1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

10.20.06

Rolling Stones igen…eller?

Posted in Min blogg at 11:44 e m

Hej där!
I går skrev jag något som – som vanligt – kom till mig just i stunden! Den fiktiva Elvis-historiken blev ju mer jag skrev bara roligare och mer inspirerande att skriva ju längre den gled iväg! Jag hoppas att de flesta av er uppskattade att läsa den lika mycket som jag uppskattade att skriva den!
Hur som helst så avslutade jag den sent, runt 01.00, jag var trött, och när jag läste igenom den i dag så känndes den väl inte helt perfekt…
Jag korrade lite grann och la till en del smått här och där nu i kväll. Läs gärna den nya versionen också!!! Den är kanske ännu bättre…
Nu till dagens ämne:
Rolling Stones. Stadion. 2003.
Där står jag i sensommaren. Överigen. Kom inte iväg från butiken i tid på grund av en myriad med människor som kom för att sälja plattor runt 6-½7 på kvällen. Tack för det när jag ska titta på Stonesför första gången sen 1982. Tänk…jag såg dom första gången redan 1965 i Kungliga Tennishallen…och nu ska jag få se dom igen! Men…vart tog mitt sällskap vägen då? Ja, kommer man som jag en halv timme för sent så går det ju som det går…Hur kul ska det här bli då? Stå och vänta ensam på innerplan i en timme innan Hives kommer och kör en timme, och sen en timmes paus igen, och sen kommer Stones och kör i 2 timmar ungefär. 5 timmar ensam i en jättefolkmassa…Kanon…
Jag gick runt och kollade efter eventuella gamla kompisar som jag skulle kunna göra följe med…Nån borde jag väl kunna hitta…
En halv timme senare hade jag kammat noll…Jodå, visst hade jag träffat folk, men dom skulle ju vara på helt andra sektioner, så det sprack ju omgående…Nej…det här liknade ju inte nån höjdare direkt….
Långsamt började tankarna vandra runt…Hur var det med den där nyvunna tjejbekantskapen därborta i Hornstull? Vi hade ju hörts på telefon alldeles innan jag stack.
”Ska på Stones” hade jag sagt.
”Åh, va kul!” hade hon svarat. ”Kan inte jag också få följa med?”
”Nix” svarade jag tvärt, ”Utsålt sen länge!” J-ar!!! tänkte jag. Det hade ju varit en jättehöjdare om jag hade tänkt på det lite grann i förväg. Det var så dags nu det!!! Varför tänkte jag inte på det för??? Det hade ju varit perfekt!!!
Och där gick jag och traskade mol allena…när plötsligt nån instinkt, vilken vet jag inte, fick överhanden om mig! Kanske var det hunger, kanske törst, kanske leda eller kanske önskan om närhet som fick mig att agera! Och agera, det gjorde jag!!!
Jag gick fram till en av blodsugarna – även kallad svartabörshaj – en sån som brukar stå utanför konsertlokaler för att köpa biljetter, för att sedan 2 minuter senare sälja dom vidare för 5 ggr så mycket till någon annan, och sålde min biljett till honom för ett hyfsat pris. Gick sen raskt till tunnelbanan, och tog tåget raka vägen hem till Hornstull. Gick INTE in i den fortfarande öppna butiken, där Niklas stod, utan upp till mig. Tog telefonen och slog numret till min vän.
”XXXXXXXX”
”Hej, det är Micke”
”Jaha…var är du nånstans då?” Hon hörde nog att jag inte var på Stadion i alla fall…
”Hemma” svarade jag frankt.
”MEN! Ska inte du se på Stones i kväll?”
”Nej!” svarade jag snabbt ”För jag ska gå ner på restaurant Lilla Uret nere vid vattnet och äta en sommar middag tillsammans med dig, i solnedgången! Jag fick pengar för biljetten! Jag bjuder! Vi ska skåla när vi ser solen gå ner i Mälaren!!!”
Jag tror att hon kände sig rätt så stolt i det ögonblicket…Bomma Stones för hennes skull! Klart hon kände sig nöjd med sig själv! Det ska hon göra nu också…för nu tänker jag berätta att jag inte ångrat mig en sekund sen dess…
Det här varit alltså ett tips till män som vill göra starkt intryck på någon från det kvinnliga könet:
Köp en biljett till favoritbandet! Prata om konserten långt innan! Sälj biljetten utanför konsertlokalen! Ta pengarna och bjud ut damen för! (Om ni sen åker hem till henne och ringer på dörren och en fullt främmande karl öppnar den, och det hörs en röst bakom: ”Va? Är det du??? Men skulle inte du se Vanilla Fudge i kväll???” så är det INTE mitt fel!!!)
Ja…lite kortare i kväll…men det måste bli så då och då. Jag kan inte bränna allt krut jag har de första 3 månaderna…det här ska hålla på länge, är det tänkt…
Vi hörs i morgon
Micke

Popularity: 13% [?]

10 Comments »

 1. Mia said,

  10.21.06 at 5:55 f m

  Jamen jamen jamen…. blev det inget mer an en solnedgang da??? Jag vill hora… (oj vad fult det blev utan oe… hm ok valjer ordet lasa istallet…) jag vill lasa SKVALLER!!!

 2. Mia said,

  10.21.06 at 6:01 f m

  Kom just pa att jag gjort en liknande grej. Jag jobbade som humpare och byggde Stones scen -95 (eller var det 94? nae). Ni vet den med metallkobran och flyglampan hogst upp, det tog flera dagar. Backstage byggde vi ett talt som fick bli en lounge bar med biljardbord etc. Den kallades sa klart Voodoo lounge… Hur som hade jag ju scenpass till mig sjalv for sjalva konsterten, och minns inte om jag ”lanade” en kollegas pass, eller om jag hade en biljett. Hur som helst sa ringde jag en flort, som alskade Stones, och han var dar blixtsnabbt! Vi sag giget, hade jattetrevligt, han gick hem, jag borjade jobba och riva allt, tog hela natten. Sen sags vi aldrig mer. Vet inte ens om vi pratade igen… Kanske skulle ha provat Mickes metod istallet!!

 3. Micke said,

  10.21.06 at 11:35 f m

  Nej du Mia! Så lätt går det inte!
  Däremot så är nog metoden väldigt effektiv!
  Ju mer man offrar desto mer får man!
  Allt enligt gammal österländsk filosofi…
  Ojdå! Ska jag börja leka expert på det här
  området också! Då är jag nog ute på tunn
  is, väldigt tunn is…

 4. Peter Lindgren said,

  10.21.06 at 6:17 e m

  Var inte Stones rätt kassa live på 60-talet? De gav ut en jättedålig EP, ”Got live if you want it”. Och såg dem på svensk TV från en Johanneshovkonsert (antagligen) , de klippte in ljudet från skivorna till bilderna från konserten, när Mick spelade munspel ljudmässigt sågs hans sjunga och när han sågs spela munspel sjöng han ljudmässigt…
  Fast jag har aldrig sett dom…

 5. Petter said,

  10.21.06 at 7:09 e m

  TJA MICKE!!

  Fan vad kul att lasa lite skona historier från dig, paminner om tiden i butiken.

  Nu ar jag fast pa andra sidan atlanten men kommer tbx snart, ska halsa pa for fler historier da…

  Peace!
  Petter

 6. Micke said,

  10.21.06 at 9:04 e m

  Hej Petter!!!
  Kul att höra från dig!
  Jag har undrat mycket över vart du tog vägen sen sist,
  dvs 18 november förra året!
  Plugg eller praktik?
  Hoppas att du fortsätter att känna lite
  fosterlandsnostalgi när du läser kommande krönikor
  också!!!
  Jodå…det är som när jag håller hov i butiken, bara det att
  här blir jag avbruten…som Stina sa…
  Hoppas att vi ses när du kommer hem!
  Micke

 7. Micke said,

  10.23.06 at 12:09 e m

  Ja!
  Jag hade min 7 år äldre storasyster
  att hålla i handen!
  Micke

 8. leon said,

  10.26.06 at 2:19 f m

  Ja dina historier fangslar och jag har valdigt latt for att tappa koncentrationen annars… men det gor jag inte med ditt skrivande.

  Hadde du redan sett stones 65 sa var det nog helt ratt gjort,tycker nog att stones har blivit latt overskattade genom aren av folk som Bjurman,han har ju aven hasat Per Gessle etc.eller sa har stones brant sitt krut for lange sedan,likt Jethro Tull, lagg av innan ni gor plattan A.

  Hoppas solnedgangen varade extra lange den dar kvallen.

  Leon

 9. Det va JAG said,

  10.26.06 at 10:58 e m

  Tack Micke!

  Minnet av den kvällen när jag fick vara ditt sällskap istället för Stones är och förblir oförgömligt!
  Det var vackert och din uppoffring kommer jag alltid att minnas i mitt hjärta!
  Ingen pizza har smakat såååå gott som den som jag åt den kvällen!
  Du introducerade mig som nyinflyttad till Hornstull och tack vare dig vill jag aldrig lämna H-tullen!
  Du finns ofta i mina tankar!
  Hoppas att någon gång få återgälda dig!
  Vill man veta hur underbar mänskligheten kan vara så ska man besöka Micke!

  XOXOXOXXO

 10. Micke said,

  10.30.06 at 7:49 e m

  Tack så mycket XOXOXOXXO för dom orden!
  Du är ganska fin själv också, faktiskt!
  Micke

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *