1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

03.19.08

Svenska LP-skivor #45 The Spotnicks – In The Groove 1968

Posted in Min blogg at 1:37 am

EN AV DET SVENSKA 60-TALETS MÄRKLIGASTE SKIVOR!!!

sotnicks.jpg

Jo ni läste alldeles rätt, en av de svenska 60-talets mest vrickade skivor!
Vän av ordning frågar sig säkert direkt hur det kan komma sig att en LP med den svenska gruppen The Spotnicks kan betecknas som vrickad. Spotnicks var väl mycket, men utflippade var dom väl aldrig, snarare rätt så konventionella, städade.
Mitt direkta svar blir att den här LPn ändå inte är något annat än vrickad.
Jag blir bara inte klok på den.
Hur många gånger jag än lyssnar på den så klickar det inte.
Jag begriper ingenting.
Absolut ingenting.
En rent vokal Spotnicks-LP, med en närmast helt utraderad Bosse Winberg och dessutom med låtar så långt från vad som var populärt då som det bara gick att komma.
Varför? Det var ju alltid de INSTRUMENTALA spåren som var höjdpunkterna på deras tidiga plattor!
Det låter ju som ett kommersiellt självmord.
Det var det nog också…

Nåväl, låt oss börja med att gå tillbaka lite i tiden!

Nån gång i början på år 1999 så såg jag Spotnicks på Nalen i sällskap med min dåvarande flickvän Galina, min gamle vän Spotnicks-freaket Håkan och vår gemensamme bekant Mattias. Efter spelningen så pratade vi lite grann med bandet. De flesta medlemmarna var hur trevliga som helst att språka lite grann med. En var det inte. De flesta som läser det här förstår nog med ett litet leende i mjugg att det rör sig om Bosse Winberg själv som var på sitt vanliga lite vresiga humör. Hur som helst, för att provocera honom lite grann – helt enkelt för att se hur han skulle komma att reagera – så berättade jag för Bosse med lite lätt spelad andäktighet att just LPn In The Groove är min favorit med Spotnicks och att jag ansåg den som deras Sgt. Pepper. Reaktionen blev dubbel: Bosses vän som satt bredvid honom vid bardisken flög ut i ett rått, elakt gapskratt och Bosse själv stirrade mig stint in i ögonen och sa med stark och stadig stämma, på ren göteborgska: “Du, den skivan va, den gjorde vi i protest mot vårat skivbolag,den!!!”
Inte speciellt snällt sätt att behandla sina fans på direkt. Nåja, jag hade ju medvetet retats lite grann och fick väl också skylla mig själv lite grann, jag var ju inte ärlig när jag sa så där, med handen på hjärtat.
Hur som helst, sant eller inte – protest mot skivbolaget eller inte – så var det ändå ett indicium på att Bosse Winberg själv inte var speciellt stolt över skivan. Och dennes bekant på barstolen såg det tydligen som nånting oerhört komiskt att jag hade valt just den skivan av alla till favorit.
OK, kanske ni nu börjar tänka, hur låter det nu då?
Jo, det spretar åt alla tänkbara håll på en och samma gång, med en myriad av influenser hela tiden. Men särskilt bra är det sannerligen inte. Det mest frapperande är dessutom att det inte låter ett uns Spotnicks om skivan. Ingenting helt enkelt. Bosse Winbergs rymdgitarr är och förblir försvunnen på den här LPn. Inte bara den, det är knappt nån gitarr alls på skivan. I stort sett alla låtar är vokala från början till slut och med ett minimum av gitarr. De gånger det är gitarr med så har jag noterat det i recensionen, det rör sig dock inte om mer än sammanlagt kanske 1½ minut…på en hel LP.

Sida 1

1) Enchanted Elusive
Ett slags partyfunkjam med hammondorgel.
Det är ändå inte tuffare än att det hade platsat i det där TV-programmet från 60-talet, som gick under namnet Partaj.

2) Stay Cool
Nån slags tidig latinpop med yxigt arrangemang och lite lätt träig sång.
Nåja, det här är ganska så njutbart och innehåller dessutom en liten dos av Bosses gitarr, (utrotningshotad på den här skivan) även om det den här gången är i taggtrådsform.
Easy Listening är dock den gängse beteckningen på den här typen av musik…

3) You Left Me So Alone
Börjar med ensam bas, in ramlar en stråkkvartett innan vi hamnar i en märklig vals med dragspel och stråkar på refrängen. Solopartiet tas av stråkkvartetten. Dragspelaren plottrar iväg som om det vore en hastighetstävling. Bosse verkar ha varit på Mallis under inspelningen av det här spåret.
Om man är snäll så kan man kalla den här smörjan för fascinerande…

4) Because I’m A Travelling Man
Här har vi ett av plattans bättre spår – inte liktydigt med att det är bra – med ett både hyfsat spännande och intressant arrangemang.
Låten i sig är inget annat än renodlad Burt Bacharach med sjysst bossa-komp, men sånginsatsen håller tyvärr inte riktigt. Det som höjer det hela är som sagt var det klart godkända arret. Så här genomarbetad borde nog hela skivan ha varit!
Men tyvärr, mer än easy-listening är det inte i vilket fall som helst…

5) Querida
Lite väl hög sång i mixen, annars en hyfsad låt med ett lite lätt hypnotiskt komp. Tyvärr ett märkligt svagt break i mitten med bedrövlig sång som bara kör ner allt i ett svart hål. För säkerhets skull så upprepas breaket mot slutet på låten…
Minimalistiskt gitarrsolo på ungefär 4 (fyra) sekunder från Bosse efter första breaket…Orgelsolot fick vara desto längre i stället. Märkligt, mycket märkligt.

6) Walk On
Låter som en kombination av Dee Dee Sharps “I Know”, Fågeldansen och Klaus Wunderlich. Vedervärdigt.

SIDA 2

1) You Don’t Have To Be Pretty
En av de tyngre numren på hela plattan. Banne mig om det inte låter lite Tages om alltihopa! Kanske inte så konstigt med tanke på att gamle Tagestrummisen T.T. – Tommy Tausis – står som kompositör tillsammans med gruppens dåvarande basist Magnus Hellsberg.

2) Do It
Märklig kombination av psyk-garage-Zappa. Inte speciellt bra, möjligtvis var det ett lovvärt försök till att göra nåt intressant…som dock misslyckades.
De enskilda byggstenarna i collaget är helt enkelt inte tillräckligt bra. Bitvis bara mediokert. Vi begåvas ändå med ett av Bosses korta solon på det här spåret.
En liten detalj: på slutet av låten, vid nertoningen, så hör vi 15 sekunders baklänges-gitarr från Bosse! Första och enda gången?

3) Once And Again
Totalt meningslös dansbands-countrylåt fylld med trista sliskstråkar. Den typ av komposition som det tar c:a 3 minuter att tota ihop…
Det enda av värde att notera är ett kort wha-wha-solo från Bosse. Första och enda gången här också?

4) Every Day – Every Night
Kunde kanske funkat med aningen bättre produktion. Ändå utan tvekan en av de bättre kompositionerna på plattan.

5) I’m Gonna Make You Love Me
Här börja skivan faktiskt känns helt urspårad. Visst, röjigt och funkigt, men melodin låter som en barnramsa och sånginsatsen som om det rörde sig om ett skämt. Därtill en helt bedrövlig produktion.
Dock så fick vi med ett riktigt taggtråds-solo från Bosse, som dråpligt nog – eller medvetet – slutar på en helt felaktig ton. Miss, finess eller för att säga att det här det ger jag blanka f-n i? När solo nummer två startar så tonas låten ut. Så viktig var Bosse tydligen på den här skivan.

6) Now Is The Time
Som titeln fortsätter “…for us to say goodbye!” och tyvärr så gör man det inte med flaggan i topp direkt. OK, det här väl inte nåt av de svagare numren, det känns bara helt oinspirerat.

Summa summarum en riktigt vrickad skiva helt utan inriktning och utan en antydan till möjlighet för ett singelsläpp. Nu nsläppte man visserligen en singel från skivan – You Don’t Have To Be Pretty / I’m Gonna Make You Love Me, naturligtvis hamnade den ingenstans utom i reabackarna.
Om man ska försöka sig på en helhetsbeskrivning av skivan så blir det enligt mig med uttrycket “Easy-Listening”. Bensinmacksskiva med lite softa låtar att lyssna på under resan…
Jag fattar inte ett smack, som jag skrev i inledningen, till varför man spelade in det här och – när man nu ändå gjorde det – gav ut det på skiva. Den gavs följdaktligen heller aldrig ut utanför Sverige under just titeln “In The Groove”. Av någon anledning så dök den ändå upp på lågpriseticketten Interdisc ett par år senare. Skulle det ha kommit en ny marknad för plattan helt plötsligt?

För att vara fair så kan jag säga som så att ett flertal av låtarna skulle kunna funka bättre i ett annat sammanhang. Det är just det här extrema spretandet i stilar som gör att varje enskild låt verkar rätt utanför de ramar som ändå inte fanns. Nånstans känns det som en “Worst of…” där man har samlat det sämsta från en grupp, vilket gör att varje enskilt spår bara låter ännu värre…

Det allra märkligaste med hela plattan är nog ändå, som jag redan skrivit, den nästan totala frånvaron av Bosse Winbergs gitarr och att de få, få korta ögonblick då den faktiskt dyker upp helt saknar den särprägel som den ända till i dag alltid har haft. Det är snudd på att jag tvivlar på att det är Bosse som spelar på skivan, så pass skiljer den sig från spelet på samtliga övriga Spotnicksplattor.
Men, en annan sak som sätter myror i huvudet på mig är varför man i hela fridens dar inte utnyttjade den inneboende kraften som bandet besatt i stämsången, nämligen Tommy Tausis, trummisen. Efter Tausis inhopp i Tages så steg ju deras stämsång till en snudd på magisk nivå. Crazy ‘Bout My Baby, Dancin’ In The Street och Mohair Sam innehåller ju stämmor så att man ryser var gång man hör dem, men var finns dom på den här skivan? Kanske på hans egen “You Don’t Have…”. Jag tycker mig skönja den där, men i övrigt lyser den enbart med sin frånvaro. Det verkar snudd på som om ingen brydde sig helt enkelt…och allra minst då Bosse, gruppens självskrivne ledare som knappt hörs på plattan överhuvudtaget…
Kanske grabbarna helt enkelt bara var trötta. Året innan hade man släppt inte mindre än fyra plattor, och den här kom tidigt -68. Ett konstant turnerande under drygt sju år kan också ha tagit ut sin rätt, som det gjort för väldigt många.

En intressant jämförelse tycker jag skulle kunna vara Bob Dylan och hans LP Selfportrait från 1970. Även den plattan var ju så gott som helt befriad från det som publiken tidigare varit van vid från sin idol och dessutom mest ett fladdrigt collage av helt olika stilar huller-om-buller. (Vilket i sig inte hindrade den från att ändå innehålla ett par guldkorn.)

Min gode vän och flitige kommentatör på denna blogg, Lennart Wrigholm, vet jag har en helt annan uppfattning om den här skivan. Då jag minst sagt högaktar Lennarts övriga inställning till den epokens musik så är jag inte så lite förvånad över den recension som han själv skrev för tre år sedan på musiklandets nätsida. För mig så är den In The Groove som Lennart beskriver den LP som jag hoppas få höra varje gång som jag sätter på den på skivspelaren, så där en gång vart femte år, men jag blir varje gång lika grundligt besviken. Ledsen Lennart, det här är och förblir ointressant, oengagerat och oinspirerat skräp!

(Kan det trots allt ändå ha varit en protest mot skivbolaget? Nja…så infantila kan dom väl ändå inte ha varit, va…?)

Låter jag hård? Betänk då att Spotnicks är ett av mina absoluta favoritband…
Slutomdömet blir inte lägsta tänkbara på grund av ett ändå fläckvis proffsigt framförande och kanske tre låtar – Because I’m A Travelling Man, You Don’t Have To Be Pretty och Every Day Every Night – som ändå håller.

Slutbetyg: En svag TVÅA av fem!!!

Popularity: 56% [?]

74 Comments »

 1. Lennart Wrigholm said,

  03.21.08 at 8:41 am

  När jag interjuade Bo Winberg och Bob Lander för en radioserie för ett antal år sedan så tog jag också upp det här albumet.

  Jag tycker faktiskt inte att det är så uselt. Men det är ju sannerligen inte något traditionellt Spotnicks-album. Men då ska man ju ha i åtanke att hela popsvängen vid den här tiden stod inför stora förändringar och man kan ju ha i åtanke att även dessa Göteborgare ville visa att man hängde med.
  Det gjordes ju exempelvis stort nummer i Bildjournalen av att Spotnicks gjorde Lumpy Gravy på singel.
  Dessutom så gav man parallellt ut den fejkade live-LP´n The Spotnicks By Request som innehöll hela den dåvarande scenshowen.

  När jag nämde In The Groove så skrockade Bosse Winberg och sa att han inte heller tyckte att albumet var heltigenom uselt. Det var bara annorlunda mot vad de brukade spela in. Det hade ju varit enkelt för honom att ha gjort instrumentallåtar av hela den dåvarande Top Tio – listan och givit ut det. Men när man redan då hållit på så länge som The Spotnicks gjort så kändes det skönt att ta ut svängarna lite.

  Att alla inblandade var ganska trötta på sin traditionella repertoar visade de ju dessutom några år senare. Detta när de spelade in “We don´t want to play Amapola no more!”

 2. Micke said,

  03.21.08 at 1:38 pm

  Jo Lennart!
  Jag la ju till i efterhand i slutet på min “avrättning” att du trots allt skrivit positivt om In The Groove på Musiklandets sida för tre år sen.
  Självklart respekterar jag till fullo din åsikt och önskar verkligen att jag kunde dela den, men jag kan bara inte göra det. Jag har försökt upprepade gånger sen jag första gången hörde plattan, och det var rätt så länge sen.

  En förändring – visst var det det – men en försämring på samma gång. Allt annat gruppen gjort innan var bättre. För mig så är till och med Spotnicks In Winterland en klart starkare skiva. Svängigare, rockigare och framför allt med Bosses gitarr.
  För mig är det en gåta att Bosse kan uppskatta en skiva med sitt eget band där han knappt ens hörs. Ett par av de solon han gör är så minimalistiska så att man tror att han gick hem mitt under solot, och det är inget som jag, och inte så många till heller, vill förknippa med Spotnicks.
  Visst, om det hade varit musik typ Lumpy Gravy på skivan, men det var ju precis just det som det INTE var. Som jag skriver så var det mer Easy-listening än pop eller rock.

  Distortion på solo-gitarren? Visst, på två låtar och dom få sekunder som dom solona varar…
  Vilt experimenterande med ljudeffekter? Jo, lite flanger på sången på ett eller två ställen, femton sekunders baklängesgitarr och tio sekunders wha-wha-pedal det är vad jag hittat.
  Jämför det med Tages LP Studio och det låter som att det är 20 år mellan de två produktionerna.

  Trötta på sin repertoar? Hmm…dom spelade ju in nya skivor hela tiden. Det var väl bara att plocka från dom nya plattorna utifall de ville ha variation.
  .
  Nej Lennart, mycket är vi ense om, men inte det här, men låt oss fortsätta vara vänner för det!!!

 3. Lennart Wrigholm said,

  03.21.08 at 7:39 pm

  Nej Micke! Du har så rätt. Något album man kan jämföra med Studio, det är sannerligen inte In The Groove.
  Och sanningen är väl att Spotnicks albumproduktion var något ojämn. Hoppas att du hittar Back Home In Gothenbourg i skivhögarna. För den vill jag gärna ha din uppfattning om.

 4. Micke said,

  03.21.08 at 7:49 pm

  Jodå, Lennart! Den finns där hemma och kommer om ett tag!
  Och…den är m-y-c-k-et bättre än In The Groove…

 5. Lennart Wrigholm said,

  03.22.08 at 9:32 am

  Visst, Back Home In Gothenbourg är en av Spotnicks verkliga kanonalster. Jag vet, jag och en kompis spelade den sönder och samman någon gång i mitten av 60-talet.
  Jag inväntar din uppfattning med spänning.

 6. Jan-Erik Malmberg said,

  04.05.08 at 6:08 pm

  Hej micke och andra. Sptonicks är bra vad dom än gör, men man kan väl ha synpunkter på produktionsarbetet och hur mycket man skall experimentera sig fram (det tar ju en hel del tid). Det finns ett flertal plattor med starkare vocala nummer, det är helt säkert!! Protest mot stereotyp musikuppfattning, djävlas med inte bara skivbolag och publik? Det är strongt i såfall och det kan bara riktigt stora artister kosta på sig?

 7. Jan-Erik Malmberg said,

  04.05.08 at 6:20 pm

  By the way
  undertecknad har kollat Spotnicks sedan 1962 och har upprepade gånger kommunicerat med Winberg under olika förklädnader och ibland går det ganska bra. Han är duktig på gitarr och andra instrument med för de delen, men man har efterlyst lite mer rock och ballader, gärna då med flera sångröster för då är dom bra, riktigt bra! Don´Stop – Still The One
  Jan-ERik Malmberg Fjälkinge, tidigare medlem 26 i fanklubben

 8. Micke said,

  04.05.08 at 6:47 pm

  Kul att höra från dig, Jan-Erik!
  Jo, som du säkert förstår, jag ÄR ett stort Spotnicks-fan, det är bara det att jag tycker In The Groove är en sån märklig skiva, utan att för den sakens skull vara det minsta intressant…
  Läste du vad jag skrev om In The Middle Of Universe???

 9. Jan-Erik Malmberg said,

  04.05.08 at 6:57 pm

  Ja, in the Middle oF… är väldigt bra och jag håller med dig helt. Jag kollade in dom in live vid flera tillfällen under den tiden med den sättningen!!
  In The Groove är bra!! Det är bra att kunna göra något så väldigt märkligt och avvika från det man brukar göra! Vid den tiden så fanns ett antal stora grupper bland annat the Shadows och i stort sett alla försökte ju göra små avvikelser från det normala. Bob Dylan hade väl inte kommit på det då? Spotnicks avvek ordentligt och det vågande inga andra!! Det är bra!! Varför? Jo en stor och säker grupp kan göra så, för den svenska publiken var ju bara en droppe i havet när det gällde deras totala publikmängd världen över och det fanns en anledning att trixa med tidningsredaktörer för pop m.m. Det fanns faktiskt många i Sverige som man kunde driva med och det gjorde Spotnicks! Deras fans blev ju kvar och inte bara Micke och jag? Man har fått fler fans sedan och varför göra en lp som By Request?? Nä det är nog mycket som inte är helt bra, men helheten inför 50 årsjubileet är mycket bra. Still going Strong!
  tycker Jan-Erik

 10. Jan-Erik Malmberg said,

  04.05.08 at 7:11 pm

  ursäkta alla stavfel men jag jobbar samtidigt och kollar personal och sjuklingar/Jan-Erik

 11. Micke said,

  04.05.08 at 8:57 pm

  Det är lungt Jan-Erik! Jag vet hur det känns…

 12. Lenah Winberg said,

  10.11.08 at 3:49 pm

  Jag har,så länge Bo och jag varit gifta, varit med på alla konserter med
  The Spotnicks. Jag säljer CD´s vid alla dessa tillfällen samt via nätet.
  In The Groove är omöjlig att sälja, kanske en liten del för att jag själv inte gillar den. Det finns ju faktiskt så mycket bra med dessa “grabbarna” så varför köpa det sämsta? Trots allt, vi har ju alla olika smak.
  Aloha
  Lenah

 13. Micke said,

  10.11.08 at 11:43 pm

  Tack Lenah för kommentar och att du mer eller mindre håller med mig!
  Mer kommer om Spotnicks i framtiden och MYCKET mer positivt! Jag lovar!!!
  Micke

 14. Jan-Erik Malmberg said,

  11.16.08 at 12:39 pm

  Hej igen Malmberg från Fjälkinge här.Ser att Lenah har kommunicerat med Micke angående In The Groove. Kanske inte konstigt att den är svår att sälja för det här gjorde man utanför alla förväntningar. Folk trodde att Spornicks var en ren instrumentalgrupp i vissa delar av landet! En annan grupp med vokal prägel hade kanske kunna göra den här plattan och sälja en hel del? Frågan är vad som egentligen var meningen med att göra In The Groove (se mitt tidigare inlägg). Var det för att känna på marknaden då i slutet av sextiotalet eller var det för att provocera?? Lenah kan ju intervjua herr Winberg och möjligen så småningom kan deklarera en förklalring??
  Jag tyckte det var lite bra eftersom det kändes spännande att höra något annat än de där 5-10 vanliga instrumentallåtarna som alla då spelade om och om igen?

 15. Jan-Erik Malmberg said,

  11.16.08 at 1:17 pm

  Malmberg här igen
  Tilläggas skall ju att det fanns en paralell problematik hos The Shadows förmodligen. Man gjorde under slutet av sextiotalet (bl a på inridan av Paul McCartney) några singlar med rent vokala nyskrivna låtar. Det lät väldigt bra enligt min mening, men det gick ju inte heller hem? Shadows var väl även dom lite betecknade som instrumentalgrupp. Livet i musikvärlden är nog inte lätt? Själv så håller jag mig nu för tiden bara till gitarrspel!

 16. Jan-Erik Malmberg said,

  01.01.09 at 10:40 am

  Gott nYtt År Micke och alla spotnicksdiggare!
  Ingen debatt här tydligen på några månader?
  Jan-ERik Malmberg

 17. Bar said,

  09.02.09 at 5:46 pm

  Hvis nogen har betydet noget for musikverdenen er det dem

 18. Lenah Winberg said,

  01.06.10 at 11:32 pm

  Jag gillar inte heller denna protest-produktion. Man kan protestera på intelligentare sätt.
  LW

 19. Micke said,

  01.08.10 at 11:08 pm

  Absolut!
  Jag tycker personligen att Spotnicks In Winterland är betydligt bättre än denna skiva som kanske aldrig borde blivit till. Tyvärr.

 20. Jan-Erik Malmberg said,

  02.22.10 at 8:26 pm

  Väldigt mycket negativt här om “in the groove”? Är det ingen som kan vara lite positiv? Det är ju skickligt att kunna göra något så här helt annorlunda! Bosse Winberg har ju gjort två bra låtar här (Stay cool och do it?) Sedan dansmusik alla Winsness som Once and again det kan man ju faktiskt undvara? Det hade varit spännande att höra om man inte bytt basist innan?? Finns det någon grupp som inte gjort någon dålig skiva under sin karriär?

 21. Micke said,

  02.22.10 at 10:42 pm

  Tja…Jan-Erik…jag har de senaste 30 åren ungefär en gång om året gett In The Groove en ny chans och med all vilja i världen att äntligen få förstå att det här är grabbarnas mästerverk, men nej. Plattan håller bara inte inte måttet. Det mest fascinerande är nog den snudd på totala frånvaron av Bosses gitarr.
  När den väl dyker upp så är det bara för några sekunder i taget och helt i avsaknad av glöd eller entusiasm.
  Julplattan slår In The Groove på alla punkter!!!

 22. AW i Skottland said,

  10.14.10 at 5:05 pm

  Efter att ha läst Mickes recension och den följande debatten blev jag nyfiken och lyckades efter en del om och men skaffa CDn. Som gammal Spotnicksfan blir man ju lite betänksam över att det inte finns en enda instrumentallåt med. Visst har Spotnicks gjort en del bra vokallåtar men det är som instrumentalgrupp man är riktigt stora, och de allra flesta lär ha upptäckt gruppen genom någon instrumentallåt. Dessutom är sånginsatserna på In the Groove är sämre än van man är van vid. Det engelska uttalet är inte bra, och de egenhändigt skrivna texterna har en del språkliga knepigheter. Man kunde betydligt bättre, det finns exempel från före såväl som efter In the Groove. Samtidigt finns det ett par små guldkorn. Själv gillar jag arret på Because I’m Travelin Man, Enchanted Elusive har en viss primitiv charm och även You Left me So Alone sätter sig på något sätt. Men helhetsintrycket är inte bra. Kanske det trots allt är som Bosse W sa till Micke? En ganska stor del av skivan verkar ju inte vara gjort på allvar.

 23. Micke said,

  10.15.10 at 12:37 am

  AW i Skottland, du verkar hålla med mig! Jo, det är märkligt att det vokala – något som alltid har varit ganska ackurat med Spotnicks, dvs kanske mer sällan direkt utstickande men alltid rent och stilsäkert – mestadels på In The Groove inte håller alls. Det vokala på exempelvis Spotnicks In Winterland är av en helt annan klass…något som onekligen förvånar.
  Nej, hjärtat var nog inte med här…

 24. Lenah Winberg said,

  11.27.10 at 10:17 am

  Som jag nämnt tidigare så är “In the Grove” svårsåld, men det finns de som
  frågar efter den. Det är väl bra att det finns så mycket att välja på, mer än
  50 produktioner, så om man gillar “The Spotnicks”, köp det Du tycker om.
  Jag skulle aldrig köpa något jag inte gillar, skulle jag utav misstag inhandla något så finns det alltid jul eller födelsedagar eller “loppis” där man kan bli av med det. Smaken är olika, första och enda gången jag lyssnade på “In the Grove” så var det 2(två) låtar som för mig var acceptabla. Utan att tittat på CD´n eller veta något om den, så var det Bo´s låtar. Alltså visar det ju att smaken är mycket varierande mellan oss människor.
  Anyway, jag gillar Barbara Streisands sång bättre, t.o.m. Barry Gibbs.

 25. Micke said,

  11.27.10 at 6:13 pm

  Men Lenah – märk väl att det är just den näst intill totala avsaknaden av Bosses gitarr som är det tristaste på hela skivan!
  Mer Spotnicks kommer snart, och mycket mer positiva ordalag, jag lovar!!!

 26. Malmberg Jan-Erik said,

  01.17.11 at 4:08 pm

  Här har debatten inte avstannat så tidigt tydligen? Jag har aldrig påstått att skivan In the Groove var bra utan att det var starkt att göra den och dessutom var det faktiskt intelligent gjort att vrida om huvudet på på de publik och framförallt popetablissemanget i Sverige, av vilka fler varit väldigt negativa till Spotnicks? Sedan håller jag med Lenah (vilket framgår av tidigare inlägg) att Bosses egna två låtar: Stay Cool och Do it är det bästa? Kan man spela någon av dessa på scenen någon gång framöver?

 27. Micke said,

  01.17.11 at 7:04 pm

  Mycket finns att fundera på ang. denna skiva.
  Några slumpmässigt valda frågor:
  Varför är Bosses gitarr så gott som totalt frånvarande (framför allt på de låtar som inte är hans egna).
  Varför är sången den sämsta under gruppens karriär?
  Och; varför går man från pop till easy-listening?

 28. Malmberg Jan-Erik said,

  01.18.11 at 10:50 am

  Hej Micke ser att du var snabbt framme igen med frågor kring denna märkliga LP? Du verkar ju alert och är kanske inte så nära pensionsåldern? Själv är jag snart 63 och har mycket musik bakom mig i olika former! Den utbildning som jag fick i barndomen har varit fantastisk och har lett till att jag har en väldigt speciell inställning? Är man seriöst skolad så kan det bli så att man ser ner på pop och dansmusik, framförallt om man själv försökt vara aktiv med detta. Spotnicks var en överraskning för mig då musiken innehöll så mycket mer? Varför kan man inte göra den här skivan om man är en stor grupp? Man kan ju visa att man vågar göra något helt annorlunda, faktiskt klarar av det rent musikaliskt och dessutom möjligen provocera alla tyckare lite som tenderar att stoppa in artister i specialla fack baserat på genré etc. ?? Föresten så känns det som om det var tur att Winberg och co dök upp för man kunde ju inte bara lyssna på André Segovia, Jörgen Ingman och Chet Atkins? “Corny” var det någon som sa till mig 1964 i maj månad? Därefter kollade jag Spotnciks i folkpark sedan i juni i visby!! Blev överväldigad och glömde sedan bort alla andra gitarrister! Men blev sedan corny igen efter några år!

 29. Kaspersky Internet Security 2017 Serial Key said,

  12.04.16 at 7:47 am

  Hello friends, how is the whole thing, and what you wish for to say about this article, in my view its really
  awesome designed for me.

 30. cooking said,

  12.04.16 at 5:34 pm

  I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem.
  You are wonderful! Thanks!

 31. whatsapp said,

  12.05.16 at 8:19 am

  I ᴡas jսst looking for thіs info for a whiⅼe. Afteг 6 hours of
  continuous Ԍoogleing, at last I got it in yօur website. I wonder what is tһe lack of Google strategy that don’t
  rank tɦis kind of infoгmative web sites in top of the ⅼist.
  Generally the tοp sites are fuⅼⅼ of gaгbage.

 32. centrifuge machine manufacturer india said,

  12.12.16 at 1:25 pm

  I all the time used to read piece of writing in news
  papers but now as I am a user of internet thus from now
  I am using net for articles, thanks to web.

 33. get free ebay gift card said,

  12.13.16 at 11:54 pm

  Wіth havin so much writtеn content do you eveг run into any ⲣroblems of
  plagorism or copyright infringement? My site has a lot of
  unique content ӏ’ve either createԀ myself or oᥙtsourced
  but it seems a lot of it is popping it up aⅼl over the internet without my agreеment.
  Do yoս know any ways to help prevent content from beіng ripped off?
  I’d definitely appreciate it.

 34. win google play gift card said,

  12.14.16 at 2:11 pm

  Υou reallʏ make it seem sо easy with your presentation but I find this topic to be really sߋmething that
  I think I would neνer understand. It seems
  toо complеx and very broad for me. I am looking forward foг your next post, I wiⅼl
  try to get tһe hang of it!

 35. Kirsten said,

  12.14.16 at 2:54 pm

  If you wіsh for to get a great deal frоm this pоst then yoᥙ have to apply
  such teсhniques to your won webѕite.

 36. Gary said,

  12.14.16 at 7:15 pm

  I alѡays emailеd thiѕ web site post paǥe to all my contacts, for the reаson that if like to read it after
  that my cⲟntacts will tⲟo.

 37. How to use humor when talking to women said,

  12.14.16 at 8:22 pm

  I almost never write comments, however i did a few searching and wound up here Mickes blogg från skivbutiken! » Svenska LP-skivor #45 The Spotnicks – In The Groove
  1968. And I actually do have 2 questions for you if you do not mind.
  Is it only me or does it look like a few of these comments come across like they are left
  by brain dead individuals? :-P And, if you are writing
  at other places, I would like to follow anything fresh you have
  to post. Could you make a list of every one of all
  your public sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

 38. vegina blaster pills said,

  12.15.16 at 5:34 pm

  Hello! Do you know if they make any plugins to assist with
  SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Appreciate it!

 39. kids magnets said,

  12.15.16 at 8:07 pm

  Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and all. However just
  imagine if you added some great visuals or videos to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this blog could undeniably be one of the best in its field.
  Amazing blog!

 40. home attended said,

  12.15.16 at 10:50 pm

  Hi there! This blog post could not be written much better!
  Going through this post reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept talking about this. I most certainly will forward this information to
  him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 41. home base healthcare said,

  12.15.16 at 11:44 pm

  Pretty portion of content. I simply stumbled upon your
  site and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your
  weblog posts. Anyway I’ll be subscribing in your
  augment and even I achievement you get admission to persistently quickly.

 42. www.vipon.com said,

  12.16.16 at 1:58 pm

  You need to be a part of a contest for one
  of the most useful websites online. I will highly recommend this blog!

 43. requires home said,

  12.16.16 at 6:57 pm

  Hello! I could have sworn I’ve been to this web site before but after browsing through many
  of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly delighted I found it and I’ll
  be bookmarking it and checking back often!

 44. super mario run Hack no survey said,

  12.17.16 at 2:45 pm

  Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be
  okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to
  new posts.

 45. wwww.chinanpn.com said,

  12.17.16 at 8:02 pm

  I wanted tߋ follow up and let you know hօw great I cherished discovering your website
  today. I wіll consider it an honor to work at mу place of work and
  be able to use the tips proviɗed on your web-site and alѕo be
  involved in visitors’ reviews like this. Should a position involving gueѕt articⅼe aսthor beсome on offᥱr at your end, ρlease let me know.

 46. 大阪市立北斎場 said,

  12.18.16 at 4:41 am

  葬儀会社の軒数は何社か知っていますか?
  寺院に包むお布施の代金詳細は、読経と戒名の料金が一般的な考え方です。
  住み慣れた家に棺桶を設置し、親族だけで思い出をしてもいいし、北斎場の式場を借りて仏式などの形にのっとった儀式を執り行うことも可能です。
  都心部では特にお葬式までに大阪市立北斎場の日程調整で数日待つことが大半です。
  葬儀に関して最近の状態に併せてお応えいます。
  大阪市立北斎場で葬儀を一般目線で。信頼できる葬儀社をご紹介しています。
  元来、お葬式は○○葬と決められるものではないと思います。
  話の行き違いを避けるためです。
  私共はヒヤリングを注意にしています。
  そうだったかな?と、あやふやな記憶に自信が持てません。
  自由葬と称される送葬式の形に、こうでなければならないという決まりはありません。
  こちらでは、ご家族にかわり、葬儀会社にご遺族の希望を伝え、しっかりと最後までお見送りのご紹介をしています。

 47. m.facebook.com said,

  12.19.16 at 12:45 am

  I every time spent my half an hour to read this blog’s articles or reviews all
  the time along with a mug of coffee.

 48. xbox one s vs xbox one said,

  12.19.16 at 7:35 am

  I used to be suggested this website through my cousin. I am not
  sure whether or not this publish is written via him as
  no one else recognize such special about my difficulty.
  You are wonderful! Thanks!

 49. theo.wiki said,

  12.19.16 at 7:40 am

  theo.wiki…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #45 The Spotnicks – In The Groove 1968…

 50. xbox gift codes said,

  12.19.16 at 12:28 pm

  Definitely, what а fantastic wᥱbsite and revealing posts, I surely will bookmark your site.Have an awѕome day!

 51. mouse click the following website page said,

  12.19.16 at 12:38 pm

  mouse click the following website page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #45 The Spotnicks – In The Groove 1968…

 52. Tap Titans 2 said,

  12.19.16 at 11:50 pm

  I wanted to thank you for this wonderful read!! I certainly enjoyed every little
  bit of it. I have you saved as a favorite to look at
  new stuff you post…

 53. super mario run Hack no survey said,

  12.20.16 at 10:59 am

  I don’t know if it’s just me or if everyone else experiencing issues with your blog.
  It appears as though some of the written text on your content are running off
  the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This could be a problem with my web browser because I’ve
  had this happen before. Thank you

 54. Jami said,

  12.21.16 at 9:30 am

  I like it whenever people come together and share ideas.
  Great blog, keep it up!

 55. Amateur Surgeon 4 Cheats said,

  12.21.16 at 9:03 pm

  Wow, awesome blog layout! How long have you ever been running a blog for?
  you make running a blog glance easy. The full look of your site
  is wonderful, let alone the content!

 56. 92 dodge w250 computer said,

  12.23.16 at 9:00 pm

  Hey! I could have sworn I’ve been to this website before but after
  checking through some of the post I realized it’s new to me.

  Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking
  back often!

 57. Learn Even more said,

  12.23.16 at 9:03 pm

  Learn Even more…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #45 The Spotnicks – In The Groove 1968…

 58. http://kukhak.eeaa.co.kr/newsletter/107398 said,

  12.23.16 at 11:50 pm

  That being said, and as testosterone therapy becomes
  more accepted annd better comprehended as a necessity and nnot a cosmetic, guys are trying to do their best to ensure they’re getting the biggest bang for their buck whilpe ensuring their well-being is never put on the line.

 59. Roger said,

  12.24.16 at 2:27 am

  Safety and the benefit of testosterone have not
  been established in men who’ve low testosterone levels
  for no reason besides age, even if symptoms seem related to
  low testosterone.

 60. Noble said,

  12.24.16 at 2:58 am

  The group advised thyat middle-aged aand elderly men who aare considering using testosterone therapy to treat age-related decrease in this hormone shoud be warned about the chance of heart-related
  side effects.

 61. Eli said,

  12.24.16 at 7:48 am

  Greetings from Ohio! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break.

  I enjoy the information you provide here and can’t
  wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, fantastic blog!

 62. dodge durango pcm failure problems said,

  12.24.16 at 8:51 am

  Thanks , I have recently been searching for information about
  this subject for ages and yours is the best I have discovered
  so far. But, what concerning the conclusion? Are you certain concerning the supply?

 63. http://qcterminales.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=232994 said,

  12.24.16 at 9:38 am

  The tests are deceived into thinking thhey aree being
  instructed to produce testosterone, despite the fact that the
  amounts are comfortably elevated to youthful
  levels because of the injectable testosterone treatment.

 64. Best Drones for Sale said,

  12.24.16 at 6:12 pm

  Personal drones are at the moment a hobbyist’s merchandise most
  often used for aerial pictures, but the market and potential functions
  are each expected to increase rapidly.

 65. http://west-eastours.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=215095 said,

  12.24.16 at 6:39 pm

  We advocate patients and health care professionals to report side effects including testosterone preoducts to the FDA MedWatch
  program, using the info in the Contact FDA” carton at the bottom of the page.

 66. Billie said,

  12.24.16 at 6:49 pm

  If you have never been before this firat program on testosterone treatment and you’ve been eawting well and exercising from commencement, you
  will really surrprise yourself at the level of transformation you’ll have experienced
  by then.

 67. Rory said,

  12.24.16 at 8:31 pm

  Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of
  the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 68. http://calominal.odchudzanietak.pl said,

  12.25.16 at 12:53 am

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.

  You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just
  posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 69. RollerCoaster Tycoon Classic iphone Download said,

  12.25.16 at 11:20 am

  I’m curious to find out what blog system you have been using?

  I’m having some minor security problems with my
  latest site and I would like to find something more safe.

  Do you have any solutions?

 70. Geraldine said,

  12.25.16 at 6:17 pm

  Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts
  and I will be waiting for your further write ups thanks once again.

 71. http://www.wiki.computerharpoon.com/index.php?title=User:JudePaterson376 said,

  12.25.16 at 6:46 pm

  Doctors mostly prescribe HRT because they hope that it could Help guard agaist
  particular diseases that menopausal-age girls heart disease, osteoporosis, diabetes, thyroid disease, and some kinds of cancer.

 72. financial experts said,

  12.26.16 at 2:24 am

  Having read this I thought it was really informative.
  I appreciate you taking the time and effort to put this information together.

  I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 73. Word Cookies Cheats said,

  12.26.16 at 5:51 am

  Neat blog! Is your theme custom made or
  did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would
  really make my blog jump out. Please let me know where
  you got your design. Thank you

 74. Bully Anniversary Edition iphone Download said,

  12.26.16 at 6:07 am

  Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon everyday.
  It’s always useful to read articles from other writers and practice
  something from their websites.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment

Fyll i rätt svar *