1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

11.09.07

Vem var störst egentligen?

Posted in Min blogg at 10:28 e m

Hallå igen!

En kortkortis, bara för att reta aptiten…

Lasse Svensson, vem var det?
Tja, bortsett från en j-a typ i mitt plugg i grundskolan som hette just så, så var det ju han som spelade trummor i Tages, Sveriges genom tiderna främsta band. Mao en snubbe som i dag borde åtnjuta den allra största respekt.
Icke då. Om han någon gång så där vart femte år blir omskriven så blir han det i egenskap av ”Lill-Babs lillebror”. Detta trots att Tages avstamp i musikhistorien gjort oändligt större avtryck än Lill-Babs ens har vågat drömma om. Jag menar: Tages pratar man om än i dag i Amerika, Japan och på kontinenten. Och Lill-Babs då?
Min fråga till läsekretsen är: Borde det inte vara tvärtom, att Lill-Babs framställs som Lasse Svenssons storesyrra?
Att Mark Knopfler är Davids storebrorsa och att Tom Fogerty är ihågkommen som bror till John behöver vi väl inte tvista om. Men om någon skulle börja prata om Woody Guthrie som Arlos pappa så reagerar väl de flesta, eller hur? Eller om man fick för sig att måla upp bilden av Michael Jackson som Jermaines lillebrorsa!
Nä…det går ju bara inte!
Lill-Babs ÄR Lasse Svenssons storesyrra, så är det bara!!!
Vi hörs snart igen!
Micke

Popularity: 23% [?]

11 Comments »

 1. Bertil said,

  11.10.07 at 2:24 e m

  Tja, det där ödet har väl träffat en och annan trummis. Visst finns det trumslagare som blivit berömda, men oftare står de nog i skuggan av övriga bandmedlemmar. Detsamma gäller väl basister kan jag tänka…

  (Välkommen tillbaka, förresten!)

 2. Lars Forsman said,

  11.11.07 at 9:26 e m

  Jag kan bara hålla med.

 3. Martin said,

  11.12.07 at 8:56 e m

  Och jag som trodde att Lasse Svensson var ordförande för IK Sirius.

 4. Lennart Wrigholm said,

  11.12.07 at 9:04 e m

  Kan bara instämma i detta. Lasse Svensson var en säker trummis vilken passade utmärkt in i den musik Tages gjorde under den sista delen av karriären.
  Men låt oss inte glömma hans företrädare på stolen, Tommy Tausis. Sveriges bäste poptrummis under hela 60-talet.

 5. marve said,

  11.13.07 at 6:11 e m

  Lasse var nog en stor trummis men han avslutade väl sin karriär som batterist i det band som kompade Lill-Babs. Han är nog faktiskt mer hennes lillebror än hon hans storasyrra. Han kanske blev trött på turnerandet men hans karriär sträckte sig i tio år, hennes är snart uppe i 55.

 6. Lennart Wrigholm said,

  11.13.07 at 6:57 e m

  Håller fullkomligt med om Freddie Skantzes meriter. Synnerligen giftig trummis även han. Den tjalalatja-virvel han inleder Don´t turn your back med är för evigt inskriven i historien.
  Ingen har inlett en låt med denna virvel efter honom förrän Charlie Watts blåste dammet av densamma i inledningen till Love is strong 1994.

 7. Mia said,

  11.15.07 at 11:58 f m

  Jag ska träffa Searchers om ett par månader, jag kan fråga dem!

 8. NisseB said,

  11.29.07 at 4:02 e m

  När vi pratar trummisar vill ja slå ett slag för två som jag tycker höll hög nivå. Viv Prince och Skip Alan båda spelandes i alltför sällan nämnda Pretty Things. I Sverige vill jag slå ett slag för P.O Alm glöm inte do-ao med Namelosers.
  NisseB

 9. Olle said,

  11.30.07 at 12:27 e m

  Håller med att om att Tages blev ett band igen när Lasse S. tog över kaggarna efter Tommy Tausis. Han (TT alltså) hade ju lite svårt för tagarnas stil och klagade gärna på att de var alldeles för omogna för honom. Han saknade onekligen karisma (har någon sett en bild där TT ler?) men var en förbaskat bra trummis. Snäppet bättre än både Freddie och Lasse som ju inte gick av för hackor.
  Freddies trumspel i Cathy’s clown från första LP:n är inte dumt. Lasses bästa insats var kanske i Every raindriop means a lot (vilken klassiker, förresten)? TT:S? Ja, jag vet inte. Förslag?
  Hälsningar från Gbg
  Olle

 10. Mia said,

  12.02.07 at 10:49 f m

  Mr Presley!

  Jag har jobbat med McNally och gubbsen 2001 och känner dom sedan dess. Tror att mycket info går att hitta på officiella sidan the-searchers.co.uk. Och om man tittar på deras giglista så åker de med Cinderella efter jul. Men jag tänkte mest att jag kommer träffa dem i Australien i februari.

 11. Tobbe said,

  03.26.08 at 1:33 f m

  Tiden går…..
  Lasse Svensson leder idag företaget Eurotroll, som dubbar barnfilm till SvT.
  (Se DN 4/3-08 eller info@eurotroll.se)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *