1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

11.26.09

Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”

Posted in Min blogg at 11:48 pm

Så var vi då hä igen.
Efter en lång tids väntan, äntligen en ny recension. Ytterligare en Ulf Lundell-recension dessutom.
En del av er säger säkert nånting i stil med “back on track med tråk-Uffe…”
Lugn, bara lugn, det här är bara början. Det kommer mer med andra artister inom en snar framtid. Det är bara att vänta. Dessutom så ÄR Ulf Lundell en viktig del av svensk rockhistoria, man må tycka vad man vill om honom, så är det bara.
För en del av er så är han en mest bara en pinsam Springsteen-imitatör, för andra det mest svenskt svenska sedan Evert Taube.
Så är det bara.

ripp-rapp.jpg

Låt mig säga det rakt ut på en gång: artisten i fråga – Ulf Lundell – är en formidabel textförfattare, tveklöst en av de bättre i den här genren som vi någonsin har haft i det här landet.
Väldigt många skulle nog utan att darra det minsta på rösten gå så långt som att säga att han rent av är den bäste överhuvudtaget. Något som jag dock tycker är att löpa linan lite för långt ut,för hur ska kan man på ett objektivt sätt kunna motivera att Ola Magnell inte kommer upp till Lundells nivå när det samtidigt finns åtskilliga Magnell-fans som tycker att Lundell inte riktigt befinner sig på Olas nivå? Nej, är vi väl uppe där dessa eminenta herrar befinner sig så blir det tycke och smak hos den enskilde bedömaren som får avgöra vem som är den främste. Det räcker med att konstatera att Lundell är en slags svensk Hemingway i rock-form. Små noveller till musik. Sällan ytligt eller banalt, för det mesta fantasieggande och medryckande. Nästan alltid väldigt, väldigt bra.
Just därför så kommer jag inte att behandla den delen av Lundells utövande mer i den här recensionen. Det blir bara tjatigt att gång på gång upprepa vilken fantastisk text det är till den och den låten. (Undantag till det superba finns dock, det räcker med att gå till (Oh La La) Jag Vill Ha Dig för att förstå vad jag menar…)

Kompositören och sångaren Lundell då? Hur sköter han sig på den här plattan?
Tja, bitvis hör vi en snäppet slöare Uffe än på plattorna innan, inte riktigt samma hitsingel-känsla som på de tre föregående studioalbumen. Ett par av låtarna känns mest som långa slingrande ackordsföljder, som någon slags kuliss till den sjungna texten. När det väl görs ett medvetet försök till att göra en slagdänga – (Oh La La) Jag Vill Ha Dig – så blir den mest bara pinsam, (såvida det nu inte rör sig om ren ironi på sig själv…)
Ansatser till det bättre görs dock – Taxi och Rom I regnet är Lundell då han är som bäst – men det är aningen mer tunnsått den här gången jämfört med de första två plattorna.

Omslaget andas punk med sitt sönderklippta fotografi. Nja, så värst mycket punk är det nu inte fråga om – 1979 till trots. Musiken är bitvis opolerad, knapphändigt arrangerad och naken, men just dom bitarna känns bara som just den där trötta, flåshurtiga rocken som var en av orsakerna till att begreppet punk överhuvudtaget kom att finnas till.

Sådär ja, nu vet vi det, snabbt fram till själva recensionen, låt för låt!

ULF LUNDELL – RIPP RAPP Utgiven på EMI 1979

1) På Fri Fot
En klassisk Lundell-rockare. Som gjord för en upprymd folkparkspublik under en härlig svensk sommarkväll, men det kan inte hjälpas, vid det här laget så tycker man att man har hört det här ett par gånger förr. Rätt så trist låt och yxigt, kantigt framfört. Inte heller någon av de fyndigare texterna från Lundell.
Ingen lovande inledning på Uffes femte platta, men helt klart en given succé live.

2) Håll Mig…åh, Ingenting
Ett par pinnhål bättre, om än kanske inte mer än så. En av de där låtarna på skivan som mest känns som en lång rad av ackordsväxlingar hit och dit, utan nån riktig röd tråd som håller ihop det hela. Känns som inspirationen är hämtad från Dylan, perioden runt Blonde On Blonde. Bitvis mäktigt, men…nej, det lyfter inte riktigt.

3) Rom I Regnet
En till Blonde On Blonde-ballad, komplett med Dylan-munspel och allt. Detta inte sagt som något negativt, för det här är utan tvekan en av skivans höjdpunkter. Fint arrangemang med snyggt gitarrspel och en stilfullt skönsjungande Eva Dahlgren.

4) Du Tog Mig
Lundell med en ensam akustisk gitarr. Bitvis snudd på vackert, mycket fint gitarrspel och en Lundell som verkligen vet hur man med små medel uttrycker en text på ett verkligt effektfullt sätt.
Men det är inte mycket till låt. Lyssna på det här spåret tre gånger och försök sen sjunga melodin. Nej, det går bara inte.
Musiken och kompositionen känns mest som en bakgrund till en recitation.

5) Hav Utan Hamnar
Nej. Träligt, tråkigt producerat och trist låt. Refrängen som skiljer sig markant från versen känns snudd på som ett fåfängt försök att komma upp på Svensktoppen. Eva Dahlgrens stämsång känns här mest malplacé…som det mesta i den här skapelsen. Jag vet, många ser det här som en av plattans höjdpunkter, men nej. Tummen ner.

Sida 2

1) (Oh La La) Jag Vill Ha Dig
Usch!!!…såvida det inte är fråga om självironi eller parodi…

2) Taxi
Plattans längsta låt – 8.46 – tillika plattans överlägset bästa spår, men inte nog med det: en av Lundells främsta skapelser under hela hans karriär. Visst, även här en lång autostrada med ackord som vindlar sig fram och tillbaka, men den här gången så är det verkligen en tanke bakom det som sker. Genomarbetat arrangemang, en redan i grunden bra komposition, finstämt spel från alla inblandade och en utmärkt framställning från Uffe själv gör det här till något alldeles extra.
Tänk om nu allt på plattan hade varit på samma höga nivå…

3) Den Unge Barbaren
Tillbaka till den tyngre – och lite tristare – arenarocken. Den här gången är det dock snäppet bättre än inledningsspåren på respektive LP-sida. Klart godkänt även om det här inte tillhör topparna på skivan.

4) Ute På Tippen
Hm…ännu en låt som mest känns som en lång räcka av ackord staplade på varann lite huller om buller. Inte heller nån av de större sånginsatserna på skivan. Dock snyggt “Mark Knopfler”-gitarrsolo, framfört av Rolf Färdigh – om jag förstått omslagstexten rätt.

5) Stjärnorna
Praktfull och stämningsfylld avslutning på skivan, med en finstämd Lundell tillsammans med piano och stråkar. En snudd på perfekt avslutning.

En klart godkänd om dock lite ojämn skiva. Ingenting utom (Oh La La)…känns väl helt fel, men de toppar som finns – Rom I Regnet och Taxi – är heller inte så många. Som helhet känns skivan aningen bättre än sin föregångare Nådens År, som här och därr var lite väl seg, men upp till de två förstas nivå kommer den ändå inte.

Slutbetyg: en tveksam FYRA!!!

lundell-live.jpg

Popularity: 51% [?]

96 Comments »

 1. Peter Johansson said,

  11.28.09 at 12:05 am

  Alltså jag är så glad nu att jag inte pallar läsa recensionen här och nu! Jag måste fixa fram en bättre whisky, en god cigarr och skicka fru och barn till svärmor, köpa en ny fåtölj, sen ska jag njuta av denna recension av en gammal favorit-Uffe.

  Tack på förhand Micke!!!

 2. Peter Johansson said,

  12.07.09 at 4:37 pm

  När jag köpte denna platta en gång i tiden gjorde jag misstaget att spela sid 2 först. Ohlala…gjorde att jag sur som ättika bara slölyssnade på resten av sidan sen blev den liggande ganska länge.
  Nåt år senare spela jag in “Rom i regnet” på kassett, ny platta med Uffe?? Jaså nähä…Ripp Rapp? den jävla discoplattan?!

  Jag tycker nog att sida ett känns klockren, kan möjligtvis gnälla lite över produktionen i “Hav utan…”
  Sida två tycker jag är mer ojämn men märkte vid en genomlyssning häromdagen att den växer. Lite mer krävande bara.

  Tveklöst en 4 hos mig!

 3. Micke said,

  12.07.09 at 6:46 pm

  Tack Peter!
  Vi verkar vara helt överens!

 4. Tobbe said,

  12.09.09 at 1:12 am

  Mickes musikaliska folkuniversitet har åter öppnat alla portar!
  Fakulteten på Långholmsgatan, naturligtvis viktigast,
  men bloggens skrivna kommentarer är ett
  alltid givande komplement och inspiration för våra fortsatta studier i ämnet.

  Så går jag till arkivet och plockar ut mitt ex av Rip Rap,
  (naturligtvis inköpt hos Micke för ett antal år sedan).
  Lägger på nålen, tänder en Pierroetta och jag är hemma.
  Lundell berättar händelser i livet till musik som tillsammans med texterna skapar igenkännande och trygghet. Man är hemma igen.
  Kanske ett, men bara ett, av svaren till varför denne Lundell blivit ikonen Uffe Lundell för hela landet.
  Åldersgruppen på hans lyssnare (och läsare) torde idag ligga mellan 18-75 år, minst.

  Rip Rap så, är det på sin tid, största produktionen om man räknar nedlagt arbete, antal medverkande osv.
  Arrangemangen är ofta fyndiga och tydliga.
  Slutresultatet är genomtänkt ända in till innerpåsens handskrivna texter.
  Ändå saknas någon riktig höjdare något som sticker ut ordentligt.
  Detta tycker jag är typiskt ofta för Lundells plattor.
  Förutom en rad undantag genom åren Öppna inte minst, så är det ofta de lågmälda och lyriska små finesserna som serveras i en trygg enhet.
  Det är bra och gott så. Man är hemma.

  Bästa låt på skivan är, i dessa öron,
  Håll mej!…åh, ingenting. För melodin och det monumentala arrangemanget.
  TBG 9/12-09

 5. Hav Utan Hamnar said,

  01.22.10 at 1:34 pm

  Hav Utan Hamnar gör sig bättre på liveplattan Bosnia men jag tycker du är onödigt hård mot den. Taxi är helt klart plattans höjdpunkt men jag är ju ganska partisk vad det gäller Lundell och vill egentligen framhålla Ripp Rapp som ett mästerverk ;-)

  Stjärnorna är för övrigt en otroligt vacker låt.

 6. Micke said,

  01.22.10 at 8:42 pm

  Jo, hård är jag onekligen, men Lundell från 70-talet har jag höga förväntningar på. Det är nog mest det som den faller på.
  Läs gärna de övriga Lundell-recensionerna!
  Micke

 7. elder care provider said,

  12.15.16 at 10:08 pm

  It’s amazing for me to have a web site, which
  is valuable in favor of my know-how. thanks admin

 8. home doctor said,

  12.16.16 at 9:48 pm

  We absolutely love your blog and find almost all of your post’s
  to be exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write
  content in your case? I wouldn’t mind creating a post or
  elaborating on some of the subjects you write in relation to here.
  Again, awesome weblog!

 9. look here said,

  12.18.16 at 2:42 pm

  look here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 10. dov rand wayne nj said,

  12.18.16 at 8:44 pm

  The normal ranges forr blood testosterone are: Males 300-1,200 ng/dl, Female 30-95 ng/dl.

 11. Genia said,

  12.18.16 at 10:12 pm

  The unit’s ball bearings have a life-span of 67000
  hrs ass well as allow the fans to bbe laid flat or
  stand upright.

 12. free xbox gift codes said,

  12.18.16 at 10:20 pm

  Hi, Neаt post. There is a problem with your site in ѡeb explorer, would cһeck this� IE nonetheless is the marketplace chief and
  a largᥱ portion of other people will pɑss ovеr your fantаstic writing due to this problem.

 13. air276.com said,

  12.18.16 at 10:58 pm

  It’s diffficult to find a big air conditioing pad with a follower that
  can likewise go anywhere with you annd also your
  laptop computer.

 14. aygist.Com said,

  12.18.16 at 11:13 pm

  aygist.Com…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 15. Blair said,

  12.18.16 at 11:50 pm

  Testosterone treatment may be given to treat medical conditions, including female (but
  not male) breast cancer hypogonadism (low gonadal
  function) in the man, cryptorchism (nondescent of thee testiis into the scrotum), and menorrhagia (irregular
  periods).

 16. dr dov rand wayne nj said,

  12.19.16 at 12:00 am

  dr dov rand wayne nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 17. itouchsocceracademy.com said,

  12.19.16 at 2:37 am

  When you loot it, there is an opportunity at getting an experiences knapsack with the mount.

 18. Cornelius said,

  12.19.16 at 3:00 am

  Nevertheless, let us take a glance at some of the common testosterone
  nutritional supplements and their likely side effects oon account of their excessive or
  prolonged use.

 19. Roman said,

  12.19.16 at 6:20 am

  Zsuzsy Bee: You actually did youyr research study and also attempted your
  ppersonal medicine on this set.

 20. wiki.directive51.fr said,

  12.19.16 at 6:57 am

  This computer system has 18000 valves taking in 100 kilowatts of power and
  considered numsrous lots !!!

 21. http://icsbusiness.net/index.php/en/component/k2/itemlist/user/33123 said,

  12.19.16 at 7:16 am

  Furthermore, these supplements can cause birth defects in ann unborn baby,
  therefore, should be avoided by a pregnant girl or should simply be taken under supervision of a certiified physician.

 22. http://www.greenacre.co.za/index.php/component/k2/itemlist/user/588916 said,

  12.19.16 at 7:34 am

  Irrewpective of the route of administration, studies have demonstrated progress in libido and sexual function inn
  hypogonadal men.

 23. Nelle said,

  12.19.16 at 8:36 am

  The very best exchangeable laptop computer is the Lenovo Yoga exerdise 900,as well as the very best budget plqn convbertible is the HP Specter x360 13t.

 24. Adelaida said,

  12.19.16 at 9:00 am

  Itts objective is to help create other hormones,
  like testosterone and estrogen.

 25. http://webs.anokaramsey.edu/ said,

  12.19.16 at 10:22 am

  Since Mr. Coté’s group frequently collaborated with thhe
  heaoth division as well as the New York Cops Division’s Emergency Solutions System on such rescues, he claimed he was able to safeguard a paddy wagon with a crane,
  a chain saw, and also the services of the Authorities Division’s resident bee handler.

 26. Harriett said,

  12.19.16 at 12:48 pm

  If this is the issue, your tree must bounce back, albeit later than normal this year.

 27. laptop stand home office said,

  12.19.16 at 1:08 pm

  I also began on tree reproduction, so I might get a head
  start on getting some nutty trees for seed oil.

 28. dmsv.in said,

  12.19.16 at 3:25 pm

  I simply had my lptop for 3 months, annd tonight there ants all over, I’m mosting likely to do this technique prior
  to I go to sleep.

 29. http://wikis.uem.mz/index.php/Utilizador:CooperSheffield said,

  12.19.16 at 4:05 pm

  Withh thee new signs that traditional hormone therapy using estrogen and progesterone can increase the risk of
  cardiovascular disease in addition to urerine aand breast cancer, 39 womn with post menopausal complaints off hhot flashes,
  mood changes, and poor sexual functioning have been more interested in testosterone therapy as an option.

 30. Get Source said,

  12.19.16 at 4:08 pm

  Get Source…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 31. mouse click the up coming website page said,

  12.19.16 at 4:09 pm

  mouse click the up coming website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 32. Gaston said,

  12.19.16 at 6:32 pm

  A hewvy trimming, such as a quarter of the tree or even more, will decrease it
  appropriately.

 33. http://inordertolive.website/ said,

  12.19.16 at 7:53 pm

  Also inn thhe summer when thee lowlands are sunny,
  the mountain inclines are frequently cocered in fog, mist, rain or perhaps snow showers.

 34. mouse click the following article said,

  12.19.16 at 7:54 pm

  mouse click the following article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 35. http://www.swachhabilityrun.com/ said,

  12.19.16 at 8:20 pm

  I most likely wouldn’t purchase a desktop computer unless you are somebody who needs a great deal of handling power, like
  a video or image editor,” Joanna clarified.

 36. click to find out more said,

  12.19.16 at 8:23 pm

  click to find out more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 37. Etta said,

  12.19.16 at 8:29 pm

  The drive to the base off the mountain is very lovely – the sights of little huts for picniickers scttered
  along the lovely stream.

 38. laptop stand cooling pad said,

  12.19.16 at 8:37 pm

  Rain Style – mStand Laptop Workdesk Stand – Silver Rain Design mStand Laptop Desk Stand – Silver, 8017689.

 39. Christin said,

  12.19.16 at 10:44 pm

  excellent submit, very informative. I wonder why the other experts of this sector do
  not notice this. You should proceed your writing. I am confident, you’ve a huge
  readers’ base already!

 40. www.7dsdkssd.com said,

  12.20.16 at 6:53 am

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed
  to be on the net the simplest thing to be aware of. I say
  to you, I definitely get annoyed while people think
  about worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out
  the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 41. Elana said,

  12.20.16 at 7:43 am

  The results demonsteated that of the 12 Sexuality measurements 10, in the
  survey were significantly ijproved foor men in the testosterone group.

 42. testosterone therapy houston said,

  12.20.16 at 8:49 am

  testosterone therapy houston…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 43. go to this website said,

  12.20.16 at 8:51 am

  go to this website…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 44. Kim said,

  12.20.16 at 5:57 pm

  The finest anti aging doctrine is founded on your lifestyle by eating healthy food, exercising, use sunblock, reducing
  stress and getting enough sleep.

 45. testosterone therapy cost in india said,

  12.21.16 at 7:00 am

  testosterone therapy cost in india…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 46. just click the up coming post said,

  12.21.16 at 5:58 pm

  just click the up coming post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 47. Orval said,

  12.22.16 at 3:27 am

  Thankfulness to my father who told me concerning this weblog,
  this blog is truly awesome.

 48. Noble said,

  12.22.16 at 4:11 am

  Prepubertal hypogonadism is generally defined by infantile genitalia and deficiency of virilization, while the development of hypogonadism fter puberty frequently results in problems such
  as diminished libido, erectile dysfunction, infertility, gynecomastia,
  reduced masculinization, changes in body composition,
  reductions in body and facial hair, and osteoporosis.

 49. boca raton pressure cleaning said,

  12.22.16 at 1:34 pm

  boca raton pressure cleaning…

  Mickes blogg från skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 50. Micheal said,

  12.22.16 at 2:39 pm

  The researchers said the new stuudy was prompted by a recent cclinical trial of testosterone Treatment in men who were at high risk for heart disease.

 51. testosterone therapy cost uk said,

  12.22.16 at 7:58 pm

  testosterone therapy cost uk…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 52. http://u-n-a.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62528 said,

  12.22.16 at 8:18 pm

  Depression, anger, moodiness, insomnia, and lack of well-being are commmon criticisms of postmenopausal
  women.

 53. testosterone therapy cost australia said,

  12.23.16 at 8:16 am

  testosterone therapy cost australia…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 54. 2000 dodge cummins computer said,

  12.24.16 at 8:00 am

  Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from
  somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really
  make my blog jump out. Please let me know where you got your design. With thanks

 55. Denice said,

  12.24.16 at 11:23 am

  Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am encountering troubles with your RSS.
  I don’t understand why I can’t subscribe to it.
  Is there anybody having identical RSS problems? Anyone that knows the solution will
  you kindly respond? Thanks!!

 56. mouse click the next article said,

  12.24.16 at 11:31 pm

  mouse click the next article…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 57. dodge pcm codes said,

  12.26.16 at 12:42 am

  You really make it appear really easy with your presentation but I to
  find this matter to be really one thing that I believe I might
  by no means understand. It kind of feels too complicated and extremely
  vast for me. I’m having a look forward on your next post, I will attempt to get
  the dangle of it!

 58. Valentina said,

  12.26.16 at 5:06 am

  It’s going to be finish of mine day, but before end I am reading
  this enormous paragraph to increase my experience.

 59. just click the next site said,

  12.26.16 at 5:09 am

  just click the next site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 60. Kandi said,

  12.26.16 at 8:39 pm

  Fantastic goods from you, man. I have consider your stuff previous to and
  you are just too great. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you are saying it.
  You make it enjoyable and you continue to care for to stay it
  smart. I can’t wait to read far more from you.
  This is really a terrific web site.

 61. content said,

  12.26.16 at 10:32 pm

  content…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 62. testosterone pellet therapy cost said,

  12.27.16 at 8:59 am

  testosterone pellet therapy cost…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 63. 175.204.227.125 said,

  12.27.16 at 12:59 pm

  175.204.227.125…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 64. credit monitoring services said,

  12.27.16 at 2:32 pm

  An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker
  who had been doing a little homework on this.
  And he in fact ordered me breakfast because I found it for him…

  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanx for spending time to talk about this issue here on your internet site.

 65. http://www.fondoallus.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=515673 said,

  12.27.16 at 3:07 pm

  I wear a bioidentical hormone patch – a low
  dose annd it does wonders for me. I feel soo
  much better and it does impede the effeccts of aging, althought iit doesn’t totally stop them.

 66. click the following internet page said,

  12.28.16 at 5:43 pm

  click the following internet page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 67. you could look here said,

  12.28.16 at 5:45 pm

  you could look here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 68. seo services brisbane said,

  12.28.16 at 5:47 pm

  seo services brisbane…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 69. kickstarter campaign said,

  12.28.16 at 7:09 pm

  kickstarter campaign…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 70. testosterone therapy results said,

  12.29.16 at 3:07 pm

  testosterone therapy results…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 71. Preston said,

  12.29.16 at 7:15 pm

  When someone writes an article he/she retains the idea of
  a user in his/her mind that how a user can be aware of it.
  So that’s why this article is great. Thanks!

 72. Eartha said,

  12.29.16 at 8:12 pm

  Almost 45,000 men in thhe study received hormone therapy, andd they tended to have
  more advanced disease.

 73. financial advisors accounts said,

  12.30.16 at 2:09 am

  Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely great.

  I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and
  the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep
  it wise. I can not wait to read far more from you.
  This is actually a wonderful site.

 74. ecm dodge ram 3500 said,

  12.31.16 at 6:42 am

  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any
  problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up.
  Do you have any methods to protect against hackers?

 75. Terese said,

  12.31.16 at 10:22 pm

  First of all I would like to say fantastic blog!
  I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to know how you center yourself and clear your mind before writing.
  I have had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out there.
  I truly do take pleasure in writing however it just seems like the
  first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips?

  Kudos!

 76. local plumbers oceanside said,

  01.04.17 at 3:44 pm

  local plumbers oceanside…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 77. financial advisor said,

  01.04.17 at 4:42 pm

  Greetings I am so delighted I found your blog page,
  I really found you by mistake, while I was searching on Bing for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say thanks for a
  marvelous post and a all round thrilling blog (I also love
  the theme/design), I don’t have time to browse it all at
  the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read a
  lot more, Please do keep up the great work.

 78. morgage credit score refinance home loan approved said,

  01.05.17 at 2:54 pm

  Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to
  shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

 79. professional sales skills said,

  01.08.17 at 7:02 pm

  constantly i used to read smaller posts that also clear their motive,
  and that is also happening with this post which I am reading
  here.

 80. true religion jeans said,

  01.14.17 at 2:10 am

  Can I simply say what a reduction to find somebody who truly is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know the best way to bring a problem to mild and make it important. Extra people need to read this and understand this facet of the story. I cant imagine youre no more popular since you positively have the gift.

 81. yeezy boost 350 said,

  01.14.17 at 3:05 am

  I must point out my passion for your generosity in support of people that need help with the matter. Your very own commitment to getting the message across was astonishingly valuable and have continually empowered associates just like me to reach their goals. Your personal valuable instruction entails so much to me and a whole lot more to my office colleagues. Regards; from everyone of us.

 82. http://vozickar.com/ said,

  01.14.17 at 9:21 am

  Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform
  are you using for this website? I’m getting sick
  and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking
  at alternatives for another platform. I would be awesome if you could
  point me in the direction of a good platform.

 83. longchamp outlet said,

  01.14.17 at 7:23 pm

  Spot on with this write-up, I truly suppose this web site wants far more consideration. I抣l in all probability be again to read rather more, thanks for that info.

 84. www.teterborochryslerjeep.net said,

  01.14.17 at 11:02 pm

  Thanks very nice blog!

 85. nike air huarache said,

  01.15.17 at 12:56 am

  Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and not at all seem to get one thing done.

 86. long-term credit along said,

  01.15.17 at 4:17 am

  Hi there, I discovered your site by the use of Google while looking for a related topic, your website came up,
  it appears great. I have bookmarked it in my google
  bookmarks.
  Hello there, simply turned into aware of your blog via Google, and located that it’s really informative.
  I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate should
  you continue this in future. A lot of people will probably
  be benefited out of your writing. Cheers!

 87. storage oceanside said,

  01.15.17 at 4:27 am

  storage oceanside…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 88. storage units oceanside said,

  01.15.17 at 4:32 am

  storage units oceanside…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 89. read here said,

  01.15.17 at 4:34 am

  read here…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 90. michael kors outlet online said,

  01.15.17 at 4:40 am

  Good post. I be taught one thing tougher on totally different blogs everyday. It should at all times be stimulating to learn content from other writers and follow a little one thing from their store. I抎 favor to use some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link on your net blog. Thanks for sharing.

 91. Vilma said,

  01.15.17 at 8:09 am

  I was recommended this website by means of my cousin. I’m no longer sure whether
  this post is written via him as nobody else recognise
  such certain about my trouble. You are wonderful! Thank you!

 92. how are fha loans insured said,

  01.15.17 at 11:13 am

  how are fha loans insured…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor # 60 Ulf Lundell “Ripp Rapp”…

 93. www.lekic.me said,

  01.15.17 at 12:40 pm

  Simply want to say your article is as amazing.
  The clearness in your submit is just cool and that i could think you are knowledgeable in this subject.
  Well along with your permission let me to grasp
  your feed to stay updated with drawing close post.
  Thanks one million and please continue the gratifying work.

 94. yeezy boost said,

  01.15.17 at 12:49 pm

  I intended to compose you one little observation to help thank you yet again about the extraordinary solutions you have contributed here. It’s seriously open-handed of you giving extensively all most of us could have distributed as an e book to help with making some bucks on their own, particularly given that you might have done it if you ever wanted. The basics additionally acted to be the great way to fully grasp that other people online have the same passion similar to my personal own to know the truth a lot more on the topic of this condition. I believe there are numerous more enjoyable situations in the future for many who find out your blog.

 95. timberland outlet said,

  01.15.17 at 1:36 pm

  Your house is valueble for me. Thanks!?

 96. financial advisor grand rapids said,

  01.15.17 at 4:48 pm

  Very great post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really loved browsing your weblog posts.
  After all I will be subscribing to your feed and I’m hoping you write again soon!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment

Fyll i rätt svar *