1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

10.24.06

Dietrich in Rio…

Posted in Min blogg at 11:02 e m

Hallå igen!!!
Jaha…så var det tisdag då…nyordningens första tisdag!
D.v.s., i kväll så kommer den första krönikan av tre för den här veckan. Allt enligt mitt nya schema som föreskriver tisdag, torsdag och lördag som dagar för bloggens uppdatering!
Det var nog dömt att inte hålla! Alltså det där med att lägga ner 2 till 3 timmar per kväll för att skriva nåt som kanske med tiden skulle komma att följas av människor som långsamt, långsamt skulle komma att känna sig allt mer och mer mätta!!!
Det var till och med helt O.K. för mig, söndag och måndag kväll, att gå hem relativt tidigt – alltså INTE 01.00 -och bara sitta och ha det småtråkigt. Sov som en stock båda nätterna…hjärnan fick nog tid att slås av innan sänggåendet…
Alltså…ett lugnare tempo i fortsättningen!
Överhuvudtaget så har de här första månaderna varit enormt inttressanta, lärorika och – ett av mina egna uttryck – ”dörröppnande”!!!
Och jag menar verkligen exakt, precis det som jag skriver! Bloggvärlden var för mig en helt ny och okänd värld! Hela förteelsen är ju totalt osannolik sedd ur ett historiskt perspektiv! Vad ska man jämföra med? Aldrig tidigare har i stort sett vem som helst – som har tillgång till en dator och är skriv och läskunnig alltså – kunnat nå så oerhört mycket människor, över hela jordklotet, på nån tiondels-sekund!!!
Allt detta känner ni ju alla till, säkert bättre än mig också, så varför slå in öppna dörrar? Låt mig i stället snudda vid det tråkiga, de människor som skriver in till bloggen med enda syftet att sabotera…Hur kul är det? Jag kunde faktiskt inte ens tänka ut tanken att människor skulle komma att maila in kommentarer bara för att vara taskiga! Alltså… hur stor brist på liv får man ha?
Men…som min vän Johnny sa till mig: ”Välkommen till bloggvärlden!” Det är nog bara att finna sig i att det är som det är…
Till dagens ämne!!!
”Dietrich in Rio”
Kan man tänka sig en mer fantasieggande titel på en LP-skiva? Den som läser en sån titel och inte berörs har väl blivit huggen ur marmor!
Själv såg jag skivan i en kasse häromdan, läste titeln och smakade riktigt ordentligt på den: ”Dietrich in Rio”. ”Dietrich in Rio”. ”Dietrich in Rio.” Bara titeln låter ju som musik, och då har ni inte sett omslaget än…
Den skivan var jag bara tvungen att lyssna på!!!
Och naturligtvis så gjorde jag det…och resultatet blev ytterligare en lektion – av många – i en helt odödlig musikform! 50 år senare, så långt från hit-listor som man bara kan vara, så känns den här genren bara så otroligt levande! Må vara Marlene Dietrich, Judy Garland, Liza Minelli, Sara Vaughan, Eartha Kitt, stundtals vår egen Anita Lindblom och t.o.m. i sina bästa stunder Barbra Streisand, sådana kvinnor får mig att bara rysa av välbehag!
Musik byggd på kraft, styrka, vilja, expression, stadigt vilande på stor musikalitet och en teknisk fulländning!
Hmmm…skulle vi kunna tänka oss en manlig motsvarighet möjligen? Hmmm…låter det ändå inte som den gode Proby, möjligen…?
Jo, jag skulle just tro det…!
Där dök han upp igen i ny maskering! En manlig Marlene Dietrich…(tjalla inte!)…
God Natt!
Micke

Popularity: 14% [?]

7 Comments »

 1. sir doug said,

  10.25.06 at 8:36 e m

  blir sugen på att lyssna på nämnda skiva…har du den kvar, vad kostar den, kan jag reservera den?

 2. Micke said,

  10.25.06 at 9:22 e m

  Inga problem, sir doug!
  Kom till butiken så ordnar vi allt!

 3. leon said,

  10.26.06 at 3:11 f m

  HA HA HA den dar proby han fortjanar en hel del uppmarksamhet kanns det som…och det underbara ar att jag har en lillebror som ar lika intresserad som jag…detta kan sluta hur som hellst.

  Ps. Micke, jag bor i en stor stad ,du ger mig mojligeten att fornimma den dar lanthandeln som jag aldrig fick uppleva i den dar lilla halen jag vaxte upp i…pga att ajg foddes for sent …jag har till och med handlat sma kalor for tusentals kronor…snacka om godis affar.

  Jag har kommenterat veckans bloggs om du ar intresserad ,har varit borta fran datan ett tag.

  Mvh Leon

  Ps. Vore kul om du gjorde en djupdykning i Mats Hellberg…kan bli svart men oj oj oj vilken varld och vilken kunskap om inspelningsteknik och vilken musik.
  Giga folkmusik.

 4. lars forsman said,

  10.26.06 at 6:52 f m

  Låter som en skiva i min smak. Det finns en hel del kvinnor till, som platsar. T.ex. Peggy Lee. Min favorit Lp. med damen är Is That All There Is från 1969.
  Lars.

 5. Tobbe said,

  10.28.06 at 2:46 f m

  Jag paxar ex nr 2 när det dyker upp…….
  Låter intressant. Vilka låtar sjunger hon?

 6. Micke said,

  10.29.06 at 9:07 e m

  Syftas det på ”Let Yourself Go”???
  Det blir kanske jag som får ringa
  dig den här gången…angående
  översättning…?
  Lugn, det kommer en recension!

  Micke

 7. Tobbe said,

  11.06.06 at 2:30 f m

  Hallo Johnny, det handlade om DIETRICH Nu !!!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *