1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

03.07.11

Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”

Posted in Min blogg at 12:04 am

tokyo.jpg

EN I RADEN AV GÖTEBORGSGRABBARNAS “VYKORTS-PLATTOR”

“Vykortspattor”, det är min egen benämning på svenska Spotnicks skivor i början på deras karriär, de skivor som genomgående hette något i stil med: “Spotnicks In London”, “…In Paris”, “…In Spain” osv. Det sjunde vykortet kom 1966 från Tokyo och det är det som vi ska titta lite närmare på här.
Till att börja med, låt er inte luras av titeln, skivan är inte, som man kan tro, inspelad i Tokyo. Ingen av de andra vykorten var heller inspelade “på plats”, (om man möjligtvis då undantar “…At Home In Gothenburg”). Titeln “…In Tokyo” kommer sig helt enkelt av intentionen att ge ut en skiva med några samtida japanska kompositioner, uppblandat med ett par egna alster som gick i något som man förmodade var av en österländsk touch. Med på skivan finns även två låtar, Drum Diddley och Husky, där nye trummisen Jimmie Nicol har huvudrollen. Dessa två hade alldeles innan getts ut på singel under namnet Spotnicks introducing Jimmie Nicol.

Jimmie Nicol, ja. Den “gamle” Beatles-trummisen. Visserligen bara för en dryg vecka sensommaren -64, när Ringo opererade bort sina halsmandlar. Men ändå, har man en gång spelat live med Beatles så har man.
Ett år senare blev Nicols värvad av göteborgarna i Spotnicks, och en sak är klar; var inte gänget tajt och tätt innan så var man det då i alla fall.
Det ger den här skivan åtskilligt med bevis för.

Då, som jag tidigare nämnt, Spotnicks genom åren mer eller mindre har varit som en främlingslegion så är det på sin plats att lista uppställningen på “In Tokyo”.

Bo Winberg Gitarr
Bo Starander Gitarr
Björn Thelin Bas
Peter Winsnes Klaviatur
Jimmie Nicol Trummor

Låt oss ta en titt på plattan, som vanligt låt för låt.

THE SPOTNICKS “THE SPOTNICKS IN TOKYO” Utgiven 1966 på Swedisc

1) Autumn In Japan
En låt av pennan Gusten-Winberg. Vemodigt, mellankoliskt men elegant och stilfullt framfört. En klart godkänd inedning på skivan.

2) Memory Of Summer
Än mer av det vemodiga. En Suzuki står uppsatt som kompositör, så det är förmodligen en på sin tid känd japansk låt.
Väldigt fint och elegant framfört hur som helst.

3) Look Up To The Evening Star
En titt på kompositörsparet (Izumi – Ei) ger vid handen att det även här rör sig om en japansk låt. Här som där helt okänd för mig.
Långsam, vacker och med fina harmonier i sig.

4) Drum Diddley
En av tre riktiga upptempo-låtar på plattan, en cover på Joe Loss singel från 1964.
Som titeln utlovar så finns det en hel del trummor med här. Jimmie Nicol visar här också vilken fantastisk trummis han en gång i tiden var, men även som helhet så är det ett lysande nummer, kanske också en välkommen paus från det mellankoliska.

5) The Old Love Letters
Kort paus, snabbt tillbaka till vemod och melankoli.
Här får man dock närmast känslan av fransk Film Noir, där det här stycket skulle passa som hand i handske, mer än något orientaliskt.

6) Piercing The Unknown
Återigen en komposition av Gusten-Winberg
Och så skivans andra upp-tempo. Ehuru omisskänligt Spotnicks så tänker man väl både Shadows och Ventures om det här. Väldigt välspelat och med ett sanslöst tryck i kompet.
En av skivans definitiva höjdpunkter.

7) Playboy’s Bunny Hop
Tja, låter en hel del som jenka från Finland, som ju faktiskt just hade börjat dyka upp.
Inte helt fel, om ej något toppnummer.

Sida – B

1) Crying In The Storm
En låt som ett år tidigare varit en hit i Japan med en engelskfödd sångerska – Emy Jackson, som dock var uppväxt och bodde i Japan.
Galopperande puk-trummor i bakgrunden och renodlad “västern-gitarr” i melodin.
Snyggt och mycket effektfullt, kan vara plattans främsta låt.
Kunde ha platsat i vilken Clintan-film som helst.

2) From Russia With Love
Ledmotivet till den andra Bond-filmen.
Enkelt men onekligen stilrent och även här fyllt till bredden av vemod.
Och…banne mig, inte är det kimonos dom bär på skivomslaget grabbarna i Spotnicks. Det är ju en renodlad James Bond-utstyrsel!

3) Happy Silence
Återigen vemodsmättat. Snyggt komp och en melodi stiligt framförd av Bosse.
Samma låt – fast med sång – hörde och såg jag i TV-programmet om Spotnicks från 1983, fast den gången med sång från Peter Winsnes…på japanska! En studioversion av detta sångnummer finns också, men ej med på denna LP.
Och…är det inte en liten improvisation från Bosses gitarr vi hör precis vid nedtoningen…?

4) Ode To Dawn
Aningen, men bara aningen muntrare toner. Kompositörsparet Izumi-Iwatani hade totat ihop denna kanske ett av de mer anonyma verken. Lustigt nog så låter det de sista tio sekunderna plötsligt Last Date om det hela. Ett medvetet stildrag?

5) The Lonesome Port
Och så tillbaka i fullt vemod. Var det så man tänkte sig att den japanska marknaden såg ut? Vemodiga melodier i halvtempo?
Missförstå mig nu inte, det här är verkligen snyggt och mycket behagligt att lyssna på, jag blir bara lite förundrad över det minst sagt genomgående genuina vemodet över en stor del av låtarna.
Det är så o-Spotnickskt bara.

6) Husky
En låt mest som en ursäkt för ett långt och ett rent ut sagt fenomenalt trumsolo av Jimmie Nicol.
Men vilken ursäkt sen; för det här är riktigt bra!
Efter att ha hört det här, och för den delen övrigt trumspel skivan igenom, så är det lätt att konstatera: Ringo Starr fick jobba ordentligt för att övertyga sina spelpolare John, Paul och George om att de trots allt valde rätt när de plockade Ringo som ersättare för Pete Best.
För Jimmie Nicol var vid den här tiden en trummis av yppersta klass. Riktigt synd att att han så abrupt avbröt sin musikerkarriär ungefär ett halvår efter denna skivas utgivande.
För övrigt…undrar om inte gubbarna i Zeppelin hört det här, för upplägget är väldigt likt deras Moby Dick från Zeppelin 2. Båda låtarna avslutar dessutom respektive skiva.

spotnicks_nicol65.jpg

Bitvis en riktigt välspelad och fint framförd skiva med ett klart drivet svenskt popband.
Ja, musikaliskt så fanns det väl vid den här tiden inget gäng som skulle ha kunnat mäta sig med giganterna från Göteborg. Bredden på kunnandet i musikutövandet är minst sagt imponerade.
Det känns onekligen, så här fyrtiofem år efteråt, lite märkligt att gruppen som vid den här tiden visade upp ett kunnande och ett register som var av högsta internationella klass i stort sett var helt nertystad hemma i Sverige.
När Ola & The Janglers 1969 tog sig in i de nedre regionerna på amerikas Hot 100 med Let’s Dance så var det väldigt uppmärksammat i pop-Sverige, men Spotnicks makalösa framgångar i stora delar av världen under en räcka av år passerade bara förbi på ett märkligt sätt.
Varför då?
Tja, det finns väl bara en förklaring: medlemmarna var vid den tidpunkten närmare trettio än tjugo, och inte ens den tvålfagre Peter Winsnes kvalade väl egentligen in som potentiell popidol. Möjligen som svärmorsdröm, men popidol i klass med Svenne H., Tommy B. eller Ola H.? Knappast, och då gick det som det gick.
Och visst är det väl bedrövligt och inget annat än bedrövligt.
Två år innan denna skiva släpptes, sommaren -64, så hade Spotnicks sin sista låt med på Tio-I-Topp. Därefter intet.
Alltså, här hade vi i mitten på sextiotalet, mitt bland alla de trevande och försiktiga första stapplande stegen hos sveriges popband ett gäng som spelade skjortan av de flesta på den internationella scenen, som hamnade på hit-listor lite varstans, som turnerade världen över och som producerade platta efter platta med högkvalitativ pop, och som fick i stort sett noll uppmärksamhet på hemmaplan…Och varför då? För att dom varken var modsklippta eller gulliga.
Ja någon annan förklaring kan jag inte hitta.

Men sorgligt är det likväl, för visst är den här skivan riktigt bra! En del Spotnicks-fans kanske hävdar att ingen av gruppens mer kända alster finns representerad på skivan. Helt rätt, men det är ändå en skiva som, något som är tämligen unikt för att vara Spotnicks, faktiskt är befriad från de där annars obligatoriska bottennappen. En orsak till det kan faktiskt vara så enkel som att som att det här är en helt instrumental skiva, dvs utan sångnummer…
Nja, hur man än ser på det, det här är en riktigt, riktigt bra skiva av The Spotnicks, en grupp som vid den här tiden var etablerad i världseliten och för var skiva som gick bara befäste sin position.
Den invändning man med all rätt kan ha är att mycket av det som sputnickarna framförde kan kännas som att det är mest på lek. En form av underhållningsmusik helt befriad från allt vad pretentioner heter annat än det rent musikaliska. Killarna har i vanlig ordning gått in i studion för att ha lite roligt.
Men varför inte? Resultatet är ju likväl förbålt bra. Och hur surmulet intryck än Bosse Winberg kan ge utanför scenen, få människor har spridit så mycket glädje till så många som han har gjort under ganska precis ett halvt sekel.

På grund av sin jämnhet så blir det faktiskt ett för Spotnicks ovanligt högt slutbetyg. Frånvaron av det där obligatoriska drivankaret, som i en del fall är både två och tre, gör att flaggan går högt denna gång, om än ej i högsta topp.

Slutbetyg: En FYRA

Popularity: 46% [?]

88 Comments »

 1. annie said,

  03.10.11 at 9:29 pm

  Hej! Jag har varit inne på din hemsida och undrar om du säljer LPn meddle – pink floyd i din butik?

 2. Jassa said,

  03.14.11 at 6:08 pm

  Nu blev jag sugen på denna plattan. Utmärkt och roligt skrivet. Jag såg Spotniks på Domino kring 74 sådär. Då var jag värsta hårdrockaren men föll ändå för dom. Märkligt nog har jag bara en singel med dom, Dr Feel Good tro jag den heter. Skitkul rockig sak som åtminstone får mig att undra varför de inte gjorde mera driviga sångnummer. Får väl leta upp denna och lyssna.

 3. Jan-Erik Malmberg said,

  03.19.11 at 1:52 pm

  Nu är det tydligen fler lp som kommenteras! Den här var inte rolig men jag spelade en del av låtarna och sklrev ned på noter ändå. Sedan håller jag med föregående (Jassa?) om att det här med orginalgruppen och Doctor Feel Good med fl rocklåtar, det var väldigt bra på den tiden. Sptonicks fick igång publiken ordentligt och det gungade i folket park i all städer dit dom kom!! Frågan är ju om det är så bra med en massa instrumentallåtar, men sedan gjorde man ju den där skiva in the groove 1968???
  När det gäller in Tokyo så kan jassa och andra lyssna till den på Spotify!

 4. Jan-Erik Malmberg said,

  04.09.11 at 3:56 pm

  Är det ingen annan som har kommentarer kring denna märkliga cd som kom 1965 och var väldigt avvikande från det man väntade sig beträffande The Spotnicks? Man fick vänja sig vid den? Ta och kolla in den nya cd som Spotnicks givit ut i mars 2011? Lite tråkig, men rätt okej om man nu gillar gitarrmusik överlag?

 5. Planetwin365 said,

  06.30.14 at 12:07 am

  Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and actual effort to create a very good article… but what can I say… I hesitate a whole lot and don’t manage to get anything done.

 6. home said,

  12.04.16 at 11:48 am

  humiibcjgwgxrmtulefbsqsawbeau

 7. home said,

  12.04.16 at 1:16 pm

  ieqdepdzzhiihtvnuhgvcvfgwl

 8. home said,

  12.04.16 at 3:35 pm

  obmituvxqwmnjnzqjagpvtrgpfdwzdik

 9. home said,

  12.04.16 at 7:06 pm

  udcaxmjramshdfriykpwildai

 10. home said,

  12.05.16 at 7:52 am

  wupikhiqrikhjrailttdafqhm

 11. home said,

  12.05.16 at 10:08 am

  jxakfvwyipmwfxnoceatvjcnvvk

 12. home said,

  12.05.16 at 1:21 pm

  xkbxqninskrzzwsjqptsmfc

 13. home said,

  12.05.16 at 3:36 pm

  jasfkifsjzghaywtvuaprflrfj

 14. home said,

  12.05.16 at 3:55 pm

  nwptcuqzoamudmzgjbtgitb

 15. home said,

  12.05.16 at 11:30 pm

  khvfjhzzdrubbbxrgxujtyofq

 16. home said,

  12.06.16 at 1:11 am

  uletozwxorgeybnmqajxyhj

 17. home said,

  12.06.16 at 1:16 am

  kcjftvadackskbxattkzxy

 18. home said,

  12.06.16 at 5:50 am

  haztulyxbtwlrjefozkznd

 19. home said,

  12.06.16 at 8:16 am

  hsorrbxdzwyhnxfpmmmadjth

 20. home said,

  12.06.16 at 8:18 pm

  ximhlbsrzlakdguvxjgpvecsbp

 21. home said,

  12.06.16 at 10:59 pm

  oapayohucjultqysiineqygtxqxc

 22. home said,

  12.07.16 at 6:31 am

  fqfrkjgisyhrpypuvxmribtguikfzj

 23. home said,

  12.07.16 at 10:39 am

  hxiarouldppzqglbzxuikx

 24. home said,

  12.07.16 at 9:07 pm

  uqjemjdtqhjmtyrwhxgczbbiweog

 25. home said,

  12.08.16 at 12:22 am

  ghckjoblzzdwznimrylvygghmrqlk

 26. home said,

  12.08.16 at 12:13 pm

  tbdxdphocjlycdbhdmfckbqbvajnl

 27. home said,

  12.08.16 at 2:58 pm

  reuypihajlrrdiyckrxyutzqjqycyt

 28. home said,

  12.08.16 at 3:29 pm

  ikkbcnjrdtcatnlclvyowycfbuwjv

 29. home said,

  12.08.16 at 9:08 pm

  mlqfzvsjxgsmvcqodlvevlsdaggwr

 30. home said,

  12.09.16 at 5:06 am

  xzafotlxynnbpirxotorxrhtqesp

 31. home said,

  12.09.16 at 7:50 am

  oxgdisikplgmlmrpuswaazvta

 32. home said,

  12.09.16 at 8:46 am

  dkkvdipqayarzzliuggwqzk

 33. home said,

  12.11.16 at 10:38 pm

  gpcjtyilycbazoohjibxwkq

 34. home said,

  12.12.16 at 12:04 am

  mbxjgaijkmrsjujojancfjnmyv

 35. home said,

  12.12.16 at 6:57 am

  myokjchcmuavwrchwfxrfhpgjl

 36. home said,

  12.12.16 at 4:48 pm

  kcuhvxfmqmpfckrxomurfmpejpxd

 37. home based said,

  12.15.16 at 10:30 pm

  It is in point of fact a nice and useful piece of info. I’m satisfied that you shared
  this useful info with us. Please stay us informed like this.

  Thanks for sharing.

 38. professional elder care said,

  12.17.16 at 1:58 am

  Amazing! Its genuinely awesome piece of writing, I have got much
  clear idea about from this paragraph.

 39. johanan rand said,

  12.19.16 at 4:58 am

  johanan rand…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 40. read said,

  12.19.16 at 5:01 am

  read…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 41. look at more info said,

  12.19.16 at 1:25 pm

  look at more info…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 42. via said,

  12.19.16 at 4:52 pm

  via…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 43. Learn Alot more Here said,

  12.20.16 at 6:17 am

  Learn Alot more Here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 44. sources said,

  12.20.16 at 6:17 am

  sources…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 45. simply click the up coming web site said,

  12.20.16 at 10:43 am

  simply click the up coming web site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 46. home said,

  12.20.16 at 11:41 am

  rnuwofpzokovvnddoibwjgafohbbvpkfnpqkwckwzfisyhmuwlmylwwywqx

 47. dov rand md wayne nj said,

  12.20.16 at 11:44 am

  dov rand md wayne nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 48. pest free said,

  12.20.16 at 11:51 am

  Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any feed-back would be greatly appreciated.

 49. click through the following web page said,

  12.20.16 at 11:58 am

  click through the following web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 50. dodge computer code reader said,

  12.21.16 at 5:07 am

  Asking questions are really nice thing if you are not
  understanding something fully, however this article presents good
  understanding even.

 51. visit the website said,

  12.21.16 at 5:09 am

  visit the website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 52. Going Listed here said,

  12.21.16 at 5:57 pm

  Going Listed here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 53. truth.yust.edu said,

  12.21.16 at 5:57 pm

  truth.yust.edu…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 54. please click the next page said,

  12.22.16 at 4:40 am

  please click the next page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 55. click through the following internet site said,

  12.22.16 at 6:18 pm

  click through the following internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 56. testosterone therapy houston said,

  12.22.16 at 9:55 pm

  When your brain scans and checkls your body in its effort too regulate your hormonal sescretion aas needed through the day and it finds that testosterone
  levels elevated resulting from a powerful testosterone treatment and are nice, its own natural production ceases in manufacture.

 57. click the following document said,

  12.23.16 at 6:07 am

  click the following document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 58. http://logos-center.spb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=556957 said,

  12.23.16 at 6:55 am

  Restoring hormonal function naturally, using Rejuvchip
  Fort Lauderdale Testosterone pellet treatment is a safe and effective way to turn aging.

 59. click home page said,

  12.23.16 at 8:48 am

  click home page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 60. why not try these out said,

  12.23.16 at 9:55 am

  why not try these out…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 61. reputable financial said,

  12.23.16 at 2:46 pm

  Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard
  work due to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 62. http://digicell.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=123980 said,

  12.23.16 at 8:48 pm

  The manufacturer of the nutritional supplement maintains that a docgor
  for male enhancement endorses it.

 63. click the next document said,

  12.24.16 at 8:33 am

  click the next document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 64. testosterone therapy side effects acne said,

  12.24.16 at 8:37 am

  testosterone therapy side effects acne…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 65. https://yuyudhan.xyz/groups/diagnostic-criteria-and-therapy-growth-hormone-deficiency-and-pituitary-dwarfism/ said,

  12.24.16 at 8:40 am

  A blow iis struck by this finding tto the multibillion dollar business that’s sprung up around testosterone in the last several years.

 66. Quinn said,

  12.24.16 at 10:41 am

  I know this site gives quality based articles and additional stuff, is there any other web page which provides
  such things in quality?

 67. Resource said,

  12.24.16 at 3:36 pm

  Resource…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 68. visit our website said,

  12.24.16 at 3:57 pm

  visit our website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 69. inordertolive.website said,

  12.24.16 at 4:53 pm

  The hormones used in Hormone Replacement Therapy are artificial
  hormones, which means that thewy developed and are created in the laboratory and are not
  produced by the body.

 70. http://cfnkc.org/index.php?mid=board&document_srl=6628 said,

  12.24.16 at 6:08 pm

  Old guys considering suh regimens should be warned abouut the possible hazards,
  particularly heart-relatedevents for example strooke and heart attack, the group said.

 71. try this website said,

  12.24.16 at 6:30 pm

  try this website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 72. visit the next document said,

  12.24.16 at 6:33 pm

  visit the next document…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 73. mouse click the next webpage said,

  12.25.16 at 4:13 am

  mouse click the next webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 74. relevant site said,

  12.25.16 at 8:28 am

  relevant site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 75. Full Posting said,

  12.25.16 at 1:35 pm

  Full Posting…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 76. Gia said,

  12.25.16 at 2:08 pm

  It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting
  things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 77. http://www.deltaenergies.com said,

  12.25.16 at 3:34 pm

  Researchers found that typically ealthy men who
  received testosterone supplementation to achieve standard levels didn’t increase their risk of death,
  stroke, or heart attack.

 78. http://www.soc.uum.edu.my/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=28747 said,

  12.25.16 at 10:10 pm

  Low is correlated with stature reduction and hiip fracture iin postmenopausal women.

 79. http://sportkzn-ru.1gb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2196 said,

  12.25.16 at 11:42 pm

  Testosterone therapy additionally thickens your blood, which places youu at
  risk for heart attack orr stroke.

 80. http://fernandozozaya.com/index.php/component/k2/itemlist/user/448791 said,

  12.26.16 at 12:27 am

  The point we trry and focus on is ensuring our patients
  feel like they have some control in the process
  while guaranteeing tthe most iss got from tthe therapy.

 81. http://9458004.com/?document_srl=665051 said,

  12.26.16 at 1:20 am

  There is a steady decrease in testosterone levels from the 20s through menopause.

 82. http://odontosport.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=337863 said,

  12.26.16 at 1:41 am

  A smalll variety of studies 33, 41 have demonstrated that recollection and mental symptomms are
  enhanced with the inclision of testosterone to estrogen.

 83. Barry said,

  12.26.16 at 2:29 am

  Its goal will be to help produce other hormones, for examppe testosterone and estrogen.

 84. Britt said,

  12.26.16 at 3:19 am

  Any guy with prostate cancer considering hrmone therapy should figure out from
  their physician exactly how huge the advantage iis expected tto bee in their specific situation so they can weigh it against the list of possible side effects,”
  Nguyen included by electronic mail.

 85. click the up coming internet site said,

  12.26.16 at 3:26 am

  click the up coming internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #96 The Spotnicks “In Tokyo”…

 86. 1999 dodge durango pcm ecm said,

  12.26.16 at 6:14 am

  I was curious if you ever thought of changing the layout
  of your site? Its very well written; I love what youve got to
  say. But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for
  only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 87. fadhaaelmoustakbel.com said,

  12.26.16 at 7:04 am

  But doctors and patients must consider the benefits and dangers of supplying testosterone supplementation to patients based on the advice provided by
  the FDA and other research.

 88. Reva said,

  12.26.16 at 7:35 am

  Men takig testosterone cypionate may endure headaches, high or
  low sex drive, hair loss, acne eruptions and a strange or bitter
  taste inn the mouth.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment

Fyll i rätt svar *