1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

02.10.12

Mickes Blogg Under Melodifestivalen 2012 10/2

Posted in Min blogg at 6:45 e m

flinck-utbuad.jpg

Ja hur var det nu med rubriken FLINCK UTBUAD? Den som kom att pryda Expressens löpsedel och första sida den 4:e februari, samma dag som Melodifestivalens första deltävling år 2012 skulle gå av stapeln. Fotot ovanför är från samma förstasida.

Alltså, på lördagsmorgonen gick jag till tidningskiosken mitt emot hotellentrén. Löpet utanför fick mig att i stort sett ramla baklänges:
FLINCK UTBUAD!

Jaha…Personligen drog jag mig till minnes ett generalrep med en fullsatt ishall som hade gett oss kraftiga ovationer direkt efter vårat framträdande. Marie Sernholt gick spontant fram till oss och sa: ”Fem plus!”. Alla var jättenöjda och det var en klart positiv stämning över hela projektet. Det här skulle nog gå bra. Pratade med Markus Larsson på Aftonbladet som tyckte att vi var ”riktigt, riktigt bra”. Denne gav oss i tidningen fyra plus, något som han bara gav till två artister. Förutom Flinck & Co så var det Loreen som förärades det betyget.

Döm då om min oerhörda förvåning när jag läser den totala motsatsen. FLINCK UTBUAD!!! Och med ett foto på en Thorsten i munkkåpa som ser minst sagt väldigt deppig ut. (Fotot kommer alltså från en grimas som denne uttryckte under presskonferensen över något helt annat.)
Jag gick över gatan tillbaka till hotellet och såg i entrén general Björkman glatt stå och prata med någon delansvarig om kvällens kommande aktiviteter. Jag vecklade upp min Expressen och höll den alldeles framför en aningens irriterad Christer Björkman – som ju faktiskt stod och pratade med en annan person i det ögonblicket.
”Öh, jaha?” sa han med en lätt flackane blick. ”Öh, vad ville du…” Björkman stelnade plötsligt till och tuggade luft i tre sekunder innan han utbrast: ”MEN VAD I H-E ÄR DET DÄR!!!”
Han slet åt sig tidningen, slängde ett par snabba ögonkast på rubrik och bild, bläddrade fram till själva artikeln och utbrast: ”Men vem har skrivit det här?”
Med en uppgiven syn släppte han tidningen med blicken och tittade upp mot mig med orden: ”Men det var ju helt tvärtom…!”.

Jovisst var det det. Men…något tiotal Sean Banan-fans i åldern 8-12 hade buat lite förstrött då vi och inte nämnde Banan gick vidare till den andra chansen i genrepets fingerade – lottade – omröstning.
Därav FLINCK UTBUAD!
Och sen var det ett par underrubriker: ÄNDRAR NUMRET I SISTA STUND.
Och: HELENA BERGSTRÖM STÖTTADE I NATT.
Visst. Morsning.

Allt detta dravel faller ju – för den som är det minsta insatt i ämnet – totalt på sin egen idioti, men tänk hur många som okritiskt (och varför inte?) läste detta och trodde att varenda bokstav var precis just så som det var.

Går det att överhuvudtaget ta någonting dylikt på allvar?
Naturligtvis inte.
Det ruggiga är att jag hädanefter kommer att se alla kommande kvällstidningsrubriker genom ett nytt filter, ett filter som jag satte in i min skalle lördagen den fjärde februari 2012. Från och med nu så kommer jag att sila allt genom ett finmaskigt nät som hela tiden kommer att viska till mig över min axel:
”Var det verkligen så här det gick till? Stämmer det här? Är inte allt det här bara ihopfabricerat? Vad var det som egentligen hände samtidigt på samma plats som var mycket viktigare än det som de skriver om?”

Som tur var för Thorsten och gruppen så fungerade det hela mest som tändvätska. Vi var rejält laddade, snudd på övertända när klockan närmde sig åtta på lördagskvällen. Och inte blev vi utbuade inte. Varken på fredagen eller lördagen.

Mer om ”mello” kommer i morgon!

Popularity: 9% [?]

3 Comments »

 1. Micke said,

  02.11.12 at 12:24 f m

  Att vara naiv, godtrogen och tro sin omgivning om gott är för det mesta en tillgång i livet. Att tro att kvällspressen förmedlar en objektiv sanning är kanske att tigga om att bli besviken.
  Nåja, alla vet vi att pressen skriver det som skapar stora sensationsrubriker. Jo, men i det här fallet var det så brutalt uppenbart att jag nog aldrig mer kommer att ha 100%-ig tilltro till det skrivna ordet.
  Ja…på den här bloggen så är det ju givetvis bara sanningen som kommer fram. Självklart. Fattas bara.

 2. Göran said,

  02.11.12 at 12:47 f m

  Jo men så är det…..Aftonbladet och ”Mord hor och elände” skriver en massa skit som inte är sant…..bara för att sälja mer blaskor…det är den bittra sanningen…tyvärr.
  Synd nu att det skulle gå ut över Thorsten Flink, tror dock att det kommer att vända till hans fördel…hoppas i alla fall det….för det är en jävligt bra låt.
  Tycker det var en bra första delfinal (verkar mycket bättre kvalitet på bidragen jämfört med förra året)
  Väntar med spänning på min husguds bidrag DILEVA…….
  Undarar i alla fall om inte Loreen tar hem hela skiten till slut……….

 3. Lars said,

  02.11.12 at 9:04 e m

  Om jag inte minns fel var det texten nedan som hördes när ni gick upp på scenen. Jag tyckte att det var bra då och när jag har läst ovanstående så tycker jag att det känns ännu bättre.
  Tänker inte kolla Melodifestivalen ikväll. Kollade förra veckan (och röstade!) bara för att ni var med.

  Mvh
  Lars från Hallstahmmar

  Kom se på journalisterna,
  på samhällsgisslarna:
  Många av dom plottrar bort sin möjlighet.
  Ja, vad får jag för pultronerna
  som fläckar spalterna
  med byskvaller och annan harmlöshet?
  Vars enda ambitioner
  är en byline och en lön
  och ett stambord där Det Vackra Folket finns,
  medan andra bryter ryggen
  i jakt på sanningar
  som skrämmer skiten ur en livrädd redaktion.
  Ja, till dom sista vill jag säga,
  innan tystnaden tar vid:
  Vi behöver folk som fattar sin mission!

  (Björn Afzelius – Medan bomberna faller)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *