1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

02.11.12

Mickes Blogg Under Melodifestivalen 2012 11/2

Posted in Min blogg at 9:56 e m

En sammanfattning skriven under den andra deltävlingens gång.

Ulrik – inte dåligt men något som inte sticker ut det minsta.

Top Cats – ett bra drag på låten men inte speciellt spännande. Låter som något som man hört förut.

Tre låtar in så känner jag att Sonja Aldén kommer att gå till final – direkt. För hennes bidrag är verkligen både en bra komposition och en utmärkt sånginsats.

Andreas. Hmmm…en låt i Mauro Scocco-stuk. Det borde borga för kvalitet, men…även detta känns väl anonymt.

Timotej. Lite väl mycket Roger Pontare, men väldigt väl framfört. Om dom inte går till minst Andra Chansen så blir jag stort förvånad.

David Lindgren – skulle förvåna mig mycket om den tar sig någonstans alls…

Mimioh – nej…knappast.

Di Leva då? Han vet åtminstone hur man skriver en refräng som går in och fastnar.
Och visst är det här ett av de allra bästa bidragen. Globen direkt tilsammans med Sonja, allt annat skulle förvåna.

Nu ska vi se vilka fem bidrag som går vidare…

Di Leva
Top Cats
Timotej
Ulrik
David Lindgren

OJDÅ! David Lindgren knuffade ut Sonja Aldén. Helt otippat!

Direkt till Globen: Ulrik!

Andra chansen: Top Cats

Andra chansen: Timotej

Och till Globen….David Lindgren!!!!! Förlåt, men…jag begriper ingenting…Jag kanske gör det efter fem genomlyssningar, men…

OK, den viktigaste informationen är att vi får möta Top Cats och Timotej i den Andra Chansen…
Dom verkar ju faktiskt rätt sköna som typer, så det ska väl kanske kunna bli en bägare eller två i Nyköping också…

Återkommer i morgon.

Popularity: 8% [?]

27 Comments »

 1. Göran said,

  02.11.12 at 10:57 e m

  Oj vilken riktigt dålig delfinal….flera klasser sämre än förra lördagen. Kan inte hitta ett bidrag som jag gillar från den här omgången :( Hade hoppats mycket på Di LEVA……han har alltid vart en stor favorit och har alla album med honom. Vilket totalt magplask…måste vara en utav dom sämsta Di Leva låtarna jag någonsin hört….ville han inte vinna?
  Hade känslan att Ulrik och David skulle gå direkt till Globen……
  Synd att ni inte var med i den här omgången i stället….ni hade garanterat gått direkt till finalen.

 2. Micke said,

  02.11.12 at 11:04 e m

  Jo, det här var lite märkligt…
  En positiv grej är att Top Cats och Timotej verkar coola och nog ska gå att ha kul med i Nyköping under Andra Chansen.
  Men…Loreen hade ju självfallet blåst båda som i kväll nådde Globen av scenen efter en halv sekund. Så…jo, jag är part i målet, men från min sida sett så tycker jag nog att det här kändes en smula avslaget. Självfallet så blir det annorlunda när man är på plats och hör varje bidrag ett antal gånger under flera dagar – från scenen dessutom – men spontant för mig så känns det som ett svagare heat än veckan innan.

 3. maria said,

  02.13.12 at 1:58 f m

  Sorry Göteborg, men man hade lugnt kunna hoppa över denna deltävling – ingen av dessa låtar håller final standard. Bidragen som gick till Globen från Göteborg har stor vinnarpotential vad det gäller de sociologiska fenomen som spelar stor roll i en mediacirkus som melodifestivalen. Alla svenskar av kvinnligt kön röstar på Ullrik (ung, och kan spela alldeles själv) eller David (glad, välklädd och trevlig ung man som både kan dansa och sjunga – man hör till och med vad han sjunger) men det handlar inte om musik.

 4. Stjofön Presley said,

  02.13.12 at 8:39 f m

  Att det skulle gå så långt som detta! Att bloggen som gett lust åt livet skulle komma att ägna sig åt Schlagerfestivalen. Jaja, jag har hört att den också kallas Melodifestivalen, vilket som är det rätta vet jag inte.
  Vad som är med i år vet jag inte, mer än det lilla jag hört när jag bläddrat förbi skiten. Dessa sekunder har inte gett för hand att det finns någon skillnad i år jämfört med alster från tidigare år som jag hört. Men en sak undrar jag över, Micke: Är det fortfarande obligatoriskt med höjning i tonart? Gör du och ditt band det också?
  Sedan är det en annan sak jag funderar över. Har din fysiska och mentala närhet till dyngan förändrat din inställning till doften?

 5. Thomas said,

  02.13.12 at 11:37 e m

  Nä fy fan Micke. Det får väl ändå finnas gränser. Ordet NEJ är bra att ta till när man erbjuds att vara med i dynga som den här. Där försvann respekten.

 6. Micke said,

  02.14.12 at 12:07 f m

  Ojdå. Och jag som har följt Melodifestivalen under alla år…
  Nä, gubbar, jag vet faktiskt inte om ni menar allvar eller driver med mig. Om ni menar allvar så är ni tungt ute och cyklar. Sätt på radion en eftermiddag och lyssna på musikutbudet där. Melodifestivalen är en pärla jämfört med genomsnittet av det kommersiella utbudet av i dag.
  Dynga? Kolla in Loreens nummer från den första deltävlingen. Är det dynga?
  Knappast.
  Den som säger det gör det av ren okunskap och förtjänar nog inte så värst mycket respekt han/hon heller…

 7. Göran said,

  02.14.12 at 12:29 f m

  Jag håller med dig Micke…..häng med i tiden gubbar. Less på den trångsynta inställningen tiill Melodifestivalen. Visst finns det mycket skitlåtar som kommer fram men oxå helt underbara sånger. Förra lördagen var bra med två riktiga höjdare….Loreen och Thorsten Flink.

 8. Micke said,

  02.14.12 at 12:37 f m

  Tack Göran!

 9. Stjofön Presley said,

  02.14.12 at 2:41 e m

  Som undrat: Är det fortfarande obligatoriskt med höjning i tonart? Gör du och ditt band det också, Micke? Jag undrar eftersom jag är intresserad av att veta om något revolutionerande inträffat beträffande tillställningen. Skälet till denna undran är att det handlar om ett sammanhang där du, Micke, finns och frodas.

 10. Micke said,

  02.14.12 at 5:28 e m

  Stjofön: eftersom jag ser din fråga som i allra högsta irrelevant, ja säkerligen inte ens seriös…så…Nej, förresten, det är INTE obligatoriskt med tonartshöjning.
  Så nu vet du det, så är den saken utagerad.
  Proud Mary med Elvis hade – om jag minns rätt – TRE tonartshöjningar…utan att ha något alls med Melodifestivalen att göra…

 11. Micke said,

  02.14.12 at 5:29 e m

  Sleepy Joe med Herman’s Hrmits hade två…

 12. Stjofön Presley said,

  02.14.12 at 10:34 e m

  Ja, ja. Jag känner till att det förekommer tonartshöjningar i flera låtar som varit populära internationellt. Det är inte det jag undrar över. Det jag undrar över, Micke, är huruvida bandet du lirar med gör det i schlagersammanhanget?
  Och, som du påpekar, det är inte obligatoriskt med höjning i detta sammanhang, men det har varit så vanligt förekommande att det jag upplevt det som snudd på ett obligatorium.
  Jag bara undrar… Ska det vara så svårt att klämma fram ett svar? Det är ju så man funderar…

 13. Micke said,

  02.14.12 at 10:37 e m

  Ja, vi har en tonartshöjning, men jag tror att minoriteten av bidragen hitills inte har haft det.

 14. Micke said,

  02.16.12 at 2:44 e m

  1982 så var Shanes med i Schlagern med Fender 62. Jag minns inte om det var en tonartshöjning där, men det kanske du gör, Stjofön?

 15. Thomas said,

  02.16.12 at 2:55 e m

  Det är märkligt att så fort man kallar spektakel som melodifestivalen vid dess rätta namn så är man okunnig och gubbe. En konstig form av argumentation onekligen. Att det dyker upp en eller annan bra låt under tävlingens gång är inget försvar för all den skit som förs fram i guldinramning. Att påstå att jag och andra inte har koll på hur musiken låter idag är en idiotisk kommentar eftersom du och dina ”fans” inte har en aning om våra lyssningsvanor. Det görs en hel del bra musik fortfarande, synd bara att den inte förs fram i melodifestivalen. Jag menar, att ställa upp i samma program som Sean Banan … nä fy tusan så lågt.

 16. Micke said,

  02.16.12 at 4:03 e m

  Sean Banan…en kanonkille. Jag ser fram emot att träffa honom i Nyköping om två veckor. En tvättäkta glädjespridare. Jag skämmas för att vara i samma TV-program som honom?
  Driver du med mig, Thomas?

 17. Thomas said,

  02.16.12 at 10:32 e m

  Då blir du väl den ende i landet som kommer att tycka om hans film, antar jag.
  Jag har med glädje följt dina skriverier i din blogg och jag har ofta varit i din butik. Nu tar jag bort bloggen från mina bokmärken och jag sätter aldrig min fot i din butik igen. För tycker man på allvar att Sean Banan är en ”tvättäkta glädjespridare” då är man fanimej dum i huvudet. En större dyngspridare har vi sällan sett i Sverige. Ajöss..

 18. Micke said,

  02.16.12 at 10:42 e m

  Tack för det, Thomas.
  Det otroliga i kråksången – och som säkert många som läser det du skriver inte törs tro – är att du menar vad du skriver.
  Alltså – bojkotta en butik för att innehavaren tycker att en artist som inte tilltalar en själv är en trevlig person. Är det inte lite ”over the top”?
  Titta dig i spegeln Thomas och fråga dig om det är dig själv eller omvärlden som det är fel på.

 19. maria said,

  02.17.12 at 12:31 f m

  Vad är ”bra” musik och vad är ”skit” musik, och vem ska bestämma det?
  Vad är det som är så hemskt med ett tv-program där svenska folket faktiskt får vara med och tycka och bestämma det? En massa pengar samlas dessutom in till radiohjälpen. Jag skulle vilja påstå att detta program som föder så heta känslor här i Mickes blogg, är ju det närmaste vi kommer reell demokrati i detta land. Melodifestivalen får väl fler röster än Sveriges riksdag och det sätter väl programmet i en intressant dager. Svenskar tycker det är viktigare att rösta fram vad som är bra och dålig musik än vad som är bra svenskt folkstyre, något för våra politiker att fundera över.

 20. Micke said,

  02.17.12 at 12:45 f m

  Tack Maria för ett balanserat och genomtänkt inlägg. Fritt från svordomar och rallarsvingar dessutom.

 21. Stjofön Presley said,

  02.17.12 at 12:54 f m

  Håller med dig, Maria, om pengarna till Radiohjälpen. Det är lätt förstå att det är bra. Men kanske tar du till i överkant när du skriver att meloditävlingen är ”det närmaste vi kommer reell demokrati i detta land”. Att rösta om vilken dynga som stinker minst är demokrati, är jag nog beredd att ansluta mig till anarkisterna vilken minut som helst. För visst måste vi väl inse att det är bottenskrapet som presenteras i tävlingen?

 22. maria said,

  02.17.12 at 4:20 e m

  Jo nog är jag lite anarkist alltid i mitt sätt att se på demokrati,
  om det luktar illa om svenks parlamentarism eller inte tänker jag inte yttra mig om i denna blogg, det kan vi ses i ett annat forum och debattera.

  Men rätta mig om jag har fel visst är urvalsprocessen är väl ungefär den samma i melodifestivalen som i våra riksdagsval?
  alla får anmäla sig, de får skriva vilken musik de vill, i princip vilka texter de vill.
  Några väljs sedan ut och paketeras ”snyggt” av någon som anses vara kompetent nog att kunna göra den bedömningen, sen får svenska folket lov att rösta på paketen.

  Så frågan är hur många bra bidrag har ni skickat in för att representera Sverige, ni som vet vad kvalité är????

 23. Stjofön Presley said,

  02.17.12 at 6:20 e m

  Varför skulle någon vilja göra det? Varför skulle någon vilja tävla i musik?

 24. Göran said,

  02.17.12 at 9:56 e m

  Finns nog massor med folk som vill tävla i musik….tycker det är ett skitroligt ”spektakel”. Länge leve Melodifestivalen………………

 25. Micke said,

  02.17.12 at 10:41 e m

  Och varför denna besinningslösa vrede över något så oskyldigt?
  Måste sitta djupt inne hos personen själv…

 26. Stjofön Presley said,

  02.18.12 at 10:49 f m

  Precis min åsikt, Micke! Å inte lär det gå att göra något åt det heller, när väl förfallet börjat…

 27. maria said,

  02.18.12 at 3:00 e m

  Så här några timmar innan nästa omgång från Leksand, så sticker jag in en fundering inte på vad är bra och dålig muisk utan var går gränsen för instrument?
  http://www.youtube.com/watch?v=MVfYa05Tp-8&sns=fb

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *