1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

10.16.06

En helg packad med bi-aktiviteter – jobbigt – men med en bekräftelse på en väldigt gammal insikt…

Posted in Min blogg at 11:41 e m

Hallå igen!
Måndag förmiddag…inte skrivit nåt sen i fredags…
Trots allt…det var ju en klart dråplig krönika den som var innan den här. Att den fick stå som plank utåt i ett par dar extra gjorde kanske inte så mycket…
Orsaken till att jag inte har skrivit är att det var fullt med andra saker nu i helgen på kvällarna, något inte så ofta förekommande i mitt liv som bekant…(Till förmån för ihärdigt bloggskrivande…)
Söndagseftermiddagen användes till att:
1) Repa med mitt urgamla band från ungdomen ute i Tullinge…där jag en gång växte upp…
2) Titta på Steve Gibbons på Akkurat…
Utgångspunkten för kvällens krönika är dock det som inträffade på lördagskvällen!
Jag hade för ett par veckor sedan blivit tillfrågad av en av mina stamkunder – Bertil, Beatlessamlare av högsta dignitet – utifall jag skulle ha lust att spela skivor under en s.k. Beatleskväll på Stampen i Gamla Stan lördagen den 14:e? Ett Beatles-coverband, Pepperband, skulle spela, men det behövdes någon som spelade skivor före och efter. Ställde jag upp?, var alltså frågan…
”Jovisst”, hade jag svarat, ”klart att jag ställer upp”…alltid dels pigg på nya utmaningar, dels med samma vanliga oförmåga att säga nej när någon frågar mig om nånting. (Nåja, denna oförmåga har lett in mig på många knixiga, krokiga omvägar som jag inte ens visste existerade innan jag befann mig på dom, och allt som oftast med alldeles utmärkt slutresultat, om än inte varje gång…)
Jag kollade upp vad jag skulle ta med mig – skivor med Beatles, soloprojekt och relaterat – och när jag skulle befinna mig där på lördagskvällen…
Alltså…där stod jag i Stampens källare klockan 20.30 på lördagkvällen med en kasse full med CD-skivor och tittade mig vilset omkring…
Arrangör Bertil, verkade stressad och upptagen av väldigt mycket annat…Ingen DJ-anläggning i sikte…Inga människor…Ingen att fråga…
Nåja, inom kort så dök Bertil upp med en liten mixer som innehöll 2 CD-spelare. En annan person kom och hjälpte mig att koppla in den i bandets PA-system. Enkelt och smidigt!
15 minuter efter min ankomst så hade jag hux flux börjat jobbet!
In med Beatles i spelaren! Och sen mera Beatles! Och ännu mera! Och så nån solo-låt av Paul, och så en med John! Och en med George!
”Yesterday”, ”Back in the USSR”, ”She Loves you”, ”Starting Over”, ”Revolution”, ”My Brave Face”, ”Come Together” ”Taxman” osv, osv…
Tacksammare publik får man nog leta länge efter! Städad, relativt nykter, snittålder 52 och som bara Ä-L-S-K-A-D-E allt som hade med Beatles att göra!!!
Det var klart fascinerande att se alla dessa, på ytan övernormala män och kvinnor, runt 55-60, som sjöng med i VARJE låt och kunde HELA texten till de mest obskyra Beatleslåtarna! Och jag trodde att jag var ett Beatlesfreak! Här vart jag tillplattad så det bara sjöng om det…i dubbel bemärkelse!!!
Ingen urspårning, bara en väldigt, väldigt trevlig stämning med uteslutande väldigt trevliga människor och…dessutom…som lök på laxen…det var ju en musik som var helt överväldigande…!!!
Att återigen få höra alla gamla favoriter – och en del nästan bortglömt – i en stor kraftig sånganläägnig med ett extremt bra ljud fick även mig knäsvag…Vilka låtar! Vilka arr! Vilken sång! Vilken stämsång! Vilken oerhörd kreativitet och fantasi! Kort sagt…jag blev pånytt påmind om hur pass oslagbara Beatles var…och är…! Min bedömning efter ung. en halvtimme var att dom nog är i det närmaste underskattade…!!! Jag föersökte i minnet komma på ett band som skulle vara ens i närheten av samma skaparkraft som var samtida med beatlarna…men nej…Inte Beach Boys, inte Rolling Stones, inte Who, inte Kinks, inte Hollies…
Att sen coverbandet Pepperband var ett alldeles utmärkt sådant bekräftade bara vad jag tidigare tänkt och tyckt, faktiskt!!! Beatles år båst!!! Allt annat är bar ett par divisioner under!!!
Kvällen tog slut…02.00 packade jag ihop allting, slängde ner skivorna i min kasse, gick ut på Stora Nygatan och spejade efter den stiliga, vackra mörkhåriga kvinnan som stått vid mig och pratat i en timme under kvällen – förgäves… Vinkade in en taxi och åkte hem…mol allena, men några nya upplevelser rikare, och med en bekräftelse på en väldigt gammal insikt!!!
Vad tycker ni?
Var Beatles helt enkelt bara bäst? Eller…
God natt!
Micke

Popularity: 13% [?]

4 Comments »

 1. Tobbe said,

  10.17.06 at 2:55 f m

  Ja.
  (Välkommen i gänget ! )

 2. sir doug said,

  10.17.06 at 11:59 f m

  beatles går inte att snacka bort, de var och är bäst…men efter din inledning där du för andra gången hänvisar till tullinge, där jag för övrigt bor, du är välkommen in på en kaffe/te om du har vägarna förbi, samt att du tidigare skrivit att du var en stor frank zappa beundrare en gång i tiden…till min fråga…i frank zappas bok the real frank zappa book skriver frank om 2 städer på sin 1970 turné, london där han ramlade/blev knuffad i orkesterdiket samt konserterna i stockholm på konserthuset, frank följde med ett fan hem till dennes lillebror som inte såg båda konserterna utan bara den första, som en kul grej…lillebrodern vaknade mitt i natten i sin säng i föräldrahemmet av att frank zappa ropade wake up hannes, this is frank zappa…hannes bodde i tullinge, någon du känner???

 3. Inger said,

  10.17.06 at 5:23 e m

  Hej! Visst var Beatles jättebra.Ett minne som dyker upp för mig är när jag spelade ”She loves you” när jag var liten och inte kunde engelska. Det blev ” Skellefte” för hela slanten. Kunde liksom inte låta bli att sjunga med. Om du frågar mig så var definitift John Lennon och George Harrison de stora helt ärligt.Deras produktion har en helt egen klass och feeling än vad Pauls låtar har tycker jag.

 4. leon said,

  10.26.06 at 1:33 f m

  Ha Ha Ha det var det basta jag nagonsin hort,Beatles underskattade!!!

  Det ar ju sa sant som det kan bli!

  Varldens mest hyllade rockband genom tiderna ar faktiskt underskattade och det sager en hel del om branchen ,media och folk i allmanhet.

  Jag tycker dock att du skulle ha genomfort din gastdjspelning pa vinyl,men aven den basta far ju vara lite bekvam ibland ,da han sliter som ett djur for denna underbara konstform.

  Synd att du inte fick med dig bruden!

  Du skulle ha lirat vinyl sa jag ju,brudar gillar sant.

  Peace love and beatles.
  Leon

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *