1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

02.15.12

Melodifestivalen 2012 14/2

Posted in Min blogg at 10:12 e m

”Grattis till den andra chansen, Micke”!

Tack uppriktigt alla ni människor som spontant kommit fram till mig de senaste tio dagarna och sagt denna fras.
Men…vad var min egen konkreta reflektion; då – sekunderna efteråt, och vad är den nu – i skrivande stund, tio dagar senare?

Märkligt nog så kändes beskedet om att vi gått till andra chansen som…en besvikelse, faktiskt.
Visst, enormt roligt att vi får vara med på minst en mello till, absolut. Men ändå…
När vi blev uppropade som en av de fem som lite senare i programmet skulle tilldelas antingen:
a) biljetter direkt till finalen i Globen
b) en plats i uppsamlingsheatet andra chansen, eller
c) få en enkeresa hem
ja då gick räknesnurran runt. Vi hade alltså 80% chans att få vara kvar i tävlingen, 40% chans att gå raka vägen till Globen.
80% är ju nästan lika med 100% och 40%...nästan 50 -50.
Med andra ord så gott som en chans på två att gå direkt till final.

Tanken svindlade. Jag tänkte redan på den Eriksgata som vi skulle göra på catwalken upp till scenen om vi skulle gå och därigenom få gå fram och göra vårat bidrag en gång till. Hur många vackra damer skulle jag ge en kyss på väg upp till podiet? Skulle jag kunna hålla tårarna tillbaka? Skulle det bli det som jag skulle komma ihåg på dödsbädden som det stora ögonblicket i mitt liv?
Och – som jag tidigare offentligt hade lovat – nu skulle det bli Midnattsloppet till sensommaren. Springa alltså – inte titta på och dricka sig full med Belinda – utan verkligen springa, just det som jag utlovat på min Facebook-sida.
När vi sen basunerades ut som första akt att gå till andra chansen så var ju alla dessa tankar och luftslott blott drömmar som just gått upp i rök som en hägring i Sahara.

För mig så var det i det ögonblicket en besvikelse, hur absurt det än kan låta.
Missförstå mig nu inte…det var jättekul att vi gick vidare, framförallt i ett lite vidare perspektiv ett par dar senare.
Jag kände bara inte så just då. Jag gjorde inte det.

Den andra sidan av myntet är faktiskt att…jag tyckte och tycker synd om – väldigt synd om – dom artister som blev utslagna.
Helt uppriktigt.

Tjerena i Abalone Dots var ju väldigt duktiga – men var måhända lite fel i sammanhanget Melodifestival, och det insåg dom nog själva. Inga direkt sura miner där inte. Snarare tvärtom.

Marie Sernholt. Vänlig, ödmjuk, rättfram, begåvad och väldigt stilig. Ja det är min bild av henne. En sjätteplats var uppenbarligen en stor besvikelse för henne, något som hon ändå bar med ett högt huvud.
Men att lägga ner så mycket tid och energi på ett projekt som hon gjorde med dansare och utstuderad koreografi när allt sen bara mynnar ut i ingenting måste ju vara väldigt trist. Kan inte tänka mig annat.

Afrodite. Ja vilken förnedring dom utsattes för. Först tar sig ett bands ena medlem in på en av tjejernas hotellrum, sen så slår just det gänget ut dom från tävlingen. Vi kom tydligen fyra och Afrodite femma, så det var just vi som puttade ut dom.
Även här så var det arbete som tjejerna lagt ner imponerande.
Och som dom sjöng sen Afrodite…När Kayo, Gladys och Blossom värmde upp i sin loge med improviserad a cappella-sång så rös samtliga övriga deltagare som var i närheten och hade förmånen att få lyssna.
Vilka röster! Vilken härlig inlevelse!
Och ändå så åkte dom ut. Måste ju ha varit riktigt, riktigt tråkigt för dom.

Och så Moniker. Trea förra året och sist i den första deltävlingen i år. Måste ju kännas som en riktig förödmjukelse.

Undrar om samtliga dessa inblandade så här i backspegeln ångrar sin medverkan?
Nja, Abalone Dots helt klart inte, för dom så var det nog mest bara en kul grej och en ny erfarenhet – men de övriga tre tycker nog att den tid, de pengar och det arbete som de la ner på något som bara föll platt kunde ha investerats på ett helt annat sätt.

Helt ärligt, jag tycker faktiskt synd om dom alla åtta. Tre tjejer från Abalone Dots och tre från Afrodite. Marie och The Moniker.
Dom har alla min fulla sympati.

.

Popularity: 8% [?]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *