1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...

09.25.15

Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6

Posted in Min blogg at 1:01 am

Öland!

Under mitt långa liv har jag besökt Sveriges samtliga landskap.
Japp, samtliga tjugofem. En liten poäng bara, det allra sista, det tjugofemte, knäckte jag alldeles nyss. Jag kom nämligen till Öland på eftermiddan i dag och här har jag aldrig varit förut. Det som jag skriver nu, det skriver jag från Byxelkrok, blott någon kilometer från Ölands norra udde.

Men här kommer jag inte att stanna länge. Min plan är att jag med start i morgon ska gå till fots från fyr till fyr från Långe Erik till Långe Jan. Alltså – från Ölands norra udde till den södra, och detta utan att egentligen veta ett smack om vad det är som jag ger mig in på. Förberedelserna har även de varit lika med noll. Sommaren har bestått av arbete, arbete, arbete och ännu mer arbete. Sex månader, från mars till september utan EN dags ledigt. Inte ens en liten promenad runt Reimersholme eller liknande har det blivit. Jag köpte en Ölandskarta för ett par veckor sedan, och löst började jag titta på vandrarhem för ett par dagar sen, mer än så har det inte blivit.

I dag flög jag till Kalmar från Bromma, där jag på flygplatsen blev upplockad av min vän Kalmarbon Mike Waxman som skjutsade in mig till centrum. Tid för en fika på anrika Kullzenska Cafét lyckades vi få till innan min buss gled iväg över Ölandsbron.
Från Byxelkrok blev det en fotmarsch på en halvmil till Hälluddens Stugby, beläget tre kilometer från Ölands norra udde. Det var en oerhört vacker promenad i kvällningen längs havet med utsikt över bland annat Blå Jungfrun. Väl framme fick jag en egen liten stuga med TV, kök och dusch.
Mysigt.
Ett krux bara. De där fem kilometerns med ryggsäck var ett tydligt bevis på att jag bara har jobbat och inte gått en meter mer än jag behövt under de senaste sex månaderna. Jag blev rejält trött, kondition är som vi alla vet en färskvara, och det är inte utan att jag funderar på hur det här ska sluta.
Nåja, i morgon är en ny dag och tar jag bara det här lugnt och metodiskt så ska det kanske ordna sig. Tjugofem kilometer från Långe Erik ner till Högby söder om Löttorp kommer dock inte att vara att leka med med tanke på hur det känns just nu och vikten på min ryggsäck.

ÖLANDSVANDRINGEN – Etapp 1

Jodå, tjugofem kilometer visade sig vara tjugoåtta och då jag, efter ett tips, tog den lite längre vägen längs västra kustsidan så blev det till slut runt trettio.
MEN – detta till trots – det gick förvånansvärt bra. Alla farhågor inför den här etappen efter gårdagens trötthet kom helt på skam.
Utöver det så var det en fullständigt sanslös vandring som jag fick under de första två milen längs havet. Alla stöter vi då och då på den där känslan av det inte finns ord som kan förklara hur man känner, så var det tveklöst i dag. Vägen, naturen, stämningen och havet – allt var besinningslöst vackert längs kustvägen. Det var tillräckligt med skönhet för att snudd på helt ta andan ur mig. Jag har ingen aning om hur jag skulle kunna beskriva det i ord. Det blev många foton tagna, men inte ens de kan mer än bara hinta åt hur det var just då.
Dagen började dock på Hälludden, där jag hade övernattat. Hälludden ligger någon kilometer ifrån den norra udden, det ställe där min vandring skulle börja.
En lite komisk sak var att jag innan jag åkte iväg googlade på boende i området, hittade Hälludden och därefter ringde upp och bokade en stuga för natten mot onsdagen. Först därpå, efter samtalet, så tittade jag lite närmare på den sajt som jag hade gått in på. Bland en del annat så hade folk också satt betyg på hur de hade trivts med sin vistelse. När jag såg på omdömena så blev jag minst sagt paff. Hälludden hade fått typ fem femmor och fyra ettor.
Inget annat. Ingen tvåa, trea eller fyra.
Alltså – uppenbarligen rör det sig om ett ställe som man antingen hatar eller älskar. Och just det vandrarhemmet hade jag bokat. Vad skulle då jag komma att tycka?
Så här i efterhand så kan jag säga att jag tyckte att det var ett kanonställe. Det är ju inte så ofta som man har vägarna förbi Byxelkrok, men jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att besöka Hälludden igen. Visst, de som driver stället var helt klart inte den typ av folk som vanligtvis har en stugby. Det kändes lite “utfreakat” fast på ett positivt sätt. Ölands egen version av Fårös Kutens Bensin.
Jag gillade det dock och hade inget alls att klaga på.
Efter frukosten så frågade jag om de kunde skjutsa mig upp till Långe Erik, där vandringen skulle starta, mot en hundring. En femtiolapp tyckte kvinnan räckte men jag stod på mig. En hundring hade jag sagt och en hundring fick det bli.
Sagt och gjort, de körde upp mig och åkte sen tillbaka.
Väl uppe vid fyren så insåg jag det tokiga i att jag var lite stressad då det var en lång dagsetapp som Låg framför mig. Området kring fyren var ju bländande vackert, jag skulle ha kunnat spendera en hel dag med att bara knalla runt där. Nåja, det får bli nästa gång.
Den nordligaste punkten på Öland är dock inte fyren utan en stor sten vid stranden en bit bort. Väl där gick jag så långt ut på de slippriga klipporna som jag kunde och doppade sen handen i vattnet.
Där startade vandringen söderut.
Samma procedur kommer att ske nere vid Långe Jan om ett par dagar.

Efter det var det bara att glida tillbaka ner mot Hälludden och sen fortsätta vidare längs vägen mot mitt slutmål. Ryggsäcken hade jag dock lämnat kvar på stället och väl tillbaka så tittade jag in igen på expeditionen. Därinne väntade en överraskning för värdparet bjöd på kaffe och bullar på terassen!
Innan jag tackade för mig för att fortsätta söderut hade jag vid fikabordet hunnit komma in på Stockholm, skivaffären och Thorsten Flinck. Thorsten har fans runt om i vårt land, den saken är klar, kvinnan i huset sken upp betänkligt bara jag nämnde hans namn.
Sen bar det av igen!

Kuststräckan var runt två mil. Den startade som en asfalterad landsväg. Efter ett tag hade den blivit en grusväg som sedermera övergick till en gångled, som i sin tur gradvis smalnade av för att till sist bli ungefär två decimeter bred. Hade jag gått galet? Stämde detta?
Jodå, med havet på min högra sida kunde jag bara inte gå fel. Det var bara att fortsätta framåt. Efter de tjugo kilometrarna kom jag till stället där vägen inåt land mot Löttorp och Hagaby startade och som jag var tvungen att ta in på.
Med saknad i hjärtat lämnade jag stigen, havet och Blå Jungfrun, den mäktiga klippan mitt i sundet, som hade följt med troget under hela färden neråt.
Blå Jungrun? Just det, det är den där ön där alla påskkärringar håller hus.
En flock kossor som inte hade något stängsel som hindrade dem kom fram för att hälsa, det var väl den dråpliga händelsen under sträckan.

Vägen mot Löttorp och därpå Hagaby var ren inlandsväg och inte tiondelen så rolig. Jag började bli rätt trött i benen också.
När det var runt sju kilometer kvar så stannade en bil med en äldre herre till mitt på vägen. Han vevade ner rutan och tecknade något jag tolkade som att jag kunde få åka med om jag ville. Jag tackade hjärtligt men förklarade hur det låg till. Från Långe Erik till Långe Jan – till fots, så tack men nej tack, sa jag.
Oj då, sa han, 137 kilometer. Sen la han till – Jag trodde att du var en invandrare och att du skulle in till Löttorp med din tunga packning, därför tänkte jag att jag kunde plocka upp dig.
Vilken vänlig själ!

Sista milen in till Löttorp och Hagaby där vandrarhemmet ligger var som sagt riktigt slitig även fast det inte var några större problem. Tre mil med ryggsäck helt otränad är dock alltid tre mil. Som helhet var det ändå en riktig höjdardag, åtminstone till två tredjedelar fylld med den där sortens glädje som då och då dyker upp just för att det helt plötsligt är så underbart härligt och vackert att bara finnas till.

Inte en extraordinär händelse att rapportera om. Jag sitter ändå nöjd och belåten och totar ihop dessa rader innan nattens sömn ska förbereda mig för morgondagens etapp.
Just det – fotot med handen på är när jag doppar ner den i vattnet vid Ölands nordligaste sten!

ÖLANDSVANDRINGEN Del 2

Dagen började med en kropp som faktiskt, trots den inledande dagens långa etapp, inte kändes farligt stel eller klumpig. Lite märkligt då jag, som jag tidigare skrivit, inte förberett mig fysiskt en sekund för det här. Nåja, just då var det bara att tacka och ta emot.
Det blev en lång utdragen frukost inan jag gled iväg mot dagens mål – Marsjö och deras bed & breakfast.

Först bara en liten berättelse om i går natt.
Jag var alltså ensam på vandrarhemmet. Helt ensam i ett gammalt tvåvåningshus. Någon gång runt halv två gick jag upp på mitt rum för att lägga mig. Dörren var halvöppen och jag tog ett steg innanför tröskeln – och dörren flyger emot mig! Instinktivt trodde jag att det är ett spöke på andra sidan som knuffat till dörren, men så var nog dessbättre inte fallet. Boven var ett dörrstopp som var för lågt. Det räckte att ta ett steg på det sviktande trägolvet för att dörrstoppet inte längre skulle funka, och då åkte dörren emot dörrgaveln – och där stod jag.
Läskigt men skönt att jag kom på hur det hade gått till.

Väl ute på vägen kändes det till en början helt okej, men efter bara ett par kilometrar förstod jag att de tre milen från dagen innan hade satt rejäla spår i min lekamen. Morgonens relativt goda kondition var uppenbarligen en bedräglig illusion. Stegen blev snabbt allt tyngre och tyngre, hastigheten var också långt från den som jag hade haft dagen innan.
Nej, det var bara att bita ihop och se till att ekipaget i en något så när jämn hastighet tog sig framåt.
Steg för steg, meter för meter. Nej, i dag tog det emot och självfallet berodde det på den långa gårdagsetappen. Nåja, den stekande solen – faktiskt – som jag hade i ansiktet hela eftermiddan gjorde nog sitt till den också.
Marsjö, ett bed & breakfast med någonting så udda som strutsuppfödning på bakgården var alltså målet för dagen. Turligt nog ligger det bara typ två mil från Hagaby så runt halv fem så var jag trots gummilår framme. Men inte gick det fort mot slutet…När det bara var ett par kilometrar kvar och jag insåg att jag hade väldigt gott om tid så slog kroppen av till ett nästan obefintligt tempo. Kan nog ha sett lite ynkligt ut på håll. En medtagen gubbe med stor ryggsäck, plågad av solen i ansiktet och släpande sig själv fram i tre kilometer i timmen.

Marsjö visade sig att vara ett klassiskt stenhus med omgivande småhus. Förr i tiden hade det nog varit en bondgård. Lantligt, trevligt, pittoreskt och allt det där. Det kändes bra från start.
Väl framme blev det en dusch, klädbyte och en ytterst välsmakande middag tillagad på lokala produkter. Det var jag och två till i matsalen, ja, högsäsongen är helt klart ett minne blott för turistnäringen på ön.

När jag efter en timma reste mig från stolen efter maten var jag nästan komiskt stel i kroppen, men…det ska bli bättre. Redan i morgon. Jag lovar.

Strutsinhägnaden på bakgården var självklart ett kapitel för sig. Strutsar är onekligen extremt udda djur. Alla som en gång sett en struts i levande livet förundras över hur evolutionen har kunnat skapa ett djur som detta. Vackra är de väl inte men oerhört fascinerande.
En gripande händelse inträffade dock precis när jag var där. Någon kom och hämtade två stora ägg som förmodligen precis hade kläckts. Det passerade inte obemärkt förbi! Hanstrutsen blev rasande. Stirrade som en vansinnig på oss på andra sidan stängslet och började sparka på det med ena benet. Sen la han sig ner på marken och började vagga med kroppen i stora rörelser fram och tillbaka under det att han utstötte mystiska läten.
“Nu är han riktigt förbannad” sa kvinnan som tagit äggen.
Ja inte undra på det…Först spärra in dem och sen sno äggen.

Hände det något på vägen då? I stort sett ingenting.
Jag ska inte säga att inlandspromenader är tråkiga, för i så fall skulle jag inte fotvandra alls, men att som dagen innan gå ett par magiska mil mil längs havet gör att en tur dan därpå med bondgårdar, åkrar, ängar, stugor och dungar timma efter timma kan kännas lite avslaget.
Och så två ben som ideligen måste peppas för att röra på sig…
Nej, i dag var det mera som en transportsträcka

En tänkvärd anekdot kan jag dra ändå.
På Hagaby Lantgård hade jag ett par väldigt trevliga samtal både på kvällen och på morgonen med Stefan som äger och driver stället. Självklart kom vi in på varför jag är på Öland just nu. Stefan imponerad? Knappast, han hade gått hela pilgrimsleden i Spanien, cyklat till Egypten och liftat tvärs över USA. Jaha…vad blir då min lilla utflykt jämfört med det? Inte mycket. Bara att acceptera faktum.
Så i dag, halvvägs till Marsjö ungefär, så hejade en kille som kom cyklande på mig. Han frågade vart jag var på väg, hoppade sen av av och följde mig därpå i typ två kilometer. Han var också ute på långfärd, men till skillnad mot mig så cyklade han alltså.
Självklart kom snacket snabbt in på olika saker som vi eller folk som vi känner har gjort angående långfärder. Men Jonas, som han hette, slängde snabbt in trumfkortet nummer ett. Han hade haft en lärare på en folkhögskola när han studerade foto i Visby som nu var på väg att avsluta sin promenad – från Stockholm till Melbourne….!
Från Stockholm till Melbourne.
Ja vad säga…?
Jonas skrattade själv åt saken och berättade om en händelse som han nyligen hade varit med om när Bob Hund hade spelat i Karlshamn. Han och hans polare hade efter konserten suttit med några nyfunna kompisar och pratat om än det ena än det andra. Någonstans i snackandet så nämnde Jonas att han vid ett tillfälle han hade cyklat ända till Marocko.
“Jag har en polare som har cyklat till Thailand!” kom det blixtsnabba svaret från någon annan i sällskapet.
Jodå, vad man än har gjort så finns det alltid någon som har varit mycket värre.

Lång vandring i morgon och förhoppningsvis är kroppen lite mindre stel än i dag. Vilket som ska det nog gå vägen ändå.

ÖLANDSVANDRINGEN Etapp 3

Efter en riktigt djup nattsömn vaknade jag upp runt sju. Jag kände mig helt utvilad men den harmoniska stämningen stördes av ett irriterande visslande ljud som kom från ett svårdefinierbart ställe. Efter någon minut, när tankarna hade klarnat, förstod jag vad det var och vad det betydde – det var vinddraget från ventilen som tjöt, vilket tydde på att det ute blåste, och förmodligen rejält. Hm…Medvind eller motvind? Två och en halv mil till Borgholm i hård motvind var ju inte vad hade tänkt mig när jag i går skissade på planen för denna dag. Nåja, hur kraftig blåsten nu var och i vilken riktning den blåste skulle jag väl snart bli varse.
En riktigt stadig frukost, fint uppdukad och med rikligt av varje, blev det nere i matsalen. Och jag var den enda gästen…!
Onekligen ganska rörande när någon lägger ned sådan energi på bara mig.
Priset för övernattning, middag och frukost allt i en fin, robust lantmiljö – 400 kronor. Det var nästan så att jag skämdes.
Nåja, på med ryggsäcken, hej då till strutsarna och i väg mot Borgholm

När jag kom ut på den stora vägen, den som går som en pulsåder genom hela ön från norr till söder, som jag effektivt hade lyckats med att undvika under de två första dagarna så förstod jag att det stämde precis det som min gamla flickvän Maria sa innan jag åkte – den är starkt trafikerad. Visserligen går den rakt mot Borgholm, men tanken på att följa den under hela dan kändes inte inspirerande alls, det skulle bara ha blivit som en sträcka att avverka. Efter bara typ hundra meter så tittade jag på kartan för att hitta eventuella alternativ. Och det fanns det! Visserligen var det en rejäl omväg, men att vika av västerut typ två kilometer för att sen framme vid havet gå söderut på samma led som gick på i onsdags kändes verkligen som ett lyft.
Två aber fanns det.
Etappen var lång som den var och det här skulle förlänga den med ytterligare ett par kilometer plus att terrängen säkert var helt annan än rak jämn asfalt.
Det blåste också rejält redan, hur skulle det inte bli längs kusten under cirka en mil? Det skulle kunna bli rent ut sagt omöjligt att gå framåt.
Jag valde ändå att ta en chans med vägen längs havet, och det skulle snart visa sig att det gjorde jag rätt i!
Jag vek av från stora vägen och gick rakt västerut på en liten bonnväg. Jodå, blåsten ökade markant ju närmare vattnet jag kom. Väl framme var det halv storm, om inte mer, och den slog in snett från havet. Det var svårt att stå upprätt.
Men det var just då inget som bekymrade mig alls, för när jag stod där så slogs jag återigen av det oerhörda panorama som vecklade ut sig framför mig. Havet, vikarna, uddarna, stenarna, strandskjulen. Den här gången var det dessutom, förutom allt annat, ett upprört hav med stora, kraftiga vågor som bröts mot klipporna och vita gäss över hela havslinjen.
Det gamla begreppet att hålla i hatten blev med ens väldigt konkret. Efter ett tag gav jag upp, kepsen flög i väg lite varstans längs vägen, snart skulle det bli i en komocka, så jag fällde upp munkjackans kåpa. I byarna var det säkert upp mot femton sekundmeter. Dessutom snudd på ren motvind…
Vägen söderut gick mestadels på en höjd belägen ungefär tjugo meter över havet och vinden från sydväst, utifrån havet, fick ett helt obehindrat spelrum precis där jag gick.
Jobbigt? Ja, det gick att gå framåt, men med möda.
Kyligt? Ja, solen sken och det var varmt i luften men vinden bet rejält.
Men var det ändå på något sätt helt underbart? Definitivt.
För vad gjorde lite vind när jag under typ två timmars vandring fick bevittna detta skådespel. Mäktigt, oerhört mäktigt och oändligt vackert.

Det vete katten om inte den här havsvägen är ännu pampigare än den som jag tog i förgår då den hela tiden slingrar sig en bit uppåt och att det nästan inte alls är några träd som skymmer, något som ger ett stort synfält åt alla håll, över strandlinjen och över ett fräsande, rytande hav.
Det är lätt att förstå varför alla, och jag menar alla, hus längs vägen har inglasade verandor. Det här var ingen blåst att leka med, och det som var i dag var säkert ändå inget exceptionellt.

Kossor dök upp igen längs stigen, den tuffa vinden verkade inte bekomma dem ett smack. En av dem följde efter mig i säkert hundra meter. Jag vände mig om, och då stannade hon. Sen började jag gå igen…och då började hon också att gå.Till slut såg hon en grästuva att tugga på och glömde bort mig.

En del val som man gör här i livet är ju bra, andra mindre bra. I dag gjorde jag nog ett riktigt bra sådant när jag trots osäkerhet valde den längre och blåsigare vägen längs kusten. En mycket minnesvärd vandring.

När kustvägen efter en mil upphörde tog också vinden slut. Resten av dagen på inlandsvägarna var det faktiskt aldrig mer än småblåsigt. Jag fortsatte att söka upp mindre vägar som gick lite vid sidan om, och jag lyckades hitta ytterligare ett par alternativ till stora vägen. Visserligen lite längre sträcka men genom små, pittoreska bullerby-byar. Mycket finare, mycket roligare och framförallt nästan helt bilfritt.
Precis som i går så kom jag fram i skaplig tid trots omvägarna så fenomenet att slå av på takten rejält mot slutet dök upp ånyo. De sista kilometrarna var det en tant på runt sjuttio med en lite stirrig hund som ville nosa på allting som gick om mig för att sen försvinna i fjärran. Tja, har man gått närmare tre mil, har en tung ryggsäck och ingen tid alls att passa så har man väl rätt att mot slutet ta det lite piano.
Väl framme på Ebbas vandrarhem slängde jag omgående in ryggsäcken på rummet, låste dörren och gled iväg till kollegan Ubbe. Ubbe driver Ubbes Vinyl &Musik i Borgholm. En vinylbutik alltså – mitt i centrala stan.
Det visade sig vara både ett schyst ställe och en riktigt trevlig kille. Kändes lite grann som en mini-Mickes. Vi klickade direkt.
Trots det, min semester har bara varit i knappt fyra dagar, och det hade funnits en orsak till att jag åkte iväg. Det kändes för mig inte det minsta inspirerande att bläddra i butikens lådor och se samma skivor som jag vid det här laget har sett dagligen i snart tjugo år. Om och om och om igen. Det tände inte till alls, trots att det var helt okej plattor. Mer ledighet behövs för att få hungern tillbaka. Tur att det är fyra dar kvar. Tre vandringsdagar och en hemåkardag.
I morgon blir det Färjestaden. Tre mil utan pardon.

Just det! I dag kändes det helt okej att gå. Ingen större stelhet och ingen trötthet mer än normalt. Hälften avverkat, hälften kvar!

ÖLANDSVANDRINGEN Etapp 4

Fredagen avslutades med en Dagens Husmans på Mormor Julias. Servitrisen, en glad tjej med hårfläta, var såpass söt och trevlig att hon fick mig att känna ett litet sting av sorg över att färden söderut skulle gå av stapeln blott några timmar senare. En semester kan ju inte bara vara att vandra, äta, dricka och sova. Men inget världsligt får ju komma emellan mig och slutförandet av detta projekt, så är det bara. Det är nu eller aldrig…

Senare på kvällen vid läggdags så kröp ett problem av en helt annan art på mig. Jag fick svårt att somna in på grund av att det kliade på fötterna så in åt xxx. Först trodde jag att det var myggbett, sen förstod jag att det var – skoskav…
Skoskav, ett elände som kan fälla den mest rutinerade vandraren på planeten.
Skoskav, det som tog livet av fler soldater än vad kulor och kanoner gjorde på 1800-talet. Först skavsår som inte togs om hand, sen kallbrand med medföljande amputering som i femtio procent av fallen ledde till döden.
Skoskav – ett fullständigt elände.
Nåja, ett par skavplåster på Apoteket i förmiddags och två askar till i reserv så ska det väl kunna hållas i schack i några dar till.
Annars känns allt övrigt i kroppen kanon. Seriöst, så här fräsch i kropp och själ var det länge sen jag kände mig. Avstressad, pigg och fokuserad. När jag på förmiddan satt och fikade på en uteservering vid stadens centrum så kände jag mig riktigt väl till mods för första gången på väldigt länge. Sen jag var i Brasilien i vintras förmodligen. Det är kanske så här man ska leva egentligen…?

Färjestaden ligger rakt söderut från Borgholm. Landsvägen går tyvärr även den spikrakt neråt och alternativ till den är nästan obefintliga. Bara att bita ihop. Vandringen söderut blev ändå, trots mina farhågor, riktigt trevliga. Även fast jag blev så illa tvingad att gå på stora vägen så var det inte så farlig trafik och ett öppet landskap runtomkring – bland annat en liten del av Alvaret – gjorde färden lite mer fascinerande än jag först befarat. Ett par havsglimtar blev jag också bjuden på.
Visst, drygt tre mil med packning är alltid tre mil, men de inledande dagarnas slit och stelhet började gradvis att gå över till något annat. Jag hade inga som helst problem med att hålla ett bra tempo. Två dagar tidigare, när jag började gå från Hagaby Lantgård mot Marsjö hade jag känt mig som om jag gick på valium. I dag var det till enbörjan som om jag begåvats med nya ben.
Men vad hjälper det när omvärlden sätter krokben för en?
Jag tog en lunchpaus på något som hette Halltorps Gästgiveri. God mat visserligen men jag fick vänta alldeles för länge på att få den serverad, inte bara jag var irriterad, och min tid var inte obegränsad. Expeditionen på vandrarhemmet dit jag skulle, Skogsby, skulle stänga vid sju och efter maten började det faktiskt bli lite ont om tid.
Så jag trummade på, och trummade på och trummade på. När det var en halvtimma kvar av tiden och enligt kartan runt två kilometer av vägen till vandrarhemmet kvar ringde jag upp föreståndarinnan och berättade att jag var på väg. Damen berättade då att Skogsbys vandrarhem ligger i södra utkanten, en kilometer från kyrkan. Aj då. Det betydde att det var tre kilometer och en halvtimme kvar. Det kanske inte låter dramatiskt, men efter tjugoåtta kilometer med ryggsäck är man inte så kaxig längre. Småspringa vill jag inte göra så länge jag har packning, det är sämsta tänkbara för knäna. Men jag lyckades faktiskt hålla ett tillräckligt högt tempo så att jag kunde glida upp på trappan med tre minuters marginal – igen.

Skogsby en halvmil väster om visade sig vara en riktig liten pärla. Visserligen låter namnet som om det är inspirerat av Kronbloms värld, och det må väl vara hänt, en pärla är det i alla fall. Idel gamla träkåkar med mycket snickarglädje, en riktig “by”, som namnet också berättar. Efter trevliga Borgholm så bannade jag mig själv för att jag i förväg valt ett ställe på obygden långt från allt som man kan önska sig, men så fort som jag kom fram så kände jag att det här var en rättsatsning. En fantastisk septembersolnedgång förstärkte bara bilden än mer.
Eget rum och frukost för nästan ingenting kändes bra det också. Faktum är att min erfarenhet hittills är att priserna på vandrarhem på Öland ligger på runt hälften mot vad de gör på Gotland.

Snabbt summerat så var det en fin avspänd dag, trots att jag nästan uteslutande gick på stora vägen, och trots att jag var piskad att köra på rätt hårt på slutet, men ganska händelsefattig.
Snart drar det ihop sig. Femtio kilometer och två dagar kvar. Det ska nog gå. Ett orosmoln bara – skoskavsfronten, för den är inte bra. Värre i kväll än i går kväll. Vänsterfoten har nästan mer plåster på sig än inte. Ska beställa fotvård så att det finns bokat på onsdag hemma i Hornstull, men tills dess får det helt enkelt lov att bära!

ÖLANDSVANDRINGEN Etapp 5

Inget skrivet i går, somnade ifrån allt.
Lång berättelse i dag i stället.

Två spikar upp från varsin plats på respektive fotsula. Ungefär så upplevde jag fötterna när jag på morgonen gick till frukosten.
Allt övrigt kändes däremot snudd på perfekt. Ingen stelhet alls i kroppen.
Helt klart var det lite onödigt att jag försatt mig själv i den uppkomna situationen med mina fötter. Jag borde ha gått på förebyggande fotvård innan jag gav mig av och någon vecka före avfärd skulle jagha köpt nya vandrarskor i stället för det rätt snedgångna par som jag kört med under den här veckan.
Rätt så mycket mitt eget fel för att tala klarspråk.
Nåja, efter ett tag så mjuknade fötterna ganska rejält och mestadels kändes det rätt okej under dagens lopp.

Först av allt började jag med att boka rum i Degerhamn där jag fick reda på det inte finns något matställe alls överhuvudtaget. Skulle jag få i mig något att äta under dagens lopp så var jag tvungen att lämna vägen efter typ en och en halv mil och ta mig in till Mörbylånga, enda orten i närheten av min rutt som skulle ha ett par öppna restauranger med lunchmenyer. En klar omväg, men vad göra?
Inte mycket. Äta måste man så så fick det bli. Det här innebar att dagens sträcka skulle bli vandringens längsta etapp, runt trettiofem kilometer omvägarna inräknat. Bara att bita ihop.
Runt tio gav jag mig iväg.
Soligt fint väder. Jag har verkligen haft tur. Inte en droppe regn på hela vandringen.

Vid ett ställe alldeles längs vägen dök det upp en stor stenkvarn som det gick att gå in i. Öppen kvarn kallades det för. Intressant att se den genialiska konstruktionen med tre våningars intrikat maskineri. Jodå, nog kunde folk förr i världen också…

Runt två befann jag mig vid korsvägen för att ta av mot Mörbylånga och började därifrån gå in mot dess centrum. På vägen hände en, måhända alldaglig men ändå, för mig rätt rörande händelse.
Ett par hundra meter från korsningen, ungefär vid en bensinmack, kom det en tjej gående snett från sidan. Mörkt tjockt hår. Söt, hann jag tänka. Vi krockade nästan då hon skulle in på samma trottoar som jag. Jag hamnade dock typ tre meter bakom henne, och då det i stort sett bara var hon och jag på hela gatan så tänkte jag att hon kanske upplevde det som lite genant att jag gick precis bakom henne, därför gled jag över till den andra sidan. Lite förvånad blev jag över att hon också gjorde det, hon korsade gatan precis efter mig. Inte nog med det, hon började gå bredvid mig, ja faktiskt mer eller mindre som att vi var ett par. Jag var inte helt bekväm med situationen men fann mig ändå i den. Typ etthundra meter senare, så såg jag något som jag faktiskt sökte, en papperskorg. Bra, äntligen kunde jag slänga den tomma Lokaflaskan som jag burit i handen ett tag.
Men precis innan jag skulle göra det så sa tjejen, som hela tiden gick precis intill mig, med ett lite generat leende “Snälla, pant”!
Jaha – nu förstod jag. Det var min tomflaska hon var ute efter , först nu såg jag att hon var rom.
Visst, absolut. Inga problem.
Och som hon sken upp.
För en pantflaskas skull. Minst sagt rörande. Men jag lunkade vidare mot ett öppet matställe. Jag frågade mig fram, när jag väl hittade någon att fråga på de tomma gatorna, och längst bort, nästan ute på kajen, där låg restaurant Kajutan. Toppen.
För att ytterligare understryka det exceptionellt folktomma centrat så var jag under hela tiden när jag satt och åt den enda matgästen på stället. Alltså – hade Sverige spelat VM-final i fotboll hade det inte varit mindre folk på gatorna. Jag satt på uteserveringen nere vid hamnen och såg under en halvtimme inte en käft!
Off-season, okej, men någon bodde väl ändå där?

Då det var en rejäl bit från korsningen in till centrum, säkert en dryg kilometer, därefter ytterligare en bit längst bort där restaurant Kajutan låg, så kändes det onekligen rätt surt att behöva gå tillbaka hela långa vägen bara för att komma till en punkt där jag redan varit.
Bing! sa det plötsligt i huvudet. Jag tar såklart en taxi från Kajutan till korsningen. Då sparar jag fötterna och krafterna ett litet tuppfjät, och det kan ju inte räknas som fusk, bilen kommer bara att ta mig tillbaka till den plats där jag vek av.
Fem sekunder senare så slog mig tanken – Här sitter jag och äter dagens lunch, för etthundranitton spänn, sen skissar jag på att åka taxi en kilometer och en halv kilometer för kanske åttio med uppkörningsavgift, och den där lilla tjejen blir överlycklig över en pantflaska. Så nej, den idén släppte jag tvärt. Det kändes i det perspektivet helt galet. Klart att jag ska knalla den biten också.

Det blev alltså att jag efter lunchen satte på mig ryggsäcken och började gå tillbaka mot korsvägen. Jag mindes att jag på vägen mot lunchhaket hade sett en ICA- butik. Det skulle nog inte sitta helt fel att handla lite dricka och något lite lättare att äta senare på kvällen.
Men se där! Utanför affären så satt tjejen från en halvtimme innan med en bägare framför sig. Hon tittade upp på mig, log igenkännande och sa med en vädjande blick – “Vatten”.
Visst, tänkte jag, inga problem. Hon sitter precis mitt i solen. klart hon måste ha att dricka. Jag gjorde ett tecken att jag strax skulle vara tillbaka och klev in i butiken.
Fem minuter senare kom jag ut med en Smultron-Loka som jag räckte över till henne. Återigen ett stort leende och ett tack. Jag tyckte ändå att hon såg lite nedstämd ut så jag frågade om det var bra och hon svarade att – jo, det var bra. Trots det svaret kunde jag inte bara låta henne sitta där med en tom bägare på en ort där det såg ut som en neutronbomb briserat. Jag tömde mina fickor på alla de mynt som låg och skvalpade längst där nere och la i bägaren, sen gled jag med handen över hennes arm lite uppmuntrande och log.
Hon blev väldigt glad.
“Du är mycket snäll!” sa hon med ett stort, varmt leende. Och jag tror inte alls att det var någon fejk. Att sitta i ett totalt folktomt Mörbylånga en söndagseftermiddag med en tiggarskål känns väl mer eller mindre som ett Mission Impossible. Mycket möjligt så gjorde jag hennes dag, och det bjöd jag så gärna på. Den som tycker något annat får väl tycka det, men jag kan inte se att det skulle vara fel i att från ett överflöd ge till den som inte har. Läs Bibeln – precis vad Jesus predikade, om och om igen. Vem vill säga emot?

Men nu var det bara att ge sig iväg igen. Lång väg kvar, minst två mil, troligtvis mer. Och så slutade min mobil att fungera helt plötsligt, batteriet var slut – och jag som hade ett par samtal kvar att avverka under eftermiddagens lopp. Jag kom då på att Kastlösa, som ligger lite längre fram, har ett vandrarhem. Jag skulle ju kunna slinka in där och smygladda mobilen ett par minuter.

När jag kom fram till Kastlösa såg jag inte alls var vandrarhemmet låg. Jag irrade runt lite innan jag gav upp. Helt fräckt så tog jag av mig ryggsäcken och satte mig på en stentrappa upp till ett hus. Tog sen fram en Loka och började läsa Aftonbladet. Kommer det någon och undrar varför jag sitter där jag sitter så frågar jag bara var vandrarhemmet ligger, tänkte jag.
Ingen kom – så klart.
Efter en kvart gav jag upp, drack ur det sista, satte på mig ryggsäcken och lunkade iväg bort mot landsvägen. Först då så upptäckte jag att vandrarhemmet befann sig på andra sidan huset på vars trapp jag suttit. Jag hade alltså suttit på dess bakgård…
Så där dök jag in , bad om ursäkt för att jag redan bokat logi på annan ort och frågade om jag trots det fick ladda min mobil. Visst fick jag det.
Under tiden som den laddades så började jag prata med föreståndaren. Han var från Stockholm, jobbade tidigare med film och teater och han började berätta om sin verksamhet här på Öland och hur han ville utveckla den till en träffpunkt för filmskapare. Dan Sabel hette killen. Han bjöd mig på en dricka och…Ja, där satt vi och pratade om gemensamma bekanta under för mig kanske lite väl lång tid, för klockan tickade på. Nu hade den hunnit bli sex, och det var elva kilometer kvar till Degerhamn.
Inte bra, tänkte jag, men konstaterade att den utdragna pratstunden hade gett en välbehövlig vila till lår och fötter.
Jag reste på mig, tog farväl, satte ånyo på mig ryggsäcken och lufsade iväg.

Men nu skulle det bli riktigt tajt om jag skulle komma fram innan det blev mörkt. Bäst att dra på ordentligt, tänkte jag. Det lutade åt att det här skulle bli ett par riktigt tuffa timmar.
Det var dock en farhåga som var helt obefogad, för så fort som jag kom utanför Kastlösa och tog in på vägen mot Degerhamn som går längs havet så släppte allt sådant. Oro över eventuell sen ankomst, ont i fötterna, stelhet, irritation, svårmodighet, ja vad som – allt formligen rann av mig på bara ett par sekunder.
För att helt oförberedd få se detta fantastiska landskap breda ut sig framför mig i denna inledande skymningstimme var snudd på chockerande. Det var helt överväldigande.
Vägen gick rakt söderut, konstant runt trehundra meter innanför havet men typ trettio meter högre, något som bildade ett mäktigt panorama vart jag än blickade och så var det under i stort sett hela vägen in till Degerhamn.
Solen stod till en början lågt på himlen för att sen gå ner under horisonten, något som bildade en blodröd rand i öster längs havet som i sin tur färgades rött, de låglänta fälten hade som namnet antyder en så pass låg vegetation att synfältet var kilometerlångt i alla riktningar, en liten måne växte sig för var minut allt starkare på himlen, flyttfågelsträck flög precis över mig i sin karakteristiska v-form medans andra fåglar kacklade och tjattrade på fälten och i buskarna som jag passerade.
Jag stannade ideligen upp för att fotografera detta spektakel som utspelade sig framför mig, något som skapade ännu ett problem, för om jag redan var sent ute så blev det inte bli bättre av att jag stannade upp och tog ett kort var femtionde meter. Men det spelade egentligen ingen roll alls.
För nu ville jag helt enkelt inte längre komma fram.
11 timmar efter att jag gav mig av gick jag där på vägen i halvmörkret och bara njöt av varje sekund av denna underbara kvällsvandring. Det här var utan tvekan den vackraste kväll jag sett på åratal.
Mot slutet blev det nästan helt mörkt. Hade det inte varit för tredjedelsmånen på himlen så hade det mot slutet varit helt becksvart. Långsamt, bit för bit, började så stjärnhimlen titta fram. Till slut kände jag det som att det var en miljon stjärnor som strålade som en miljon juveler på ett gigantiskt svart sidentyg och allt svävade ovanför mig.
Och överallt runt mig dessa tjattrande och pladdrande nu osynliga fåglar helt uppfyllda av förberedelserna för färden söderut.
Det här var inget annat än ren magi.
Och då slog det mig.
Vad är det för mening med att jaga pengar som man ändå aldrig får, känna sig kränkt, gnälla över det och detta, tjafsa med omgivningen för att man tycker sig ha blivit trampad på tårna, känna sig missnöjd över livet i stort eller bara gå omkring och gnälla i största allmänhet.
Vi har ju hela universums prakt och skönhet precis framför oss!
Allt finns ju här serverat på ett silverfat, vi har ju redan allt som vi behöver, i överflöd dessutom!

Långsamt lunkande med ett sinne som tillfälligt befann sig på en högre nivå kom jag till slut, efter trettiofem kilometers vandring, i sena kvällen fram till Degerhamns Brukshotell. Nyckeln var fasttejpad på dörren i ett kuvert, och det var bara att gå upp på rummet,kasta sig i duschen, byta om och…
Där kom så en riktig anti-klimax. Brukshotellet hade ingen tekokare! Vare sig uppe på rummet eller i samlingslokalen där nere.
Att avsluta kvällen utan en kanna te kändes väl…så där…
Men det fick väl gå för den här gången då, jag hade ju alldeles innan fått en insikt om universums oändliga skönhet, då kunde jag väl klara mig utan te den kvällen åtminstone….

Den sena timmen kombinerat med en lååång vandring gjorde att jag slocknade så fort jag la mig för att vila på sängen.

Arton kilometer kvar, sen är jag framme vid målet.

ÖLANDSVANDRINGEN Etapp 6 och epilog.

Så var det dags för den sista etappen.
Finalen på en knapp vecka som börjat i onsdags och som nu skulle avslutas.
Arton kilometer från Degerhamn ner till Ölands Södra Udde var det sista som skulle avverkas för att få projektet i hamn.
Först en frukost på Brukshotellet, sen iväg för att få det gjort.
Efter bara ett par hundra meter på väg mot väg 136 som skulle ta mig söderut stod en träskylt vid sidan av vägen som pekade rakt in i ett buskage. Det gick att skönja något nertrampat som man skulle kunna tolka som en stig. “Linnés stig” stod det på den. Jag kollade kartan och, jodå den stod utmärkt och det skulle vara en liten genare på väg mot stora, så den gled jag in på.
Inget märkvärdigt, ändå en lite fantasieggande liten stig längs lämningar av arbetsplatser från svunna tider. Ett par par schysta foton blev det.
Väl uppe på vägen såg jag på skylten att sträckan till södra udden var tre kilometer längre än vad jag först skissat på.
Inga problem – jag skulle ändå vara där till runt halv tre, sen skulle min buss tillbaka gå prick tre.
Jag hade i huvudet löst haft en plan som gick ut på att från udden ta tre-bussen norrut och med byten vara tillbaka i Borgholm på kvällen. Så…kanske det senare samma kväll skulle bli en repris på dagens husmans på Mormor Julias…Någon belöning måste man väl få när man har gått tvärs över hela ön på sex dar kan man ju tycka.
Så…jag pinnade på…
De trettiofem kilometrarna från dan innan satte i början små spår i låren och fotsulorna men rätt snart fick jag bra snurr på benen.
Efter några timmars gång, vid Ottenby, delade vägen på sig. Jag följde den väg till vilken det på skylten stod Ölands Södra Udde 4.
Fyra kilometer kvar på denna vandring! Nu fick jag ha hur mycket skoskav som helst, nu ville jag bara njuta av det allra sista, inget annat.
Och nog njöt jag av det som öppnade sig framför mig ju längre ut på udden jag kom. Det var en strålande sol på himlen och en nästan spikrak väg söderut längs hedar, betesmarker och låglänt vegetation.
Och se där, mellan två höga träd så såg jag plötsligt, ett par kilometer bort, toppen på ett fyrtorn.
Långe Jan!
För varje meter blev sen landskapet alltmer enastående. När havet så började dyka upp på båda sidor och det bara var en smal tunga av betesmarker på sidorna och Långe Jan reste sig framför mig i all sin prakt var det snudd på som att gå i en tavla.
Handen på hjärtat, jag hade på förhand ingen aning om att jag skulle möta det slående vackra landskap som jag fick göra. Visst, det var optimala förutsättningar med sol och snudd på vindstilla, men det här var ändå något alldeles extra.
Kort senare var jag framme!
Till min förvåning så visade sig Ölands sydspets vara något helt annat än den norra. Museum, restaurant, ett fyrtorn som det gick att gå upp till toppen ja till och med ett konstgalleri men framför allt ganska mycket människor även fast det var en simpel måndag eftermiddag i september. Senare fick jag höra att platsen är ett mecka för fågelskådare, och det var också de som utgjorde merparten av folk där.
Jag hade under dagen gått med en stadig hastighet och kommit fram runt en halvtimme innan bussens avgång, så det fanns tid till lite ceremonier och kanske en dricka på restaurangen att ta med.
Jag lade ifrån mig ryggsäcken, vid en bänkfast och begav mig mot sydligast tänkbara sten för att där gå ner på knä och symboliskt doppa handen i vattnet som jag hade gjort på norrsidan.
Då kom eftermiddagens första antiklimax – det går inte att gå ner till yttersta spetsen! Den är avspärrad för fåglarnas och sälarnas skull.
Självklart, all respekt för det beslutet, men det anslaget och staketet var inte den syn som jag hade förväntat mig.
Men gick det inte att gå allra längst ner så fick det väl bli nästan då. Jag gick iväg tjugo meter längs staketet åt öster tills jag kom ner till vattnet. Där doppade jag ner min högerhand. Inte på Ölands sydspets – men så långt söderut som jag kunde komma. Gott nog. Allt förevigat på min i-pad.
Jag gick in på restaurangen – som är öppen sex månader om året! – och frågade damen i kassan var busshållplatsen ligger.
Och här har vi då antiklimax nummer två på en kvart.
“Bussen? Men då måste du ju ringa och beställa den två timmar i förväg. Har du gjort det?”
Nej det hade jag ju förstås inte gjort för jag visste inte ens om att det är så man gör på Öland. Och där sprack det med Borgholm och Mormor Julias, för det var ju sista bussen för dan som jag missat…
Men, tänkte jag, då är det ingen orsak till att stressa längre. jag beslöt mig för att i godan ro äta lunch på uteserveringen och ta tillfället i akt att inte bara njuta av känslan komma till utan även känslan att befinna mig Ölands Södra Udde.
Och det var precis vad jag gjorde. Det var riktigt skönt att sätta sig på en stol och bara njuta av den sanslösa omgivning som jag bjöds på.
Vad skulle jag göra nu då när jag hade missat bussen? Tja, att ta in på Ottenbys vandrarhem fyra kilometer därifrån var ju ett inte helt tokigt alternativ och sen i lugn och ro följande dag ta sig till Kalmar för flyget hem.
För hundrafemtioelfte gången under en vecka satte jag på mig ryggan och gled iväg mot vägen, nu bort från udden och tillbaka norrut.
Efter runt femtio meter på bilvägen hörde jag ett brummande från en pick-up bakom mig. Instinktivt satte jag upp en liftartumme och…jo då, han stannade. När jag slängde in ryggan i bakluckan såg jag att det lågmen massa tavlor där. Jodå, det var samma gubbe som just då hade utställning på uddens galleri. Han bodde på vandrarhemmet också så det passade ju perfekt.
Erik, som han hette, körde mig ända fram. Jag checkade in, slängde ifrån mig prylarna på rummet och gick till köket för att koka lite eftermiddagste. Erik dök snart upp han med.
Det blev en hel del roligt snack i matsalen under eftermiddan och kvällen. Bland annat misstänkte jag när Erik sa att han var från Nora att han var kompis med Ted Ström, mannen som skrev texten till vår låt Jag Reser Mig Igen.
Och det var han!
Fler personer kom in i samtalet under kvällens gång till ganska sen timme. Det blev en klart angenäm final på dagen.
Nerkrupen i sängen, innan jag skulle somna in, så kollade jag bilderna tagna tidigare under dagen.
Då kom antiklimax nummer tre.
De tre foton som jag trodde mig om att ha knäppt när jag doppade handen i vattnet vid södra spetsen fanns bara inte på min i-pad. Som ni förstår så är det lite klumpigt att ha en hand i havet, hålla i en i-pad med den andra och på något sätt samtidigt ta kort. Fina helst också…Den här gången måste jag ha missat slutarknappen och tryckt bredvid.
Så…även om jag inte har några bevis får ni tro på att jag säger att det var precis så som det gick till…
Som en sista surpris så stötte jag vid frukosten på Uffe Johansson, min gamle jobbarkompis från Tomteboda. Tjugotvå år var det sen senast och så möts vi igen på Ölands södra udde!
Strax efter avgick bussen mot Kalmar där flygmaskinen hem stod och väntade…
Det här var en vecka som jag (såvida jag inte blir dement) kommer att minnas för resten av livet. Hade jag jobbat i stället för att vara ledig under de här dagarna så hade jag nog två veckor senare inte kommit i håg en siffra av vad som hänt under den tiden.
Ja, det kom verkligen att landa i en riktigt lyckad vecka, exempelvis hade jag en sanslös tur med vädret. Inte en droppe regn under hela vägen. En timme efter att jag kommit fram till Långe Jan så försvann solen bakom mörka moln och det började strila ordentligt. Det var som om det var meningen att jag skulle ha en vandring i solen.
Jag minns att 2011, när jag gick tvärs över Gotland, från Fårö fyr ner till Hoburgsgubben, så kände jag en liten besvikelse när jag kom fram. Den gången hade jag laddat i sju månader för vandringen efter ett misslyckat försök hösten innan. När jag väl kom fram till målet och slutfört det som jag så länge skissat på så var det bara ett – jaha.
Naturligtvis var det inte bara ett “jaha” för jag har massor med fina minnen från den ganska strapatsrika färden och jag kom under den vandringen att träffa människor som jag har kontakt med än i dag. Självklart var det en riktig höjdargrej att ha fullbordat den grejen, men känslan när jag kom fram var ändå inte en känsla av triumf som man skulle ha kunnat tro.
“Var det inte mer än så här” – så ungefär kändes det inombords..
MEN – så blev det inte den här gången.
Jag tror att en viktig skillnad var att jag stannade kvar på plats och sög på karamellen av vad jag just genomfört. Jag pratade med nyfunna vänner, berättade om vad jag hade gjort och fick en hel del feedback.
Jag gav mig själv möjlighet att känna mig nöjd med mig att ha genomfört mitt projekt.
2011 vid Hoburgsgubben, en tisdag runt tolv i slutet av april, fanns det inte EN enda människa förutom jag själv. Jag gick tillbaka till Burgsvik, tog bussen till färjan och samma kväll var jag hemma igen. Onekligen lite avslaget.
Det blev en annan situation den här gången. Helt klart var det ett riktigt trevligt avslut på vandringen, till stor del tror jag att det berodde på att jag missade bussen och i stället på plats ledigt och avspänt lutade mig tillbaka och bara njöt av det som var.
Som en nerbantad sammanfattning av de här sex dagarna kan jag säga att jag fysiskt kände mig allt starkare för var dag som gick. Visst, skavsår på fötterna var ju retligt, men det gick ändå att hantera, men konditionsmässigt gick formkurvan bara uppåt.
Vackrare och vackrare, blev det också ju längre söderut som jag kom, ja det blev till sist en rent ut sagt frapperande skönhet i landakapet. Det magiska inslaget i omgivningen runt mig växte även det dag för dag för att kulminera i något helt enastående under de sista tjugofyra timmarna.
Det blev bara bättre och bättre ju längre veckan led!
Men allting har ett slut, så ock det här äventyret, och med det även den här berättelsen.
En sak tror jag mig dock veta efter denna vecka.
Gud finns – och han bor på södra Öland.

Popularity: 61% [?]

539 Comments »

 1. Eva said,

  09.25.15 at 6:05 pm

  Vilken fantastisk berättelse!jag kan nästa se framför mig vägen och skönheten. Får en känsla av storslagenhet. Alldeles rätt tänkt och gjort när det gällde den där rom tjejen.
  Mycket välskrivet!

 2. Lena Wärmé said,

  09.25.15 at 9:15 pm

  UNDERBAR berättelse ! Tack !!! Jag log hela tiden jag läste den ! Gripande med strutsen som blev så ledsen och frustrerad. Hemskt alltihop att han fick se att man tog äggen.

 3. stair gate for cats said,

  12.12.16 at 1:14 pm

  stair gate for cats…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 4. Re-Vouchers said,

  12.15.16 at 7:21 am

  Re-Vouchers…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 5. care industry said,

  12.15.16 at 10:52 pm

  I am really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A handful of my blog audience have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Firefox.

  Do you have any ideas to help fix this problem?

 6. 24/7 service said,

  12.17.16 at 5:33 pm

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I
  have truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your feed and I
  hope you write again soon!

 7. dov rand md wayne nj said,

  12.18.16 at 1:32 pm

  Depression, rage, moodiness, insomnia, and lack of well-being are
  common complaints of postmenopausal women.

 8. just click the next document said,

  12.18.16 at 1:46 pm

  just click the next document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 9. simply click the following internet site said,

  12.18.16 at 2:32 pm

  simply click the following internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 10. Sal said,

  12.18.16 at 2:37 pm

  Synthetic testosterone may interzct with oral diabetes medicines and blood thinners,
  like warfarin.

 11. brooklyn home care said,

  12.18.16 at 4:59 pm

  This post gives clear idea in support of the new users of blogging, that in fact how to
  do blogging.

 12. dov rand nj said,

  12.18.16 at 5:34 pm

  Side effects iin women include acne, hepatotoxicity, and virilization and generally onlyy happen when testosterone is used in supraphysiologic doses.

 13. http://bluestrike.net/index.php?title=Benutzer:EdgardoWootten4 said,

  12.18.16 at 7:54 pm

  Your physician will then advocate thhe best potential testosterone replacement treatment, typically testosterone cypionate intramuscular injections.

 14. testosterone therapy for females said,

  12.18.16 at 8:07 pm

  testosterone therapy for females…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 15. click through the next web site said,

  12.18.16 at 8:28 pm

  click through the next web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 16. zapytaj.wikijak.pl said,

  12.18.16 at 8:43 pm

  zapytaj.wikijak.pl…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 17. testosterone therapy side effects heart said,

  12.18.16 at 10:40 pm

  testosterone therapy side effects heart…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 18. This Internet site said,

  12.18.16 at 10:56 pm

  This Internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 19. iseoulu.tv said,

  12.18.16 at 11:07 pm

  iseoulu.tv…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 20. Tiara said,

  12.19.16 at 12:15 am

  Reghular levels of testosterone are required throughout a male’s life, as
  strange amounts i.e. either too high or too low, can cause side effects that may disturb normal body’s
  functionality and growing.

 21. anti aging supplement regimen said,

  12.19.16 at 12:22 am

  anti aging supplement regimen…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 22. please click the following web site said,

  12.19.16 at 12:22 am

  please click the following web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 23. http://sindicatodechoferespichincha.com.ec/index.php/component/k2/itemlist/user/374869 said,

  12.19.16 at 12:51 am

  A personalized and personal testosterone improvement protocol, arranged
  testosterone treatment specialized physicians and byy the age management at AAI Rejuvenation Clinic,
  comes with an array of nutraceuticals that are supporting.

 24. click the following article said,

  12.19.16 at 12:53 am

  click the following article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 25. vaporizer for wax said,

  12.19.16 at 12:53 am

  vaporizer for wax…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 26. please click for source said,

  12.19.16 at 12:57 am

  please click for source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 27. http://osgof.gov.ng/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=256843 said,

  12.19.16 at 1:31 am

  Testosterone shots are also advocated for individuals having light/moderate heart ailments
  as they enhance blood flow to the heart during exercise.

 28. http://losnenes.cl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=832434 said,

  12.19.16 at 1:53 am

  The truth is, your testosterone levels habe likely been slowly
  declininng for quite some time, a decline that usually starts around age 30.

 29. http://sawyersecuritysystems.com/index.php/component/k2/itemlist/user/1008665 said,

  12.19.16 at 3:08 am

  And the control gfoup demonstrated not no more improvement in sexual function or quality
  of life than patients who were given testosterone.

 30. communitysx.0adz.com said,

  12.19.16 at 3:30 am

  communitysx.0adz.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 31. just click the up coming article said,

  12.19.16 at 4:21 am

  just click the up coming article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 32. find out here said,

  12.19.16 at 4:35 am

  find out here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 33. http://himalayabanquet.com/index.php/component/k2/itemlist/user/593666.html said,

  12.19.16 at 4:36 am

  Men with sleep apnea experience frequent, but short, iintervals of interrupted breathing while they sleep.

 34. visit your url said,

  12.19.16 at 4:57 am

  visit your url…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 35. Gail said,

  12.19.16 at 5:35 am

  Testosterone replacement therapy has long been used in individuals with
  testosterone deficiency, whether due to aging or disease.

 36. Dorothy said,

  12.19.16 at 6:12 am

  Beyond and above is the requirement to best procure keeping away unsanted side effects.

 37. http://www.dowell-edu.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=508486 said,

  12.19.16 at 6:48 am

  Those numbers will be reset by your Post Cycle Cleanse, bring them baack in line annd flush outt
  any residual estrogen in your body, enabling you to, once
  again, reap full benefits of your Testosterone shoots treatment.

 38. http://infini-print.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22037 said,

  12.19.16 at 7:17 am

  Benign prostate enlargement and prosttate cancer are regarded as stimulated by testosterone.

 39. click through the up coming article said,

  12.19.16 at 7:48 am

  click through the up coming article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 40. click the following webpage said,

  12.19.16 at 8:59 am

  click the following webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 41. see this page said,

  12.19.16 at 9:01 am

  see this page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 42. Read the Full Write-up said,

  12.19.16 at 9:03 am

  Read the Full Write-up…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 43. http://firstsch.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=51022 said,

  12.19.16 at 9:54 am

  Guys undergoing testosterone replacement therapy are generally
  satisfied wifh the results they experience with regard to lower body
  fat, increased youthfulness, better musscle mass and of course,
  remarkable sex drive!

 44. http://management-edu.de/index.php/component/k2/itemlist/user/135583 said,

  12.19.16 at 9:54 am

  No two bodies are the same, so we shouldn’t expect the same cookie
  cutter protocol wil be an one-size-fits-all scenario for every testoisterone replacement treatment participant.

 45. botimoda.cv said,

  12.19.16 at 9:55 am

  botimoda.cv…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 46. content said,

  12.19.16 at 10:05 am

  content…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 47. http://www.theacornmontessori.com/index.php/component/k2/itemlist/user/1240423 said,

  12.19.16 at 10:12 am

  This therapy has great potentiaal for adults who have growth hormone deficiency and sseek to reverse tthe effects of aging or treat
  a medical illness.

 48. visit this web page link said,

  12.19.16 at 11:10 am

  visit this web page link…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 49. anti aging supplement said,

  12.19.16 at 11:27 am

  Confirm that serum testosterone concentrations have been measured on at least two different mornings annd are below the normal range.

 50. visit the up coming site said,

  12.19.16 at 12:26 pm

  visit the up coming site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 51. http://jcsaweb.com/component/k2/itemlist/user/650950 said,

  12.19.16 at 1:15 pm

  Whether you have decided that testosterone treatment is for you,
  you can nevertheless take charge off your prostate
  and sexual health with natural Supplements, particularly when you are concerned about prostate cancer, hormones, and enlarged prostate.

 52. Xqpdu.com said,

  12.19.16 at 1:59 pm

  Xqpdu.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 53. official source said,

  12.19.16 at 2:44 pm

  official source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 54. anti aging supplements 2016 said,

  12.19.16 at 2:47 pm

  Vigen R, ‘Donnell CI, Baron AE, et al. Organization of testosterone treatment with
  mortality, myocardial infarction, and stroke in men with low testosterone levels.

 55. Lynette said,

  12.19.16 at 3:08 pm

  Recommended dosage is three capsules.

 56. talking to said,

  12.19.16 at 3:13 pm

  talking to…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 57. http://brainedu.ube.ac.kr/conference/100354 said,

  12.19.16 at 3:43 pm

  It is imperative that youu just know where your testosterone
  injections are coming from.

 58. http://argillic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=80267 said,

  12.19.16 at 3:57 pm

  Girls with increased testosterone levels
  ass an effect of overuse or steroid use of official synthetic testosterone will probably develop side effects
  like hoarseness, male-pattern baldness, ddeepening
  of voice, excessive hair growth, and menstrual irregularities.

 59. Selma said,

  12.19.16 at 4:32 pm

  Some studies reported an increased danger of heart attack, stroke, or death
  related to testosterone treatment, while others didn’t.

 60. click through the following web page said,

  12.19.16 at 4:36 pm

  click through the following web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 61. anti aging supplements for men said,

  12.19.16 at 5:10 pm

  anti aging supplements for men…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 62. http://iesfa.edu.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23963 said,

  12.19.16 at 5:21 pm

  First Week – If you’ve nevfer participated in testoterone injections therapy before
  and are experiencing hypogonadism (clinically low testosterone), you should start too experience prjceless changes just
  3 or 4 days after your first administration.

 63. made a post said,

  12.19.16 at 5:23 pm

  made a post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 64. moved here said,

  12.19.16 at 5:29 pm

  moved here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 65. Linda said,

  12.19.16 at 5:47 pm

  Speak with your health care professional if
  you’ve got questions or worries about testosterone treatment.

 66. please click the next post said,

  12.19.16 at 6:14 pm

  please click the next post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 67. Read Much more said,

  12.19.16 at 6:51 pm

  Read Much more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 68. linked internet page said,

  12.19.16 at 6:56 pm

  linked internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 69. www.pharmworks.net said,

  12.19.16 at 6:57 pm

  The recent conflicting findings oon testosterone
  therapy prompted Patel and his team to conjduct a large systematic literature
  search for studies evaluating the relationship between testosterone replacement therapy and cardiovascular events among men.

 70. bestof.london said,

  12.19.16 at 7:37 pm

  Nowadays, testosterone is given through shots or skin pwtches so that absorption takes place transdermally.

 71. dr. dov j rand said,

  12.19.16 at 7:41 pm

  dr. dov j rand…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 72. This Web site said,

  12.19.16 at 7:42 pm

  This Web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 73. go here said,

  12.19.16 at 7:48 pm

  go here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 74. testosterone replacement therapy cost in india said,

  12.19.16 at 8:04 pm

  testosterone replacement therapy cost in india…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 75. http://www.loverpalace.com/ said,

  12.19.16 at 8:37 pm

  Thee body can become used to ester, or the kind, of testosterone that is
  being used if the same treatment iis continud ffor a surplus of
  1 or 2 years.

 76. relevant web site said,

  12.19.16 at 8:58 pm

  relevant web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 77. simply click the next document said,

  12.19.16 at 9:18 pm

  simply click the next document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 78. anti aging supplements for skin said,

  12.19.16 at 9:22 pm

  anti aging supplements for skin…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 79. Devin said,

  12.19.16 at 9:26 pm

  The researchers said the new study was prompted by a recent
  clinical trial of tstosterone Treatment in men who were at high
  risk for heart disease.

 80. http://gme-surgical.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=795040 said,

  12.19.16 at 10:43 pm

  Testosterone is a hormone essential for the growth and development of male sex organs
  and care of secondary male characteristics, like facial hair.

 81. visit the following web page said,

  12.19.16 at 11:51 pm

  visit the following web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 82. http://orbita-lviv.com/index.php/component/k2/itemlist/user/61134 said,

  12.19.16 at 11:57 pm

  The same issues are faced bby younger guys and wityh just a couple
  tweaks could maaybe change their lives.

 83. just click the up coming post said,

  12.20.16 at 12:44 am

  just click the up coming post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 84. sawyersecuritysystems.com said,

  12.20.16 at 1:02 am

  sawyersecuritysystems.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 85. Leprophete.Fr said,

  12.20.16 at 1:25 am

  Leprophete.Fr…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 86. Layne said,

  12.20.16 at 1:29 am

  Earlier this year, the U.S.Food and Drug Administration required makers of alll authorized testosterone products to add info on the labels to clarify the accepted uses of the
  drugs and contain information about possible increased risks of heart
  attacks and stfokes in patients taking testosterone.

 87. navigate to this web-site said,

  12.20.16 at 2:55 am

  navigate to this web-site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 88. Recommended Online site said,

  12.20.16 at 3:07 am

  Recommended Online site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 89. testosterone therapy cost said,

  12.20.16 at 3:49 am

  According to study testosterone replacement treatment
  may be the answer.

 90. navigate to these guys said,

  12.20.16 at 4:06 am

  navigate to these guys…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 91. Read Alot more said,

  12.20.16 at 4:07 am

  Read Alot more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 92. cromatest.mx said,

  12.20.16 at 4:09 am

  cromatest.mx…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 93. testosterone therapy before and after said,

  12.20.16 at 4:13 am

  testosterone therapy before and after…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 94. http://nuchurch.co/groups/testosterone-want-and-replacement-treatment-in-men/ said,

  12.20.16 at 4:26 am

  If you decide that testosterone therapy is the right move for you, it is important to wirk wiith your physician so that you don’t exceed our biological regular testosterone level.

 95. Highly recommended Web-site said,

  12.20.16 at 4:27 am

  Highly recommended Web-site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 96. Louis said,

  12.20.16 at 4:35 am

  I don’t even know the way I finished up here, however I
  believed this submit was great. I don’t recognize who you are however certainly you are going to a
  famous blogger if you happen to aren’t already. Cheers!

 97. just click the up coming web site said,

  12.20.16 at 4:38 am

  just click the up coming web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 98. http://jivakabodyandmind.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=210139 said,

  12.20.16 at 5:02 am

  The take homne message is that the list of possible side effects of hormone thertapy is continuing to
  grow,” said senior study author Dr. Paull Nguyen of Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School in Boston.

 99. hvtv.co.kr said,

  12.20.16 at 5:04 am

  hvtv.co.kr…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 100. go right here said,

  12.20.16 at 5:17 am

  go right here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 101. Highly recommended Site said,

  12.20.16 at 5:26 am

  Highly recommended Site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 102. Hotsjp-Wiki.Com said,

  12.20.16 at 5:30 am

  Hotsjp-Wiki.Com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 103. Mickie said,

  12.20.16 at 5:38 am

  The guys either receiced testosterone gel – the most common form of testosterone
  therapy – or a placebo.

 104. dr dov rand said,

  12.20.16 at 5:56 am

  dr dov rand…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 105. testosterone therapy side effects acne said,

  12.20.16 at 6:11 am

  testosterone therapy side effects acne…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 106. http://www.mangiareperdimagrire.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1169574 said,

  12.20.16 at 7:24 am

  From six months to three years after investigation, 7.1
  percent off the guys on hormone therapy had new instances of depression, compared
  with 5.2 percent of the others in the study.

 107. soc.uum.edu.my said,

  12.20.16 at 7:38 am

  Prolonged use off artificial testosterone caan cause shrinking of testicles, gynecomastia (breast development in men),
  decreased or increased sex drive, ddecreased sperm production, clitoral enlargement, male pattern baldness, and water retention.

 108. 2001 dodge b2500 computer said,

  12.20.16 at 7:48 am

  I’m not sure why but this site is loading extremely slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a
  problem on my end? I’ll check back later and see
  if the problem still exists.

 109. Read Far more said,

  12.20.16 at 8:29 am

  Read Far more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 110. http://safinatravel.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22845 said,

  12.20.16 at 8:44 am

  The CPG advocates that doctots avoid prescribing testosterone to enhance sexujal dysfunction iin women who
  do not have HSDD.

 111. http://tchonglife.fr/TchongWiki/index.php?title=Utilisateur:XiomaraHacker2 said,

  12.20.16 at 8:52 am

  This is chosen eikther through sublingual troches
  or via subcutaneous injection once or twice weekly then and during treatment for 10 to 15 consecutive days as part
  of a post cycle regimen.

 112. dov rand md wayne nj said,

  12.20.16 at 9:21 am

  dov rand md wayne nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 113. vaporizer parts said,

  12.20.16 at 9:47 am

  vaporizer parts…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 114. related webpage said,

  12.20.16 at 9:47 am

  related webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 115. http://www.naturalhealthforum1.com/members/qsdbeau2714131/activity/65985/ said,

  12.20.16 at 10:48 am

  BCAA or branch chain aino acids have been shown to poszitively
  influence levels of testosterone.

 116. just click the following page said,

  12.20.16 at 11:45 am

  just click the following page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 117. anti aging supplements and vitamins said,

  12.20.16 at 11:48 am

  anti aging supplements and vitamins…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 118. Lonnie said,

  12.20.16 at 11:48 am

  Thhis is normally because it did not consist of thhe essential supplementations demanded to ensure the benefits of testosterone
  therapy are given the opportunity to arise and, moore importantly,
  to keep health, unwanted -hindering side effects at bay.

 119. Discover More said,

  12.20.16 at 12:00 pm

  Discover More…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 120. testosterone therapy side effects testicles said,

  12.20.16 at 12:06 pm

  testosterone therapy side effects testicles…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 121. Read More Here said,

  12.20.16 at 1:15 pm

  Read More Here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 122. squatsandscience.com said,

  12.20.16 at 1:59 pm

  squatsandscience.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 123. http://inmoon.mireene.com/xe/?document_srl=3430021 said,

  12.20.16 at 2:00 pm

  Although long-term outcome data aren’t available, prescriptions for
  tstosterone are getting to be more common.

 124. mouse click the following web site said,

  12.20.16 at 2:17 pm

  mouse click the following web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 125. http://lineleadertherapy.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=130679 said,

  12.20.16 at 3:12 pm

  Unlike men, women have a naturally occurring increase insaide their testosterone levels, whijch usually occurs after a
  hysterectomy, or during and after menopause.

 126. Arleen said,

  12.20.16 at 3:31 pm

  Lack of libido and skiin discomfort notably at the site are testosterone gel
  side effects that are common.

 127. boston pest control said,

  12.20.16 at 4:17 pm

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog
  and was curious what all is required to get setup?

  I’m assuming having a blog like yours would cost a
  pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not
  100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Thank you

 128. thegeelonghotel.com.au said,

  12.20.16 at 4:30 pm

  Testosterone therapy is of little use to an otherwise healthy guy, and consequently a man who doesn’t dessire testosterone but takes iit anyway is subjuect to potential hazard of treatment.

 129. http://www.lilycabaretshow.com/index.php/component/k2/itemlist/user/188554 said,

  12.20.16 at 5:10 pm

  If loww testosterone symptoms are happening as a
  result of ann inherent and correctable health state, then it is important to treat
  that inherent condition instead of just try to normalize the testosterone levels with hormone therapy in isolation.

 130. Webs.Anokaramsey.Edu said,

  12.20.16 at 5:27 pm

  Webs.Anokaramsey.Edu…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 131. itsmyprofession.com said,

  12.20.16 at 5:35 pm

  itsmyprofession.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 132. http://telefonistas.info/elgg/pg/groups/432813/are-your-collagen-supplement-doing-the-job/ said,

  12.20.16 at 5:49 pm

  Meanwhile, the group proposed that middle aged
  and elderly men who are thinking about using testosterone therapy to treat age-related declines in this hormone
  should be warned abou thhe possibility of heart-related side effects.

 133. industriymarkt.ru said,

  12.20.16 at 6:00 pm

  industriymarkt.ru…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 134. please click the next internet page said,

  12.20.16 at 6:00 pm

  please click the next internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 135. Suggested Web site said,

  12.20.16 at 6:02 pm

  Suggested Web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 136. www.chaksamaaj.com said,

  12.20.16 at 6:36 pm

  The main factor in the success of a Human Growth Hormone
  replacement treatment is frequency and the dosing a physician prescribes.

 137. Miranda said,

  12.20.16 at 6:37 pm

  The included studies signified 3,236 men (1,895
  guys treated with testosterone, 1,341 men treated with placebo) who reported 51 major addverse cardiovascular events, defined as cardiovascular death, non-fatal myocardial infarction or stroke, and serious
  acue coronary syndromes or heart failure.10 This study didn’t find a statistically significant increased risk of these cardiovascular events
  connected with testosterone therapy.

 138. check out your url said,

  12.20.16 at 6:38 pm

  check out your url…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 139. es.wikimini.org said,

  12.20.16 at 7:14 pm

  In 2011, 5.3 million prescriptions for testosterone were wriktten in the United States.

 140. special info said,

  12.20.16 at 7:23 pm

  special info…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 141. Chastity said,

  12.20.16 at 7:52 pm

  Hormone Replacement Florida Therapy is a treatment in which hormones are given to prevent or treat healh conbditions common in menmopausal women, like osteoporosis.

 142. Full Write-up said,

  12.20.16 at 7:56 pm

  Full Write-up…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 143. Read This method said,

  12.20.16 at 8:43 pm

  Read This method…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 144. anti aging supplements said,

  12.20.16 at 8:57 pm

  HGH Replacement Therapy has had quite good results for some people and no
  oor lousy results for otthers – there are lots of
  variables involved in ann HGH plan.

 145. anti aging supplements amazon said,

  12.20.16 at 9:08 pm

  anti aging supplements amazon…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 146. Read More On this page said,

  12.20.16 at 9:09 pm

  Read More On this page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 147. just click the following webpage said,

  12.20.16 at 9:46 pm

  just click the following webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 148. http://graysoncoffeehouse.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5829 said,

  12.20.16 at 9:55 pm

  Neqrly 45,000 men in the study received hormone
  therapy, and they tended to have more advanced disease.

 149. dov rand nj said,

  12.20.16 at 10:00 pm

  dov rand nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 150. mmsaludocupacional.com said,

  12.20.16 at 10:04 pm

  mmsaludocupacional.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 151. Wesley said,

  12.20.16 at 10:29 pm

  The common esterified compounds used for shot are teztosterone cypionate and tstosterone enanthate.

 152. johanan rand m.d said,

  12.20.16 at 10:31 pm

  johanan rand m.d…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 153. http://itouchsocceracademy.com/greatest-supplement-anti said,

  12.20.16 at 10:44 pm

  Hi, I agree with you, unless this hormone is needed by youu because you’re lacking, then no
  manner should take it, as I was reading I had
  visions of men turning into the incredibvle hulk!

 154. visit the following web site said,

  12.20.16 at 10:59 pm

  visit the following web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 155. http://clickjahe.com/index.php/component/k2/itemlist/user/294314 said,

  12.20.16 at 11:11 pm

  There are several types of over-the-counter testosterone nutritional upplements accessible
  nutritional supply shops.

 156. dr dov rand new jersey said,

  12.20.16 at 11:53 pm

  dr dov rand new jersey…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 157. Dave said,

  12.20.16 at 11:58 pm

  If low testosterone symptoms are happening as an effect of correctable
  health state and an inherent, then it’s important to
  treat that inherent illness rather than merely make an effort to normalize thee testosterone levels with hormone therapy in isolation.

 158. zeilerspraat.nl said,

  12.21.16 at 12:16 am

  Thee prrimary faactor in the success of a Human Groweth Hormone
  replacement therapy is the dosing andd frequency a doctor prescribes.

 159. please click the up coming website page said,

  12.21.16 at 12:20 am

  please click the up coming website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 160. please click the next website page said,

  12.21.16 at 12:51 am

  please click the next website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 161. http://enermaxltd.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1508980 said,

  12.21.16 at 12:53 am

  Synthetic testosterone may interact with ora diabetes medicines and
  blood thinners, for example warfarin.

 162. visit the next page said,

  12.21.16 at 1:27 am

  visit the next page…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 163. http://eva-tilt.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=151141 said,

  12.21.16 at 1:44 am

  Prostate cancer and benign prostate enargement are thought to bee stimulated by testosterone.

 164. visit the following webpage said,

  12.21.16 at 2:09 am

  visit the following webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 165. http://ncfproject.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=139392 said,

  12.21.16 at 2:30 am

  Other disagreeable side effects may include the
  growth of acne, enlargement of the clitoris
  aand disposition changes, inclufing an increase in feelings of aggressiveness and hostility.

 166. visit the following website page said,

  12.21.16 at 2:39 am

  visit the following website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 167. you can find out more said,

  12.21.16 at 2:42 am

  you can find out more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 168. Read Full Report said,

  12.21.16 at 2:43 am

  Read Full Report…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 169. simply click the following internet page said,

  12.21.16 at 2:54 am

  simply click the following internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 170. dr rand west orange nj said,

  12.21.16 at 2:58 am

  The U.S. Natiopnal Institute on Aing is also anticipated to release the reesults of research
  on the safety of testosterone.

 171. Delila said,

  12.21.16 at 3:09 am

  Mammogtrams and tracing of prostate-specific antigen, hematocrit, andd lipid levels are recommended for patients takiung testosterone.

 172. http://38web.us/profile/AndreaGowa said,

  12.21.16 at 4:00 am

  When your brain scans andd assesses your body in its attempt to regulate your hormonal
  secretion as needed throughout the daay and it detects that
  testosterone levels arre nice and elevated resulting from an effective testosterone treatment, its
  ownn natural production stops in manufacture.

 173. nofussqualitiesofinversiontableplansaround.wordpress.com said,

  12.21.16 at 4:06 am

  Awesome! Its genuinely awesome article, I have got much cear idea
  regarding from this piece of writing. methods related tto
  that.|Hi, of course this post is genuinrly fstidious and I have
  learned lot of things from it about blogging.
  thanks.|It’s an remarkable article in support of all the web visitors; they will take advantage from it
  I am sure.|I all the time used to read piece of writing
  in news papers but now as I am a user of internet therefore froom now I
  am using net for articles or reviews, thhanks to web.|Hi
  colleagues, is there any other fastidious blog related to JavaScript
  articles, while this one is goood ffor PHP programming.|Hello,
  I also woupd like to share mmy opinion here, when i don’t know even about a
  straightforward thing related to Personal home pages, I alpways go to
  explore that from internet.|Wow! It’s a nice jQuery script; I was also seeking for that,
  thus i got it right now from at this time. Keep it up admin of this site.|When I wwish
  for to place gallery or LightBox or yet a slider on my web page I always attempt to use jQuery script
  in favor of that.|In fact programming is nothkng however it’s a logic, iif
  you get control on it afterward you are the professional else nothing.|I like to
  work onn PHP rather than .NET, though .NET presents the ability of drag and
  ddrop elements, however I like PHP a lot.|Okay you are correct, in fact Personal home page is a open spurce and its assst we can take free
  from anyy forum or web site sinjce it takes place here att this web site.|Hi therre to all, I am
  also genuinely keen of learning Personal home paes programming,
  except I am new one, I forever used to examine articles
  related to PHP programming.|What a video it is! Actually amazing and fastidious quality, please
  upload more movies having such good quality. Thanks.|A
  number of viewers are keen to watch comic video clips, butt
  I like to watch terrible videos on YouTube.|Actually picture iss thhe presentation of some one’s feelings; it provides the lesson to the
  viewers.|Heklo friends, nice post and nice urging commnented
  at this place, I am in fact enjoying by these.|All right tjis YouTubbe video is much improved than lwst one,
  this one hhas fastidious picture feature as well as audio.|At present I
  was so tired, and now this time I have got some relax by watching this funy YouTube video, thanks, keep it up.|On every weekend, we all matess jointly used to
  watch movie, because enjoyment is also essential in life.|I am keen of learning Flash,
  is there any piece of writing related to Flash, if okay, then please post it, thanks.|Yes
  I am alpso in look for of Flash tutorials, as I would like
  too learn more on the topic off flash, so if you have
  please post it here.|I also like Flash, however I am not a good desgner to design a Flash,
  however I have computer software by witch a Flash is automatically created and no mokre to work.|Hello
  friends, I am again at tthis place, and reading this post related to SEO, its also a
  nice article, therefore keep it up.|Can any one tell me
  that is there any on the web classes ffor Search
  engine marketing, because I wish for to learn more on the topic of Search
  engine marketing.|What’s up every buddy, it’s a impressive entertaining at at this place watching these funny YouTube videos at here,
  nice stuff, thanks to admin of this site|It is the happiest day
  of my ife so far, when I am watching these
  funny movies here, because after whole day working I was so
  tired and now feeling sound.|It’s going too be finish oof mine day, except before end I am reading thgis enormous paragraph to improve my knowledge.|Why vizitors still make use of to read news papers when in this technological world everything is
  accessible on net?|This post is goodd and
  fruitful in support of all new Personal home pages related weeb programmers; they must study iit and perform the practice.|Hi mates, how is the whole thing, and
  what you want too say about this post, in my view its really awesome for me.|What’s up Jackson,
  if you are a new wweb user afterward you must vusit all the time this web
  page and read the updated posts at at this place.|I keep listening to the news speak about getting free
  online grant applications so I have been looking around for the best site too get one.|Thank you for your help!|There
  is obviously a lot to know about this. I think you mase somne good points
  inn Features also.|Keep working ,great job!|Super-Duper site!
  I am loving it!! Will come back again – takig you feeds also,Thanks.|Hello.
  Great job. I did not expectt this on a Wednesday.
  This is a great story. Thanks!|You made some good points there.
  I did a search oon the ttopic and found most people will agree with your blog.|As a Newbie, I am always searcying
  online for articles that can help me. Thank you|Wow!
  Thank you! I always wanted to write in my site something like that.
  Cann I take part of your post to my blog?|Of course, what a great
  site and informative posts, I wjll add backlink – bookmark this site?
  Regards, Reader.|In searching for sites related to web hosting and
  specifically comparison hosting linux plpan web, your sitre came up.|You are
  a vedy smart person!|Nice post! GA is also my biggest earning.
  However, it’s not a much.|thanks !! very helpful post!|amazing stuff thanx |my God, i thought you
  were goung to chip in with some decisive insght at the
  end there, not leave it ith ‘we leave it to you to decide’.|What is captcha code?, pls provide me captcha code codes
  or plugin, Thanks in advance.|That’s Too nice, when it comes iin india hope it can make a Rocking place for youngster..
  hope that come true.|Wow! what ann idea ! What a concept !
  Beautiful .. Amaing …|Iusuallly don’t post iin Blogs but your blog forced mee to, amazing work..
  beautiful …|Please, ccan you PM me and tell me few more thinks about this, I am really fan of
  ylur blog…|Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
  I will bookmark your blog and take thhe feeds also…|Hi,
  I can’t understand how to add your site in mmy rss reader.
  Can you Help me, please |It sonds like you’re creating problems yoourself by trying to
  solve this issue instead of looking at why their is a problem in thee first place|I keep
  listening to the nnews speak about getting free online grant applications so I have beeen looking arround
  for the best site to get one.|Thank you ffor
  your help!|There is obviously a lot to know about this.
  I think you made some good points in Feaqtures also.|Keep working
  ,great job!|Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking you
  feeds also, Thanks.|Hello. Great job. I did not expect this on a Wednesday.

  This is a great story. Thanks!|You made some good points there.
  I did a search on the topic and found most people will agree with your
  blog.|As a Newbie, I am always searching online foor articles that can help me.
  Than you|Wow! Thank you! I always wqnted to write
  in my site something like that. Can I take part of your post
  to my blog?|Of course, what a great site and informative posts, I will add backlink – bookmark this site?
  Regards, Reader.|In searching for sites related to web hosting and specifically comparison hosting
  linux plann web, your site came up. |You are a very smart person! |Hi there, I found your blog via
  Google while seadching for first aid for a heart attack aand
  yyour post looks verdy interesting for me.|Nice post!
  GA is also my biggest earning. However, it’s not a much.|To tart earning money with your blog, initially use Google Adsense but gradually as your traffic increases, keep adding more and
  more money making programs to your site.|thanks !!

  very helpful post!|I don’t usuually reply to posts but I
  will in this case. |my God, i thought you
  were going to chip in with some decisive insght at the end there, not leave it
  with ‘we leave it to you to decide’.|What is captcha code?, pls
  provide me captcha code codes or plugin, Thanks in advance.|That’s Too nice,
  when itt comes in india hope it can make a Rocking place
  for youngster.. hope that come true.|Wow! what an idea !

  What a concept ! Beautiful .. Amazing … |I usually don’t post in Blogs but
  your blpg forced me to, amazing work.. beautiful
  …|Please, can you PM me and tell me few more thinks about this, I am really fan of your
  blog…gets solved properly asap.|Hey very nice blog!!

  Man .. Beautiful .. Amaazing .. I will bookmark your blog and take the
  feeds also…|Hi, I can’t understand how to add your
  site in my rss reader. Can you Help me, please
  |It sounds like you’re creating problems yourself by trying to solve this issue instead of looking at whyy
  their iis a problem in the first place.|thanks !!
  very helpful post!|amazing stuf thanx |Such a usefule blog…wow
  !!!!|Your bllog is so informative … keep up the good work!!!!|I don’t usually reply to posts but I wil in this
  case. WoW |Hey very nice blog!!|good good…this pist deserves nothing …hahaha
  just joking :P …nice post :P|ohhh nice info|VRy interesting
  to read it :P |ohh…nice post but really?/? :P|Come on dude, these facts* and proof* i mean who is posting* lol :P|haha … the
  onne who iss posting the comments |Hello webmaster I like
  your post ….|yea nice Woork |:O So mush Info :O … THis Is
  he MOsst AMAzing SIte DUDe… |Blogrolll links aint that great :P but i am nott the admin… :P …
  Just Telling :P |Hi thgere I like your post|Interesting article.

  Were did you got all the information from… |Grdat articles & Nice a site….|Hello, I
  found your blog in a new directory oof blogs.
  I dobt know how your blog came up, must have been a typo, Yoour blog looks
  good. Have a nice day.|gr8 resrch bro…|found your site onn del.icio.us toda aand really likedd it..
  i bookmarked it and will be back to check it out some more later ..|I wish getting over a brokenn heart can bee
  so easy as following a few steps.. but its not… |Hi. I read a few oof your other posts and wanted to know
  if you would be interested in exchanging blogroll links?|Hello to
  all I can’t understand hhow to add your sie in my rss reader.

  Help me, please|Wow, thanks a bunch m8 |Pretty!

  This was a really wonderful post. Thank you for your provided
  information.|Greetings! Very helpful advice onn this article!

  It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a
  lot for sharing!|Hi there! This post couldn’t be written any
  better! Reading through this post reminds me of my
  previous room mate! He always kept talking about this. I willl forward this article to him.

  Pretty sure he will have a ggood read. Thank you for sharing!|Hi, I think your site might be having
  browser compatibility issues. Whenn I look at your ebsite inn Safari,
  it looks fine but when opening in Interfnet Explorer, it has some overlapping.
  I jus wanted to give you a quick heads up! Other then that,
  fantastic blog!|Having read this I thought it was very informative.

  I appreciate you taking the time aand effort to put this article together.
  I once again find myself spending way too much time both reading aand
  commenting. But so what, it was still wworth it!|After all, what a great sige annd informative posts, I will upload inbound link
  – bookmark this web site? Regards, Reader.|Hello!
  I could have sworn I’ve been to this blog before but afer browsing through
  some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m defiitely happy I
  found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!|I’d have to examine with you
  here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading
  a post that may make folkss think. Additionally, tanks for permitting mme to comment!|I wanted to thank you for this great read!!
  I definitely enjoying every little bit of it I have you bokmarked
  to check out new stuff youu post…|Hi , I do believe this is an excellent blog.
  Istumbled upon it on Yahoo , i will comne back once again. Money
  and freedom is the best way to change, may you be rich and help other
  people.|This blogg is definitely rather handy since I’m at the moment creating
  an internet floral website – although I am only startingg out therefore
  it’s really fairly small, noithing like this
  site. Can link to a few oof the posts here as they are quite.
  Thanks much. Zoey Olsen|Thanx for the effort, keep up the gold work Greawt work, I am going to stqrt a small Blog
  Engine course work using your site I hope
  you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express arre realy awesome.
  Hope you will right some more posts.|Your style is so
  unique compared to many otgher people. Thank you for publishing when yoou
  have thhe opportunity,Guess I will just make this bookmarked.2|Those aare
  yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging!
  They probably just did a mage sarch aand grabbed them. They look
  good though!|I gott good info from your blog|Great ine up.

  We willl be linking to this great article oon our site.
  Keeep up the good writing.|Thiss is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate
  information… Thanks ffor sharing this one. A must read article.|I couldn’t resist commenting |Saved as a favorite, I really like your
  blog!|Gredat post. I am facing a couple of these problems.|Way cool, some valid points!
  I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high
  quality. Haave a fun.|Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these
  days. I really appreciate people like you! take care|This is a topic close to
  my heart cheers, where are your contact detwils though?|I love your blog..
  very nice colors & theme. Did you create this website yourself?
  Plz reply back ass I’m looking to create my own blog andd would like to know wheere u got this from.
  thanks|Hi, just required you tto know I he added your site to
  my Google bookmarks duue to your layout. But seriously, I believe your interrnet site
  has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly
  easier.|I love it when peoploe come together and share opinions, great blog, keep
  it up.|Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.|he blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me.
  Thanks|Everything is very open and very clear explanation of issues.
  was truly information. Yourr website is very useful. Thanks for sharing.|I would like to thnkx foor tthe efforts you have put in writing this blog.
  I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well.
  In fact your creative writing abilities haas inspired me to get my own blog now.
  Really the blogging is spreading its wings quickly.
  Your write up is a good example off it.

 174. Highly recommended Webpage said,

  12.21.16 at 4:35 am

  Highly recommended Webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 175. Brigette said,

  12.21.16 at 4:41 am

  But this research also underscores tthe need for a long term, prospective, randomized trial to actually understand whether testosterone treatment can be used without getting men at
  greater risk for cardiovascular events incluiding heart attacks, worsening of sudden cardiac
  death orr heart failure.

 176. Chet said,

  12.21.16 at 4:41 am

  Hi, just wannted to tell you, I enjoyed this blog post.
  It was funny. Keep on posting! methods related to that.|Hi, of
  course this posdt is genuinely fastidious andd I have learned lot of
  things from it about blogging. thanks.|It’s an remarkable article
  in support of all tthe web visitors; they will take advantagge from itt I am
  sure.|I all the time used tto read piece of wrikting in news
  papers but now as I am a user of internet therefore from now I am using net for articles or
  reviews, thanks to web.|Hi colleagues, is there any ofher fastidious
  bloog related to JavaScript articles, whil this one is
  good for PHP programming.|Hello, I also would like to share my opinion here, when i don’t
  know eeven about a straightforward thing related to
  Personal home pages, I always ggo to explore that from internet.|Wow!
  It’s a nice jQuery script; I was also seeeking for that, thus i got it right now from aat this time.
  Keep it up admin of this site.|When I wish for to place gallery or LightBox or yet a slider on my
  web page I alwaays attempt to use jQuery script in favor of that.|In fact proramming is noyhing owever it’s a logic, if youu get control on it
  afterward you are tthe professional else nothing.|I like to work oon PHP rather than .NET, though .NET
  prsents thhe ability of drag and drop elements, however Ilike PHP a lot.|Okay you
  are correct, iin fact Personal home page is a open source and its assist we can take free from
  any forum or web site since iit take place here at this web site.|Hi thrre to all,
  I aam also genuinely keen of learning Personal homee pageds programming, except I am new one, I forever used to examine articles related too PHP
  programming.|What a video it is! Actually amazing and
  fastidious quality, please upload more movies having such good quality.
  Thanks.|A numger of viewers are kewn to watch comic video clips,
  buut I like to watch terrible videos on YouTube.|Actually picture is the presentatioon of some one’s feelings; it provides the lesson to thee viewers.|Hello friends, nice
  post and nice urging commented at this place, I am in fact enjoying by these.|All
  right this YouTube video is much improved thqn last one, this
  one has fastidious picture feature as well as
  audio.|At present I was so tired, and now this time I have got sime relax by watching this funny YouTube video, thanks, keep it up.|On every weekend, we all mates jointly used to watch movie,
  beccause enjoyment is also essential in life.|I amm
  keen of learning Flash, is there any piece of writing related to Flash, iif okay, then please
  post it, thanks.|Yes I am also in look for of Flash tutorials, as I wwould like to learn more on the topic of flash, so if you have please post it here.|I
  also like Flash, however I am not a good designer to design a Flash,
  however I have computer software by witch a Flash is automatically created and no more to work.|Hello friends, I am agaiun at this
  place, and reading this post related to SEO, its also a nice article, therefore keep
  it up.|Can any one tell me that is there any on the web classes for Search engine marketing, because I wish foor to learn more on the topic of Search engine marketing.|What’s up every buddy, it’s a impressive entertaining at at this place watching
  theze funny YouTube videos at here, nice stuff, thanks to admin oof
  this site|It is thhe happiest day of my life so far, when I
  am atching these fuinny movies here, because after whole day
  working I was so tired and now feeling sound.|It’sgoing to be finish
  of mine day, except before end I am reading this enormous paragrawph to improve my knowledge.|Why visitors still make use
  of to ead news papers when in this technological world everything is accessible on net?|This post is good and fruitful inn support off all new Personal hoome pages
  related web programmers; they must study it and perform
  the practice.|Hi mates, how is the whole thing, and what you want to say about this post, in my view its really awesome for me.|What’s up Jackson, if you
  are a new web user afterward yyou must visit all the time this web page and read the updated posts at at this place.|I keep listening to the news speak about getting free online grant applicatioms so I have been looking around
  for the best site to geet one.|Thank you for your help!|There is obviously
  a lot too know about this. I think you made some good points in Features also.|Keep workinhg
  ,great job!|Super-Duper site! I am loving it!!
  Will come back again – taking you feeds also, Thanks.|Hello.
  Great job. I did not expect this on a Wednesday. This is a great
  story. Thanks!|You made some good points there.

  I did a search on the topic and found most people will agree with your
  blog.|As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me.
  Thank you|Wow! Thank you! I always wanted to write in my site somethingg like that.
  Can I take prt of your post to my blog?|Of course, what a great site and informative posts, I will add backlink – bookmark
  this site? Regards, Reader.|In searching for sites relatwd to web hosting and specificallyy comparison hosting linux plan web, your
  site came up.|You are a very smart person!|Nice post!

  GA is also my biggest earning. However, it’s not a much.|thanks !!
  very helpful post!|amazing stuff thanx |my God, i thought
  you were going to chijp in with some decisive insght at the end there, not leave it with ‘we leave it to yyou to decide’.|Whhat is
  captcha code?, pls provide me capttcha code codes or plugin, Thanks in advance.|That’s Too nice,
  when it comes in india hope it can mske a
  Rockjng place for youngster.. hope that come true.|Wow!
  what an idea ! What a concept ! Beautiful .. Amazing …|I usually don’t
  post in Blogs butt your blog forced me to, amazing work..
  beautiful …|Please, can you PM me and tell me
  few more thinks about this, I am really fan of your blog…|Heey very
  nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark
  your blog and take the feeds also…|Hi, I can’t understand how to add your
  site in my rsss reader. Can you Help me, please |It sounds
  like you’re creating problems yourself by trying to solve this issue instead oof looking att why their is a
  problem in the first place|I kep listning to the news speak about getting free online granbt applications so I have been looking around for the best site to get one.|Thank you
  for your help!|Thefe is obviously a lot to know about this.
  I think you made some good points in Features also.|Keep working ,great job!|Super-Duper site!
  I am loving it!! Willl cokme back agan – taking you feedss also,
  Thanks.|Hello. Great job. I did not expect this on a Wednesday.
  This is a great story. Thanks!|You made some good points there.
  I did a search on the topic and found most people will agree
  with your blog.|As a Newbie, I am always searching online ffor articles that
  can help me. Thank you|Wow!Thank you! I always wanted to write in my site something like that.
  Can I take part of your post to my blog?|Of course, what a great site and informative posts, I will addd backlink
  – bookmark this site? Regards, Reader.|In searching for sites related to web hosting and specifically comparison hosting linux
  pkan web, your site came up. |You arre a veryy smart person! |Hi there, I found your blog via Google while searching for first aid for a heart attack and your post looks verry interesting for me.|Nice post!
  GA is also my biggest earning. However, it’s not a much.|To stwrt
  earning monery with your blog, initially usse Google Adsense but gradually as your traffic
  increases, keep adding moree and more money making programs to
  your site.|thanks !! very helpful post!|I don’t usually reply to posts but I will in this case.
  |my God, i thought you were going to chip in with some decisive insght at thee end there,
  not leave it with ‘we leave it to you tto decide’.|What is
  captcha code?, pls provide me captcha code codes or plugin, Thanks in advance.|That’s Too nice, when it comes in india hope it can make a Rocking place for youngster..
  hope that come true.|Wow! what an idea ! What a concept !
  Beautiful .. Amazing … |I usually don’t post in Blogs
  but your blog forced me to, amazing work.. beautiful …|Please,
  can you PM me and tell me few more thinks about this, I am really
  fan of your blog…gets solved properly asap.|Hey very nice
  blog!! Man .. Beautiful .. Amasing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…|Hi, I can’t undrstand how to add your
  site in my rsss reader. Caan you Help me, please
  |It sounds like you’re creating problems yourself by trying to solve this issue instead of looking att
  why their iis a proiblem in the first place.|thanks
  !! very helpful post!|amazing stuff tjanx |Such a usefule
  blog…wow !!!!|Your blog is so inormative … keep upp
  the good work!!!!|I don’t usualky reply to posts
  but I will in this case. WoW |Hey very nice blog!!|good good…this post deserves nothning …hahaha jus
  joking :P …nice poswt :P|ohhh nice info|VRy interesting
  to read it :P |ohh…nice post but really?/? :P|Come on dude,
  these facts* and proof* i mean who is posting* lol
  :P|haha … the one who is posting the colmments |Hello
  webmaster I like your pot ….|yea nice Work |:O So mush Info :O… THis Is
  he MOst AMAzing SIte DUDe… |Blogroll links aint that great :P but i
  am not the admin… :P … Just Telling :P |Hi there I like your post|Interesting article.

  Were did you got all the information from… |Great articles &
  Nice a site….|Hello, I found your blog inn a new directory oof blogs.
  I dont knokw how your blkog came up, mmust have
  beesn a typo, Your blog looks good. Have a nice day.|gr8
  resrch bro…|found your sitee on del.icio.us today and really liked it..
  i bookmarked it and woll be back to check it out some more later ..|I wish getting over a broken heeart
  can be so easy as following a few steps.. bbut its not… |Hi.
  I read a few of ykur other posts and wanted to know if you
  would be interested in exchanging blogroll links?|Helklo to
  all I can’t understand how to add your ssite in my rss reader.
  Hellp me, please|Wow, thanks a bunch m8 |Pretty!
  This was a really wonderful post. Thank you for
  your provided information.|Greetings! Veery helpful advice on this article!
  It is tthe llittle changes that make the biggest changes.

  Thanks a lot ffor sharing!|Hi there! This post couldn’t be written any better!
  Reading through thjis post reminds me of my previous room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this article to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!|Hi, I think your site might
  be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari,
  it looks fine but when opening in Internett Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Oter
  then that, fantastic blog!|Having read this I thought it was very informative.
  I appreciate you taking the time and effort to put this article together.

  I once again find myself spending way tto much time both reading and commenting.
  But so what, it was still worth it!|After all, what a great site and informative posts,
  I will upload inbound link – bookmark this weeb site? Regards, Reader.|Hello!
  I could have sworn I’ve been to this blog before but
  after browsing through some of the post I realized it’s new to me.

  Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!|I’d have to examine with you here.
  Which is not one thing I usually do! Itake pleasure
  in reading a post that may make folks think. Additionally,
  thanks for permitting me to comment!|I wanted tto thank
  you for thius great read!! I definitely emjoying every little biit of it I have you bookmarked to check out new stff you post…|Hi , I do believe this iis an excellent blog.
  I stumbled upon it on Yahoo , i will come back onmce again. Money and freedom is
  the best way to change, may you bee rich and help other people.|This blog is definitely rather handy since I’m at thhe
  moment creating an internet floral website – although I am
  only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this
  site. Caan link to a few of the posts here as they are quite.

  Thanks much. Zoey Olsen|Thanx for thhe effort, keep up the good work Great work, I am going to start a smasll Blog Engine course work using your site
  I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethojghts
  you express are really awesome. Hope youu will right some more posts.|Your style is so unique compared to many other people.

  Thank you for publishhing when yyou have the opportunity,Gueses I will just make this bookmarked.2|Those are yours alright!
  . We at least need to get these people stealing images to start
  blogging! They probably just did a image search and grabbed them.

  Theey look goopd though!|I got good info from your blog|Great line up.
  We wikl be linking to this grerat article on our site.
  Keep up the good writing.|This is a vry goood tips especially to
  those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for
  sharing thiss one. A must read article.|I couldn’t resist commenting |Savged as a favorite, I really like your blog!|Great post.
  I am facing a couple off these problems.|Way cool, some
  vapid points! I appeciate you making this article available, the rest of the site is also high quality.
  Have a fun.|Great wordpress blo here.. It’s hard to find quality wrijting like yours these days.
  I really appreciate people like you! take care|Thiis is
  a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?|I love your blog..
  verry nice colors & theme. Did you create this website yourself?

  Plz rreply back as I’m looking to create my own blog and would
  like to know wheere u got this from. thanks|Hi, just required yyou to know I he added your sit
  to my Google bookmmarks due to your layout. But
  seriously, I believe your internet site has 1 iin the freshest theme I??ve cake across.
  It extremely helps make reading your blog significantly
  easier.|I love it when people cone together and share
  opinions, great blog, keep it up.|Good info.
  Luck me I reach oon your website by accident, I bookmarked
  it.|he blog was how do i say it… relevant, finally somethiung that helped
  me. Thanks|Everything is very open and very cldar explanation of issues.

  was ttruly information. Your website is very useful. Thanks for sharing.|I would like to thhnkx for thhe efforts you
  have put in wriiting this blog. I am hoping the same high-grade blog post from
  you in the upcoming as well. In fact your creative writing bilities has inspired me to get my own blog now.
  Really the bloggiing iss spreading iits wings quickly.

  Your write up iis a good example of it.

 177. click the next webpage said,

  12.21.16 at 4:51 am

  click the next webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 178. testosterone therapy side effects hair loss said,

  12.21.16 at 5:54 am

  While testostewrone trsatment for men who want it may provide numerous health benefits for
  example ijproved energy, mood, muscle strength and
  sexual function, there’s also a very long list of potential consequences of
  taking testosterone.

 179. osvaldotokarski.wixsite.com said,

  12.21.16 at 6:48 am

  For most up-to-date news you have to pay a visit internet and onn
  world-wide-web I found this web site as a best website for most
  up-to-date updates. methods related to that.|Hi, of course this post is genuinely fastidious
  and I have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.|It’s an remarkable article in support of all the weeb visitors; they will take advantage
  from it I am sure.|I all the time uswd too read piece of writing in news papers but now as I am a user of internet
  therefore from now I am using net for articles or reviews,
  thanks to web.|Hi colleagues, iss there any other fastiidious blog related
  tto JavaScript articles, while this one is good for PHP programming.|Hello, I also would
  like to share my opinion here, when i don’t know even about a straightforward thing related to Personal home pages, I always go to explore that from internet.|Wow!
  It’s a nice jQuery script; I wass also seeking for that,
  thus i goot itt right now from at this time. Keep it up admin of this site.|When I wish for
  to place gallery or LightBox or yet a sslider on my web page I aloways attempt to use jQuery script in favor oof
  that.|In fact programming is nothing however it’s a logic, if you get control on iit afterward you are
  tthe professional else nothing.|I like to work on PHP rather than .NET, though .NET presents
  the ability off drag and drop elements, however
  I like PHP a lot.|Okay you are correct, in fact
  Personal home page is a open source and its assist we can take free from any forum or weeb site since it takes place here at this web site.|Hi there
  to all, I am also genuinely keen of learning Personal home pages programming, except I am new one,
  I forever used to examine articles related to PHP programming.|What a video it is!
  Actually amazing and fastidious quality, please upload more movies having such good
  quality. Thanks.|A number of viewers are keen to watch comic video clips,
  but I like to watch terrible videos on YouTube.|Actrually picture is the presentatijon off somme one’s feelings; it prfovides the lesson to the viewers.|Helklo friends, nice post
  annd nice urging commented at this place, I am in fact
  enioying by these.|All right this YouTube video is much improved than last one, this one haas
  fastidious picture feature ass well aas audio.|At present I was so tired, and now this
  time I have got somee relax by watching this funny YouTube video, thanks, keep it up.|On every weekend, we
  all mates jointly used to watch movie, because enjoyment is also essential in life.|I am keen of learning Flash, is there any piece of writing related tto Flash,
  if okay, then please popst it, thanks.|Yes I am also
  in look for of Flash tutorials, as I would like to learn more oon the topic of flash, sso if you have please post it here.|I also like
  Flash, however I am not a good designer to design a Flash, however I
  have computer software by witch a Flash is automatically created
  and no more to work.|Hello friends, I am again at this place, and
  redading this post related to SEO, its also a nice article,
  therefore keep it up.|Can any one tell me that is there
  any on the web classes for Searc engine
  marketing, because I wish foor to learn more on the topic of Search engine marketing.|What’s uup every buddy, it’s a impressive entertaining at at this place watching these funny YouTubee
  vodeos aat here, nice stuff, thganks to admin of this site|It is the
  happiest day of my life so far, when I am watching these funny movies here, because after
  whole day working I was soo tired and nnow feelingg
  sound.|It’sgoing to be finish of mine day, except before end
  I am reading this enormous paragraph to improve my knowledge.|Why visitors still make use of
  to rea news papers when in this technological
  world everything is accessible on net?|This post iis good and fruitful iin support of
  all new Personal home pages related web programmers;
  they must study itt and perform the practice.|Hi mates, hhow is the whole thing, and wha yyou want to say about this post,
  inn myy view its really awesome for me.|What’s
  up Jackson, if you are a new web user afterward you must visit all the time this web page and read
  the updated posts at at this place.|I keep listening to the news speak about getting free oonline grant applications so I have been looking around for the brst site to get one.|Thank you forr your help!|There is obviously a
  lot to know abokut this. I think you made spme good
  points in Features also.|Keep working ,great job!|Super-Duper site!
  I am loving it!! Will come back again – taking you feeds also, Thanks.|Hello.
  Great job. I did not expect this on a Wednesday.

  This is a great story. Thanks!|You made soje good points there.
  I did a search on the topic and found most people will agree
  with your blog.|As a Newbie, I am always searching online
  for articles that can help me. Thank you|Wow! Thank you!

  I always wanted to write in myy site something like that. Caan I
  take part off your post to my blog?|Of course, what a great site annd informative posts,
  I willl add backlink – bookkmark thks site? Regards, Reader.|In searching for sites related to web hosting and specifically comparison hosting
  linux plan web, your site came up.|You are a verfy smart person!|Nice post!
  GA is also my biggest earning. However, it’s not a
  much.|thanks !! very helpful post!|amazing stuff thanx |my God, i thought you were going tto chip in with some decisive insght
  at the eend there, not leave it with ‘we lave it
  to you tto decide’.|What is captcha code?, pls provide me captcha code codes or plugin,
  Thanks in advance.|That’s Too nice, when itt comes inn india hope iit can make a Rocking place for youngster..

  hope thqt come true.|Wow! what an idea ! What a cconcept !
  Beautiful .. Amazing …|I usually don’t post in Blogs but your blpog forced me to, amazing work..
  beautiful …|Please, can you PM me annd tell me few
  more thinks about this, I am really faan of your blog…|Heey very nice blog!!

  Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and
  take the feeds also…|Hi, I can’t understand how tto add your site
  in my rss reader. Cann you Help me, please |It sounds like you’re creating problems yourself by trying to
  solve this isssue instead of lookingg at why their is a problem in the first place|I keep listening to the news speak about getting free online gfant applications so I have been looking around for the best
  site to get one.|Thank you for your help!|There is obviously a lot to know about this.
  I think you made some good points in Features also.|Keep working ,great job!|Super-Duper site!
  I am loving it!! Will come back again – taking you feeds also, Thanks.|Hello.
  Great job. I did not expect thiks onn a Wednesday. This is a great story.
  Thanks!|You made some good points there. I did a search oon the topic and found
  most people will agree with your blog.|As a Newbie, I am always searching
  onpine for articles that can help me. Thank you|Wow!
  Thank you! Ialways wanted to wriote in my site something
  like that. Cann I take part of your posat to
  mmy blog?|Of course, what a greazt site and informative posts, I will add backlink – bookmark this site?
  Regards, Reader.|In searching for sites related to web hosting
  annd specifically comparison hosting linux plan web,
  your site cake up. |You are a very smart person! |Hi there,I found your blog viaa Google while searching for
  first aid for a heart attack and your post looks veery
  interesting for me.|Nice post! GA is also my biggest earning.
  However, it’s not a much.|To start eaning money with
  your blog, initially use Googpe Adsense but gradually
  as yur traffic increases, keep addding more and morre money making programs to your
  site.|thanks !! very helpful post!|I don’t usually reply
  to posts but I will in this case. |my God, i thoight you were going to chip in with
  some decisive insght att the end there, not leave it with ‘we leave it to you to decide’.|What is captcha code?, pls provide me captcha code codes or plugin, Thanks in advance.|That’s Too nice, when it comes in india
  hope it can make a Rocking place for youngster..
  hope that come true.|Wow! what an idea ! What a concept !
  Beautiful .. Amazing … |I usually don’t pot in Blogs
  but your blog forced me to, amzing work.. beautiful …|Please, can you PM
  me and tell me few more thinks about this, I am really fan of your blog…gets solved properly asap.|Hey very
  nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
  I will bookmark your blog and take the feeds also…|Hi, I
  can’t understand how tto add your site in my rss reader.

  Can you Help me, please |It sounds like you’re creating problems yourself by trying too solve this issue instead oof lookijg at why their is a problem in the
  first place.|thanks !! very helpful post!|amazing
  sguff thanx |Such a usefule blog…wow !!!!|Your blog is so informatie …
  keep uup the gookd work!!!!|I don’t usually reply to posts
  but I will in this case. WoW |Hey very nice blog!!|good good…this post deserves nothing …hahaha just joking :
  P …nice post :P|ohhh nice info|VRy interesting to read it :P |ohh…nice post bbut really?/?

  :P|Come on dude, these facts* and proof* i mean whho is posting*lol :
  P|haha … the one who is posting the comments
  |Hello webmaster I like your post ….|yea
  nice Work |:O So mush Info :O … THiss Is he MOst AMAzing SItte DUDe… |Blogroll links aint
  that great :P but i am not the admin…:P … Juust Telling :P |Hi there
  I like your post|Interesting article. Were did you got all the information from…
  |Great aticles & Nice a site….|Hello, I
  found your blog in a new directory off blogs.

  I domt know how your blpg came up, must have been a typo, Your blog looks good.
  Have a nice day.|gr8 resrch bro…|found your sitge on del.icio.us today aand really liked it..
  i bookmarked it and will be back to check it out some ore later
  ..|I wish getting ofer a broken heart can be so easy aas followinng a feww steps..
  but its not… |Hi. I read a feew of your otber posts and wanted to know if you
  would be interested inn exchanging blogroll links?|Hello to all I can’t understnd how to add your site in my rss reader.
  Help me, please|Wow, thanks a bunch m8 |Pretty!
  This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.|Greetings!

  Veryy helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes.
  Thanks a lot for sharing!|Hi there! This post couldn’t be written aany better!

  Reading through this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this article to
  him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!|Hi,
  I think your site might be having browser compatibility issues.
  When I lok at your website in Safari, it looks
  fune but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I juzt wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic
  blog!|Having read this I thought it wwas very informative.
  I appeciate you taking the time and effort to puut this article together.
  I once againn fin myself spending way to much time both
  reading and commenting. But so what, it was still worth it!|Aftsr all, what a great
  sote and informative posts, I will upload inbound link – bookmark
  this web site? Regards, Reader.|Hello! I could have sworn I’ve been to this blog befopre
  but after browsing through some of the post I realized it’s new tto me.
  Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!|I’d have to examine with you here.
  Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post
  that may make folks think. Additionally, thanks
  for permitting mee to comment!|I wanted to thank you for this great read!!
  I definitely enjoying evey little bit of itt I have youu bookmarked to check out new stuff you post…|Hi , I do believe this
  is ann exellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i wull come back
  once again. Money and freedom is thee beswt wway tto change, may you be rich and help other people.|This blog
  is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really
  fairly small, nothing like this site. Can link too a few of the
  posts here as they aare quite.Thasnks much. Zoey Olsen|Thanx for the effort, keep up
  the good work Great work, I am going to start a small
  Blog Engine course wor using your site I hope you enjoy blogging with the popular
  BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome.
  Hope you will right some more posts.|Your style is so unique
  compared to many other people. Thank you for publishing wen youu
  have the opportunity,Guess I will just make this
  bookmarked.2|Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging!
  They probably just did a image search and grabbed them.

  They look good though!|I got good info from your blog|Great line up.
  We will bee linking to this great article on our site.
  Keeep up the good writing.|This is a very good tikps especially to those new to blogosphere, brjef and accurate information… Thanks for sharing this one.
  A must read article.|I couldn’t resist commenting |Saved as a favorite, I really like your blog!|Great post.
  I am facing a couple of these problems.|Way cool, some valid
  points! I appreciate you making this article available, the
  rest of the site is also high quality. Have a fun.|Great wordpreess blog here..

  It’s hard to find quality writing like yours these days.
  I really appreiate people like you! take care|This is
  a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?|I loove your blog..
  very nice colors & theme. Did you create this website yourself?
  Plz reply back as I’m looking to create my own blog and ould like to know wheere u got this from.
  thanks|Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due tto your layout.
  But seriously, I beloeve your internet site has 1 in thhe freshest theme I??ve came across.
  It extremely helps make reading your bloog significantly easier.|I love it when people come
  together and share opinions, great blog, keep itt up.|Good info.
  Lucky me I reach oon your website by accident, I boookmarked it.|he blog was how
  do i say it… relevant, finally something that helped
  me. Thanks|Evereything is very open and very clear explanation of issues.
  was truily information. Your website is very useful.
  Thanks for sharing.|I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog.
  I am hopkng the same high-grade blog poist from you in the upcoming as well.

  In fadt your creative writing abilities has inspired me too get my ownn blog now.
  Really the blogging is spreading its wings quickly.
  Your write up is a good example of it.

 180. visit this website link said,

  12.21.16 at 7:02 am

  visit this website link…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 181. testosterone therapy cost said,

  12.21.16 at 7:04 am

  testosterone therapy cost…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 182. http://kingdompictures.co.za/index.php/component/k2/itemlist/user/178922 said,

  12.21.16 at 7:04 am

  In addition , there are some testosterone therapy cardiovascular risks These side effects may be an indicator that tesosterone treatyment is not for you.

 183. cruciblearena.com said,

  12.21.16 at 7:18 am

  cruciblearena.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 184. Ryder said,

  12.21.16 at 7:37 am

  Your means of telling all in this article is really nice,
  all be able to simply be aware of it, Thanks a lot.

 185. a knockout post said,

  12.21.16 at 7:52 am

  a knockout post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 186. take a look at the site here said,

  12.21.16 at 7:59 am

  take a look at the site here…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 187. Lachlan said,

  12.21.16 at 8:00 am

  What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable familiarity
  on the topic oof unpredicted feelings. methods relaed to that.|Hi, of
  course this post iss genuinely fastidious and I have learned
  lot of things from iit about blogging. thanks.|It’s an remarkable article in support of all the web visitors; they will take
  advntage from it I am sure.|I all the time used to read piece
  of writing in news papers but now as I am a user of internet therefore
  from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.|Hi colleagues, iss there
  any other fastidious blog related to JavaScript articles, while this one is
  good for PHP programming.|Hello, I also would like to share my opinion here,
  when i don’t know even about a straightforward thing related to Personal hokme pages, I always goo to explore that from internet.|Wow!
  It’s a nice jQuery script; I was also seeking for that, thus i got iit right now from
  att this time. Keep itt up admin of this site.|When I wish for to place gallery or LightBox or yet a slider
  on my web page I always attempt to use jQuery script in favor off that.|In fact
  programming is nothing however it’s a logic, if you get control on it afterward you are
  the professional else nothing.|I like to work on PHP rather than .NET, though .NET presents the ability off drag and drop elements, however I like PHP a lot.|Okay yoou are correct,
  in fact Personal home page is a open source and its assist we
  can take free from any forum or web site since it takes place
  here at this web site.|Hi there to all, I am alsdo genuinely keen of learning Personal
  home pages programming, except I am new one, I forever used to examine articles related to PHP programming.|What a video it is!
  Actually amazing and fastidious quality, please upload more movies having such good quality.Thanks.|A nmber off viewwers are keen to watch comic video clips, but I like to watch terrible videos oon YouTube.|Actually
  picture is the presentation of some one’s feelings;
  it provides the lesson to the viewers.|Hello friends, nice ppost and nice urging commented at this place, I am in fact enjoying bby these.|All right this YouTube video is much improved than laswt one, this one has fastidious picture feature as well
  as audio.|At present I was so tired, and now this time I have ggot some relax bby watching this funny YouTube video, thanks,
  keep it up.|On every weekend, we all mates jointly ussed to wagch movie, because enjoyment is also essential in life.|I am keen oof learning Flash, is there any pice of writing related to
  Flash, if okay, then please post it, thanks.|Yes I am also in look for of Flash tutorials, as I would like to learn more on the topic of flash, soo iif you have please post it here.|I also like
  Flash, however I am not a good designer to design a Flash, however I have computer software by witch a
  Flash is automatically created and no more to work.|Hello friends, I am again at this place, and
  readinng this post related to SEO, its also a nice article, therefore keep itt up.|Can any one tell me that is there
  any on the web classes for Search engine marketing, because I wish for to learn more
  onn the topic of Search engine marketing.|What’s up every buddy, it’s a impressive entertining at at this placce watching
  these funny YouTube videos at here, nice stuff, thanks to
  admin of this site|It is the happiest day of my life so far, whwn I am watching these funny movies here,
  because after whole day working I was so tired and now feeling sound.|It’s going to be finish of mine day, except before end I amm reading tthis enormous paragraph to improve myy knowledge.|Why visitors still make uuse of to read news papers when in this technological world everything
  is accessible on net?|This post is good and fruitful in support off all new Personal home
  pages related web programmers; they must study it and perform the practice.|Hi
  mates, hhow is the whole thing, and what you
  want to say about this post, in my view its really awesome for me.|What’s up Jackson, if you are a new webb user afterward
  you must visit all the time this web page annd read the udated posts at at this place.|I keep listening to the news speak about getting free online grant applications so I have been looking
  around for the besst site too get one.|Thank you for your help!|There is obviously a lot to know about this.
  Ithink you made some good points in Features also.|Keep working ,great job!|Super-Duper site!
  I am loving it!! Will come back again – taking you feeds also, Thanks.|Hello.
  Great job. I did not expect this on a Wednesday.
  This is a great story. Thanks!|You made somme good points there.
  I did a search on the topoc and found most people will agree with our
  blog.|As a Newbie, I amm always searching online for articles that can help me.
  Thank you|Wow! Thank you! I always wanted to write in my site something
  like that. Can I take part of your post too my blog?|Of course, what a great site
  and informative posts, I will aadd backlink
  – bookmark this site? Regards, Reader.|In searching for sites related to
  web hosting and specifically comparison hostimg linux plan web, your site came up.|You are a vefy smart person!|Nice post!
  GA is also my biggest earning. However, it’s not
  a much.|thanks !! very helpful post!|amazing stuff thanx |my God, i thought you werre going to chip in with some decisive
  insght at the end there, not leave it with ‘we leave it tto you to decide’.|Whaat iss captcha code?,
  pls provide me captcha code codes or plugin, Thanks in advance.|That’s Too
  nice, when it cokmes in india hope it can make a Rocking place for youngster..
  hope that come true.|Wow! what an idea ! What a cconcept !
  Beautiful .. Amazing …|I usually don’t post
  in Blogs but your blog forced me to, amazing work..
  beautiful …|Please, can you PM me aand tell me
  few more thinks about this, I am really fan oof your blog…|Hey
  very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmarkk your blog and take the feeds also…|Hi, I can’t understand how to add your site in my rss reader.
  Caan you Help me, please |It sounds like you’re creating problems
  yourself by trying to solve this issuhe instead of looking at
  why their is a problem in the first place|I keep listening to the news speak about getting free online grant applications so I have been looking
  around for the best site to get one.|Thank you for
  your help!|There is obviously a lot to know about this.

  I think you made some goold points iin Features also.|Keep working
  ,great job!|Super-Duper site! I am loving it!!
  Will com back again – taking you feeds also, Thanks.|Hello.

  Great job. I didd nott expect this on a Wednesday.
  This is a great story. Thanks!|You made some good
  points there. I ddid a search on the topic and found most people
  will agree with your blog.|As a Newbie, I am always sarching
  online for articles that can help me. Thank you|Wow!
  Thank you! I always wanted to write in myy site something like that.Can I take part of your post to my blog?|Of course, what a great
  site and informative posts, I will add backlink – bookmark this site?

  Regards, Reader.|In searching for sites related to web hosting and specifically comparison hostingg linux pla
  web, your site came up. |You are a very smart person! |Hi there, I found your blog via Google
  while searching for first aid for a heart attack and your post looks
  very interesting for me.|Nice post! GA is aleo my biggest earning.
  However, it’s not a much.|To start earning money with your
  blog, initiall use Google Adsense but gradually as your traffic increases, keep
  adding more annd more monesy making programs to your site.|thanks !!
  very helful post!|I don’t usually reply to posts but I will in this case.
  |my God, i thougyt you were going to chip in with some
  decisive insht at the end there, not leave it with ‘we leave it too you to decide’.|Whhat is captcha code?, pls prrovide me captcha code codes or plugin, Thanks
  inn advance.|That’s Too nice, whn it coimes in india hope it
  can make a Rocking place for youngster.. hope that come
  true.|Wow! whzt an idea ! What a concept ! Beautiful ..
  Amazing … |I usually don’t post in Blogs but your blog forcewd me to, amazing work..
  beautiful …|Please, can you PM me and tell mee few more thinks about this, I am really fan of your blog…gets solvved
  properly asap.|Hey very nice blog!! Man .. Beautiful ..
  Amazing .. I will bookmark your blog aand take the feeds also…|Hi,
  I can’t understand how to add your site in my rss reader.
  Can youu Help me, please |It sonds like you’re creating problems yourself by trying to solve this issue instead oof looking at why their is a problm in the first place.|thanks !!
  very helpful post!|amazing stuff thanx |Such a usefule blog…wow!!!!|Your blog is soo
  informative … keep up the good work!!!!|I don’t usually
  reply to posts but I will in this case. WoW |Hey very nice blog!!|good good…this post deserves nothing …hahaha just joking :
  P …nice post :P|ohhh nice info|VRy interesting to read iit :
  P |ohh…nice post but really?/? :P|Come on dude, these facts*
  and proof* i mean who is posting* llol :P|haha …
  the one who is posting the comments |Hello webmaster I like your posst
  ….|yea niche Work |:O So mush Info :O … THis Is he
  MOsst AMAzing SIte DUDe… |Blogroll links aint that great
  :P but i am noot the admin… :P … Just Telling :P |Hi there
  I like your post|Interesting article. Were did you got all the information from…
  |Great articles & Nice a site….|Hello, I found your blog inn a new
  directory of blogs.I dont know how your blog
  came up, must have been a typo, Yoour blog looks good. Have a nice day.|gr8 resrch bro…|found yourr site on del.icio.us today and
  really liked it.. i bookmarked it and will bee back to check it out some more later ..|I wish etting over a broken heart cann be so easy aas following a few
  steps.. but iits not… |Hi. I read a few off your other posts and wanted to know if
  you ould be interested in exchanging blpgroll links?|Hello to all I can’t understand how to add your
  site in my rss reader. Help me, please|Wow, thanks a bunch m8 |Pretty!

  This was a reqlly wonderful post. Thank you for your provided information.|Greetings!
  Very helpful advice on thyis article! It is the little changews
  that make thee biggest changes. Thanks a lot for sharing!|Hi there!
  This post couldn’t be written any better!
  Reading throughh this post reminds me of my prrevious room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this article to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!|Hi, I think your site might be having browser compatibility issues.
  When I look at your websit in Safari, it looks fine but
  when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!|Having read this I thought
  it was vwry informative. I ppreciate you takung thhe time and effort to put this article together.
  I once agvain find myself spending way to much time both
  reading and commenting. But so what, it wass still worth it!|After all, what a
  great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site?
  Regards, Reader.|Hello! I could have sworn I’ve been too this blog before but after browsing through some of
  the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I foujnd it and I’ll be
  book-marking and checking back frequently!|I’d have to examine with you here.

  Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading
  a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me tto comment!|I wanted to thank yoou for this great read!!
  I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out
  new stuff you post…|Hi , I do belpieve this is an excellent blog.
  I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Mony and freedom is
  the best way to change, may you be rich and help other people.|This blog is definitely ratherr handy since
  I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small,
  nothing like this site. Can lik to a few of the posts here as they are quite.
  Thajks much. Zoeyy Olsen|Thanx for thhe effort,
  keep up the good wokrk Great work, I am going to start a small Blog Engine course
  work using your site I hope you enjoy blogging with tthe popular
  BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome.
  Hope you will right some more posts.|Your style
  is so unique compared to many other people. Thank you for publishing when you have the opportunity,
  Gudss I will just make this bookmarked.2|Those are yours alright!

  . We at least need to get these people stealing images tto
  start blogging! They probably just did a image serarch
  and grabbed them. They look good though!|I
  got good info from your blog|Great line up. We will be linking to this great article on our
  site. Keep up the good writing.|This is a very good tips especially
  to those new to blogosphere, brief and accurate
  information… Thsnks ffor sharinng this one. A must read article.|I couldn’t resist commenting
  |Saved as a favorite, I really like your blog!|Great post.
  I am facing a couple of these problems.|Way cool, some valid points!
  I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality.

  Havve a fun.|Great wordpress blog here.. It’s
  hard to find quality writing like yours these days. I really apprteciate people like you!
  take care|This is a topic close to mmy heart cheers, where are ypur contact details
  though?|I love your blog.. very nic colors & theme.
  Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog
  and would like to know wheere u got this from.
  thanks|Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout.
  But seriously, I believe your internet site has 1 in tthe freszhest thyeme I??ve came across.
  It extremely helps make reading yyour blog significantly easier.|I love it when people come together and share opinions, great blog,
  keep it up.|Good info. Lucky me I rezch oon your website by accident, I bookmarkeed it.|he blog was how doo
  i say it… relevant, finally something that helped me.
  Thanks|Everything is very open and vry clear explanation of issues.
  was truly information. Your website is very useful.
  Thanks for sharing.|I would like to thnkx for
  the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade
  blog post from you in the uupcoming as well. In fact your
  creative writing abilities has inspired me to get
  my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly.
  Your rite upp is a goodd example of it.

 188. dr dov rand west orange said,

  12.21.16 at 8:03 am

  dr dov rand west orange…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 189. click the next web page said,

  12.21.16 at 8:19 am

  click the next web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 190. inordertolive.website said,

  12.21.16 at 8:31 am

  Pharmaceutical companies and for profit practices have reaped enormous gains by convincing relatively
  healthy guys that taking supplemental hormones will make them virile, more attractive and more powerful.

 191. http://succubus.io/groups/requires-tagging-change-to-educate-of-possible-increased-risk-of-heart-attack-and-stroke-with/ said,

  12.21.16 at 9:42 am

  Based on our findings, we are requiring labeling changes for all prescription testosterone
  products to reflect the potential increaxed risk of strokes and heart attacks related to testosterone use.

 192. dov rand wayne nj said,

  12.21.16 at 9:46 am

  dov rand wayne nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 193. Online Posting said,

  12.21.16 at 9:53 am

  Online Posting…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 194. why not check here said,

  12.21.16 at 9:55 am

  why not check here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 195. ogrodzenia.org said,

  12.21.16 at 10:47 am

  ogrodzenia.org…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 196. anti aging supplement said,

  12.21.16 at 10:49 am

  anti aging supplement…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 197. click this site said,

  12.21.16 at 10:56 am

  click this site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 198. click the following document said,

  12.21.16 at 10:57 am

  click the following document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 199. astralcursos.com.br said,

  12.21.16 at 11:05 am

  Synthetic testosterpne may interact with oral diabetes drugs and blood thinners, for example warfarin.

 200. sograjdane.ru said,

  12.21.16 at 11:12 am

  sograjdane.ru…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 201. click for source said,

  12.21.16 at 11:15 am

  click for source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 202. Mervin said,

  12.21.16 at 11:23 am

  bookmarked!!, I really like your website!

 203. http://www.theacornmontessori.com/index.php/component/k2/itemlist/user/1244814 said,

  12.21.16 at 11:24 am

  Another major study, published last week suggested that powerful testosterone treatment could reduce men’s risk for cardiovascular events.

 204. http://bigship.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=428706 said,

  12.21.16 at 11:57 am

  Itss goal would be to help create other hormones, like esteogen and testosterone.

 205. dov rand said,

  12.21.16 at 11:59 am

  dov rand…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 206. dodge hall computer lab said,

  12.21.16 at 12:10 pm

  Ridiculous story there. What occurred after?
  Take care!

 207. Misty said,

  12.21.16 at 1:06 pm

  The common esterified compounds used for injection are testosterone cypionate and testosterone enanthate.

 208. Dacia said,

  12.21.16 at 1:31 pm

  I absolutely agree with your Ideas on all thee Anti Aging Hormones…

  Bewarfe of the sid effects.

 209. similar website said,

  12.21.16 at 1:41 pm

  similar website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 210. click through the up coming web page said,

  12.21.16 at 1:47 pm

  click through the up coming web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 211. Andrew said,

  12.21.16 at 3:25 pm

  Testosterone replacement therapy is only approved for men that have low amounts of testosterone related to particular medical conditions.

 212. anti aging supplements 2016 said,

  12.21.16 at 3:32 pm

  anti aging supplements 2016…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 213. avanturagroup.rs said,

  12.21.16 at 3:41 pm

  Recommended dowage is three capsules.

 214. bigship.vn said,

  12.21.16 at 3:42 pm

  bigship.vn…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 215. visit the up coming internet page said,

  12.21.16 at 3:45 pm

  visit the up coming internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 216. Halina said,

  12.21.16 at 4:17 pm

  It should be noted nonetheless thyat testosterone shots can have multiple
  side effects and appropriate recommendation should be taken from a doctor before taking the treatment.

 217. kukhak.eeaa.co.kr said,

  12.21.16 at 4:25 pm

  kukhak.eeaa.co.kr…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 218. anti aging supplements gnc said,

  12.21.16 at 4:26 pm

  anti aging supplements gnc…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 219. http://www.flucoin.com/index.php/component/k2/itemlist/user/402287 said,

  12.21.16 at 5:11 pm

  Some men really hav low T, but they would not have any symptoms of the illness.

 220. http://www.arkadas.gen.al/member/59979/blog/view/14529/ said,

  12.21.16 at 5:35 pm

  There have been sijgnificant changes in the therapy in the
  last decade although testosterone replacement therapy is quite old.

 221. dr. jonathan rand md said,

  12.21.16 at 5:40 pm

  Try it before a work out to reduce/remove the decrease tedtosterone levels that caan come from drawn-out exercise.

 222. http://agenciawebmaker.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=63429 said,

  12.21.16 at 6:07 pm

  Another important study, released last week indicated that powerful testosterone treatment
  could reduce men’s risk for cardiovascular events.

 223. http://amlakjingasar.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=232684 said,

  12.21.16 at 6:26 pm

  Additionally, it’ll be obvious that without the aid of increasing your Testosterone levels to represent ammounts had in your youth, these results, and energy level outputs wouldn’t be
  possible.

 224. http://moronitourstravel.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=240418 said,

  12.21.16 at 6:46 pm

  An inadequate number of androgen in women can cause a decline
  in sexuual desire, or libido.

 225. hamdiar.ir said,

  12.21.16 at 7:24 pm

  hamdiar.ir…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 226. testosterone therapy results said,

  12.21.16 at 7:29 pm

  testosterone therapy results…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 227. http://katcarrera.com/User:BlytheFranz7 said,

  12.21.16 at 7:35 pm

  Testosterone replacement therapy is only approved for guys who’ve low amounts oof testosterone associated with particular medical conditions.

 228. http://nupowerspa.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=207825 said,

  12.21.16 at 7:47 pm

  Both of these studies come on the heels of a recent pooled
  analysis byy researchers at Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston, which caszt further doubt
  oon the connection betweren testosterone therapy and cardiovascular
  risk and implied a positive association between higher testoosterone levels and improvements in decdease
  in cardiovascular risk.

 229. click the up coming web site said,

  12.21.16 at 7:54 pm

  click the up coming web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 230. Erika said,

  12.21.16 at 7:57 pm

  Cappola said theree is signs that sometimes patients are prescribed
  testosterone without having their hormone leves correctly checked.

 231. real estate marketing plan said,

  12.21.16 at 8:09 pm

  real estate marketing plan…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 232. CrowdChirp said,

  12.21.16 at 8:13 pm

  CrowdChirp…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 233. researchwriting.education said,

  12.21.16 at 8:14 pm

  researchwriting.education…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 234. http://payapps.co.kr said,

  12.21.16 at 8:14 pm

  Guys with type 2 diabetes must not try to increase testosterone levels wigh androstenedione.

 235. mouse click the up coming website said,

  12.21.16 at 8:37 pm

  mouse click the up coming website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 236. anchor said,

  12.21.16 at 8:45 pm

  anchor…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 237. testosterone therapy cost in pakistan said,

  12.21.16 at 9:14 pm

  testosterone therapy cost in pakistan…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 238. more resources said,

  12.21.16 at 9:36 pm

  more resources…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 239. Philomena said,

  12.21.16 at 9:39 pm

  Testosterone therapy iss of little use too an otherwise healthy guy, and so a man who does not desire testosterone but takes it anywaay is subject too possible risk off treatment.

 240. amarbangla.info said,

  12.21.16 at 10:00 pm

  amarbangla.info…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 241. johanan d rand m.d said,

  12.21.16 at 11:12 pm

  johanan d rand m.d…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 242. water said,

  12.21.16 at 11:29 pm

  water…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 243. click through the up coming post said,

  12.21.16 at 11:33 pm

  click through the up coming post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 244. describes it said,

  12.21.16 at 11:35 pm

  describes it…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 245. Swen said,

  12.21.16 at 11:50 pm

  Review of using DHEA treatment revealed no significant advantage when givfen to normal girls or people that have adrenal insufficiency.

 246. http://elgazuly.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=138516 said,

  12.22.16 at 12:17 am

  I say this iss a misconception becaue off treating elderly using TRT in my experience, increased libido or sex drive and decrease of erectile dysfunction are much
  from tthe overriding effscts of testosterone replacement.

 247. Rosalind said,

  12.22.16 at 1:50 am

  Vitamin D has also been shown to help with alll things male (everything from sperm quality
  to testosterone amount).

 248. mouse click the next site said,

  12.22.16 at 1:54 am

  mouse click the next site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 249. More Support said,

  12.22.16 at 1:55 am

  More Support…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 250. fansgogo.com said,

  12.22.16 at 2:12 am

  fansgogo.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 251. Janina said,

  12.22.16 at 2:25 am

  Although testosterone replacement therapy is not quite young,
  there have besen significant changes in the treatment in the last decade.

 252. http://www.lekic.me/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1641189 said,

  12.22.16 at 2:37 am

  According to study just published in the Journal of Clinical Endocrinology, testosterone replacement therapy may be thhe answer.

 253. this guy said,

  12.22.16 at 3:54 am

  this guy…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 254. http://hotyogamalta.com/component/k2/itemlist/user/44192 said,

  12.22.16 at 3:55 am

  They discovered the event rate aat three years was low in both the ttreated group at
  5.5 percent and in the untreaterd group at 6.7 percent,
  suggesting a possible cardiovascular benefit of testosterone replacement therapy on first evaluation.

 255. click through the next web page said,

  12.22.16 at 4:15 am

  click through the next web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 256. Lukas said,

  12.22.16 at 4:37 am

  Testosterone shots are intramuscular injections, at whichat which hodmone is injected into thhe muscle so that it is directly absorbed into the blood stream.

 257. just click the following website said,

  12.22.16 at 4:41 am

  just click the following website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 258. click the up coming document said,

  12.22.16 at 4:51 am

  click the up coming document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 259. http://peopledive.com/xe/?document_srl=169046 said,

  12.22.16 at 6:03 am

  Testosterone injections are intramuscular injections, at whichat which hormone is injected directly into
  the muscle so that it’s absorbed into the blood stream.

 260. http://answers.aunonno.com/?qa=3762/probiotics-hold-promise-for-4-skin-conditions said,

  12.22.16 at 6:33 am

  Men undergoing testosterone replacement therapy are generally satisfied with the
  results they experience when it comes to lower body fat,
  increased youthfulness, better muscle mass and of course, libido that is extraordinary!

 261. http://jack0902.com/members/gajmerri821727/activity/338666/ said,

  12.22.16 at 7:06 am

  This post was upgraded with more specific advice about which cardiovascular
  patients would be well served by testosteronee
  treatment.

 262. click through the following website page said,

  12.22.16 at 7:58 am

  click through the following website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 263. Houston said,

  12.22.16 at 7:59 am

  A bllow is strucfk by this finding to the multibillion dollar business that’s sprung up around testosterone lately.

 264. Valencia said,

  12.22.16 at 8:11 am

  It should be noted nonetheless that testosterone injections can have multiple side effects before taking the treatment andd proper
  recommendation should be taken from a physician.

 265. anti aging supplement regimen said,

  12.22.16 at 8:38 am

  This over the counter supplement is intended to increase your body’s
  amount of testosterone to its highest.

 266. visit web site said,

  12.22.16 at 9:12 am

  visit web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 267. http://prfireprotection.ie/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=256190 said,

  12.22.16 at 9:23 am

  The results showed that of the 12 Sexuality measurements in the
  survey, 10 were significantly improved for guys in the
  testosterone group.

 268. redirected here said,

  12.22.16 at 9:32 am

  redirected here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 269. http://engiran.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3802 said,

  12.22.16 at 10:55 am

  You have been eating and if you have never been before tuis
  first plan on testosterone treatment annd exercising from commencement,
  you’ll absolutely surprise yourself at the level of transformation you will have experienced
  by then.

 270. http://horizonfound.org/index.php/en/component/k2/itemlist/user/103950 said,

  12.22.16 at 10:59 am

  There are severall types of over the counter testosterone supplements available
  in nutritional supply stores.

 271. hop over to these guys said,

  12.22.16 at 11:46 am

  hop over to these guys…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 272. Catherine said,

  12.22.16 at 12:18 pm

  Testosterone cohld make this condition worsde
  and can stimulate the production of polycythemia.

 273. visit said,

  12.22.16 at 12:18 pm

  visit…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 274. adimpitalia.org said,

  12.22.16 at 12:58 pm

  adimpitalia.org…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 275. dodge cummins ecm repair said,

  12.22.16 at 1:06 pm

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to
  this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for
  bookmarking and adding your RSS feed to my Google
  account. I look forward to fresh updates and will talk about this
  site with my Facebook group. Chat soon!

 276. visit our website said,

  12.22.16 at 2:03 pm

  visit our website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 277. http://www.mangiareperdimagrire.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1169586 said,

  12.22.16 at 2:06 pm

  Faux testosterone may interact with oral diabetes drugs
  and blood thinners, for exxample warfarin.

 278. Deneen said,

  12.22.16 at 2:14 pm

  Yet it showed a dramatic reduction in cardiovascular problems among
  guys who got testosterone treatkent that increased their testosterone levels to the norm.

 279. http://www.blazeagram.com/groups/aging-supplement-and-still-among-the-greatest-realgh3-com/ said,

  12.22.16 at 3:02 pm

  The common esterified compounds used for shot are testosterone cypionate
  and testosterone enanthate.

 280. straight from the source said,

  12.22.16 at 3:16 pm

  straight from the source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 281. Margene said,

  12.22.16 at 3:53 pm

  Also, because other procedures in the body cease to operate as a result off you manipulating your testosterone
  levels throigh testosterone shots, the treatment benbefits
  start tto fall, and alll the feel good” scenarios you were experiencing
  come to a dead stop.

 282. dr rand md said,

  12.22.16 at 3:54 pm

  dr rand md…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 283. saath.co said,

  12.22.16 at 4:32 pm

  saath.co…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 284. Aubrey said,

  12.22.16 at 5:01 pm

  I say this is a misconception because of treating older using TRT
  in my experience, reduction and increased libido or sex drive
  oof erectile dysfunction are far from the predominant effects off testosterone replacement.

 285. pucgo.com.br said,

  12.22.16 at 5:04 pm

  pucgo.com.br…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 286. my homepage said,

  12.22.16 at 5:07 pm

  my homepage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 287. http://www.efacc-eg.com/index.php/component/k2/itemlist/user/1527466 said,

  12.22.16 at 5:10 pm

  The men, whose average age was 60, were also found to have low testosterone levels during their
  assessment, and 1,200 of them began testosterone therapy after their evaluations.

 288. Markus said,

  12.22.16 at 5:19 pm

  Review oof the use of DHEA therapy demonstrated no significaqnt benefit when given to ordinary girls or
  people that have adrenal insufficiency.

 289. prointures.com.co said,

  12.22.16 at 5:26 pm

  And many women have a knee jerk feeling that any hormone treatment can raise their risk
  of breast cancer.

 290. http://kep.ncdd.gov.kh/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25237 said,

  12.22.16 at 5:48 pm

  If low testosterone symptoms are occurring as a consequenbce
  of an underlying and health condition that is correctable, then it is necessary tto treat that underlying illness rather than merely attempt too normalize
  the testosterone levels with hormone therapy in isolation.

 291. inquiry said,

  12.22.16 at 5:54 pm

  inquiry…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 292. that guy said,

  12.22.16 at 5:54 pm

  that guy…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 293. Click On this website said,

  12.22.16 at 5:58 pm

  Click On this website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 294. click through the following post said,

  12.22.16 at 5:59 pm

  click through the following post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 295. Shanna said,

  12.22.16 at 6:15 pm

  This iis a nutritional supplement that men with type 2 diabetes are likely better offf leaving
  alone.

 296. testosterone therapy side effects weight gain said,

  12.22.16 at 6:25 pm

  testosterone therapy side effects weight gain…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 297. anti aging supplement said,

  12.22.16 at 6:30 pm

  Stress increases the level of hormone cortiwol in blood which influences testosterrone production.

 298. dr dov rand west orange nj said,

  12.22.16 at 7:19 pm

  There are some quality supplements that are approved and have gained international acclaim.

 299. Maximo said,

  12.22.16 at 7:34 pm

  We’re telling you that you can shed weight without pharmaceuticals for
  testosterone treatment.

 300. Get More Information said,

  12.22.16 at 7:39 pm

  Get More Information…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 301. http://www.tinabrixen.dk/Wiki/index.php?title=Bruger:BridgettOsburne said,

  12.22.16 at 8:07 pm

  Check that erum testosterone concentrations have been measured on att least two different mornings and aree consistently
  below the normal range.

 302. http://www.enjeux-architectes.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=83515 said,

  12.22.16 at 8:30 pm

  Testosterdone accentuates the dilation of coronary arteries, rteries supplying blood to heart muscles,
  thus increasing blood circulation and decreasing blood pressure.

 303. dtmb real estate division said,

  12.22.16 at 9:05 pm

  dtmb real estate division…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 304. http://thesoccervoice.com/members/yrsnorman06603/activity/154695/ said,

  12.22.16 at 9:07 pm

  In individuals with human immunodeficiency virus infection or other
  chronic diseases, testosterone wass shown to enhance energy and mood levels, even in patients with normal testosterone levels.

 305. choono.co.kr said,

  12.22.16 at 9:41 pm

  choono.co.kr…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 306. http://www.certificate.kiev.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11090 said,

  12.22.16 at 9:42 pm

  A blow is struck by this finding to the multibillion dollar industry that has sprung uup around testosterone
  lately.

 307. http://remzionuni.net/index.php/component/k2/itemlist/user/129592 said,

  12.22.16 at 10:05 pm

  The number of girls in the United States now on testosterone
  therapy is estimated to be in the tens of thousands – miniscule compared with the millions prescribed oral estrogen-progestin regimens, like Premarin and
  Provera.

 308. Http://Venutechservices.Com/ said,

  12.22.16 at 10:06 pm

  http://Venutechservices.Com/

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 309. Jared said,

  12.22.16 at 10:18 pm

  Hello colleagues, good piece of writing and fastidious arguments commented at this place, I am truly enjoying by these.

 310. click the next page said,

  12.22.16 at 10:43 pm

  click the next page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 311. testosterone therapy cost australia said,

  12.22.16 at 10:47 pm

  Vigen R, ‘Donnell CI, Baron AE, et al. Organization of testosterone treatment with mortality, myocardial infarction, and stroke in men with low testosterone levels.

 312. http://www.fondoallus.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=515668 said,

  12.22.16 at 11:22 pm

  Doctors who are opposed in principle to HRT for elderly men appear to
  dismiss, or be oblivious, of other potential advantags to this
  treatment that have nothing to do with the sexuality of a man.

 313. Check Out claida-immobilien.de said,

  12.22.16 at 11:24 pm

  Check Out claida-immobilien.de…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 314. Keith said,

  12.23.16 at 12:19 am

  Use of testosterone in women has been linkled to changes in cholesterol aas welkl aas states like hirsutism and acne, tthe excessive growth of hair, often on the face,
  back or torso.

 315. testosterone pellet therapy cost said,

  12.23.16 at 12:20 am

  testosterone pellet therapy cost…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 316. look at these guys said,

  12.23.16 at 12:34 am

  look at these guys…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 317. navigate here said,

  12.23.16 at 12:40 am

  navigate here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 318. Sam said,

  12.23.16 at 1:04 am

  The manufacturer of the nutritional supplement asserts that
  a physician for male enhancement endorses it.

 319. similar webpage said,

  12.23.16 at 2:41 am

  similar webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 320. http://cateringsilesia.pl/index.php/component/k2/itemlist/user/28494 said,

  12.23.16 at 2:45 am

  Such herbal suoplements are packaged with herbs like tribulus terrestris, tongat ali,
  panax ginseng, etc.

 321. please click the next document said,

  12.23.16 at 2:56 am

  please click the next document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 322. dig this said,

  12.23.16 at 3:01 am

  dig this…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 323. Full Review said,

  12.23.16 at 3:13 am

  Full Review…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 324. Teeth Whitening Products said,

  12.23.16 at 3:14 am

  Teeth Whitening Products…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 325. My Home Page said,

  12.23.16 at 3:21 am

  My Home Page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 326. listen to this podcast said,

  12.23.16 at 3:22 am

  listen to this podcast…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 327. http://rpnmotorsports.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=390500 said,

  12.23.16 at 3:28 am

  Testosterone Cypionate is injected into the musclers in the buttocks, to account
  for the low testosterone in the body.

 328. look at here said,

  12.23.16 at 3:41 am

  look at here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 329. http://walkingfeat.com/members/jannkittredge1/activity/529104/ said,

  12.23.16 at 3:56 am

  But tthe Brigham and Women’s team fouhd that testosterone therapy
  did not increase their subjects’ risk for atherosclerosis, or hardening
  of the arteries, an important precursor too such cardiovascular events.

 330. http://aneed.com.au/component/k2/itemlist/user/648087 said,

  12.23.16 at 4:21 am

  Results of the study were reported at the 2015 American Heart Association Scientific Session in Orlando on Monday, November 9, 2015.

 331. http://www.thebae.watch/members/maybellegarvin/activity/8236/ said,

  12.23.16 at 4:37 am

  It is a reality that is very sad but, the greaqt bulk oof guys experiencing issues of
  loow testosterone that are being treated by their general care professionals, and by an endocrinologist, in some situations, find
  that their delineated, cookie-cutter protocol doesn’t function anymore.

 332. click over here now said,

  12.23.16 at 5:10 am

  click over here now…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 333. similar web page said,

  12.23.16 at 5:15 am

  similar web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 334. http://joyofdancestudio.com/index.php/component/k2/itemlist/user/315468 said,

  12.23.16 at 5:19 am

  Yet it showed a dramtic decrease in cardiovascular problems among men who got testosterone therapy that raised their testosterone levels to the
  average.

 335. just click oarrhistory.com said,

  12.23.16 at 5:20 am

  just click oarrhistory.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 336. inordertolive.website said,

  12.23.16 at 5:46 am

  inordertolive.website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 337. Gavin said,

  12.23.16 at 5:59 am

  Testosterone trreatment is often prescribed to men in order to counteract the age-related decline in the
  hormone and improve sex drive, bone density and muscle
  mass But the advantages and hazards of the long term use of testosterone therapy are not known.

 338. smarteraeco.systems said,

  12.23.16 at 6:29 am

  smarteraeco.systems…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 339. this post said,

  12.23.16 at 6:34 am

  this post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 340. Link Website said,

  12.23.16 at 6:46 am

  Link Website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 341. Read the Full Article said,

  12.23.16 at 6:49 am

  Read the Full Article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 342. http://pipermedia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=676 said,

  12.23.16 at 7:00 am

  Pharmaceutical companies and for-profit practices have reaped huge gains by convincing
  comparatively healthy guys that taking supplemental hormones will make them virile,
  more appealing andd more powerful.

 343. More inspiring ideas said,

  12.23.16 at 7:03 am

  More inspiring ideas…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 344. objetivabr.com.br said,

  12.23.16 at 7:36 am

  objetivabr.com.br…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 345. http://katcarrera.com/User:LDELinwood said,

  12.23.16 at 7:53 am

  Those amounts will be reset by you Post Cycloe Cleanse, bring them back in line and flush out any remaining estrogen in your body, allowing you
  to,once again, reap full benefits of your Testosterone shots therapy.

 346. please click the next site said,

  12.23.16 at 8:17 am

  please click the next site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 347. http://cineupdatz.com/people/coicarlos97 said,

  12.23.16 at 8:32 am

  Additionally, it will be obvious that without the aid of increasing your Testosterone levels to
  reflect amouts had inn your youth, these results, andd energy level ourputs would not be possible.

 348. pop over here said,

  12.23.16 at 8:34 am

  pop over here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 349. pop over to this web-site said,

  12.23.16 at 8:36 am

  pop over to this web-site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 350. GoFund System Review said,

  12.23.16 at 8:39 am

  GoFund System Review…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 351. visit these guys said,

  12.23.16 at 8:46 am

  visit these guys…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 352. dr rand west orange nj said,

  12.23.16 at 9:01 am

  Finkle WD, Greenland S, Ridgeway GK, et al. Increased threrat of nonfatal myocardial infarction following tetosterone therapy prescription iin guys.

 353. Cleveland said,

  12.23.16 at 10:08 am

  The take-home message is that the list of possible side effects of hormone therapy is continuing
  to grow,” said senior study author Dr. Paul Nguyen of Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School in Boston.

 354. click through the following page said,

  12.23.16 at 10:29 am

  click through the following page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 355. real estate masters said,

  12.23.16 at 10:32 am

  real estate masters…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 356. dexterlist.com said,

  12.23.16 at 10:36 am

  dexterlist.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 357. mouse click the next article said,

  12.23.16 at 11:45 am

  mouse click the next article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 358. http://kids.fccsudan.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=93410 said,

  12.23.16 at 11:51 am

  A limited variety of studies 33, 41 have shown that memory and mental symptoms are improved wit the inclusion of testosterone to
  estrogen.

 359. http://www.jesusandmarypatna.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=794157 said,

  12.23.16 at 12:44 pm

  They were about 76 years old on average, abojt
  two years older than the typical age of the guys who received different treatments.

 360. swtm25.com said,

  12.23.16 at 12:48 pm

  swtm25.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 361. see this site said,

  12.23.16 at 12:54 pm

  see this site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 362. http://qualitionnaire.eu/index.php?title=Utilisateur:RemonaBvz0079 said,

  12.23.16 at 2:49 pm

  Because the risk of melancholy climbed with longer treatment, guys who consider hormone therapy may desire contemplate
  the duration of therapy when deciding whether the benefits are worh the potential side
  effects, Pal included.

 363. related website said,

  12.23.16 at 4:09 pm

  related website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 364. 7death.com said,

  12.23.16 at 4:13 pm

  7death.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 365. http://www.svetsky.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=989073 said,

  12.23.16 at 6:30 pm

  It haas not been approved by the FDA for this purpose, though your physician may
  prescribe testosterone therapy to treat sexual dysfunction.

 366. from this source said,

  12.23.16 at 6:50 pm

  from this source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 367. Corazon said,

  12.23.16 at 7:30 pm

  Good health is promoted by high amounts of testosterone in men and lower the danger of heart aftack and high blood
  pressure.

 368. http://school.u-lider.com.ua/index.php/component/k2/itemlist/user/68259 said,

  12.23.16 at 7:44 pm

  There are many bothersome effects of aging that demand the utilization of Hormone Therapy Boca
  Raton to correct them.

 369. testosterone therapy results said,

  12.23.16 at 8:51 pm

  This empower your body to renew the functions tjat was weakened when the
  amount of your testosterone fell.

 370. Tatiana said,

  12.23.16 at 9:33 pm

  Hello, I agree with you, as I was reading I had visions of men turning into
  the incredible hulk, unleszs you eed this hormone because
  you are lacking, then no way sshould anbody take it!

 371. Niki said,

  12.23.16 at 9:55 pm

  Some off the guys I’ve seen that have been on android steroids doo
  appear a bit like the incredible hulk.

 372. clothing said,

  12.23.16 at 10:54 pm

  clothing…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 373. http://gazteh62.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=169335 said,

  12.24.16 at 12:54 am

  That being said, and as testosterone therapy becomes more accepted and better comprehended as a requirement and not a cosmetic, guys are attempting to
  do their best to ensure they aree getting the biggest bang for their
  dollar while guaranteing their health is never put on the line.

 374. Lonny said,

  12.24.16 at 1:53 am

  I wear a bioidentical hormone patch – a low dose and it does wonders for me.
  I feel so much better aand it does slow thhe effcts off
  aging, althought it does not completely stop them.

 375. Nicolas said,

  12.24.16 at 2:51 am

  There are some tests you should have performed frequently, should you decide to start testosterone therapy.

 376. just click the up coming page said,

  12.24.16 at 2:54 am

  just click the up coming page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 377. Frank said,

  12.24.16 at 3:01 am

  Losing thhe extra weight can help you get
  your testosterone amount back into normal ranges.

 378. testosterone therapy cost ftm said,

  12.24.16 at 3:43 am

  Actually, it’s this very misconception – that
  TRT is to do exclusively with mature men’s sexuality wwhich could be subliminally militating against the broader uptake
  of this therapy that is otherwise useful.

 379. Ola said,

  12.24.16 at 4:19 am

  Nonetheless, let’s have a look at some of tthe common testosterone nutritional supplements
  and their sside effects that are likely because of tyeir prolonged
  or excessive use.

 380. http://www.larecasa.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1591291 said,

  12.24.16 at 5:15 am

  Testosterone therapy also thickens your blood, which places you iin danger for heart attack or stroke.

 381. click the up coming article said,

  12.24.16 at 7:20 am

  click the up coming article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 382. http://diamondhairs.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=247068 said,

  12.24.16 at 7:55 am

  Recet studies have shown that terrible, age relatfed
  conditions like Alzheimer’s, cardiovascular disease, type
  2 diabetes, osteoporosis, dementia and the Metabolic Syndrome
  may be positively effected bby testosterone treatment.

 383. Suggested Webpage said,

  12.24.16 at 7:58 am

  Suggested Webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 384. Caroline said,

  12.24.16 at 7:59 am

  Hello mates, fastidious post and nice arguments commented at
  this place, I am truly enjoying by these.

 385. testosterone therapy cost said,

  12.24.16 at 8:13 am

  The truth is that short intensse bursts oof exercise like jogging, leaping, or merely movement in general have favorable affect on testosterone than long aerobics.

 386. click through the next article said,

  12.24.16 at 8:13 am

  click through the next article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 387. dodge these balls computer said,

  12.24.16 at 8:18 am

  Thanks a lot for sharing this with all folks you really recognise what you’re speaking approximately!
  Bookmarked. Kindly also seek advice from my web site =).
  We could have a hyperlink alternate contract among us

 388. breaking news said,

  12.24.16 at 8:25 am

  breaking news…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 389. Cassie said,

  12.24.16 at 8:47 am

  Thee indicators foor the usage of testosterone
  iin psychological and cognitive deterioration are still uncertain;
  however, studies of healthy elderly men with testosterone insufficiency have yuelded fascinating
  results.

 390. Ned said,

  12.24.16 at 9:14 am

  Yet even Dr. Rajat Barua, the author of the veteran study, admitted that the mechanics linking testosterone levels and
  cardiovascular problems are too illl understood -and the evidence is overly
  combined – to recommend testosterone treatment for cardiovascular issues alone,
  much less for men with normal testosterone levels.

 391. ykyk.co.kr said,

  12.24.16 at 9:43 am

  ykyk.co.kr…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 392. http://www.dentannasatelite.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48167 said,

  12.24.16 at 9:59 am

  Try using a good zinc suppplement if you suspect or know your
  testosterone level is low.

 393. just click the following internet site said,

  12.24.16 at 10:00 am

  just click the following internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 394. http://oiace.org/index.php/component/k2/itemlist/user/87808 said,

  12.24.16 at 10:17 am

  When those amounts dwindle down to 0.00 and underneath, you can reszt
  assured you will not be feeling the exceptional benefits aand energy optimizing symptoms anticipated from being on a testosterone
  injections plan.

 395. dov rand franklin lakes nj said,

  12.24.16 at 10:19 am

  dov rand franklin lakes nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 396. click through the next page said,

  12.24.16 at 10:55 am

  click through the next page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 397. sneak a peek here said,

  12.24.16 at 10:57 am

  sneak a peek here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 398. http://iroshaint.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=925610 said,

  12.24.16 at 10:58 am

  Testosterone iis a male hormone produced by the teses and responsible for creating and maintaining male sexx characteristics.

 399. http://mobileseller.in/index.php/blog/192740/hydrogen-sulfide/ said,

  12.24.16 at 11:37 am

  We learn a lot in the nnews about weight lifters and sport using anabolic teroids to increase muscle mass, but this is, inn addition, different from the HGH and testosterone
  blend discusserd in this post.

 400. dodge durango computer repair said,

  12.24.16 at 12:03 pm

  Hey there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would
  be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 401. Mellisa said,

  12.24.16 at 12:10 pm

  This makes sense, understanding that symptos affect both
  genders and and states of low Testosterone are universal.

 402. http://albaglassmi.com/index.php/component/k2/itemlist/user/70033 said,

  12.24.16 at 12:26 pm

  The group said it is espewcially important for men who’ve had a heart attack, stroke
  or other heart-related occasiln iin the past six
  months tto avedrt testosterone treatment.

 403. http://nc-vescom.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1161821 said,

  12.24.16 at 2:42 pm

  In other words, the guys who used teststerone therapy had a 30
  percent increased risk of heart attack, stroke or dying, compared with guys who didn’t use thhe hormone, and thhe rssults
  held after being corrected foor several other factors that could have influwnced
  thhe outcomes, according to the study, published today (Nov.

 404. conversational tone said,

  12.24.16 at 2:54 pm

  conversational tone…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 405. http://team-solar-rottal-inn.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27460 said,

  12.24.16 at 3:49 pm

  Testosterone is a hormone crucial for maintenance of secondary male charactewristics and
  the growth and development of male sex organs, forr example facial hair.

 406. anti aging supplement regimen said,

  12.24.16 at 4:22 pm

  That eing said, and as testosterone treatment becomes moire recognized and
  better comprehended as a necessity and not a cosmetic, men are striving to do teir best to ensure they are getting the biggest bang for their dollar while ensuring their health is never
  put on the line.

 407. read what he said said,

  12.24.16 at 4:34 pm

  read what he said…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 408. Resource said,

  12.24.16 at 4:36 pm

  Resource…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 409. http://dowell-edu.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=523172 said,

  12.24.16 at 4:56 pm

  Amongst othsr androgenic hormones, testosterone iss responsible for the development of the male
  reproductive system aand secondary sexual characteristics including facial hair, chest hair and a
  bonne structure that is broader and is most abundantly
  found in the male body.

 410. http://research.npru.ac.th/codenp/index.php/User:MindyLeslie5070 said,

  12.24.16 at 5:35 pm

  We are also requiring manufacturers oof testosterone
  products that are approved to conduct a well-designed clinical
  trial to address the question of whether an increased danger
  of heart attack or stroke exists among users of these products.

 411. johanan rand said,

  12.24.16 at 5:37 pm

  johanan rand…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 412. http://cid-h.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1228787 said,

  12.24.16 at 6:19 pm

  Vitamin D has also been shown to help with all things male (everything from sperm quality to testosterone amount).

 413. http://www.dollarwebmaster.com/groups/can-we-prevent-aging/ said,

  12.24.16 at 6:32 pm

  A low fat diet is most likwly going to be high in a barbarous enemy andd sugar to your testosterone levels.

 414. http://casacubita.com/index.php/es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11875 said,

  12.24.16 at 6:58 pm

  If low testosterone symptoms are occurring as a result off an underlying annd health condition that is correctable, then it
  is important to treat that underlying condition ratrher than simply attempt to normaliize the testosterone
  levels with hormone therapy in isolation.

 415. http://praticossimplant.com/tr/component/k2/itemlist/user/1224.html said,

  12.24.16 at 7:41 pm

  High testosterone levels also correlate with behaviour that is high-risk, yet, including increased aggressiveness and smoking, which may
  cancel out these heaalth benefits.

 416. you could check here said,

  12.24.16 at 7:56 pm

  you could check here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 417. Avery said,

  12.24.16 at 8:18 pm

  The Endocrine Society added that more big, randomized controlled studies are needed
  to investigate advantabes and the hazards off the therapy for mature guys.

 418. desplazandolo.com said,

  12.24.16 at 8:24 pm

  desplazandolo.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 419. testosterone therapy risks said,

  12.24.16 at 8:42 pm

  testosterone therapy risks…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 420. sales life said,

  12.24.16 at 9:02 pm

  Every weekend i used to pay a visit this web page, because i want enjoyment, since
  this this web page conations in fact pleasant funny stuff too.

 421. relevant site said,

  12.24.16 at 9:19 pm

  relevant site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 422. http://www.theacornmontessori.com/index.php/component/k2/itemlist/user/1254068 said,

  12.24.16 at 9:24 pm

  Girls with diminished sex drive have been shown to have lower
  free testosterone levels.

 423. http://sisomagroup.com/component/k2/itemlist/user/236655 said,

  12.24.16 at 11:59 pm

  He emphasized as testosterone treatment may not have an impact,
  that given these study results, it is important for physicians to
  continue to vigorously manage recognized cardiovascular disease risk factors in patients.

 424. Raymundo said,

  12.25.16 at 12:07 am

  Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 425. http://cryptowiki.com/index.php?title=User:ChristenaHummel said,

  12.25.16 at 12:40 am

  Testosterone therapy has some sde effects including
  skin responses from the gels, patches, or injections, hair loss, breast enlargement, and acne.

 426. ghummakad.com said,

  12.25.16 at 12:43 am

  ghummakad.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 427. http://updates.christrevivalmiraclechurch.com/groups/aging-supplements-and-pills/ said,

  12.25.16 at 1:06 am

  Some earlier studies had suggested that testosterone treatment could get men aat higher risk for cardiovascular problems like heart attack
  and stroke.

 428. Recommended Reading said,

  12.25.16 at 1:07 am

  Recommended Reading…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 429. Natisha said,

  12.25.16 at 2:14 am

  For each patient, consider tthe potential increased risk of important advcerse
  cardiovascular outcomes and other dangers of testosterone replacement therapy against the possible advamtages of treating hypogonadism.

 430. dr dov rand said,

  12.25.16 at 2:37 am

  I say this is a misconception because of treating elderly using TRT in myy experience, increased libido or
  sex drive and reduction oof erectile dysfunction are ffar from
  the predominant effects of testosterone replacement.

 431. your domain name said,

  12.25.16 at 2:47 am

  your domain name…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 432. http://odontosport.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=338141 said,

  12.25.16 at 3:21 am

  Avoid measuring testosterone concentrations later in the
  day,when measurements can be low egen in men who don’t have
  hypogonadism.

 433. http://www.hannoverinvestment.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=184271 said,

  12.25.16 at 3:33 am

  Not only were these evaluations expensive but at times, they were also unreliable because testosterone amount indicated in the blood is not
  easy to interpret.

 434. http://3robert.v3mcommunication.com/ said,

  12.25.16 at 4:09 am

  Though testosterone will not cause prostate cancer, it
  may make prostate cancer grow.

 435. click to find out more said,

  12.25.16 at 4:11 am

  click to find out more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 436. simply click the up coming webpage said,

  12.25.16 at 4:15 am

  simply click the up coming webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 437. just click the following web site said,

  12.25.16 at 4:18 am

  just click the following web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 438. http://expressvisa.cl/index.php/component/k2/itemlist/user/10999 said,

  12.25.16 at 4:40 am

  In 2011, 5.3 million prescriptions for testosterone were written in the United States.

 439. Suggested Webpage said,

  12.25.16 at 5:03 am

  Suggested Webpage…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 440. http://nongomasiyavayatours.com/index.php/component/k2/itemlist/user/564717 said,

  12.25.16 at 5:20 am

  With the new evidence that traditional hormone
  therapy using estrogen and progesterone can increase the risk of cardiovascular disease in addition to uterine and
  breast cancer, 39 women with post-menopausal
  complaints oof hot flashes, mood changes, and
  poor sezual performance hzve been more interested in testossterone therapy as an alternative.

 441. Michel said,

  12.25.16 at 6:17 am

  The truth is that sgort intense bursts of exercise
  like jogging, leaping, or simply movement in general have more favorable affect on testosterone thn long aerobics.

 442. just click the up coming website said,

  12.25.16 at 6:18 am

  just click the up coming website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 443. www.cipayacucho.org.pe said,

  12.25.16 at 6:49 am

  Although testosterone replacement treatment is not fairly young, there have been important changes in the therapy
  in the last decade.

 444. http://navi.wiki/index.php/:Eleanor88B said,

  12.25.16 at 8:00 am

  It rerally is worth learning the best way to boost your own testossterone levels before attempting
  testosterone therapy,.

 445. the original source said,

  12.25.16 at 8:01 am

  the original source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 446. http://j2k.tv/component/k2/itemlist/user/31890.html said,

  12.25.16 at 8:34 am

  Verify that serum testosterone concentrations have been measured on at least two different mornings and are consistently
  below the normal range.

 447. Keith said,

  12.25.16 at 10:39 am

  If low testosterone symptoms are occurring as a result
  of an underlying and correctable health state, hen it’s important to
  treat that underlying illness rather than simply attempt to normalize the testosterone levels with hormone therapy iin isolation.

 448. http://www.enjeux-architectes.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=83682 said,

  12.25.16 at 10:42 am

  However, if the treatment is for the appropriate goal, under the proper
  condition and is administered by a doctor that is licensed annd competitive, it can sure provide great advantages.

 449. dov rand west orange nj said,

  12.25.16 at 10:46 am

  dov rand west orange nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 450. visit the next page said,

  12.25.16 at 10:48 am

  visit the next page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 451. simply click the following page said,

  12.25.16 at 11:17 am

  simply click the following page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 452. visit the site said,

  12.25.16 at 11:21 am

  visit the site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 453. http://avanturagroup.rs/component/k2/itemlist/user/614048 said,

  12.25.16 at 11:29 am

  There’s a steady decline in testosteronne levels from the 20s through menopause.

 454. testosterone therapy cost ftm said,

  12.25.16 at 11:38 am

  testosterone therapy cost ftm…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 455. visit the next website page said,

  12.25.16 at 12:13 pm

  visit the next website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 456. http://zzizzi.net/index.php?mid=Movie&document_srl=131614 said,

  12.25.16 at 12:29 pm

  As many as 40 percent of men over age 45 expperience hypogonadiism
  – the loss oof their sex drive.

 457. Tatiana said,

  12.25.16 at 12:29 pm

  Some of thhe guys I Have seen that have been on android steroids do look a little like the incredible hulk.

 458. dodge caravan pcm problems said,

  12.25.16 at 1:04 pm

  What a data of un-ambiguity and preserveness of valuable familiarity on the topic of unexpected emotions.

 459. Marc said,

  12.25.16 at 1:16 pm

  We’re telling you that you can shed weight without pharmaceuticals for testosterone treatment.

 460. Anthony said,

  12.25.16 at 1:38 pm

  This illness is ost common in postmenopausal women,
  occurring att when the production of other hormones begins tto fall, although girls may develop symptoms of testosterone deficiency at any age.

 461. http://svpaulmanacor.es/index.php/component/k2/itemlist/user/312007 said,

  12.25.16 at 2:13 pm

  Although long term outcome data are not accessible, prescriptions for testosterone are
  becoming more common.

 462. https://tabletalk.fyi/wiki/index.php?title=User:TedReyna103 said,

  12.25.16 at 2:40 pm

  Testosterone levels can decrease as men age, and sometimes these degrees ccan become lower than the normal range sedn in young, healthy men.

 463. Internet Page said,

  12.25.16 at 2:56 pm

  Internet Page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 464. Sherryl said,

  12.25.16 at 2:59 pm

  This is the biggest testosterone therapy study tto date thaat includes testosterone
  treatment might help sexxual dysfunction in older men.

 465. click here to investigate said,

  12.25.16 at 3:34 pm

  click here to investigate…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 466. http://www.soc.uum.edu.my/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13903 said,

  12.25.16 at 3:37 pm

  These guys are interested in therapy but not aware of the
  ominous facts surrounding being uneducated about the development oof these drugs.

 467. anti aging supplements said,

  12.25.16 at 3:38 pm

  anti aging supplements…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 468. credit report said,

  12.25.16 at 4:32 pm

  A fascinating discussion is definitely worth comment. I do believe that you ought
  to publish more about this topic, it might not be a taboo subject but
  generally folks don’t discuss these topics. To the next!
  Many thanks!!

 469. Epifania said,

  12.25.16 at 5:02 pm

  Nevertheless, let’s take a glance at sme oof thee
  common testosterone supplements and their likely side effects due to their
  prolonged or excessive use.

 470. Hershel said,

  12.25.16 at 5:33 pm

  Thanks , I have recently been searching for information about this topic for a
  long time and yours is the best I’ve found out so
  far. But, what about the bottom line? Are you positive
  concerning the supply?

 471. visit my website said,

  12.25.16 at 5:33 pm

  visit my website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 472. http://www.starlineturismo.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=113777 said,

  12.25.16 at 5:44 pm

  Testosterone is a hormone that plays an integral role in the growth of male sexual characteristics.

 473. click the following internet page said,

  12.25.16 at 5:48 pm

  click the following internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 474. visit the up coming article said,

  12.25.16 at 5:49 pm

  visit the up coming article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 475. Christine said,

  12.25.16 at 6:15 pm

  Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with
  hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of
  hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

 476. http://www.graphicarts-dimitris.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=323633 said,

  12.25.16 at 6:17 pm

  Top prostate supplements comprise clinical strenth ingredients like
  saw palmetto, zinc, DIM, quercetin, vittamin D, and others that help your body
  keep estrogen and dihydrotestosterone levels in balance.

 477. http://www.fishingsuri.com/xe/index.php?mid=qna&document_srl=1992830 said,

  12.25.16 at 6:53 pm

  Some guys really have low T, but they would not have any symptoms of the ailment.

 478. what is it worth said,

  12.25.16 at 7:21 pm

  what is it worth…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 479. Recommended Internet page said,

  12.25.16 at 7:22 pm

  Recommended Internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 480. just click the next web page said,

  12.25.16 at 7:24 pm

  just click the next web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 481. Florentina said,

  12.25.16 at 7:27 pm

  Greetings! I’ve been following your site for a long
  time now and finally got the bravery to go ahead and give
  you a shout out from Dallas Texas! Just wanted
  to mention keep up the fantastic job!

 482. Ken said,

  12.25.16 at 7:41 pm

  Inform patients of the potential increased ardiovascular risk associated with testosterone
  replacement treatment.

 483. Noble said,

  12.25.16 at 8:34 pm

  In this time,2.8 percent of men on hormone terapy had inpatient psychiatric treatment, compared with
  1.9 percent of their peers.

 484. Abdul said,

  12.25.16 at 8:42 pm

  Prolonged aerobic activity has been showsn to have neutral,
  at best, effects on testosterone levels.

 485. linked here said,

  12.25.16 at 8:50 pm

  linked here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 486. more helpful hints said,

  12.25.16 at 9:21 pm

  more helpful hints…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 487. http://cash4goldandcoins.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=271742 said,

  12.25.16 at 9:25 pm

  Finkle WD, Greenland S, Ridgeway GK, ett al. Increased threwt of nonfatal myocardial infarction following testosterone therapy prescrition in men.

 488. toledovacaciones.com said,

  12.25.16 at 9:28 pm

  toledovacaciones.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 489. simply click the up coming internet page said,

  12.25.16 at 9:47 pm

  simply click the up coming internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 490. www.rio.baytel.de said,

  12.25.16 at 9:53 pm

  I agree with b. Malin,you’ve to be cautious with this option and make sure you
  are conscious of the side effects.

 491. Suggested Studying said,

  12.25.16 at 10:04 pm

  Suggested Studying…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 492. dr dov rand said,

  12.25.16 at 10:16 pm

  Having too much body fat affects your hormone baalance of estrogen/
  estradiol and testosterone.

 493. http://planestudio.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=169673 said,

  12.25.16 at 10:35 pm

  The security and effectivenezs of testosterone supplementation hsve not been clearly identified, although there
  is an extensive review 3 by the Institute of Medicine outlining whazt is known about testosteroe therapy inn elderky men.

 494. Lucretia said,

  12.25.16 at 10:51 pm

  Having too much body fat affects your hormone balance of estrogen/ estradiol and testosterone.

 495. http://yumiko.nayana.com/xe/?document_srl=273167 said,

  12.25.16 at 10:57 pm

  High amounts of testosterone seem to encourage good health in men, for instance, lowering the risks of heart attack aand high blood pressure.

 496. Dolly said,

  12.25.16 at 11:20 pm

  After obtaining data from the electronic record systems of 15 hospitals and 150 practices, tthe researchers
  lookked at the combined cardiovascular event rate of heart attack, stroke and death in men with low testosterone who received testosterone treatment and in those who didn’t.

 497. http://gosi.me/lecture/175564 said,

  12.25.16 at 11:53 pm

  Not only were these evaluations pricey but at times, they were alo
  not reloable because testosterone amount suggested in the blood iss not
  easy to interpret.

 498. Roman said,

  12.26.16 at 12:16 am

  Moreover, these supplements can ccause birth defects in an unborn baby, consequently, should be avoided
  by a pregnant woman or should only bee taken under supervision oof a certified doctor.

 499. sanchichemicals.net said,

  12.26.16 at 12:48 am

  sanchichemicals.net…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 500. killer deal said,

  12.26.16 at 1:08 am

  killer deal…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 501. http://sanatcimenajerlikleri.com/component/k2/itemlist/user/151465.html said,

  12.26.16 at 1:13 am

  The U.S. National Institute on Aging is also expected to release the results of research on the
  safety off testosterone.

 502. http://katcarrera.com/User:PhillisK05 said,

  12.26.16 at 1:34 am

  Zinc supplementation was demonstrated to raise testosterone
  levels in some guys.

 503. just click the up coming internet site said,

  12.26.16 at 1:38 am

  just click the up coming internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 504. Princess said,

  12.26.16 at 1:41 am

  Testosterone Replacement Therapy Miami should
  be usedd with caution, as excessive use of it may result in other more sedrious conditions.

 505. http://sanchichemicals.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1185808 said,

  12.26.16 at 1:49 am

  The Xu meta-analysis demanded 27 published, randomized, placebo-controlled trials representing 2,994 mostly middle aged and older
  male participants (1,773 treated with testosterone and 1,261 treated with placebo) who reported 180 cardiovascular-related
  adverse events.9 This study found tthat testksterone treatment was associated with an increased risk of adverse cardiovascular events (Odds Ratio
  OR=1.5, 95% CI: 1.1-2.1); nevertheless, methodological problems
  limit decisions.

 506. http://neurovision.es said,

  12.26.16 at 3:00 am

  This boosts the protein synthesis anticipated by this life transforming program and therapy and hoped for, all while controlling to eep thhe platitude, quality of life deteriorating
  side impacts far away andd out of sight.

 507. dov rand md nj said,

  12.26.16 at 3:40 am

  dov rand md nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 508. Going Listed here said,

  12.26.16 at 3:42 am

  Going Listed here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 509. anti aging supplements for dogs said,

  12.26.16 at 3:49 am

  Clinical status of the patient is tthe fineest way to follow the effectiveness of
  testosterone treatment because ordinary levels aren’t well established.

 510. www.cpi-ing.com.mx said,

  12.26.16 at 4:22 am

  Avert measuring testosterone concentrations later in the day,
  when measurements can not be high even in men who do not have
  hypogonadism.

 511. click through the up coming page said,

  12.26.16 at 4:35 am

  click through the up coming page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 512. wiki.dfdu.org said,

  12.26.16 at 4:36 am

  wiki.dfdu.org…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 513. http://uclim.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1683836 said,

  12.26.16 at 4:40 am

  Due to studies in this way, supplemented with anecdotal
  evidence, many girls have been started on testosterone treatment.

 514. click through the following document said,

  12.26.16 at 5:14 am

  click through the following document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 515. http://nerdforge.org/mediawiki/index.php?title=User:GildaBayldon69 said,

  12.26.16 at 5:23 am

  Somme men really have low T, but they don’t
  have any symptoms of the illness.

 516. johanan rand m.d said,

  12.26.16 at 6:08 am

  I agree with b. Malin, you have to be careful with
  this choice and make sure you’re aware of the side effects.

 517. http://wiki.drachenerbe.de/doku.php?id=profile_florinesandoval said,

  12.26.16 at 6:42 am

  While adult menn with low testosterone levels, notably because of removal of one oor botyh off the testes
  as a result of trauma or cancer, may suffer baldness, weight gain, lqck of libido, erectile dysfunction, depression, infertility,
  aching joints and all other typical aging symptoms.

 518. advice here said,

  12.26.16 at 6:43 am

  advice here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 519. hoperly.com said,

  12.26.16 at 6:44 am

  hoperly.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 520. my webpage said,

  12.26.16 at 6:49 am

  my webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 521. minmag.mining.kz said,

  12.26.16 at 6:59 am

  minmag.mining.kz…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 522. http://katcarrera.com/User:ChristopherHerns said,

  12.26.16 at 7:15 am

  I wear a bioidentgical hortmone patch – a low dose and it does wonders for
  me. I feel so much better and iit does impedee the effects of aging, althougjt it doesn’t entirely
  stop them.

 523. Antonio said,

  12.26.16 at 7:29 am

  Results of the study were reported at the 2015 American Heart Association Scientific Sessikn in Orlando oon Monday, November 9, 2015.

 524. Home said,

  12.26.16 at 7:48 am

  Home…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 525. Marcel said,

  12.26.16 at 8:38 am

  Nice blog here! Also your website loads up very fast!

  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?

  I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

 526. dr dov rand wayne nj said,

  12.26.16 at 9:15 am

  There arre several procedures used for testosterone replacement treatment including pill intakes, transdermal systems
  and shot.

 527. funding plan said,

  12.26.16 at 9:56 am

  funding plan…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 528. http://thevillageplaceresort.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1442580 said,

  12.26.16 at 10:21 am

  Some studies reported an increased risk of heart attack, stroke, or death associated with testosterone treatment, while others didn’t.

 529. similar internet site said,

  12.26.16 at 10:29 am

  similar internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 530. his comment is here said,

  12.26.16 at 11:36 am

  his comment is here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 531. visit the following site said,

  12.26.16 at 12:12 pm

  visit the following site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 532. Coy said,

  12.26.16 at 12:22 pm

  And many girls have a knee-jerk feeling that any hormone treatment can raise their risk off breast cancer.

 533. http://imad-karim.de/index.php/component/k2/itemlist/user/2596 said,

  12.26.16 at 12:45 pm

  Patients that participate in testosterone treatment maay experience some shrinkage oof
  the testicles.

 534. sneak a peek at this site said,

  12.26.16 at 12:51 pm

  sneak a peek at this site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 535. vaccinecorruption.org said,

  12.26.16 at 1:03 pm

  vaccinecorruption.org…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 536. http://opera0521.maru.net/xe/?document_srl=226659 said,

  12.26.16 at 1:25 pm

  Another majir study, released last week implied that successful testosterone therapy could reduce men’s riksk for cardiovascular events.

 537. Full Article said,

  12.26.16 at 3:17 pm

  Full Article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 538. simply click the next internet page said,

  12.26.16 at 4:35 pm

  simply click the next internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

 539. real estate school jackson ms said,

  12.26.16 at 4:58 pm

  real estate school jackson ms…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Ölandsvandringen Prolog, del 1 2 3 4 5 och 6…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment

Fyll i rätt svar *