1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

07.31.15

LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite

Posted in Min blogg at 1:33 am

En kväll i början på 1972 satte sig Elvis manager “överste” Tom Parker ner i TV-soffan hemma hos sig. I rutan dök USAs dåvarande president Richard Nixon upp, via en satellit höll denne ett tal som sändes direkt över stora delar av världen.
Det sägs att det var då och där som idén till Aloha From Hawaii Via Satellite föddes. Visionen som snabbt både slog rot och blommade ut i Parkers huvud var en konsert med Elvis Presley på Hawaii, filmad och sänd via satellit med avsikt att så många som möjligt på vår jord skulle kunna se den i direktsändning. Det skulle bli en konsert för de Elvis-fans världen över som inte hade möjlighet att själva komma till Las Vegas för att få se sin idol i verkliga livet. (Just den biten känns väl bara som ytterligare ett svepskäl till att inte en gång för alla göra den där världsturnén som sorgligt nog aldrig blev av.)
Resten är historia och en av de mest väldokumenterade händelserna i fenomenet Elvis Presleys karriär. Många av er känner till det här minst lika bra som jag.
Några små detaljer ska jag väl ändå kunna klämma in.

Den 8 juli 1972 proklamerade så överste Parker på en presskonferens att Elvis Presley inom kort skulle komma att göra världshistoriens första satellitsända konsert. Tre spelningar var sedan tidigare inbokade i mitten av november på Hawaii som avslutning på en kortare turné och en av dessa planerades att bli satellitsändningen. Det kom man att skjuta på, även om spelningarna genomfördes enligt schemat.
Vid en presskonferens 4 september samma år så pekade Parker i stället ut 14 januari 1973 som slutgiltigt datum – och så fick det bli.

Den 9 januari anlände Elvis och hans entourage till Honolulu. Första repet gick av stapeln redan samma kväll.
12 januari genomfördes en generalrepetion med publik, även den filmad och inspelad. Främsta orsaken till att man gjorde så var att utifall något skulle gå fel med det tekniska den 14:e så fanns alltid möjligheten att slänga in den filmade repetionen i dess ställe.
14 januari (halv ett på natten!) gick så satellitsändningen av stapeln helt enligt alla planer. Ett historiskt ögonblick, den första konserten med en soloartist som skulle kunna ses över hela jordklotet. Eller…?

Det har ofta spekulerats i hur många människor som verkligen såg showen i direktsändning. Siffran en miljard brukar nämnas men det känns väl knappast möjligt. En och en halv miljard har det också dragits till med, något som låter helt galet. Det skulle ju vara snudd på halva jordens befolkning vid den tiden!
Till på köpet är sanningen att det till slut bara var tio länder i Asien och Australien som hade förmånen att få se det hela live. Europa fick snällt vänta med att se showen till dagen därpå. I hemlandet USA blev det riktigt knasigt. Där sändes inte showen förrän nästan tre månader senare. I England, av tradition ett av Elvis allra starkaste fästen, sändes inte Aloha förrän drygt fem år i efterhand! (Skivan floppade rejält i England, skälet har vi nog där.)
Slår man ihop alla TV-tittare som någon gång har sett Aloha, i direktsändning eller senare, så jovisst, då kanske man kan komma upp i höga siffror. Men direktsändningen hade nog inte mer än ett par hundra miljoner, utan den minsta tvekan gott nog, men långt ifrån de överoptimistiska uppskattningar som fortfarande sprids. Rätta mig gärna om jag har fel.

Att det skulle komma en platta från showen, en dubbel dessutom, var bestämt redan från start. Låtar och ordning spikades dock först i allra sista stund. Då det ovanligt påkostade omslaget trycktes upp i förväg kunde man, om möjligt, hitta än mindre information än det ytterst knapphändiga som Elvis skivköpare brukade bjudas på. Vilka låtar som finns på skivan kan man bara läsa på en paperssticker som trycktes upp efter TV-sändningen och som fästes runt skivan. Följdaktligen är heller inte fotot taget från själva showen utan är från ett helt annat tillfälle. Paradoxen blir då att det finns ett stort antal senare utgivna skivor typ “Elvis Greatest Hits” (givetvis med rocklåtar från 50-talet eller från filmåren) med ett stiligt foto taget från just Aloha-showen medans LPn Aloha From Hawaii Via Satellite INTE har det. (Sådant händer bara i Elvis-världen…)

Nu kör vi skivan rakt igenom, låt för låt.

Aloha From Hawaii Via Satellite Utgiven på RCA i februari 1973
Skivnummer VPSX 6089
Högsta placering i USA – 1
Högsta placering i UK – 11

Sida A

Also Sprach Zarathustra hade sedan hösten 1971 regelbundet inlett konserterna. Så även den här gången.

1) See See Rider
En Elvis Presley uppenbart tagen av stundens allvar springer in på scenen för att möta inte bara de som satt i den fullpackade arenan, utan den största publik som en artist någonsin hade haft i mänsklighetens historia. Knappast någon avundsvärd uppgift.
Ser man det filmade från konserten så ser man att han sin nervositet till trots ändå ger ett fokuserat intryck. Jag tycker att Elvis lyckas riktigt bra med See See Rider som på sjuttiotalet kom att bli hans stadiga öppningsnummer. Inte den ultimata tolkningen men ändå med beröm godkänt med tanke på rådande förhållanden.

2) Burning Love
Burning Love blev lite överraskande en megahit för Elvis som ironiskt nog först inte alls ville spela in och aldrig någonsin riktigt gillade. Det har jag heller aldrig gjort. För mig är det en ödets nyck att en låt som bär väldigt lite av Elvis signum och artisteri kom att bli hans största listframgång i USA under sjuttiotalet när i stort sett alla andra av Elvis suveräna singlar från samma epok floppade rejält.
Den här versionen är dock åtskilliga klasser bättre än det småsega originalet. Avsevärt högre tempo och betydligt mera närvaro och spelglädje hos folk på scenen gentemot srudioversionen gör Burning Love till en positiv överraskning. Det är en inte helt övertygande sånginsats men även här är det klart godkänt.

En poäng med det här spåret är man för en gångs skull kan höra kompgitarristen John Wilkinsson ordentligt, då det är han som spelar de inledande ackordriffen. På Steamroller Blues hörs han lite vagt i kompet, annars är han så långt bak i ljudbilden att han i stort sett blir helt försumbar. Men här på Burning Love får han till och med äran att inleda låten!

3) Something
En cover på George Harrisons hit från LPn Abbey Road.
Hyfsat framfört men det där lilla extra fattas. Det är ju knappast att han sopar George Harrisons insats på Beatles original av banan. Madison Square Garden var bara sju månader gammal, men A Prince From Another Planet tittar ännu inte fram. Elvis verkar fortfarande tagen av stundens allvar. De stapplande hälsningsfraserna till publiken som inleder Something pekar klart åt det hållet.

4) You Gave Me A Mountain
Och så verkar det som om nervtrådarna börjar släppa. You Gave Me A Mountain är riktigt bra, en av föreställningens bättre ögonblick. Elvis sjunger med stor inlevelse och det är lätt att föreställa sig att han ser delar av sitt eget livsöde i texten. Det är dock inte bara sångens förtjänst att det här är kvällens första peak, det är ett riktigt snyggt arr från orkestern som pampigt backar upp honom.

5) Steamroller Blues

Ingen favorit för mig. Jag vet att många tycker att det här är bland det tuffaste som Elvis gjorde under sina senare år, men jag håller inte med. Steamroller Blues från generalrepet två dagar tidigare var okej, men versionen från den 14 januari känns tveksam. Under de första verserna verkar Elvis osäker på texten och tycks ha problem med hur han ska lägga upp låten. Tittar man på den filmade sekvensen så ser man att det beror på att han mitt mellan två sångfraser lutar sig fram och ger en flicka vid scenkanten en kyss! Men även bortsett från det så sjunger han inte alls bra i början, stundtals är det nästan falskt. De inledande verserna är nog skivans sämsta sånginsats.
När det tar fart efter gitarrsolot blir det klart bättre men det känns ändå som om Elvis hela tiden håller igen. Det är ett sanslöst tryck i kompet, men det bästa bandet i världen räcker inte för att rädda det här.
Framförandet vinner lite i styrka när man ser det på video. Här tittar estradören Elvis Presley fram och man kan skönja både glimten i ögat och ett stort leende. Det ser ut som att han börjar trivas riktigt bra där uppe på scenen. Men tyvärr – speciellt bra är det inte.
Låtvalet är lite märkligt också, av alla miljoner låtar att välja på, hur hamnade hösten 1972 James Taylors bluespastisch Steamroller Blues på repertoaren? Den känns ju ljusår ifrån givet Elvis-material. Nåja, förmodligen var det en personlig favorit hos Elvis då han kom att köra den frekvent även efter Aloha.

Av någon dunkel anledning så valde RCA att från den här plattan ge ut just Steamroller Blues som singel (What Now My Love eller My Way hade nog suttit bättre…). När man nu ändå gjorde det så borde man kanske ha valt versionen från repet den 12:e vilket man inte gjorde. Stark pushning med satellitsändning och repris över hela planeten räckte inte alls för att göra Steamroller Blues till mer än en mindre hit. Nej, det är inte ofta man ser Steamroller på en “Best Of”-platta med Elvis, det är helt klart ett av hans mer anonyma singelsläpp. I England så vände man, klokt nog, på singeln och lät låten “Fool”, blivande inledningsspåret på den kommande studioplattan, bli a-sida.

Plattan börjar sisådär med en Elvis som inte är helt bekväm med situationen – men vem skulle vara det? Bitvis är det riktigt bra, men det är, bortsett från You Gave Me A Mountain, långt ifrån det rent majestätiska från Madison Square Garden och On Tour – även om det bara gått ett halvår sen dess. Det lätt sävliga sättet och näst intill totala frånvaron av rörelser gör att man nästan får intrycket av att han går på något lugnande.

Sida B

1) My Way
My Way är en komposition som verkligen satt som hand i handske för Elvis Presley. Den passade honom omfångsmässigt helt perfekt och att det var en låt som han kände starkt för går inte missta sig på.
Följdaktligen är det också ett lysande framförande som vi bjuds på, enbart Sinatras version kan mäta sig med det här. Som så ofta med covers på kända låtar så gör Elvis här My Way på sitt eget sätt, där Frank Sinatra version mest är en kaxig hyllning till sig själv så låter Elvis mer vemodigt sorgsen i betraktelsen av sitt liv. Kanske lite irriterande att Elvis snubblar lite på texten i slutet av sista refrängen, det till trots är My Way en av föreställningens bästa ögonblick.
På repetionen missade Elvis ingången till första versen (för att Glenn D Hardin ändrar tempot mitt i pianoinledningen!) och kom av sig helt mitt i så man får känslan av att det inte hade repats så mycket på My Way.

2) Love Me
Love Me är kvällens första bidrag från Presleys eget femtiotal, men den skulle följas av betydligt fler.
Det här är en godkänd version men absolut inte mer än så. Skillnaden i engagemang på Love Me jämfört med föregående spår My Way är frapperande. Om man lyssnar på hans eget original från 1956 blir det som två olika låtar.
Presentationsfrasen “I’d like to do a medley of some of our records for you” är också minst sagt lite förvirrande. Det blir ju inget medley – efter Love Me så är det slut. Visst, Johnny B Goode följer, men först efter avslut och applåder från publiken.

3) Johnny B Goode
Och så blev det en femtiotalare till. Johnny B Goode lades tillsammans med två andra låtar till i sista stund för att fylla ut showens timma.
Vi bjuds på ett läckert gitarrspel av James Burton, men mer än så är det inte. Det här känns ganska överflödigt och energifattigt. Versionerna från In Person och filmen On Tour är på en helt annan nivå.
I mitten av första versen tappar Elvis texten totalt trots att han hade kört Johnny B Goode under lång tid innan vilket nog beror på att att det egentligen inte var tänkt att det här skulle vara med i showen.

4) It’s Over
Tillbaka där vi ska vara, med “riktig” musik.
It’s Over, som hade dykt upp i repertoaren under hösten 1972, är klart ett av showens toppnummer. Elvis sjunger med stor övertygelse, han ömsom närmast talar fram orden ömsom sätter full kraft i uttrycket på precis rätt ställe.
Ingen tvekan om att texten spelade stor roll här och att Presley kände sitt eget liv passera revy under framförandet av den här mycket fina kompositionen.
Originalet var en hit 1966 med countrypop-sångaren Jimmie Rodgers som peakade i USA på plats 37. Arrangemanget på Rodgers inspelning med bara två akustiska gitarrer är helt väsensskilt från den vi kan höra här, och det känns som en lustig idé att ta en låt som från början är så minimalistiskt arrangerad och sedan göra något så storslaget av det som Presleys version blev. Det funkar dock i allra högsta grad då Elvis utklassar Rodgers original med hästlängder.

En liten detalj – när man på SVT den 17 agusti 1977, dagen efter Elvis bortgång, hade ett inslag om händelsen så visade man ett ett klipp från Aloha och just de avslutande sekunderna på It’s Over.

5) Blue Suede Shoes
Och så rakt in i en ännu en slarvigt, hafsigt framförd femtiotalsklassiker.
Låt mig göra processen kort – det är här inget annat än helt meningslöst skräp. Varför inte köra vad som helst från From Elvis In Memphis i stället? Vad som helst!

6) I’m So Lonesome I Could Cry
En cover på Hank Williams
Kvällens mest oväntade val av låt, en cover på Hank Williams klassiker från 1949. Mer sådant kunde det ha varit föreställningen igenom. En låt som denna som varken har refräng eller stick utan bara består av en vers som körs ett antal gånger kräver givetvis en väldigt bra tolkning för att inte uppfattas som tråkig. Elvis fixar det och gör här en mycket fin och välbalanserad tolkning som genomsyras av stor inlevelse.
BJ Thomas hade en hit med I’m So Lonesome I Could Cry 1966, det är nog troligt att det är den versionen som Elvis hade hört och som fick honom att ta upp den själv.

7) I Can’t Stop Loving You
Tredje gången på en liveskiva på tre år – I Can’t Stop Loving You verkar ha varit den där låten som Elvis aldrig ville släppa taget om. Här borde han kanske ha gjort det, för det här låter trött och sömnigt. Visste man inte bättre skulle man kunna tro att det var ett första trevande försök att repa in en ny låt i repertoaren – och lite är det faktiskt så. I Can’t Stop Loving You var först inte påtänkt för Aloha, trots att Elvis kört den frekvent på konserter i åratal, men den slängdes in i sista stund för att fylla ut tiden. Det låter därefter också. Hafsigt, osäkert och oinspirerat.
Men hur tänkte man? “Vilken av alla låtar ska vi välja? Ska vi ta The Impossible Dream, Polk Salad Annie eller I Can’t Stop Loving You?” “I Can’t Stop Loving You såklart!” “Tycker du? Okej, då tar vi den!”
Nej, det känns inte planerat.

Många kanske tror att det var Ray Charles som skrev I Can’t Stop Loving You, men det var det inte. Don Gibson spelade in den redan 1957 och släppte den året därpå – som b-sida – på sin singel Oh Lonesome Me. Fyra år senare hade Ray Charles en enorm framgång med sin version som blev etta i, bland annat, USA, England och Sverige.
Som så många andra låtar från Elvis live-repertoar så gjorde han aldrig I Can’t Stop Loving You i studio, trots att den hängde med ihärdigt på konserterna.

8) Hound Dog
Och så ett riktigt bottennapp.
Hound Dog i original från 1956 är ett mästerverk, en av hörnpelarna i hela rockhistorien, här blir den reducerad till en tramsig pastisch.
Hade det inte varit roligare ifall de hade kört Long Black Limousine eller Wearin’ That Loved On Look i stället?
Här kan man verkligen spekulera i varför Hound Dog som var ett toppnummer under konserterna i Madison Square Garden sju månader senare hade reducerats till detta larv på Rockragge- nivå.

Hela sida två är genomgående svajig. Bravurnummer som My Way och It’s Over varvas med tämligen oengagerade insatser. Ärligt talat – det här känns inte alls genomtänkt. Vad skulle dessa flamsigt framförda femtiotals-rockare tillföra? Var tanken att de skulle tillfredsställa hans gamla, trogna fans? De måste i så fall ha blivit rejält besvikna på de platta versioner som de bjöds på. Lite drygt fyra år tidigare när Elvis i sin comeback-special pumpade ur sig samma typ av låtar med ett vilddjurs energi så fanns det mer än väl plats för den typen av material. Här gör de snudd på bara åtlöje av Elvis.

Sida C

1) What Now My Love
Och så startar skivans tredje sida på bästa tänkbara sätt.
What Now My Love är ett av Alohas starkaste ögonblick, bara American Trilogy kommer upp i på samma nivå. På det här spåret visar Elvis till fullo upp det som är hans allra starkaste sida – hans oslagbara röst och det suveräna sätt som han använder den på!
(Enligt mig så var Sam Cooke den enda som kunde mäta sig med Elvis vad det gäller just sångröst).
Precis som på You Gave Me A Mountain bjuds vi också på ett mycket fint orkesterarrangemang som på ett mäktigt sätt lyfter sången och kompositionen fram till en fantastisk final.
Helt enkelt magnifikt.
När man hör What Now My Love så kan man inte låta bli att undra över varför studioskivorna i samma epok lät väldigt långt ifrån det som erbjuds här. Tänk om Elvis hade gjort en hel LP i mitten av sjuttiotalet med spår enbart av den här kalibern…

What Now My Love är ursprungligen en fransk schlager, i original framförd av Gilbert Becaud som tillsammans med textförfattaren Delanoe hade komponerat stycket.

2) Fever
Aloha From Hawaii innehöll toppnummer varvdade med bottennapp men också en hel del mellanspår. Fever, som Elvis först spelade in redan 1960 på Elvis Is Back, är ett av dem. Det är en stark komposition och arrangemanget är läckert men jag tycker att allt slarvas bort genom dels ett ljumt engagemang dels genom rent tramsande.
Inte dåligt, men heller inte bra.
Fever spelades först in 1956 av Little Willie John och två år senare av Peggy Lee som kom att bli den första artist som hade en hit med den.

3) Welcome To My World
Och så kommer vi till plattans tristaste bidrag.
Alltså, varför låta detta sömnpiller ens få plats i showen?
Det här ska, efter vad jag läst, ha varit den enda gång som Elvis framförde det här ganska mediokra verket, enligt mig var det ändå en gång för mycket. Okej – man ska inte varva ett toppnummer med ett annat toppnummer, det är en gammal teaterdevis och Welcome To My World var förmodligen tänkt som en liten andhämntningspaus, men ett minimum av engagemang hade väl ändå inte suttit fel.

4) Suspicious Minds
Efter bottennappet Welcome To My World slängs vi rakt in i någonting helt annat.
Här tänder det till rejält, bandet formligen kokar, Elvis verkar ha fått en adrenalinkick och se där – han börjar faktiskt att röra på sig! Stroboskopet sätts på, Elvis går fram och tillbaka över scenen och flörtar hämningslöst med tjejerna längst fram med resultatet att den kvinnliga delen av publiken nästan börjar bli vild. Först här under Suspicious Minds får jag lite av den känsla jag får var gång när jag ser på filmen On Tour.
Suspicious Minds är enligt mig Alohas bästa upptempo-nummer, den här versionen är riktigt stark, precis lika energipackad som den från Madison Square Garden.
Japp, det här är bra, men självfallet kan man ifrågasätta det kloka i att ta med Suspicious Minds ett halvår efter att Madison Square Garden släppts med en snudd på identisk version. Kanske hade det funkat lika bra och blivit mer spännande ifall man hade slängt in en energifullpumpad Patch It Up i stället…?

Sida 3 är även den upp och ner. Det börjar kännas som att det är den här showens signum.

Sida D

1) I’ll Remember You
Den sista sidan startar riktigt bra.
Soundtracket till filmen Spinout från 1966 hade tre riktigt bra bonusspår, ett av dem är I’ll Remember You, komponerad av hawaiianen Kui Lee. Knappt sju år senare så framför alltså Elvis I’ll Remember You på Lees hemmaplan under en välgörenhetsgala till förmån för den cancerfond som bildats i dennes namn som via satellit kan ses i direktsändning på andra delar av jordklotet.
Jag har alltid hållit det här spåret som ett skivans bättre. Sångmässigt är det kanske inte helt på topp, intonationen är inte riktigt hundra på de lite svårare avsnitten, men precis som på What Now My Love lägger Elvis lägger all den känsla som han har i sitt framförande och timbren i hans röst är bland det allra finaste under hela kvällen. Han gör just precis det som låten kräver och ingenting mer, det räcker hela vägen ändå. Den biten är något av det som jag beundrar mest med Elvis, att han kunde förlita sig helt på sin röst och aldrig behövde ta i eller använda sig av överdriven, konstlad frasering. Om det finns ett ögonblick under Aloha när tårarna är nära så är det nog just här.

Då I’ll Remember You inte förekommit tidigare på någon liveskiva så kan man tro att den exklusivt plockades fram som en hyllning till hemmasonen Lee. Men så var det nu inte, I’ll Remember You hade dykt upp redan i Madison Square Garden året innan, dock inte på den konsert som RCA valde att ge ut på skiva.

2) Long Tall Sally / Whole Lotta Shakin’ Goin’ On
Suck…så var vi där igen. Ett hafsigt framfört medley på två femtiotalslåtar, men så är även det här ett i sista stund inslängt nummer. Det här är snäppet bättre än Hound Dog och Blue Suede Shoes men inte mer än så.

3) An American Trilogy
Jo då, fjärde versionen av American Trilogy på mindre än ett år. Singeln från våren 1972, versionerna från MSG och On Tour och så nu denna från Honolulu.
Men strunt samma, här är det verkligen fråga om något alldeles extra, en insats på virtuosnivå, rent majestätiskt.
Redan när jag köpte den här plattan så tyckte jag att American Trilogy var höjdpunkten på plattan. Inget har fått mig att ändra uppfattning sedan dess. Enda konkurrenten om den titeln är What Now My Love, men pressar någon mig ordentligt noga så väljer jag nog just American Trilogy.
Här är han verkligen precis den som alla hans fans redan visste om att han är – The King.
Oslagbar, ojämförlig och oöverträffbar.

4) A Big Hunk O’ Love
Men se där – till slut så kom det då en femtiotals-cover som faktiskt funkar! Måhända stärkt av kvällens största bifall efter American Trilogy så gör Elvis en klart godkänd version på sin klassiker inspelad i juni 1958 och släppt 1959.

En liten poäng bara – A Big Hunk Of Love är en svår låt att spela, det blir än värre när det går så fort som det gör här. På det första breaket när gänget unisont spelar den där slingan da-da-da-daa-da-da-da-daa är det rejält svajigt – för en gångs skull när det gäller TCB-band!

5) Can’t Help Falling in Love
Och så avslutas konserten med en ganska lam Can’t Help Falling In Love följt av en avslutande vamp.
Nåja, förmodligen så var showen redan körd i hamn för Elvis själv. Allt hade gått så bra som kan förvänta sig av ett så pass unikt evenmang som Aloha var och förmodligen kände han vid det här laget en oerhörd lättnad över att allt hade gått vägen. Det var ingen höjdarspelning mätt med måttstocken Elvis, men onekligen en riktigt berömvärd prestation att genomföra hela kalaset på ett så pass värdigt sätt som han till stora delar faktiskt gjorde.

Det var den plattan det!

Som helhet – Aloha From Hawaii känns överlag tam, i avsaknad av mycket av den energi som så starkt hade präglat Elvis liveframträdanden från 1968 års TV-Special och framåt.
Letar vi noga hittar vi några absoluta toppnummer – You Gave Me A Mountain, What Now My Love och American Trilogy. Därutöver finns ytterligare ett par starka spår – My Way, It’s Over, Suspicious Minds, I’m So Lonesome I Could Cry och I’ll Remember You.
Resten går från bra saker som Fever och CC Rider ända ner till avgrunder som Hound Dog och Welcome To My World.
Jämfört med As Recorded Live At Madison Square Garden bara sju månader tidigare så är det en stor skillnad. Live-skivan från Memphis som kom ett år senare är även den flera klasser bättre.
Enligt mig är generalfelet att ha med så många femtiotals-rocklåtar när det av någon anledning ändå inte, i stark konrast till de storartade insaterna på showens ballader, läggs ner många kol av energi i dem. Om det hade varit en eller två hade det kunnar passera, men när det blir så många som det blir så påverkar det helt klart helhetsintrycket. Elvis hade ju med sina studioplattor från From Elvis In Memphis och framåt med kraft bevisat att han var en artist i tiden, så varför då inför en hel värld visa upp sig som en relik från förr som pliktskyldigt kör igenom sina gamla hits från stenåldern? Seriöst – räkna med att åtskilliga icke-fans som ändå nyfiket spanade in Aloha-showen tyckte att Elvis var patetisk när han snubblade sig igenom Hound Dog och Blue Suede Shoes. Tro inget annat.
Ja varför körde Elvis så sällan låtar från sina studioplattor live? Utav alla de suveräna inspelningar i studio som han spelade in i American Sound Studio och framåt så hamnade bara Whole Lotta Shakin’ Going On och singeln Burning Love (som Elvis motvilligt framförde) på Aloha. Varför? Han kunde ha valt i stort sett vilken låt som helst från denna fantastiska låtskatt i stället för dessa trötta femtiotalare som han uppenbarligen hade tröttnat på för länge sen? Jag förstår bara inte.

Även visuellt var Aloha From Hawaii en liten besvikelse. Elvis rör ju knappt på sig under hela föreställningen! Större delen av tiden står han som en staty och ser närmast obekväm ut. Jämför det med det filmade från On Tour bara ett halvår tidigare och det går knappt att förstå att det är samma artist. Den amatörfilmade konserten från nyårsaftonens konsert i Pittsburgh 1976 visar även den på en på alla plan betydligt vitalare Elvis än här.
Teorierna om varför det är så är brokiga. Uppbrottet från Priscilla med en påföljande depression är en förklaring. Att han hade ett strikt tidsschema att följa för varje låt vilket nödvändiggjorde fullt fokus på musiken och noll på utåtagerande fick jag veta för inte så länge sen. Ytterligare en teori är att han gick på lugnande för att klara av nervpressen med en direktsändning.
Må vara som det vill med det, för mig så är Aloha ytterligare en lite förarglig händelse av ganska många i artisten Elvis Presleys karriär. Varför repade man inte in mer up to date-material i stället för att slentrianmässigt ta med ett gäng femtiotalsrockare? Med det pärlband av lysande singlar som Elvis alldeles innan hade klämt ur sig så fanns det ju hur mycket som helst att ta av. Ja inte var Aloha särskilt välplanerad, hade den varit det hade man inte tvingats slänga in tre nya låtar på listan bara timmar in sändning för att fylla ut tiden!

Repetionen från den tolfte kom ut på DVD åtskilliga år senare. Ser man den så kan man se en lätt sliten Elvis jämfört med hur han kom att se ut två dagar senare. Lätt ovårdat, ofriserat hår, lite trött med svarta påsar under ögonen. Ny frisyr och en omsorgsfullt genomförd sminkning gjorde susen. Elvis ser väldigt mycket fräschare ut 14 juni jämfört med hur han såg ut på repetionen.

Ytterligare en intressant poäng är att Aloha From Hawaii “bara” sålde runt två miljoner ex. Jaha, kanske ni tänker, men det var väl väldigt bra det, eller? Jo, för att vara Elvis Presley på sjuttiotalet var det garanterat riktigt bra, men med tanke på den enorma exponering som skivan fick så kan man tycka att det borde ha varit betydligt mer. För hur många plattor har i världshistorien fått så mycket uppmärksamhet? Ändå så blev det ingen megasäljare. Åtskilliga plattor som släpptes i samma epok med Pink Floyd, Led Zeppelin, Mike Oldfield, Fleetwood Mac, Peter Frampton m.fl. sålde mångdubbelt mer.
Hur kom det sig?
Att Aloha är ett dubbelalbum och därmed dyrare i butikerna spelade säkert in, att det var femte live-releasen (That’s The Way It Is inte inräknad) på bara lite drygt fyra år måste också ha haft en hämmande effekt. Camden-skivornas smått innessjuka dränering av marknaden kan ju heller inte ha hjälpt till och det ytterst märkliga draget att i USA till en början ge ut Aloha uteslutande som en 4-kanalsplatta känns väl heller inte så genomtänkt. Ändå – med den oerhörda exponering som TV-showen gav så borde Aloha From Hawaii Via Satellite ha blivit en monstruös succé. Det blev det nu inte, skivan blev en stor framgång men inte mer än så. Heter man Elvis Presley och får en medial uppmärksamhet som helt saknar motstycke så bara SKA man toppa listan i hemlandet i mer än en vecka. Elton Johns LP Goodbye Yellow Brick Road som släpptes samma år toppade USA-listan i åtta veckor. DET tycker jag att Aloha också borde ha gjort, men det gjorde den absolut inte.
Kanske, kanske utifall Aloha From Hawaii Via Satellite hade haft samma kaliber, vitalitet och energi som konserterna från Madison Square Garden ett halvår tidigare så hade det kunnat bli annorlunda. Ärligt talat, många icke-fans som bänkade sig framför TVn i januari 1973 för att titta på Aloha tyckte nog att det var en ganska tråkig show.
Någon skribent tyckte att kvällens höjdpunkt var när Elvis slänger capen ut i publiken under den avslutande vampen. Riktigt så illa tycker jag absolut inte att det är, men jag förstår tankegången.

Trots allt detta – Aloha From Hawaii Via Satellite är självklart en riktigt bra skiva, Elvis kan egentligen bara jämföras med sig själv. För vilken annan soloartist skulle 1973 ha kunnat gjort ett spektakel som Aloha From Hawaii? Ingen så klart. Neil Diamond? Engelbert Humperdinck? Glen Campbell? Knappast. Tom Jones är den ende som skulle ha haft självsäkerheten för att göra något liknande, men det räcker med att lyssna på dennes egna allt annat än högklassiga live-skivor för att förstå att det var bäst för honom att inte ens försöka, ingen verkar ha frågat honom heller.

Aloha är ändå Elvis näst svagaste liveskiva, bara underträffad av 1977 års In Concert, och slutomdömet blir följdaktligen inte riktigt lika bra som det blev för föregångarna.

Slutbetyg en FYRA!

Popularity: 60% [?]

253 Comments »

 1. Eva said,

  07.31.15 at 5:30 pm

  Tack för en utmärkt recension. Jag har alltid gillat You gave me a montain. Må så gott !!

 2. Micke said,

  07.31.15 at 8:07 pm

  Tack Eva!

 3. gope said,

  07.31.15 at 6:04 pm

  Äntligen en ny Elvis – recension, tack! Köpte den här tidigare i år och tyckte att det lät bättre än jag minns från TV-sändningen på 70-talet, som jag var lite besviken på då.

 4. Micke said,

  07.31.15 at 8:06 pm

  Jo, visuellt så var Aloha en stor besvikelse för mig också när jag till slut fick se den efter att dels frekvent ha lyssnat på skivan i runt åtta år – dels tre, fyra gånger hade sett både That’s The Way It Is och On Tour på bio.

 5. Lena Wärmé said,

  08.01.15 at 5:31 pm

  Tack! Vilken överraskning med en ny recension ! Jag håller också med om att “You gave med a mountain” är en fantastiskt bra sång !

 6. CHI Zebra Flat Iron said,

  12.06.16 at 1:57 am

  CHI Zebra Flat Iron…

  Mickes blogg från skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 7. widest baby gate said,

  12.12.16 at 1:33 pm

  widest baby gate…

  Mickes blogg från skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 8. care provides said,

  12.15.16 at 10:02 pm

  Excellent blog here! Also your web site loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my site loaded up as quickly as yours lol

 9. brooklyn home care said,

  12.15.16 at 11:12 pm

  Hi I am so delighted I found your blog, I really found you by error,
  while I was researching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post
  and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the
  moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the fantastic work.

 10. care professional said,

  12.16.16 at 10:35 pm

  Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!

  Other then that, awesome blog!

 11. https://goo.gl/kSngsX said,

  12.17.16 at 2:40 am

  I all the time used to study paragraph in news papers but now as
  I am a user of web therefore from now I am using net for content,
  thanks to web.

 12. care provides said,

  12.18.16 at 9:26 am

  I was able to find good information from your articles.

 13. simply click the following internet site said,

  12.18.16 at 1:19 pm

  simply click the following internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 14. http://www.pharmworks.net/GuestBook/168214 said,

  12.18.16 at 2:49 pm

  Yet treatment should be considered by guys suitaboy diagnosed with testosterone
  deficiency after ample dialogue about the hazards in addition to advantages person to their particular hezlth status.

 15. just click the next webpage said,

  12.18.16 at 3:26 pm

  just click the next webpage…

  Mickes blogg från skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 16. http://www.gamagol.co.kr/xe/?document_srl=162675 said,

  12.18.16 at 5:39 pm

  A Healthy Life Style, along wwith WALKING daily, when youu can do so, or some sort of Exercise and
  Diet goes along way to keep us from aging too Fast.

 17. http://odontosport.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=312893 said,

  12.18.16 at 7:54 pm

  Testosterone replacement therapy for hypogonadasl men has been found to enhance libido, mood, sexual function, bone density,
  muscle mass, annd muscle strength, reports the study.

 18. Anja said,

  12.18.16 at 8:40 pm

  All the men in the new study typically had higher rates of medical conditions — including coronary artery disease, diabetes and previous
  heart attacks — than guys in the general populace.

 19. Read the Full Piece of writing said,

  12.18.16 at 8:48 pm

  Read the Full Piece of writing…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 20. anti aging supplements that work said,

  12.18.16 at 8:53 pm

  anti aging supplements that work…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 21. Alexandra said,

  12.18.16 at 9:01 pm

  It had remained in talks with Toshiba as well as Vaio to merge their when high-flying personal computer services,
  yet tthe talks have yett to result in a bargain.

 22. laptop stand in store said,

  12.18.16 at 10:46 pm

  I now understand exactly what it takes physically aas well
  as emotionaqlly to climb up an 8000 meter mountain.

 23. plasticsurgerydetroit.xyz said,

  12.18.16 at 10:48 pm

  plasticsurgerydetroit.xyz…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 24. https://www.schandtaeter.info said,

  12.18.16 at 11:03 pm

  I’ll have up thee 5 hives bby the end of summer seeason (depending upon if
  I do any kind of divides), and also I would like to
  hwve stands such as this – or anything that can certify as
  a stand.

 25. http://kinomove.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=472829 said,

  12.19.16 at 12:15 am

  The research is part of the so called a series of seveen studies looking into hormone therapy in menn over 65 years of age, Testosterone Trials.

 26. please click the next post said,

  12.19.16 at 12:16 am

  please click the next post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 27. Highly recommended Site said,

  12.19.16 at 12:18 am

  Highly recommended Site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 28. http://www.ciobankingconference.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=255065 said,

  12.19.16 at 12:31 am

  Try it before a work out to reduce/eliminate the decrease testosterone lefels that can come
  from lengthy exercise.

 29. via said,

  12.19.16 at 12:44 am

  via…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 30. why not find out more said,

  12.19.16 at 12:46 am

  why not find out more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 31. Irish said,

  12.19.16 at 12:48 am

  Admittedly the initial 3 lapttop computers examined:
  the Toshiba Protégé R500, Sonyy VAIO TZ150 and also Apple MacBook Air are all going to cost you over
  US$ 2000 mark.

 32. http://www.bahiafalcao.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1564632 said,

  12.19.16 at 12:48 am

  BCAA or branch chain amiino acidss hazve been demonstrated to positively impact levels of testosterone.

 33. Kandy said,

  12.19.16 at 1:17 am

  This is the greatest testosterone therapy study to date that includes testosterone treatment migh help sexual dysfunction in older men.

 34. pop over to this site said,

  12.19.16 at 1:30 am

  pop over to this site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 35. http://usomedia.mt.myht.org/index.php/:KathiMot2309575 said,

  12.19.16 at 2:05 am

  As mmen geet older, loss of intterest in sex and inability to maintain an erection can be linked to many well
  known medical causes that also have a tendency to shpw up when menn reach their 50s, including high cholesterol, diabetes, obesity, and depression.

 36. visit website said,

  12.19.16 at 3:06 am

  visit website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 37. testosterone therapy side effects hair loss said,

  12.19.16 at 3:06 am

  The benefits of testosteron injectionss include skin thickening, bkdy hwir and muscle and strength development, improvement in sexual desire, and decreased irritability and depression.

 38. dr dov rand said,

  12.19.16 at 3:08 am

  dr dov rand…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 39. http://consejos33.com/index.php/component/k2/itemlist/user/38773 said,

  12.19.16 at 3:09 am

  Any man wioth prostatfe cancer considering hormone therapy should lean from
  their physician just how big the benefit is anticipated to be in thgeir specific situation so they can weigh it against the list of potential side effects,” Nguyen added by electronic mail.

 40. http://quabefum.Fulba.com/?document_srl=49527 said,

  12.19.16 at 3:23 am

  In the latge loss you might intend to trim any type of dead branches,
  iff that is what has actually happened to that side off the tree.

 41. Cyril said,

  12.19.16 at 3:28 am

  EISA Computer: Press the Reset button on the Front of the Computer, after tha Press Ctrl+ Alt+ Esc instantly when the memory count starts or Press Crtl+ Alt+ S.

 42. the full details said,

  12.19.16 at 3:57 am

  the full details…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 43. visit the next page said,

  12.19.16 at 4:52 am

  visit the next page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 44. http://mfc.made4com.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=558816 said,

  12.19.16 at 4:55 am

  Nevertheless, clinical studies demonstrate that testosterone not only doesn’t increase a
  woman’s risk of breast cancer , it may play a vital role in warding off
  the disease.

 45. http://jivakabodyandmind.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=204788 said,

  12.19.16 at 5:59 am

  Side effects in wimen include acne, hepatotoxicity, and virilization and generally only occur when testosterone
  is used in supraphysiologic doses.

 46. testosterone therapy risks said,

  12.19.16 at 6:07 am

  testosterone therapy risks…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 47. helmyhashim.com said,

  12.19.16 at 6:14 am

  If yyou however want to father children or aren’t done having added offspring, testosterone treatment should n’t be taken by you.

 48. anti aging supplements and vitamins said,

  12.19.16 at 6:39 am

  Especially, guys with smaller testicles endeure more from shrinkage while on treawtment than men with
  bigger testicles.

 49. mouse click the next web site said,

  12.19.16 at 7:38 am

  mouse click the next web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 50. http://www.maxon.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=277609 said,

  12.19.16 at 7:40 am

  When the serum testosterone level is low and LH is elevated, testostrone replacement therapy is warranted.

 51. gaimder.online said,

  12.19.16 at 8:04 am

  Thee EON15-X video gaming laptop computer was created from scratch
  for the mobile power user.

 52. http://camo3axuct.net/members/janeensconce02/profile said,

  12.19.16 at 8:09 am

  There’s a big tree in our community (northwest Washington State) with these
  berries falling all over now.

 53. http://proudpunjabi.com/members/brandielehmann/activity/2712/ said,

  12.19.16 at 9:04 am

  This enables your body to rekindle when the number of your testosterone
  fell the functions that was weakened.

 54. related web site said,

  12.19.16 at 9:22 am

  related web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 55. http://mitsubishi-77.fr/component/k2/author/139278 said,

  12.19.16 at 9:27 am

  Other unpleasant side effects mayy include the development of acne,
  enlargement of the clitoris and disposition changes, including
  a rise in feelings of hostility and aggressiveness.

 56. homepage said,

  12.19.16 at 9:28 am

  homepage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 57. cruciblearena.com said,

  12.19.16 at 9:43 am

  cruciblearena.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 58. pushpakproducts.com said,

  12.19.16 at 9:50 am

  pushpakproducts.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 59. http://wiki.griffins.com said,

  12.19.16 at 10:17 am

  The Laptop computer Bag might safe the Laptop computer from obtaining damaged while the harsh weathers as welol
  as while storehouse aat home.

 60. Swtm25.com said,

  12.19.16 at 10:17 am

  Thomas Edwin March, 51, had the fundamentals: a pair
  of 3D glasses, three 20-ounce cans oof Ice Home beer, a shattered cheeseburger, and a laptop (perhaps to blast a little Bobb Seger).

 61. relevant internet page said,

  12.19.16 at 10:27 am

  relevant internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 62. Read More On this page said,

  12.19.16 at 10:28 am

  Read More On this page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 63. news said,

  12.19.16 at 10:50 am

  news…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 64. resources said,

  12.19.16 at 10:53 am

  resources…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 65. http://irsasayna.ir/component/k2/itemlist/user/232694.html said,

  12.19.16 at 10:55 am

  It iss also possible that complex tumors of the men receiving hormone therapy orr the mature age might have influenced their likelihood of
  melancholy.

 66. Home Page said,

  12.19.16 at 11:17 am

  Home Page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 67. http://nongomasiyavayatours.com/index.php/component/k2/itemlist/user/541282 said,

  12.19.16 at 11:28 am

  One study 38 fund thwt girls with 0 to 10 ng per dL (0 to 0.3
  nmol per L) had noticeably decreased sexual desire in all scenarios
  and absent or markedly decreased orgasms.

 68. johanan d rand m.d said,

  12.19.16 at 11:41 am

  johanan d rand m.d…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 69. anti aging supplements 2016 said,

  12.19.16 at 12:45 pm

  anti aging supplements 2016…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 70. dov rand west orange nj said,

  12.19.16 at 12:45 pm

  dov rand west orange nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 71. similar site said,

  12.19.16 at 12:50 pm

  similar site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 72. Saundra said,

  12.19.16 at 12:58 pm

  Any man with prostate cancer considering hormone therapy should learn from their physician exactly how big the
  benefit is expected to be in their specific situation to allow them to weigh it against the list of possible side effects,” Nguyen included by email.

 73. read the full info here said,

  12.19.16 at 1:04 pm

  read the full info here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 74. best anti aging supplement regimen said,

  12.19.16 at 1:07 pm

  best anti aging supplement regimen…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 75. Continue said,

  12.19.16 at 1:07 pm

  Continue…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 76. our homepage said,

  12.19.16 at 1:12 pm

  our homepage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 77. Mattie said,

  12.19.16 at 1:38 pm

  Unusual testosterone levels can increase symptoms
  of enlarged prostate (benign prostatic hyperplasia, or BPH).

 78. sell said,

  12.19.16 at 2:07 pm

  sell…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 79. Muhammad said,

  12.19.16 at 2:24 pm

  Those people who hqve normal testosterone level shouldn’t administer the treatment ffor the sheer fun off iit or for purposes other than for health.

 80. http://amlakjingasar.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=225542 said,

  12.19.16 at 2:41 pm

  Its goal will be to help produce other hormones, such
  as estrogen and testosterone.

 81. cruciblearena.Com said,

  12.19.16 at 2:45 pm

  Terima Kasih dengan pertanyaan soalan yang baik …

  Apabila membeli laptop \ PC, pertama lihat spesifikasi laptop mesti sama dengan apa
  yang bakal anda beli.

 82. sources tell me said,

  12.19.16 at 2:50 pm

  sources tell me…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 83. More Bonuses said,

  12.19.16 at 3:48 pm

  More Bonuses…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 84. simply click the following website page said,

  12.19.16 at 3:54 pm

  simply click the following website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 85. testosterone therapy risks said,

  12.19.16 at 3:56 pm

  Yet, some numbers of testosterone is also produced in the ovaries
  and the adrenal system off girl.

 86. Angelia said,

  12.19.16 at 4:00 pm

  For me perhaps Acer Aspire One AOD150-1165 ought too be noted onn 5 lightest laptop computer.

 87. please click the up coming article said,

  12.19.16 at 4:05 pm

  please click the up coming article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 88. www.plantpickshare.com said,

  12.19.16 at 4:34 pm

  The very best means to stay clear of getting ttoo hoot is a lawptop air conditioning
  pad, which provides both a stiff surface to relax yoour laptop computer
  on, and high-powered followers to boost air movement and also heat dissipation inside its situation.

 89. Bernadette said,

  12.19.16 at 4:52 pm

  Testosterone therapy has Been extensively advertised as a means to help aging men uuse of the supplements and recover diminished energy, and improve
  low sex drive is on the increase.

 90. that guy said,

  12.19.16 at 5:05 pm

  that guy…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 91. Niamh said,

  12.19.16 at 5:27 pm

  Since the publication of the Society’s 2006 CPG, there have been important improvements
  in measurement aand testosterone testing.

 92. https://car-gadget.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48931 said,

  12.19.16 at 5:38 pm

  However, there are ays to foster this male hormone naturally
  and without side effects with the help of some simple changes to lifestyle
  and your diet.

 93. simply click the following article said,

  12.19.16 at 5:39 pm

  simply click the following article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 94. Carlo said,

  12.19.16 at 5:59 pm

  Those whoo have normal teestosterone levrl shouldn’t administer the treatment for the sheer enjoyment of itt or for motives other than for health.

 95. http://www.themarketingavenues.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=115047 said,

  12.19.16 at 6:15 pm

  Thhe testosterone from Rejuvchyip enters the body in its natural molecular shape and thus doesn’t disturb
  normal structure, as in the instance of artificial
  hormones.

 96. Suggested Online site said,

  12.19.16 at 6:20 pm

  Suggested Online site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 97. acarcivi.com said,

  12.19.16 at 6:23 pm

  acarcivi.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 98. Real Estate websites said,

  12.19.16 at 6:29 pm

  Real Estate websites…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 99. Vernell said,

  12.19.16 at 7:04 pm

  Having an improved touchpad on yoir laptop computer rather offsets the lack of a touchscreen.

 100. Stanton said,

  12.19.16 at 7:37 pm

  Cappola said there is signs that sometimes patients are prescribed testosterone without
  having thrir hormone levels properly checked.

 101. Laptop Stand Collapsible said,

  12.19.16 at 7:39 pm

  They allso supply exaftly what is called
  thesir Assurance laptop that aids batttle breast cancer cells.

 102. zionorire.xyz said,

  12.19.16 at 7:54 pm

  Carsten Lillelund Pedersen, a Danish climber, claimed about 40 people were being treated in a makeshift
  healthcare facility at a tent att base camp.

 103. click over here said,

  12.19.16 at 8:12 pm

  click over here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 104. http://337center.com/?document_srl=1850870 said,

  12.19.16 at 8:20 pm

  Testosterone is used mostly to treat symptoms of sexual dysfunction in women and men andd hot flashes in women.

 105. pest control process said,

  12.19.16 at 8:51 pm

  What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this
  I have found It positively helpful and it has helped me out
  loads. I’m hoping to give a contribution & assist other users like its
  helped me. Good job.

 106. Barb said,

  12.19.16 at 9:01 pm

  However, beefore going assessing yourself into a retirement home, you can find a
  trustworthy testosterone doctor to imnediately preserve youir youth.

 107. http://safinatravel.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22756 said,

  12.19.16 at 9:36 pm

  Testosterone injections are also advocated for
  individuals having light/moderate heart disases as they enhance blood circulation to the heart during exercise.

 108. testosterone therapy cost australia said,

  12.19.16 at 10:55 pm

  Like other forms of testosterone, the testosterone patch can cause
  low sex drive, oral problems, headaches, tiredness, hair loss, skin discomforts and many other
  allergic reactions.

 109. http://www.kowinatlanta.org/index.php?mid=board_dxCf07&document_srl=221076 said,

  12.19.16 at 11:07 pm

  And shown no more development in sexual function orr quality
  of life than the control group.

 110. Edtechwiki.org said,

  12.19.16 at 11:14 pm

  Edtechwiki.org…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 111. read here said,

  12.19.16 at 11:48 pm

  read here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 112. http://compupharaohs.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=430204 said,

  12.20.16 at 12:06 am

  Testosterone replacement therapy is widely used in elderly men to normalize the hormone lewvel and help patients
  fewl better, have more energy andd increase muscle mass.

 113. Curt said,

  12.20.16 at 12:13 am

  Health cae professionals should make patients aware of this
  potential danger when deciding whether to begin or continue a patient on testosterone treatment.

 114. http://your-legacy.co.za/index.php/component/k2/itemlist/user/44202 said,

  12.20.16 at 12:29 am

  Although the FDA approved testosterone therapy for the treatment off disorders
  involving the testes, pituitary and hypothalamus,
  it has not been approved foor treating age-related decrease in testosterone levels.

 115. data.apollon.care said,

  12.20.16 at 1:04 am

  data.apollon.care…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 116. please click the following webpage said,

  12.20.16 at 1:30 am

  please click the following webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 117. http://master.latambschool.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=353869 said,

  12.20.16 at 1:53 am

  Testosterone is a hormone crucial foor care of
  secondary male characteristics and the growth and development
  of male sex organs, for example fwcial hair.

 118. котокафемира.xn--p1ai said,

  12.20.16 at 2:04 am

  котокафемира.xn--p1ai…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 119. click through the up coming web site said,

  12.20.16 at 2:23 am

  click through the up coming web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 120. click through the following website page said,

  12.20.16 at 2:57 am

  click through the following website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 121. http://www.bhs1997.org/wiki/User:FlorianCharlton said,

  12.20.16 at 3:44 am

  Clinical status of the patient is the best way to
  follow the effectiveness of testosterone treatment because normal amounts are not established.

 122. Caleb said,

  12.20.16 at 3:46 am

  Tell your doctor about all ther medications, nutritional supplements and herbal products yoou are taking, before taking a testosterone injection.

 123. simply click the next web page said,

  12.20.16 at 4:01 am

  simply click the next web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 124. dte.sa said,

  12.20.16 at 4:02 am

  dte.sa…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 125. browse around here said,

  12.20.16 at 4:04 am

  browse around here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 126. Full Write-up said,

  12.20.16 at 4:09 am

  Full Write-up…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 127. More Information and facts said,

  12.20.16 at 4:12 am

  More Information and facts…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 128. http://malayoga.gtz.kr/xe/?document_srl=79541 said,

  12.20.16 at 4:21 am

  This describes obvious aging, somebody’s sudden weight gain and loss of
  energy.

 129. mouse click the up coming web site said,

  12.20.16 at 4:25 am

  mouse click the up coming web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 130. Trisha said,

  12.20.16 at 4:30 am

  It’s a reality that is very sadd but, the great bulk of men experiencing problems of loww testosterone that are being treated
  by their general care professionals, and by an endocrinologist,
  inn some cases, discover that their delineated, cookie-cutter protocol will
  not operate anymore.

 131. Maybelle said,

  12.20.16 at 5:17 am

  Older men contemplating such regimeens should
  be warned about the posxible hazards, especially heart-associated events like stroke and heart attack, the group said.

 132. http://es.wikimini.org/wiki/Usuario:GenevieveFairban said,

  12.20.16 at 5:39 am

  These materials explain the advantages and dangers
  related to testosteroe use.

 133. click through the up coming document said,

  12.20.16 at 5:57 am

  click through the up coming document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 134. simply click the up coming website said,

  12.20.16 at 5:59 am

  simply click the up coming website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 135. https://193.197.122.22/mediawiki/index.php/Benutzer:CarmelBrandenbur said,

  12.20.16 at 6:01 am

  Additionally, because other procedures in the body cease to function as
  a result of you manipulatinmg your testosterone levels through testosteropne shots,
  the treatment benefits begin to fall, and all thee
  feel great” scenarios you were experiencing come to a dead stop.

 136. Berenice said,

  12.20.16 at 6:48 am

  Due to the prevalent, lackluster depiction of the declione in gains after six months of a
  Testosterone regimen, our doctors frequently include a cleanse in an effort to
  reactivate its comparable systems and the endocrine.

 137. please click the next page said,

  12.20.16 at 6:48 am

  please click the next page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 138. look at this web-site said,

  12.20.16 at 6:49 am

  look at this web-site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 139. crowd funding companies said,

  12.20.16 at 7:08 am

  crowd funding companies…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 140. www.kescoautospareparts.com said,

  12.20.16 at 7:39 am

  Although it is within reason to construe that hormone therapy may have a direct impact onn
  the centres in the brain that control mood, it is important to recognize the side effects of hormonbe therapy
  may additionally controbute to the development of depression,” Pal, who wasn’t involved in the
  study, said by email.

 141. kmmecca.com said,

  12.20.16 at 7:52 am

  kmmecca.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 142. right here said,

  12.20.16 at 8:52 am

  right here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 143. http://arkiwater.com/index.php/component/k2/itemlist/user/498518 said,

  12.20.16 at 9:02 am

  You should sspeak too your doctor before using any kind
  of testosterone suppement since non of the effects advertised
  have been approved by the Food and Drug Administration.

 144. make money blog-flipping said,

  12.20.16 at 9:05 am

  make money blog-flipping…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 145. zekeriyasalamura.com said,

  12.20.16 at 9:21 am

  zekeriyasalamura.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 146. view site… said,

  12.20.16 at 9:28 am

  view site……

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 147. http://3dlan.org/members/kimberleyander/ said,

  12.20.16 at 9:35 am

  Especially, men with smaller tsticles suffe more from shrinkage while on therapy than men with larger testicles.

 148. Kathi said,

  12.20.16 at 10:10 am

  Testosterone is tthe major androgfenic hormone.

 149. dov rand wayne nj said,

  12.20.16 at 10:36 am

  We’re also requiring manuffacturers of approved testosterone pproducts
  to run a well-designed clinical trial to clearly addreess the question of whether an increased risk of heart attack orr stroke exists amonhg users of theswe items.

 150. visit the following internet site said,

  12.20.16 at 10:49 am

  visit the following internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 151. Terence said,

  12.20.16 at 11:09 am

  Primarily you’re regulating tthe mouse tip however there’s a pair various
  other motions thaat practically allow you run whatever
  you desire on your PC directly from your Windows Phone!

 152. http://www.tesla.mtel-cg.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=239709 said,

  12.20.16 at 12:01 pm

  In reality, your testosterone levels have likely been slowly declining for qujite some time, a downfall that typially
  begins around agge 30.

 153. fofglobexmarketing.Com said,

  12.20.16 at 12:40 pm

  fofglobexmarketing.Com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 154. http://santetoujours.info/ said,

  12.20.16 at 1:00 pm

  It doesn’t continue creating testosterone once it
  understands that levels aare higher than it would have ordnarily generated for you throughout
  the duration of that day.

 155. get redirected here said,

  12.20.16 at 1:28 pm

  get redirected here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 156. Jorja said,

  12.20.16 at 2:57 pm

  Guys experiencing testosaterone replacement treatment are normally satisfied with the results they experience
  in terms of increased youthfulness, better muscle mass, lower body fat
  and of course, remarkable seex drive!

 157. http://sdikigoria.gr/index.php/component/k2/itemlist/user/217611 said,

  12.20.16 at 3:54 pm

  Doctors and patients should be wary oof the competitive promotion used bby
  testosterone manufacturers, Cappola said.

 158. her response said,

  12.20.16 at 4:20 pm

  her response…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 159. updated blog post said,

  12.20.16 at 4:35 pm

  updated blog post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 160. http://cateringsilesia.pl/index.php/component/k2/itemlist/user/28546 said,

  12.20.16 at 4:44 pm

  Testosterone treatment is frequently prescribed to men in ordfer to
  counteracft the age-associated decline in the hormone
  aand enhance sex drive, bone density and muscle mass But hazards and the benefits of the
  long term use of testosterone treatment aren’t known.

 161. Leslie said,

  12.20.16 at 5:02 pm

  Thanks for ones marvelous posting! I certainly enjoyed reading it,
  you can be a great author. I will be sure to bookmark
  your blog and will come back from now on. I want to encourage
  you to ultimately continue your great posts,
  have a nice evening!

 162. just click the next site said,

  12.20.16 at 5:03 pm

  just click the next site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 163. dov rand md said,

  12.20.16 at 5:14 pm

  dov rand md…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 164. d3listrik.fatek.untad.ac.id said,

  12.20.16 at 5:14 pm

  d3listrik.fatek.untad.ac.id…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 165. index said,

  12.20.16 at 5:18 pm

  index…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 166. Rosalyn said,

  12.20.16 at 5:23 pm

  It should be noted nonetheless that testosterone injections can have multiple side effects and proper recommendation should be required from a physician before taking the treatment.

 167. tcomplect.su said,

  12.20.16 at 5:26 pm

  tcomplect.su…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 168. Best Bagless Vacuum Cleaner 2014 said,

  12.20.16 at 5:37 pm

  Best Bagless Vacuum Cleaner 2014…

  Mickes blogg från skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 169. pop over to this website said,

  12.20.16 at 5:47 pm

  pop over to this website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 170. Read the Full Guide said,

  12.20.16 at 5:52 pm

  Read the Full Guide…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 171. Natalia said,

  12.20.16 at 5:52 pm

  Restoring hormonal function using Rejuvchip Fort Lauderdale Testosterone pellet therapy is a safce and powerful means to turn aging.

 172. dr dov rand new jersey said,

  12.20.16 at 6:03 pm

  dr dov rand new jersey…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 173. click homepage said,

  12.20.16 at 6:32 pm

  click homepage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 174. Leta said,

  12.20.16 at 6:42 pm

  There have been significant changes in the therapy in the last decade, although testosterone replacement therapy is rathe old.

 175. dodge computer parts said,

  12.20.16 at 7:18 pm

  It’s amazing to visit this web site and reading the views of all colleagues regarding this article,
  while I am also keen of getting experience.

 176. Get More Information said,

  12.20.16 at 7:27 pm

  Get More Information…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 177. anti aging supplements for men said,

  12.20.16 at 7:28 pm

  Testosterone injections are typically given by a healthcare professional
  in a hospital oor clinic setting.

 178. visit site said,

  12.20.16 at 7:34 pm

  visit site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 179. www.draytek.fr said,

  12.20.16 at 7:51 pm

  The testosterone from Rejuvchip enters the body in itts natural molecular form and
  therefore does not disturb regular structure, as in the instance of synthetic hormones.

 180. http://www.aelocks.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62070 said,

  12.20.16 at 7:53 pm

  This finding strikes a blow to the multibillion dollar industry that’s
  sprung up recently around testosterone.

 181. dov rand nj said,

  12.20.16 at 7:53 pm

  dov rand nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 182. home-page said,

  12.20.16 at 8:34 pm

  home-page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 183. Pauline said,

  12.20.16 at 8:38 pm

  Testosterone treatment should always be discussed in context of healthy
  living and a battalion of other contributions that also interface with overall wellness, sexjal function, prosyate and cqrdiovascular disease, glycemic control, and bbone health, all which give to a man’s energetic
  quslity of life.

 184. Eunice said,

  12.20.16 at 9:03 pm

  Testosterone iss the major androgenic hormone.

 185. http://www.alpinecarelodge.com/component/k2/itemlist/user/253568.html said,

  12.20.16 at 9:58 pm

  Some doctors choiose to prscribe testosterone therapy on an off-label basis to
  helthy women.

 186. testosterone therapy houston said,

  12.20.16 at 10:03 pm

  testosterone therapy houston…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 187. go now said,

  12.20.16 at 10:06 pm

  go now…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 188. Ashely said,

  12.20.16 at 10:37 pm

  It’s also possible that the elderly age or advance tumours of the men receiving hormone
  therapy mightt hazve influenced their odds of depression.

 189. http://www.svlocalmag.xyz/blogs/viewstory/101551 said,

  12.20.16 at 10:47 pm

  An intramuscular injection of 200 to 300 milligrams is usually sufficient to make
  body testosterone levels to normal.

 190. have a peek at this website said,

  12.20.16 at 10:56 pm

  have a peek at this website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 191. please click the up coming post said,

  12.20.16 at 11:04 pm

  please click the up coming post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 192. http://www.skulie.com/groups/the-deep-significance-of-possibly/ said,

  12.20.16 at 11:34 pm

  Though testosterone will not cause prostate cancer, it may make prostate cancwr grow.

 193. experienced said,

  12.20.16 at 11:53 pm

  experienced…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 194. moved here said,

  12.20.16 at 11:56 pm

  moved here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 195. botimoda.cv said,

  12.21.16 at 12:00 am

  If you hage a low testosterone level but have no symptoms, you do not need to
  begin treatment.

 196. http://refreshem.co.za/index.php/component/k2/itemlist/user/1214923 said,

  12.21.16 at 12:42 am

  Thiss article has been updated with more specific information about
  which cardiovascular patients would bee well served by testosterone therapy.

 197. http://247customwriting.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=215107 said,

  12.21.16 at 12:44 am

  A patient who is unsatisfied with the results received through
  GH-GH tdeatment may elect to be treated thereafter with HGH replacement therapy or vice versa.

 198. dr rand west orange nj said,

  12.21.16 at 1:01 am

  dr rand west orange nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 199. http://happyhomeinc.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=63271 said,

  12.21.16 at 1:14 am

  First Week – If you’ve never participated in testosterone injections therapy before and are suffering from hypogonadism (clinically low testosterone),
  you should start to experience priceless changes just hree or four days after your first management.

 200. just click the up coming page said,

  12.21.16 at 1:37 am

  just click the up coming page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 201. johanan rand m.d said,

  12.21.16 at 1:40 am

  johanan rand m.d…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 202. http://moronitourstravel.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=240440 said,

  12.21.16 at 1:41 am

  Repoort adverse events including testosterone
  treatment to the FDA MedWagch system, using the advice
  in the Contact FDA” carton at the bottom of the page.

 203. her comment is here said,

  12.21.16 at 1:55 am

  her comment is here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 204. his explanation said,

  12.21.16 at 2:36 am

  his explanation…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 205. http://saenurisdk.kr/?document_srl=1985839 said,

  12.21.16 at 3:00 am

  Testosterone treatment has some side effects including ski responses from the gels, patches, oor shots, hair loss,
  breast enlargement, and acne.

 206. http://telefonistas.info/elgg/mod/groups/topicposts.php?topic=432461&group_guid=432460 said,

  12.21.16 at 3:11 am

  Thee take home message is thgat tthe list of possible side effects of hormone therapy is
  continuing to grow,” said senior study autor Dr. Paul Nguyen off Brigham andd Women’s Hospital and Harvard Medical School in Boston.

 207. http://vetepsa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=41245 said,

  12.21.16 at 3:45 am

  Thiss enbles your body to renew when the number of your testosterone decreased the functions that was weakened.

 208. Highly recommended Resource site said,

  12.21.16 at 3:49 am

  Highly recommended Resource site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 209. http://www.cipayacucho.org.pe/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=165537 said,

  12.21.16 at 4:37 am

  Lengthy aerobic process was shown to have neutral, at best,
  effects on testosterone levels.

 210. web said,

  12.21.16 at 7:05 am

  web…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 211. Reva said,

  12.21.16 at 7:17 am

  Little amounts of androgens are found in girls, while these in many cases are considered as male
  hormones.

 212. Crowdchirp.com said,

  12.21.16 at 7:54 am

  Crowdchirp.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 213. http://legisguinee.com/index.php/fr/component/k2/itemlist/user/514185 said,

  12.21.16 at 8:27 am

  Testosterone replacement therapy is commonly used in elderly
  men to normalize the hormone level and help patients feel better,
  have more energy and increase muscle mass.

 214. check out this site said,

  12.21.16 at 9:31 am

  check out this site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 215. Mattie said,

  12.21.16 at 9:38 am

  The principal variable in the success of a Human Growth Hormone
  replacement treatment is frequency and the dosing a dotor prescribes.

 216. http://nafdac.gov.ng/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1260602 said,

  12.21.16 at 10:52 am

  Obviously, everyone is different, but most men begin to experience betterment in these regions just a few weeks afteer commencing their
  first Testosterone injection.

 217. Celina said,

  12.21.16 at 11:05 am

  The U.S. National Institute on Aging is also expecfted to
  release the results of research on the safety oof testosterone.

 218. Social Marketing said,

  12.21.16 at 11:10 am

  Social Marketing…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 219. click the up coming web site said,

  12.21.16 at 11:47 am

  click the up coming web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 220. http://georgiosdaravalis.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=490585 said,

  12.21.16 at 11:55 am

  Moreover, it’ll be evident that without the assistance of raising your Tewtosterone levels to reflect numbers had inn your youth, these results, and
  energy level oututs wold not be possible.

 221. Get the facts said,

  12.21.16 at 11:57 am

  Get the facts…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 222. anti aging supplement said,

  12.21.16 at 12:56 pm

  The common esterified compounds used for njection aare testosterone cypionate and testosterone enanthate.

 223. Ad Companies said,

  12.21.16 at 1:03 pm

  Ad Companies…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 224. http://nowcommunity.org/members/angelgraber017/activity/31554/ said,

  12.21.16 at 1:37 pm

  However, there aree methods to foster this male hrmone naturally and without side effects with the help of some simple changes to your diet and
  lifestyle.

 225. caboteerdevelopment.com said,

  12.21.16 at 1:46 pm

  caboteerdevelopment.com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 226. http://www.kowinatlanta.org/index.php?mid=board_dxCf07&document_srl=221076 said,

  12.21.16 at 3:11 pm

  Testosterone can stgimulate the creation of polycythemia and coulld make this condition worse.

 227. amsd.ir said,

  12.21.16 at 3:34 pm

  amsd.ir…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 228. Winifred said,

  12.21.16 at 3:43 pm

  We advocate patients and healh care professionals to report side effects involving testosterone products to the FDA MedWatch program, using the advice in the Contact FDA” carton at
  the bottom of the page.

 229. wiki.scu.edu said,

  12.21.16 at 5:33 pm

  Yett it showed a dramatic deecrease in cardiovascular problems among men who got testosterone treqtment that increased their
  testosterone lecels to the average.

 230. please click the next site said,

  12.21.16 at 6:05 pm

  please click the next site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 231. http://ofilzac.com/notas/Usuario:RefugioOdell0 said,

  12.21.16 at 7:15 pm

  Your doctor may also prescribe this druug as a treatment for breast cancer or other medical conditions,
  in addition to taking testosterone to treat a low sexual drive.

 232. testosterone therapy side effects said,

  12.21.16 at 7:31 pm

  testosterone therapy side effects…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 233. dr. jonathan rand md said,

  12.21.16 at 8:16 pm

  dr. jonathan rand md…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 234. argillic.com said,

  12.21.16 at 8:55 pm

  Assessment of potential candieates for testosterone replacement
  treatment should include a complete medical history and hormonal screening.

 235. dr dov rand west orange said,

  12.21.16 at 9:28 pm

  We’re telling you that you ccan slim down without pharmaceuticals
  for testosterone therapy.

 236. http://www.pasarelapr.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=451897 said,

  12.21.16 at 10:55 pm

  Though your doctor may prescribe testosterone therappy to treat
  sexual dysfunction, the FDA has not approved it forr this purpose.

 237. Leonard said,

  12.21.16 at 11:23 pm

  Whats up this is somewhat of off topic but I was
  wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.

  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 238. http://alllikechina.com/en/component/k2/itemlist/user/38170.html said,

  12.22.16 at 2:03 am

  Additionally, these nutritional supplements can cause birfth defects in an unborn baby, consequently, should be avoided by a girl that is
  pregnbant oor sould only be taken under supervision of a certified doctor.

 239. Kina said,

  12.22.16 at 2:15 am

  Researchers found that normally healthy men whho received testosterone supplementation to achieve normal levels
  didn’t increase their risk of death, stroke, orr hearft attack.

 240. http://wickedblogz.com/groups/otc-testosterone-supplements/ said,

  12.22.16 at 2:32 am

  Thhe truth is, it’s this very misconception – that TRT is to do
  entirely with old men’s sexuality which could be militating against the broader uptakee of this treatment
  that is otherwise useful.

 241. please click the following page said,

  12.22.16 at 2:37 am

  please click the following page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 242. mouse click the following webpage said,

  12.22.16 at 2:46 am

  mouse click the following webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 243. http://wowlove.tk/index.php?do=/profile-2089/info/ said,

  12.22.16 at 3:50 am

  When you’ve experienced symptom of low T,
  it truly is advisable too take a blood test to discover if your testosterone levels are not high.

 244. click through the next internet site said,

  12.22.16 at 4:23 am

  click through the next internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 245. Get Source said,

  12.22.16 at 4:55 am

  Get Source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 246. link web site said,

  12.22.16 at 5:00 am

  link web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 247. johanan rand md said,

  12.22.16 at 5:11 am

  There are also some testosterone treatment cardiovascular dangeers These side effects may be
  an indicator thhat testosterone treatment isn’t forr you.

 248. Merrill said,

  12.22.16 at 6:35 am

  Also, because other procedures in the body cease to function as a result of you falsifying your testosterone levels
  through testosterone injections, the treatment benefits begin to diminish, and all the
  feeel good” scenarios you were experiencing
  come too a dead stop.

 249. dodge stealth computer repair said,

  12.22.16 at 6:55 am

  Wow, that’s what I was looking for, what a stuff!

  existing here at this web site, thanks admin of this web site.

 250. http://informo.tv/?q=node/14352 said,

  12.22.16 at 7:22 am

  Low is correlated with height reduction and hip fracture in postmenopausal women.

 251. Keeley said,

  12.22.16 at 8:02 am

  Anti-aging hormones haven’t been around long enough for longitudinal studies to havbe
  been performed regarding their effects.

 252. this link said,

  12.22.16 at 8:09 am

  this link…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » LP-skivor av och med Elvis Presley #56 Aloha From Hawaii Via Satelite…

 253. http://svpaulmanacor.es/index.php/component/k2/itemlist/user/312095 said,

  12.22.16 at 8:13 am

  This popular nutritional supplement is proven to increase
  testosterone levels… but in girls.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment

Fyll i rätt svar *