1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

12.02.07

El Klan…igen! El Klan…again! El Klan…de nuevo!

Posted in Min blogg at 8:29 e m

Hej!
Jo, så dök den upp igen då, LP-n ”Love Is A Swedish Thing” med den mytomspunna gruppen från Mexico: El Klan!
Det förra exemplaret som jag hade i min ägo försvann i någon kasse eller kartong i i stort sett samma stund som jag skrev den tidigare krönikan…
Alltså – den där krönikan där jag skrev om hur fantastisk den skivan är.
MEN, häromdan så dök då ett nytt, mycket efterlängtat exemplar av skivan upp i en kasse skivor som jag just köpt in! Härligt!
På med skivan på tallriken…på direkten!
Och, nu när jag lyssnar igen ett år senare, så… är det, jo faktiskt, snudd på att jag tycker att den är ÄNNU bättre nu än jag tyckte då för ett år sen!
För att fatta mig kort och inte trassla in mig i superlativer, ni som är nyfikna: kom in till min butik så spelar jag mer än gärna hur mycket som helst av ”Love Is A Swedish Thing” med de borttappade giganterna EL KLAN!!!
And, for those of you who doesn´t understand swedish, if there is anyone out there who knows ANYTHING about the mexican group El Klan who toured in Sweden in the summer of -67 or -68, please tell me all that you know about who they were and what they’ve been doing during the past 40 years. I’m eager to know!!!
Yo quiero saber todo de el grupo mexicano El Klan de los anos sesantas! Se saves algo, por favor mi diga todo!
Vi hörs snart igen!
Micke

Popularity: 17% [?]

2 Comments »

 1. Robert Mellqvist said,

  09.06.10 at 1:07 e m

  El Klan ja, jag har hittat den i sommar och på ett annat bolag.
  Swe Disc Discoteque serie.
  Tror att det kan vara en senare utgåva än den på Interdisc.
  I alla fall så är baksidestexten skriven av en Roland Ferneborg som reste tillsammans med Spotnicks. De såg El klan i Mexico och övertalade dem att komma till Sverige på en Folkparksturne 1967, vilket de gjorde….
  De återkom nästa sommar och gjorde även skivan då (1968)
  Roland säger oxå att de är fantastiska live och att man måste ta chansen om den kommer att se dem med egna ögon…

 2. Micke said,

  09.06.10 at 8:08 e m

  Tack Robert, klart intressant information!
  Micke

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *