1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

09.17.06

Vikten av att våga!

Posted in Min blogg at 10:56 e m

Vikten av att våga, ja…
En kort-kortis i kväll!
Jo…det har ju hitintills varit ganska så spridda skurar med musik, film, TV men också en hel del livsfilosofi…
Hör det egentligen hemma här, kanske många tycker, det anser i vart fall jag, och det är jag som bestämmer! Och märk väl, den typen av krönika får nog så många kommentarer som de om musik och film. (Inom parentes kan väl nämnas att bottenläget just nu innehas av en sportkrönika. Den om Holmsund…Noll inlägg…Jo, det var ett vågspel att skriva den, den var ju väldigt personlig…).
Vikten av att våga!
Det här är egentligen bara en liten kortis som är en lätt maskerad uppmaning till oss alla:
Var inte för feg för att våga!
Utan att våga ta ett steg i en ny riktning så blir det svårligen någon större föråndring i tillvaron.
Häromdan så gjorde jag en sak som i mina ögon gör att jag kvalificerar in som en våghals. Jag ska hålla alla på halster ett tag…och inte direkt berätta vad det handlade om, men mer om det senare…kanske!
Jag kände direkt efteråt den där lite lätt svårdefinierbara känslan av: vad-har-jag-gjort-nu-då? Men den övergick rätt så snart i ett lugn och en ny känsla av: O.K., det värsta som kan komma ut av det här kan faktiskt inte vara så farligt!
Jag är inte nån överdrivet modig eller framåt människa, men med facit i hand så har jag tagit ett par steg vid ett par tillfällen som inte har varit så självklara, och där möjligheten att backa tillbaka inte hade varit det minsta skamfylld. Ändå så slutade jag ett välbetalt postjobb, tre år senare var jag arbetslös men fick en returchans på mitt gamla jobb…men öppnade en egen butik i stället. Var det rätt? Det vet jag inte, men det känns ändå inte helt fel att i kväll sitta här i min liilla lokal, två trappsteg ner från Långholmsgatan…10 år senare…Och det hade inte hänt om jag inte vågat ta det där otäcka steget ut i det okända…
En gammal tes är att man vet vad man har men inte vad man får…jepp, så sant…Men det man får kanske blir så mycket mer än man ens hade kunnat drömma om…
Att starta den här bloggen var ju inte heller det helt ångestbefriat. ”Tänk om ingen läser nåt!” ”Folk kanske kommer att skratta åt mig!” osv, men jag är givetvis väldigt glad åt att jag slängde alla tvivel på soptippen…
Summa summarum i denna kortkrönika:
Vill du något, våga ta första steget!
Jag tog häromdan ett sånt steg, vet ej
var jag kommer att hamna, men vad det
än blir så är jag glad att jag tog det!
Och så massor med era reflektioner, tack!!!
Micke

Popularity: 5% [?]

9 Comments »

 1. Lars Forsman said,

  09.17.06 at 11:55 e m

  Om att våga eller inte våga!

  Om vi inte tar det där klivet, in i det okända, måste vi leva med, den gnagande ovissheten. Vad skulle ha hänt om…

  Kanske får vi ångra oss, kanske blir det bättre än vi kunnat drömma om. Om vi inte testar den nya isen, får vi aldrig veta om den håller.

  Lars.

 2. Tobbe said,

  09.18.06 at 1:14 f m

  OK, nu är vi uti livsfilosofien igen !
  Och naturligtvis har du rätt att även den är ett ämne för bloggen.
  Den ingår ju hos dig och bevisligen hos kundkretsen sämt läsekretsen just här.
  Rätt är att våga!

  Som Karl Gerhard lär ha sagt:
  -Jag ångrar bara de dumheter jag inte har begått !

  Men nu undrar vi alla vad han Micke har vågat…………
  Det måste ju vara något stort, dramatiskt.

 3. sir doug said,

  09.18.06 at 3:17 e m

  vad är det du har hittat på??? väntan är olidlig…

 4. Micke said,

  09.18.06 at 4:25 e m

  Njaaa…det kan bli en antiklimax om jag börjar yppa nåt…
  Bäst att avvakta…
  Budskapet var viktigare än innehållet…
  Micke

 5. Micke said,

  09.19.06 at 12:08 f m

  Till alla ni som läst \”Vikten av att våga\”:
  Det dolda temat var…kärlek!!!
  Ingenting annat…!!!

 6. Tobbe said,

  09.19.06 at 2:11 f m

  Grattis !
  She loves you (!)

 7. Frida said,

  09.19.06 at 11:02 f m

  Förlåt , men att få det så där svart på vitt gjorde att jag nästan ramlade av stolen. Sedan ställer jag mig undrande om du verkligen vet vem jag är när du tycker att jag ska våga hoppa. Hoppas nu att du blir lycklig då hon borde bli det som har fångat en man som du.Ha det bra nu och hej då.

 8. Micke said,

  09.19.06 at 12:33 e m

  Frida!
  För att vara uppriktig så begrep jag inte en bokstav av ditt meddelande i natt!!! OM jag grovt missförstod det hela så vänligen förstå min situation!
  Jag skriver en krönika om ett ämne!
  Du missförstår det!
  Du skriver ett inlägg om något helt annat!
  Jag läser det i butiken bland kunder och missförstår det i min tur!
  Jag skriver ett svar till dig som du tolkar som ett hån1
  Du skriver tillbaka och är skitförbannad
  Men vad tror du? Hur ska jag kunna tolka dina tankar
  här från butiken varvat med kunder? När du skrev
  hoppa så trodde jag att du menade det symboliskt,
  precis som jag i krönikan beskrev att våga ta det första steget!
  Du kan väl förhoppningsvis inte tro att jag skulle publikt på
  min egen blogg uppmana någon att ta livet av sig? Det är ju så
  absurt så att bara det pekar på ett stort missförstånd!
  Nej, jag vet inte vem du är, men jag skulle uppskatta
  om du sökte upp mig så att vi kan gå igenom det här mellan
  4 ögon…Jag känner mig helt oförskyllt indragen i något som jag känner att jag absolut inte har velat bli indragen i!
  Jag skrev en krönika som hyllade livsbejakning, det sista jag kan anta
  är att få ett grumligt svar om det motsatta. Om jag missförstod så ber
  jag givetvis om ursäkt, men jag lägger in det i filen \”ibland blir det fel, hur
  väl man än vill…\”
  Micke

 9. Micke said,

  09.19.06 at 6:08 e m

  Och vilka fraser klipptes bort?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *