1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

04.29.12

Jimmy Duncombe and the Rackets

Posted in Min blogg at 2:39 e m

Hallå där!
Ett tag sen sist….
Festivalen tog ut mer kraft och energi ur mig än vad jag någonsin kunnat föreställa mig på förhand.

Nåja, nu kör vi igång igen, precis som vanligt. Elvisrecensionerna kommer snart att dyka upp dom med.

Först en kul liten grej:

Vi köpte in en platta häromdan med en för mig totalt okänd engelsk rockartist. Jimmy Duncombe och hans kompgrupp The Rackets.
På kul så satte jag på plattan i förmiddags…och fick höra ett fenomenalt band med en helt suverän frontman. Jimmy Duncombe visade sig vara en gitarrist utav Guds nåde. Spotnicks vs Ventures vs Dick Dale!
Någon som känner till något om denne totalt bortglömda herre?

Popularity: 8% [?]

2 Comments »

 1. Peter Lindgren said,

  04.30.12 at 9:17 f m

  Hej och välkommen åter!

  På Youtube hittar du flera låtar med denne vänsterhänte virtuos om du söker på ”Jimmy & The Rackets”. Så här presenteras han av en uppladdar:

  In August 1961 Jimmy Duncombe started as lead guitarist from ”Sonny Steward & The Dynamos” an engagement at the Top Ten Club in Hamburg (Reeperbahn), shortly after the Beatles had played there. During this time he learned a lot from Tony Sheridan, the club’s singer. During a gig at Bernhards Eck in Hanau, Germany in 1962 he saw The Tielman Brothers for the first time in the Jolly Bar. They became his all time favourite live band.

  February 24th, 1964. As The Continentals: Lawrence ”Curly” Spector on bass, Barry Jeffers on the piano, Reginald ”Buzz” Washington on drums, Joe Cunningham on guitar and Jimmy Duncombe lead guitar (left handed) and vocals, they had a demo record made at Tonstudio Bauer near Ludwigsburg in Germany. Within only 3 1/2 hours they recorded 13 songs! ”My Soul”, ”Pretend”, ”Mona Lisa” and Jimmy’s brilliant guitar play on ”Black Eyes” were on the list. All released as Jimmy Duncombe & The Records by Elite

  http://youtu.be/mQZiloMfUFs

 2. CeeGee said,

  04.30.12 at 9:59 f m

  http://www.duncombe.ch/

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *