1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

09.07.06

Rick Derringer – två snubbars store idol kommer till Stockholm!!! Man ur huse…eller…?

Posted in Min blogg at 1:31 f m

Rick Derringer vem är det? En westernhjälte? Eller…?
Njaa,uppriktigt talat, för att följa denna historia så är det inte absolut nödvändigt att veta vem denne illustre artist är. Berättelsen är rätt dråplig ändå… Dock…en kort sammanfattning kan vara kul ändå:
Rick Derringer född -48 i Ohio, U.S.A.
Gitarrist, sångare och kompositör
På sextiotalet tonårsidol med McCoys. En stor hit: ”Hang on Sloopy”!
På sjuttiotalet gitarrhjälte med Johhny Winter And, sedermera gruppmedlem i Winters brorsa Edgars White Trash.
Från 1973 soloartist i och med debutalbumet ”All American Boy”.
Den egna karriären har varit tämligen törnbeströdd…Trots ett par superba album under 70-talet och början på 80-talet så ville det sig inte riktigt…Den gode Rick har dock troget harvat på under åren som gått…och nån gång i slutet på 80-talet så kom han till Jazz- och Bluesfestivalen i Stockholm tillsammans med den gamle vapendragaren Edgar Winter…
I Stockholm fanns det två killar som jublade: undertecknad samt Roger Holegård (legendarisk popsångare med rötter i tidigt 70-tal)… En av deras ungdomsidoler tillbaka på arenan i vår huvudstad! För första gången sen -71 med Johnny Winter på konserthuset! Grabbarna jublade!!! Och nu pratar vi grabbar som innehar rubbet som den gode Rick spelat in… LP, singlar, inhopp hos andra artister, producentjobb mm, mm…Ett självklart besök på Skeppsholmen under julikvällen m.a.o.!!!
Nu gick det inte riktigt så som de tu hade tänkt sig…ty livet är inte alltid den välasfalterade raksträckan som vi föreställer oss…
Roger fick hastigt och lustigt av sin flickvän reda på att – ”AJ! – vi skulle ju ut på landet den helgen…och du hade ju lovat…” Är kvinnor med i spelet så är det oftast bara att kasta in handduken, ju förr desto bättre, det har de flesta män efter ett par år lärt sig, så ock den gode Roger.
Så…det var bara att bita i det sura, packa bilen och köra iväg,
SAMMA KVÄLL som spelningen ägde rum! Livets hårda skola har även lärt oss att det för det mesta är lika bra att hålla god min i elakt spel.
Roger tar alltså sin dam i bilen upp mot Östhammar, sen en liten bit utanför, ut på bondvischan, in på avtagsvägen och bort mot den gamla dansbanan 3 kilometer innan avtagsvägen upp mot huset.
Se där! En affisch med gågna veckans artister…hmmm…Roger saktar ner farten för att kunna läsa vad det står…Kan jag ha missat nåt kul sista dagarna, tänkte han. Jo…den 5:e, kvällen innan de åkte, så spelade…Va???…Jo…då…spelade…??? Roger tror först absolut inte sina ögon…men det är sant!!!
Det fullkommligt osannolika visar sig vara sant!!!
Kvällen innan, 3 kilometer från hans lantställe sa har Rick Derringer och Edgar Winter haft konsert!!!
Hur, varför eller vem som dragit dit dom var ju helt egalt, det enda som betydde nåt var att det han försakat hemma i Stockholm samma kväll hade befunnit sig 300 meter från hans lantställe…kvällen innan…
Ridå!!!
Roger stannade bilen, öppnade dörren, gick ut, tog ett djupt andetag, plockade fram en cigg, tittade upp mot den blygrå himlen som snart skulle explodera i ett rent skyfall…Han suckade djupt och tände ciggen, men innan han hunnit fokuserat tankarna till något konkret så hördes innifrån bilen:
”Vad håller du på med? Kom nu då! Vad väntar du på?” ”Syndafallet.” svarade Roger när han de kände de första dropparna träffa nästippen…

Hur gick det för mig själv?
Jo…det var hällregn den kvällen…och jag försökte cykla från Kristineberg till Skeppsholmen…Totalt dyngsur gav jag upp halvvägs…Lagom kul att vara på Skeppsholmen x antal timmar med plaskblöta kläder! Jag låste cykeln och tog tunnelbanan hem till Krillan…Surt? Självklart, men det kändes bara helt omöjligt att fortsätta…Allt sändes ju ändå på radio…så även Derringer! Det perspektivet kändes mer lockande…
Väldär hemma så upp med dörrn, klädbyte, en kanna te och kvickt på med radion!
Och DÄR gick Derringer och Edgar Winter på!!! Första tonerna ut i etern…Men vad händer, musiken försvinner ju…??? Vad vill detta säga??? I stället för musik kommer helt plötsligt en hallåa in:
”…och där bryter vi från Skeppsholmen och Jazz- och Bluesfestivalen för i kväll för nyheter och sedan ordinarie nattradio…”
Ridå!!!
Senare under åren som gått har både jag och Roger fått höra åtskilliga gånger: ”Va, missade du Derringer på Skeppsholmen? Det var ju kanon ju!!! Det skulle du ha sett!!!”
Ridå!!!
Nåja…det blev en bra allegori över livet och dess kringelkrokar…Alla kan känna igen sig i den…för alla
så råkar vi ut för liknande saker om och om igen…hur vi nu än vrider och vänder på det hela…

Vi hörs i morrn!
Micke

Popularity: 4% [?]

1 kommentar »

  1. Tobbe said,

    09.09.06 at 4:13 e m

    Jodå, visst känner man igen sig. Fel tid på fel plats osv.
    Att cykla i regn mot Winter, trots mycket vätska, inge flyt….

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *