1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

02.23.08

Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966

Posted in Min blogg at 1:49 am

TAGES, SVERIGES BÄSTA BAND MED SIN TREDJE – LITE BORTTAPPADE LP!!!

tages.jpg

Tages var ett band som aldrig någonsin under sin korta men intensiva bana trampade vatten, stod stilla eller hade ens en tendens till nån liten svacka.
Så här i efterhand så har jag ibland funderat på om bandet över huvud taget tog semester nån gång från det att de fick sitt genombrottet med Sleep Little Girl, hösten -64, tills det att de la av fyra år senare. Det känns som om dom bara körde på, repade, spelade in, turnerade, gjorde TV-framträdanden, repade, spelade in…osv, osv…
Följdaktligen så blev de också hela tiden bara bättre och bättre. Man skulle kunna tro att urladdningen med inspelningen av det ambitiösa albumet Studio skulle ha tömt grabbarna på all den energi som hade funnits lagrad hos dom. Icke så. Som jag tidigare skrivit så var singlarna direkt efter Studio om möjligt på en ännu högre nivå än vad LPn varit på, det var som om gruppen red på en enorm kreativitetsvåg.
Men!
Gruppens tredje LP Extra Extra kan för många med bara ett ytligt intresse för svensk 60-talsmusik synas en aning anonym.
Inte en hitlåt på hela skivan.
Dessutom, på den fenomenala dubbel-LPn “Tages, 1964-68!” så finns heller inte en säger en låt från Extra Extra representerad!
Onekligen lite lustigt, för på denna samlings-LP, med inte mindre än 28 spår, så hittar vi 4 låtar från plattan innan – Tages 2, och samma antal, fyra, går att hitta från LPn Contrast, som kom alldeles efter Extra Extra.
Fyra låtar från “Tages 2”, noll låtar från “Extra Extra” och fyra låtar från “Contrast” går att hitta på samlingen “64-68” blir då en enkek summering.
Hur ska vi nu tolka det här då?
Var bandet trots allt inne i en svacka? Stämmer inte min utsaga?
Jo, det gör den visst det!
Det ligger till som så att Extra Extra helt enkelt bitvis var en LP i utkanterna av popens värld. Mycket blues, rythm ‘n blues, soul och bara här och var något som skulle kunna kallas för traditionell pop. Självklart så hade de ingredienserna funnits från start i Tages repertoar, men just här på Extra Extra så blir det extra (!) mer rythm ‘n blues och mindre pop än vad det brukar vara. Talande är att Miss McBaren som spelades in samtidigt inte fick plats på LPn, och, alldeles riktigt, den hade inte kännts riktigt hemtam tillsammans med de låtar som nu hamnade på Extra Extra.
Allt detta gör väl ändå inte det hela sämre, förhoppningsvis bara ännu intressantare.

Hur man än ser på det så är det nog ändå så att enligt min smak hade lätt fyra-fem låtar från Extra Extra fått plats på den nyss nämnda samlingsplattan “Tages 1964-68!” Utan tvekan!
Problemet hade då blivit: vilka andra låtar skulle då tas bort? Och se där! Ytterligare ett bevis på Tages storhet! Under blott 4 år så gör man ett sånt fyrverkeri av kanonlåtar att inte ens en dubbelsamling räcker för att få med allt som in rimlighetens namn borde vara med.
(Under alla omständigheter så borde man väl ändå ha kunnat pressa in True Fine Woman och Mohair Sam…?)

En av många frapperande saker med Tages är att man, i likhet med stadskollegorna Streaplers, hade en sällsynt fin förmåga att hitta udda låtar av udda artister, dvs låtar som var totalt okända för den breda massan, både vid den tiden och i dag.
Märk väl vad jag skrev. Det var alltså inte bara udda artister utan också udda låtar av dessa artister, dvs b-sidor och LP-spår!
Hade det med att göra att Göteborg i slutet på 50- och i början på 60-talet var ett slags Sveriges Liverpool? Dvs att sjömän som varit ute i stora världen la till i Göteborg med sjömanssäckar fyllda smutstvätt, allsköns bråte men dessutom med en massa spännande plattor från USA och England, skivor som aldrig nådde svenska skivdistributörer och som därför snabbt spred sig i hamnstadens skivsamlarkretsar?
Det är bara en teori. Faktum är ändå att vid den tidpunkten, mitten på 60-talet, så var onekligen Göteborg en mer spännande pop-stad än Stockholm, hur mycket Stockholmare jag än är själv.

Här kommer den, recensionen:

TAGES – EXTRA EXTRA 1966 utgiven på PLATINA

1) Mohair Sam
Lysande version på Charlie Richs hit från året innan. Var fick de den genialiska idéen att spela in just den låten ifrån?
Fantastiskt driv i kompet och helt lysande stämsång.
Och sen det helt sanslösa greppet att SJUNGA blåsarret!
Världsklass. Inget annat.

2) Secret Room
En pop-låt av Tommy Blom i stil med Small Faces. Klart bra, enkel men pang på rödbettan.
En av Tommys allra bästa Tageskompositioner.

3) Gone Too Far
Göran Lagerberg-komposition.
Lätt introvert, lite tvekande. Både blås och stråkarrangemang. Kanske ett försök att göra en Yesterday? Skulle med lätthet ha glidit in på LPn som kom ett halvår senare – Contrast.
Ambitiöst projekt. En låt som “borde” vara bra men jag har helt enkelt aldrig riktigt fryst på den.

4) Get Up And Get Goin’
Tung rythm ‘n blues med en Göran i total toppform! Oerhört tungt driv i kompet. Det här är helt klart på högsta internationella nivå, inget att snacka om!
Thokon-Akon som kompositörer igen. Hur var det nu? “Akon” var Anders Henriksson och “Thokon” Thorstein Bergman, eller hur?

5) Mustang Sally
Kanonversion av Mack Rices låt från året innan. Notebart är att Rices egen version inte blev en hit. Det blev den dock med Wilson Picket i december året därpå, dvs ganska precis när Tages släppte Extra Extra!
Helt klart att Tages hade en sällsynt förmåga att hitta bra men för sin publik helt okända låtar som de gjorde covers på som ändå lät väldigt fräscha för deras publik.

6) Howlin’ For My Baby
Willie Dixon-cover! Alltså, hur många tonåringar i Sverige visste 1966 vem Howlin’ Wolf var? Tages visste och visste också precis hur man gör en alldeles utmärkt version av dennes Howlin’ For My Baby. Snyggt gitarrsolo av Anders dessutom.

SIDA 2

1) Friday On My Mind
Utmärkt och lite annorlunda cover på Easybeats två månader gamla hit. Stämsången på refrängen sitter som gjuten. Borde kanske ha släppts som singel.

2) True Fine Woman
Göran Lagerberg-låt i ruggigt röjig, rockig och soulfylld anda. Väldigt bra komposition. Kunde precis lika väl ha varit en cover från nån amerikansk Stax-artist. Mycket bra sång. Helt klart en av plattans höjdpunkter.

3) Ride Your Pony
En Lee Dorsey-hit från året innan. Kanonversion…igen.
Att grabbarna hade näsa för svårtillgängliga guldkorn behöver vi nog inte tveka på. Det märkliga är att att dom hittade det dom hittade. Vem var det som berättade för dom om den här låten?

4) One Red, One Yellow, One Blue
Tommy Blom/Anders Töpel-komposition. Skiljer sig markant från det mesta på plattan, heller inte LPns bästa spår. Låter bitvis som något som är taget från en easy listening-platta, bitvis som en Brian Wilson-demo! Intressant men inte taget fullt ut.

5) Understanding
Tre månader efter att Small Faces släppte sin singel All Or Nothing så var Tagarna inne i sin studio och gjorde sin version av singelns b-sida Understanding. En klart godkänd cover med precis samma röj och stök som orginalet.

6) Extra
Ett verk av det lite udda kompositörsparet Danne Larsson- Anders Henriksson.
Detta låter i allra högsta grad inspirerat av Beach Boys LP Pet Sounds. Mycket intressant låt som passar bra som avslutning på skivan då den leder vidare till de mer psykedeliska toner som skulle komma att dyka upp mer frekvent på de kommande mästerverken Contrast och Studio. Det här är faktiskt en riktig pärla. Lyssna och njut!

Summa summarum helt klart en kanonplatta, men inte riktigt i klass med Contrast och Studio. Det där lilla extra (!) geniala väntar fortfarande runt hörnet, det som gjorde de två kommande plattorna till de mästerverk som de är.
Det som är bra på Extra Extra är förbålt bra, men resten är inte mer än…tja, väldigt bra, vilket i Tages fall lätt kan bli en besvikelse.
Trots allt en platta som krossar det mesta av konkurrensen från övriga svenska band i samma epok.

Slutbetyg: en stark FYRA av fem möjliga.

Popularity: 47% [?]

98 Comments »

 1. Lennart Wrigholm said,

  02.23.08 at 9:17 am

  Det här albumet har alltid varit en av mina personliga Tages-favoriter. Mycket tack vare att Tommy Tausis då ingick i gruppen. Hans trumspel formligen föser hela gänget framför sej på alla spåren.
  Dessutom var Tommy en djäkel på att sjunga stämmor. Vilket Extra Extra också bevisar med full kraft.
  Det här albumet toppar det jag vill kalla Tages mods-karriär.

  Att göteborgsgängen hade en benägenhet att hitta låtar som ingen annan hört kan säkert till viss del bero på att man hade en fantastisk skivbutik i sta´n på den tiden. Waidele. Där jobbade en viss Gert Lengstrand som expedit. Så han har ett finger med i spelet redan där.

 2. Stjofön Presley said,

  02.23.08 at 1:41 pm

  Friday on my mind har ju ett helsickes ös. TT öser på med baskaggen så Lagerberg hade kunnat lagt basen åt sidan. Det bara pumpar.
  Ride your pony: Kan de ha hittat den på Troggs platta? Hade den kommit ut redan då?

 3. Lennart Wrigholm said,

  02.23.08 at 2:35 pm

  Det är nog snarare så att de hörde Lee Dorsey´s version av Ride your pony. När jag skrev en artikel om Tages i tidningen Now & Then för en massa år sedan interjuade jag bl.a Danne Larsson (Bexér) och han nämde att de sällan lyssnade på andra, engelska, band. Det var mestadels originalinspelningarna som gällde.
  Återigen, förmodligen, tack vare Waidele´s välsorterade skivavdelning.
  Ett tillägg! Micke! F. Thokon var signaturen för Thorstein Bergman. Ett nog så sällsynt namn i svenska popsammanhang vid den tiden.

 4. Olle said,

  02.25.08 at 11:44 am

  Tack, Micke för ännu en suverän recension.
  Extra Extra var också min favorit även om jag tycker både Contrast och Studio var två mästerverk. Understanding var väl en Small Faces låt som jag tycker Tages gjorde bättre än modsikonerna från England. Låtvalet på LP:n är suveränt. Kanske var det Gert Lengstrands förtjänst men jag vet att tagarna,främst Tommy och Danne, reste över till London med jämna mellanrum och botaniserade i skivbutikerna där. Utsökt och avancerad smak hade de om vi jämför vilka covers de andra svenska 60-talsbanden hade på sin repertoar.
  I Göteborg fanns vid den här tiden en annan skivbutik som hette Skandinaviska Grammofonhörnan. Inte lika välsorterad som Waidele men nära på. Där köpte jag mitt ex av Extra Extra av en jättesöt tonårstjej som arbetade extra där. Hon hette Doris Svensson och hade ett eget band som kallade sig Plums.
  Lennart – var det inte så att den andra signaturen F. Akon som förekommer tillsammans med F.Thokon var Bengt Palmers pseudonym?
  Ni har väl sett Tages framföra Get up and get goin’ på You Tube?

 5. Micke said,

  02.25.08 at 12:34 pm

  Tack Olle för en intressant och rolig kommentar. Inflikningen med Doris var värd bredbandskostnaden bara den!
  Jo man kan ju inte låta bli att i ett 40-årigt perspektiv bli djupt imponerad av Tages, deras musikutövande och enorma ambition att hela tiden hitta något nytt som ändå var fräscht.
  Titt som tätt när jag läser i musiktidningar om nya “fantastiska” svenska band från vårt land så blir jag nyfiken och kollar upp dom. Hitills har inget av alla dessa band kommit längre än till att få putsa tagarnas modsskor…

 6. Inger said,

  02.25.08 at 1:43 pm

  Hej! Vilken tur att din blogg finns! Dessa dagar vill jag gärna tänka på härliga låtar som Friday On My Mind t.ex. Det är en höjdarlåt ,tycker jag .

  Fridens

 7. Olle said,

  02.25.08 at 3:47 pm

  Hej igen, Micke! Jag vet inte hur många singlar jag var inne och handlade på Skandinaviska Grammfohörnan bara för att få en flukt av Doris, som väl var en sisådär sex sju år äldre än jag. Håller med dig vad gäller de nya svenska banden. Visst, många är duktiga men långt ifrån så kreativa som Tages var. Jag kan inte heller komma på några som haft en utveckling i närheten av den Tages hade under sina fyra gyllene år.
  I augusti ska gamla kända göteborgsklubben Cue Club ha en re-union. En av arrangörerna, Bengt, körde under en kortare period Tages turnébil. Han har många dråpliga historier att berätta. Bengt är förresten numera gift med – just, det Doris. Tages har spelat på flera av dessa re-unions (som duggar tätare ju äldre vi blir). Senaste Cue Club-kvällen var för ungefär ett och ett halvt år sedan. Spotnicks, Shakers, Jackpots, Why Not och några andra gamla göteborgsband spelade. Däremot inte Tages. De ställer bara upp om alla kan, har arrangörs-Bengt berättat. Och då, för ett drygt ett år sedan, var det någon som hade förhinder. Senast de var med var en oförglömlig kväll 2002.
  Hade sällskap med Danne Larssons lillebror på flyget upp till Stockholm förra veckan. Berättade om din blogg – den bästa av bloggar.

 8. Lennart Wrigholm said,

  02.26.08 at 8:36 am

  Jobbade Doris på Skandinaviska Grammofonhörnan? Hade jag vetat det hade jag tältat utanför. Hon var ju så snygg så klockorna stannade.
  Där ser man! Fast det är ju lite för sent att göra något åt det idag.

  För att återupprepa ett gammalt faktum. Som ofta orsakat mängder av missförstånd.
  Bakom signaturerna F Thokon och F Akon döljer sej Thorstein Bergman och Anders Henriksson.

  Visst Olle! När det gällde coverversioner så låg Tages i en klass för sej.

 9. Olle said,

  02.26.08 at 10:57 am

  Med tanke på att Doris numera är gift med Bengt så är det väl lite sent. Men man vet ju aldrig. Hör jag något som skulle kunna bereda en väg för dig Lennart, hör jag av mig. Doris uppträdde förresten på Cue Club-kvällen för ett drygt år sedan. Kanske man kan se Lennart och Micke på plats när det beger sig i augusti?

 10. Anders olsson said,

  04.09.08 at 3:48 pm

  Tjena. Är det någon som vet om gruppen som kallar sig Liverpool finns kvar. Och i så fall hur man får tag på dom?

 11. Fred Anderson said,

  09.01.10 at 6:51 am

  Jag har letat livet ur mig efter Extra Extra, finns den utgiven CD? Har tyvärr inte vinyl. Contrast och Studio är mästerverk, så det känns som om jag missat något :)

 12. Micke said,

  09.06.10 at 8:16 pm

  Tyvärr, Fred; jag har personligen aldrig sett just Extra Extra på CD.
  När du skriver att du inte har vinyl, menar du då att du inte har någon vinylspelare? I annat fall så kan jag nog ordna ett bra vinylex. åt dig.

 13. home doctor said,

  12.15.16 at 10:25 pm

  Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!

  Very useful info particularly the last part :) I care for such info much.
  I was seeking this particular information for a very
  long time. Thank you and good luck.

 14. need constant care said,

  12.15.16 at 10:41 pm

  Hey are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make
  your own blog? Any help would be really appreciated!

 15. care service said,

  12.16.16 at 3:46 am

  Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really
  enjoyed surfing around your blog posts. In any case
  I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 16. home care assistance said,

  12.16.16 at 8:48 pm

  Ahaa, its nice discussion about this paragraph
  here at this webpage, I have read all that, so at this time me also commenting here.

 17. https://goo.gl/kSngsX said,

  12.17.16 at 3:09 am

  Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my
  4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put
  the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic
  but I had to tell someone!

 18. Linette said,

  12.19.16 at 6:06 pm

  Also, because other processes in the body cease to work as an effect oof you manipulating your
  testosterone levels through testosterone shots, tthe treatment benefits start to decrease, and all the feel great” scenarios yyou wete experiencing come to a dea stop.

 19. Rubin said,

  12.19.16 at 8:06 pm

  Now more research is needed to reexamine existing theories
  about the role of testosterone in women and reply
  coontinuing questipns about its safety and effectiveness, Wieran said.

 20. Don said,

  12.19.16 at 8:56 pm

  Up to 50 percent of diabetic men have clinically low testosterone levels, and
  obesity and poor lifestyle arre known to be directly associate with reduhed testosterone
  production for millions of guys.

 21. Ross said,

  12.19.16 at 9:38 pm

  This varies on what does it cost? you intend on making use of the laptop computer throughout
  the day and also does not count for the times which you may popwer it down.

 22. mstand 360 singapore said,

  12.19.16 at 10:42 pm

  A remant of the old rople tow beings inn a nest of grasses at the base of Mount Eustis.

 23. Jani said,

  12.19.16 at 11:59 pm

  I currently comlrehend exactly what it takes physically
  andd psychologically to climb an 8000 meeter hill.

 24. Lemonicejewelry.Com said,

  12.20.16 at 12:00 am

  bee swarm, homeopathic professionals have ascribed health and wellness as well as clinical rehabilitative qualities for human usage.

 25. Pedro said,

  12.20.16 at 12:23 am

  On the top of that, making uuse of laptops is always easie than desktops despite
  the atmosphere or sittuation the consumer is in. Pc gaming laptop computfers has
  an attractive look as well.

 26. manudahmen.be said,

  12.20.16 at 12:55 am

  There is noo evidence that by swallowing or eating bee pollen,
  your body gets utilized to that pollen,” she claims.

 27. et.Yscedu.net said,

  12.20.16 at 1:12 am

  Thee most usual computer madce use of iin today’s globe are the desltop which were specially built for individual usage be it
  at home orr work.

 28. Katrin said,

  12.20.16 at 2:48 am

  But one popular, expert and severe sport iis mountaineering which once again has no limitations no ends and if you are a mountain climber as well as yoou go too the top of a hill, there always will be
  a lust for reaching a brand-new objective a new record and
  also a brand-new top.

 29. Randell said,

  12.20.16 at 3:05 am

  The Minicomputer does not have any type of unique ecologica requirement like the Mainframe computer so they
  can be situated conveniently at different offices in a company.

 30. http://payapps.co.kr/ said,

  12.20.16 at 3:28 am

  Sinbce Could 11, mofe than 330 people have actually climbed up Everest frtom the Nepali side,
  as wekl as several have climbed up from tthe Tibetaan side.

 31. Lester said,

  12.20.16 at 4:57 am

  Today, a fifty percent million laptop computers aree in the handcs of youngsters in 31 nations – soon to
  be a million.

 32. Clanstealth1.bplaced.net said,

  12.20.16 at 7:11 am

  Secondary storage space media that maintain digital data inside the computer are classified under inner storage.

 33. Highly recommended Reading said,

  12.20.16 at 7:17 am

  Highly recommended Reading…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 34. please click the next web page said,

  12.20.16 at 7:21 am

  please click the next web page…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 35. witwiw.com said,

  12.20.16 at 7:27 am

  After you have actually obtained oone bootable USB reset
  disk, plug it right ino locked HP laptop.

 36. Dorcas said,

  12.20.16 at 7:33 am

  Dating from last 1960s, the uuse of integrated circuit was
  provided to computer as well as it consequently brought a significant reduction in expense, heat,
  and dimension.

 37. Aurora said,

  12.20.16 at 8:06 am

  One study found that a laptop computer is 3 times mlre probable to damage throughout the first year of usage compared to a desktop.

 38. http://www.larutadelyo.cl/index.php/component/k2/itemlist/user/502723 said,

  12.20.16 at 8:18 am

  High testosterone levels also correlate with behaavior that is dangerous,
  yet, inncluding increased aggressiveness and smoking, which might cancel outt these health benefits.

 39. Giuseppe said,

  12.20.16 at 8:36 am

  We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable info to work on. You’ve done a formidable task
  and our whole community shall be thankful to you.

 40. laptop backpack said,

  12.20.16 at 8:52 am

  The change has actually already started as an increasing number of executives begin leqving their laptops in your home.

 41. Ricardo said,

  12.20.16 at 9:08 am

  Hello everyone, it’s my first visit at this website, and piece of writing is truly fruitful for me, keep up posting these types of content.

 42. Tera said,

  12.20.16 at 9:11 am

  You’ll additionally discover thinner and lighter laptops with
  AMD cpus, such as HP’s series of Sleekbooks.

 43. http://munch.paap.cup.edu.uy said,

  12.20.16 at 9:46 am

  If thee XO laptop computer does mae its method into the market this year, it might stun desktop computer makers who ave
  already invested monthus preparing their strategy foor the 2007
  holiday season.

 44. dikilis2.nayana.kr said,

  12.20.16 at 9:52 am

  dikilis2.nayana.kr…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 45. please click the following post said,

  12.20.16 at 9:55 am

  please click the following post…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 46. ava.pe.kr said,

  12.20.16 at 11:20 am

  Ergonomic Style The Rain Design mStznd elevates yoyr lapgop computer screen to the very same ergonomic heigbt as the exterior display
  screen to decrease pressure on your neck and shoulders.

 47. Ewan said,

  12.20.16 at 11:33 am

  Profits: Forr a light laptop with a terrific battery, coose the business-oriented Lenovo ThinkPad X1 Carbon.

 48. just click the following webpage said,

  12.20.16 at 11:40 am

  just click the following webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 49. repellent plants said,

  12.20.16 at 11:47 am

  Howdy this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs
  use WYSIWYG editors or if you have to manually code with
  HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how
  so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 50. http://thesoccervoice.com/ said,

  12.20.16 at 12:38 pm

  In 2014, the FDA evben advised against some bee plant pollen items targeted at fat burning that could include harmful components.

 51. Maxine said,

  12.20.16 at 12:47 pm

  Nov 15 TransCanada Corp hass actually halted its deal of reduced
  tolls to move gas in Canada, a company exec claimed on Tuesday, closing the door to carriers who stopped at costs they have actually said are still expensive.

 52. http://anztst.com.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=315412 said,

  12.20.16 at 1:04 pm

  Earlier this year, the U.S. Food aand Drugg Administration equired manufacturers off all approved tesstosterone products to add info on the labels to clawrify
  the accepted uses of the medications and include information about
  potential increased risks of heart attacks and strokes in patients taking testosterone.

 53. testosterone therapy cost australia said,

  12.20.16 at 1:07 pm

  testosterone therapy cost australia…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 54. Suggested Resource site said,

  12.20.16 at 1:17 pm

  Suggested Resource site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 55. Rachael said,

  12.20.16 at 1:26 pm

  The best convertible laptop computer is the Lenovo Yoga 900, and also the best spendding
  plan convertible is the HP Specter x360 13t.

 56. dov rand md nj said,

  12.20.16 at 1:27 pm

  dov rand md nj…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 57. iresource.Ilearningvn.net said,

  12.20.16 at 1:29 pm

  As a result the general performance of your laptp computer cooler iis dependent on a combination off elements that add to the top
  quality of your air movement.

 58. anti aging supplements amazon said,

  12.20.16 at 1:55 pm

  This supplement is not just marketed to increase sexual desire, but the makr also maintains
  this testosterone booster build endurance, can hasten muscle development
  and decrease muscle pain after work outs.

 59. Donna said,

  12.20.16 at 2:36 pm

  The Slimline Brief-case is completely zippered and also houses a laptop
  computer compartment tyat accommodates 17.3 inhh laptop computers.

 60. Kathie said,

  12.20.16 at 2:41 pm

  On some areas oof the examination, individuals who surfed
  the Web scored higher than those playing the video games.

 61. cellexlifesciences.com said,

  12.20.16 at 3:31 pm

  Bee rrelocation is difficult service however it certain beats coping with bats,
  like thee new homeowner of a Saskatoon apartment
  who unccovered the wall surfaces wedre full off bats after moiving in this springtime, according
  to the National Blog post.

 62. Violet said,

  12.20.16 at 3:58 pm

  As we currently mentioned, mStand is developed in a minimal layout, as well as
  this implies tthat the whole body of the stand is made oout of one
  single item.

 63. lonelyentrepreneur.com said,

  12.20.16 at 4:00 pm

  Both believed the computer system would certainly be ‘easy to use’ if customers can configure it
  utilizing STANDARD interpreter software application.

 64. Lyda said,

  12.20.16 at 4:10 pm

  It likewise takws up a whole lot less memory than youjr Google Chrome internet browssr is likely to, so your computer
  system ought to ruun a bit smoother compared to it would if
  you listened to Google Play Music the typical means.

 65. Michal said,

  12.20.16 at 4:50 pm

  Possibly oone of the most unforeseen all-natural disaster was the tidal waqve that struck St Michael’s Mount in 1755.

 66. http://mediawiki.dinaserver.com/index.php/The_Throng. said,

  12.20.16 at 5:56 pm

  Utilize your computer education and learning, spechifically iff
  you believe that you will certainly be immersed in the computer technology teacher salary.

 67. Stephaine said,

  12.20.16 at 6:24 pm

  Obtaining more done – making use off a laptop computer
  in position where a desktop PC cannot be mare usee of,
  and at times that would otherwise be wasted.

 68. desktop computer walmart said,

  12.20.16 at 6:30 pm

  Initially we will position the black terminal on earth and also the red terminal on tthe adverse component of the laptop plug.

 69. Laptop Stand Grand And Toy said,

  12.20.16 at 6:54 pm

  Storage capacity is an additional issue, aas 128
  GB is tthe aximum flash drive capacity currently available, making it difficult tto compete wih
  dis drives for computer.

 70. Misty said,

  12.20.16 at 7:15 pm

  Often thewe LED lights blink and other times they are just on when the cooling pad remains in use.

 71. Carlo said,

  12.20.16 at 7:23 pm

  These telescopes do not auto-track an object
  for lengthy photographic direct exposures since the mount
  style is inherently not efficient in adhering tto a meridian from the equator to polar zenith as the planet rotates.

 72. Salesandhelp.com said,

  12.20.16 at 7:26 pm

  It’s hard to locate a big air conditioning pad wirh a fan that can also go anywhere with you
  and also yoyr laptop.

 73. http://avanturagroup.rs/component/k2/itemlist/user/614053 said,

  12.20.16 at 7:46 pm

  To put it differently, the men who used testosterone treatment had a 30 percent increased risk of heart attack, stroke or dying, compared with men who did not use
  the hormone, and thee results held after being fixed for several other variables that could haave influenced the outcomes, according to the study, published
  today (Nov.

 74. http://pokego.wiki said,

  12.20.16 at 7:47 pm

  A llot has actually been stated about the educators’ experience with respect to the
  intrroduction of Computer system modern technology as a
  medium for training.

 75. taeyuk1.webnamu.co.kr said,

  12.20.16 at 8:32 pm

  I am really contemplating acquiring an ipad tto compliment my Entrtance laptop computer.

 76. Fanny said,

  12.20.16 at 8:47 pm

  I typically configuration my new MacBook Prro oon this stand
  together with cordless key-board and also computer mouse,
  similar to having a miniature desktop computer.

 77. Maurice said,

  12.20.16 at 9:03 pm

  Moreover, there are natural and herbal supplements that can help enhance the production of this
  hormone.

 78. Discover More said,

  12.20.16 at 9:07 pm

  Discover More…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 79. This Webpage said,

  12.20.16 at 9:12 pm

  This Webpage…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 80. http://jivakabodyandmind.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=210034 said,

  12.21.16 at 8:37 am

  DHEA is a prohormone that can be converted into testosterone or estradiol, a typee
  of estrogen.

 81. Florence said,

  12.21.16 at 3:30 pm

  Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how
  could we communicate?

 82. Lynwood said,

  12.21.16 at 11:30 pm

  My family members every time say that I am killing my time here at net, however
  I know I am getting experience all the time by reading thes fastidious content.

 83. dodge pcm rebuild said,

  12.22.16 at 4:25 am

  Admiring the hard work you put into your site and detailed information you present.

  It’s nice to come across a blog every once
  in a while that isn’t the same old rehashed information. Excellent read!
  I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 84. 2000 dodge durango ecm said,

  12.22.16 at 10:18 am

  Why users still use to read news papers when in this technological world all is presented on net?

 85. Dannie said,

  12.23.16 at 6:08 pm

  I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its really
  really pleasant post on building up new web site.

 86. http://echip99.webstarmd.ru said,

  12.23.16 at 6:32 pm

  Hi, I quite agree with you, if you don’t need this hormone
  because you are lacking, then no manner should take
  it, as I was reading I hadd visions of guys turning into the incredible hulk!

 87. linked internet site said,

  12.23.16 at 6:35 pm

  linked internet site…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 88. gammasistemas.com.ar said,

  12.23.16 at 6:38 pm

  gammasistemas.com.ar…

  Mickes blogg frÃ¥n skivbutiken! » Svenska LP-skivor #34 Tages – Extra Extra 1966…

 89. Mandy said,

  12.23.16 at 7:40 pm

  Some of the advantages of HGH, Human Gowth Hormone replacemjent treatment are a decrease in fat, a gain oof
  new muscle, reduction of wrinkles (aka healthy and thicker skin),
  re-growth or regeneration of intrnal organs,
  increaase bone strength and density, fortify or balance the immune system and general anti-aging properties.

 90. Irish said,

  12.24.16 at 8:37 am

  My spouse and I stumbled over here coming from a
  different web address and thought I should check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to looking into
  your web page for a second time.

 91. Otis said,

  12.24.16 at 2:01 pm

  I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from.
  thank you

 92. dodge cummins ecm ground said,

  12.24.16 at 10:53 pm

  If you are going for most excellent contents like myself, simply pay a
  quick visit this site daily as it provides quality contents, thanks

 93. http://losnenes.cl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=847581 said,

  12.24.16 at 11:38 pm

  Some earlier studies had indicared that testosterone treatment could get men at higher risk for cardiovascular problems like heart attack and stroke.

 94. http://acrabond.com/index.php/component/k2/itemlist/user/409756 said,

  12.25.16 at 12:07 am

  The possibility of increased risk of these illnesses with testosterone supplementation is of great anxiety, because treatments forr both illnesses include androgen suppression.

 95. Lara said,

  12.25.16 at 12:50 am

  The quantity of testosterone is dependent upon the person?s health condritions andd testosterone ledvels in blood.

 96. dodge neon pcm reset said,

  12.25.16 at 4:33 am

  I have read several excellent stuff here. Definitely worth
  bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you put to make this type of excellent informative website.

 97. Chad said,

  12.25.16 at 7:54 pm

  Your method of explaining everything in this piece of writing
  is really pleasant, all be able to without difficulty be aware of it, Thanks a lot.

 98. dodge caliber pcm said,

  12.26.16 at 9:36 am

  What’s up, of course this article is really nice and I
  have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment

Fyll i rätt svar *