vi sparkar igång direkt!

1) Jag Ger Mig Inte
Hyfsat inledningsspår. Lovar gott för resten av skivan, något som dock inte kommer att infrias, tyvärr.

2) Spend The Night With Me
En trött trälig låt som inte verkar leda nånstans. Inget som helst samband mellan text och musik. Kort sagt: helt undermåligt.

3) Half Of The Barbarians.
Inte ett smack bättre här heller. Bortsett från bandets teoretiska kapacitet – som inte alls utnyttjas och dessutom försvinner i en usel produktion – så är allt helt amatörmässigt.

4) Everything, Somewhere
Ett litet kliv framåt, men inte speciellt stort. Jo, Evas röst kommer fram bättre den här gången, men kompositionen är av ett sånt slag att den känns gjord på 3 minuter, dvs ungefär den längd det tar att spela igenom låten.

5) Heliga Birgitta
Och här kom ett riktgt bottennapp. Det här är riktigt, riktigt uselt. Ska det föreställa punk? I så fall den mest energibefriade punk jag någonsin hört.
Till allt annat kan även läggas en bedrövlig produktion. Ledsen, men jag står för varje litet ord.

6) I Give A Damn
Nej, nej, nej. Det här känns bara inte färdigt. Som bäst är det en misslyckad demo. Ingen relation mellan sång och komp. Svag sång som verkar ha hamnat i fel tonart. Bedrövlig produktion.

7) Allting Flyter
Lamt spel, tunn produktion, obefintlig komposition, medioker sång.
Alltså! Tänk såhär! Om någon mitt under en fest skulle ta upp en akustisk gitarr för att sen sätta igång att spela och sjunga just den här låten och sen fråga: ”vad tyckte du om den här melodin som jag just skrivit?” så finns det en stor risk att ni skulle svara: ”förlåt, jag tänkte inte på att det var en låt du sjöng, jag trodde att du bara lekte lite grann!”
Så mycket komposition är det här.

8) Du
Helt plötsligt så faller det på plats igen. Det är väl så här hon bör låta, den goda Eva. Det här är en försmak av hennes klassiska hits som skulle komma att infinna sig omkring 10 år senare. Visserligen är det inte mycket till låt det här heller, men det finns ändå nerv och inspiration.

9) Just Rubbish
Jo, precis så…Just Rubbish. Alltså, vad är det här för smörja? Status Quo-karaoke eller…? Det här är inte ens kalkon, det är ännu värre. VEM kan tycka att det här är O.K.??? Vad tyckte du själv Eva när du satt i studion och lyssnade på resultatet? Tummen upp?
Ska vi ta ett textexempel? ”But when you touch me babe it’s like a fire inside I need the firedepartment at once”.

10) Bara Ibland
Alldeles korrekt, det är ”bara ibland” som det lyfter över det olyssbara. Det här är ett av tre exempel på denna skiva. Ändock inte värst mycket att skriva hem om. Det låter fint, absolut, men känns ändå utan någon större substans. Texten går till exempel inte alls fram, och sångens släpighet känns oftast mer sömnig än innerlig.

Om jag jämför den här skivan med exempelvis di Levas från igår så är det en avgrund emellan. Det mediokra varvas blott med det bedrövliga.
Ledsen Eva, ta det inte personligt. Jag är bekant med din svägerska, min kusin Mats har spelat med dig under 5 års tid och du verkar vara en ypperlig människa, men det har ingen betydelse! Det här ÄR en skitdålig skiva, en skiva som aldrig borde ha släppts!!!

Betyg: ETT av fem möjliga

Popularity: 11% [?]

4 Comments »

 1. lars forman said,

  01.13.08 at 8:03 e m

  snarare en överstruken.

 2. Stjofön Presley said,

  01.17.08 at 11:10 f m

  Nog för att Dahlgren är västerbottniska från skrätsch, men i vissa fall räcker inte det. Oftast är det emellertid tillräckligt, se bara på Rockande Samen. Det är mest skräp han gjort, men ändå river han bara på höjder över 95 centimeter. Sedan har vi ju helt självlysande artister som basisten Bosse Häggström, som också är västerbottning. Han har inte ett enda fel, någonstans. Enbart plussiffror. Var finns den stora artikeln om honom? Och Borgudd, Slim?

 3. Peter Johansson said,

  03.24.08 at 11:10 f m

  Eva…gäääsp…går och fikar under tiden.

 4. Micke said,

  03.24.08 at 1:18 e m

  Jo, Peter, om jag också hade kunnat gäspa mig igenom den här skivan så hade jag varit glad, men den var – tyvärr – sämre än så.
  Det betyder inte att alla Eva D.s skivor är dåliga, men den här var usel.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *