1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

02.03.11

Alltså…

Posted in Min blogg at 8:36 e m

…jag står fast vid allt som jag skrev om ”Visitors”, skulle kanske till och med velat bre ut mig än mer om hur bra den skivan är, MEN…i dag så lyssnade jag på Tages LP ”Studio”, recenserad för ett par år sen i dessa spalter, och, jo så är det; riktigt så bra som ”Studio” är faktiskt inte ”Visitors”…Men det är det å andra sidan väldigt få skivor överhuvudtaget som är…

studio.jpg

Popularity: 31% [?]

9 Comments »

 1. Peter Lindgren said,

  02.03.11 at 9:20 e m

  Nä,jag gillade inte Tages när det begav sig på 60-talet, trots att jag nog kan sägas ha varit ett popsnöre. Men om Micke skulle sälja Eiffeltornet till mig för några tusenlappar skulle jag nog hala fram plånboken.
  Så nu har jag beställt Studio + fem bonuslåtar på CD från Connecticut, USA. Jag är ganska säker på att jag får valuta får mina 21 dollar…

 2. Micke said,

  02.04.11 at 2:05 f m

  Du blir inte besviken, Peter. Jag lovar.

 3. Lars said,

  02.05.11 at 5:10 e m

  Hej Micke
  Tack för det intressanta inlägget om Visitors. Kul att lyssna igenom den tillsammans med dina kommentarer. Lite utanför Per och mitt intresseområde är den, (vår blogg handlar bara om sextiotalsmusik) men ABBA är sällan fel.

  Men.

  Hur stor Tages-fan jag än är (jag hörde dom massor av gånger när jag växte upp i Göteborg) så tycker jag du överdriver kvalitén på Studio-albumet. Tages styrka var som producent av hit-singlar, men jag tycker inte att de räckte för ett fullgånget album. Kanske därför att deras talang inte riktigt räckte till annat än hyfsat skickligt följa med strömmen och anpassa sig så gott det gick till den inriktning av musiken som för tillfället gällde. Det blev därför spretigt och lite räddhågat vilket också Studio är ett exempel på.
  En bra LP, men långt ifrån bäst.
  Lars

 4. Micke said,

  02.05.11 at 6:06 e m

  Tja, olika äro onekligen våra tankar om de olika tingen i vår tillvaro…
  Nej jag står nog fast vid mitt uttalande från förr, men modifierar det lite grann: Studio är den bästa svenska LP-skivan som JAG fram till i dag har hört.

  Jag ska omgående kolla upp eran blogg!

 5. Lars said,

  02.05.11 at 6:19 e m

  Micke
  Visst är det kul med olika åsikter, eller hur? Annars vore det väl för trist…… Jag har ändå i ett inlägg på vår blogg placerat Tages som bästa svenska sextiotalsband.
  Per och jag skriver varje fredag på vår blogg. Ibland egna inlägg, ibland ”dueller” då vi utmanar varandra på olika teman. Oss hittar du på perolarssextiotal.blogg.se. eller genom att klicka på mitt namn.
  Har du tips på fler intressanta bloggar i ämnet?

 6. Lena Wärmé said,

  02.05.11 at 10:05 e m

  Micke, tack för den inspiration du ger min vardag! Alltid lika roligt att hitta en ny recension när jag går in på internet på morgonen. Av tidigare anförda skäl så har jag sällan synpunkter på musiken men det känns inte så viktigt i sammanhanget. Jag får en inblick i en av mig försummad genre och samtidigt litet underhållning! Räcker och blir över för min del!

 7. Micke said,

  02.05.11 at 11:30 e m

  Tack återigen Lena!

 8. Sven said,

  02.06.11 at 11:19 f m

  Du har helt rätt Micke, Studio är ett riktigt mästerverk. men du, när ska du börja recensera bra svenska skivor? :) Finns en hel del som inte dykt upp som te.x. Nationalteatern-Barn av vår tid, Imperiet-Synd.

 9. Micke said,

  02.06.11 at 3:59 e m

  Det kommer Sven, jag lovar.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *