1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

03.09.12

Melodifestivalen 2012 FINALEN 6/4

Posted in Min blogg at 3:21 f m

En helt vanlig dag på jobbet. Åker med pendeltåget till Jakobsberg för att titta på en skivsamling. Vardagsmänniskans liv bort från spotlights, kameror, intervjuer, krav och press är faktiskt väldigt skön. Kontraster och förändringar ger ett annorlunda perspektiv på ens tillvaro. Faktum är att jag nog sätter ett än större värde på butiken nu än jag gjorde tidigare. Här är jag den jag är och blir uppskattad för det. I TV är jag en musiker i ett kompband – och ingen bryr sig egentligen ett smack om mig. Fokus finns av naturliga skäl på ett annat objekt.
Udda känsla som inte bara är positiv. Den ger hur som helst ett kanske rätt så nyttigt perspektiv på tillvaron. Man kan vara världsmästare i ett sammanhang – i ett annat en pajas.
Det jag menar är att ingen under de här tillfällena har kommit fram till mig för att spontant slänga lite glosor. Ingen frågar hur det är osv. Inte så att alla är otrevliga – tvärtom, de flesta artister är mer sympatiska än jag på förhand hade trott. MEN – ingen bryr sig om mig. Jag måste ta kontakt. Helt plötsligt har jag gått från den som alla i butiken vill snacka med till den gråa musen i hörnet.

Så det gäller nog vara väldigt glad och tacksam för den uppskattning och bekräftelse som man får i vardagslivet från sina nära av att bara vara den som man är, och inte alls ta den för given. Den uppskattningen räcker nog väl så långt här i livet, och den kommer sig av någonting. Att man är just den man är.

Men…att se att TV-kamerorna, sekunderna efter finalbeskedet, zoomade in min egen lilla hejarklack med skylten ”HEJA THORSTEN (och MICKE!)” var ju onekligen rätt roligt. Och under skylten så stod dom: Ewa, Samira, Claes och Tina. Och dom stod där och var överlyckliga – för min skull.
Men, denna glädje, den kom huvudsakligen sig inte i av det som jag och gruppen presterat och uppnått tio sekunder tidigare – utan för att jag är den jag är. För utan det så hade dom aldrig stått där, dom hade inte ens tagit sig dit.
Väl värt att tänka på. Till syverne och sist, det viktigaste är inte vad man presterar utan vad man är.

Efter detta så gick jag och la mig på tisdagskvällen – och sov i 30 timmar (!!!). Öh…bra trött eh…
Det är nu kväll den 8/3. På fredagen väntar två tunga rep. Dags för ytterligare ett par timmars sömn.
Återkommer med mer rapporter inom kort.

Popularity: 11% [?]

5 Comments »

 1. Lena Wärmé said,

  03.09.12 at 12:39 e m

  Tack för detta sympatiska och personliga inlägg!

 2. Micke said,

  03.09.12 at 4:31 e m

  Tack Lena!

 3. Göran said,

  03.09.12 at 7:38 e m

  Ja det var fina rader……. Ska bli så spännande att se finalen i morgon.

 4. Göran said,

  03.09.12 at 8:12 e m

  Tror att det blir så här: 1:a Loreen 2:a Flink 3:a Danny

 5. Micke said,

  03.10.12 at 6:33 e m

  Göran, om du får rätt så lovar jag att jag kommer att sitta i Green Room och gråta av glädje!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *