1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

09.05.06

Hantlangare åt skurk i James Bond-film, otacksam och omöjlig uppgift!!!

Posted in Min blogg at 10:57 e m

Tillbaka igen! Låt oss ta ett kliv in i
filmens värld! Ett kliv in i den problematiska
Bond-världen…som nog är bra mycket
knepigare än vad som kan anas på ytan…
Alltså…ta vilken James Bond-film som helst…Är det inte frapperande att det DRÄLLER utav folk längst ner på hiearki-pyramiden som verkar bara BRINNA av iver att försöka ta livet av Bond?
De jag pratar om är givetvis alla dessa lakejer som efter bara en liten vink från Blofeld bokstavligen kastar sig iväg för att för 101:a gången försöka ta livet av Bond!
Ändlösa biljakter med folk som lutar sig halvvägs ut ur bilfönstren under en vansinnesjakt med tunga AK4:or i händerna för att försöka att en gång för alla expidiera Bond. Det enda de uppnår är givetvis den egna döden…
Och sen s.k. yrkesmördare som precis sett sina 7 kamrater blivit ihjälslagna, men som gladeligt, och med full optimism, attackerar samme James Bond…fruktlöst givetvis!
Även dessa identitets- och uttryckslösa helikopterpiloter vilka, trots att deras kompisars
helikoptrar precis sprängts av 007, bara fortsätter att mala på mot den ständigt gäckande James Bond. När sen bara en förare är kvar så fortsätter han likt förb-t, som en robot, att anfalla mot Bonds helikopter…
Det är som att 007 ska dö TILL VARJE PRIS!!! Kosta vad det kosta vill!!! Den så totala fokuseringen är som om Bond hade dödat deras mamma, typ… men allt handlar bara om ett blint lydande av en (sinnessjuk) ledares minsta lilla vink.
Varför? Har de där människorna inget eget liv eller egen vilja? Vilka är de? Varifrån kommer de? Vilket språk pratar de? Försöker lokala polismyndigheter att identifiera dem på bårhuset? Kommer anhöriga att underrättas? Varför fortsätter de att attackera trots att all erfarenhet borde säga dem att Bond kommer att avgå med segern?
Trots allt så har ju Bond överlevt 100-tals mordförsök, vad är det som säger att det ska lyckas den här gången? Sen så har ju 007 i sin tur haft ihjäl ett oräkneligt antal människor, så oddsen för att skurkarna ska ta hem spelet just den här gången är ju inte så goda…Så VARFÖR lyder de varje liten order av Goldfinger, Blofeld eller Hugo Drax? Reflekterar de överhuvudtaget nån gång
på nånting? Hur får de ut sin lön? Timlön eller efter prestation?
Betänk också att ALLA Bondskurkar – Dr No, Mr Big, de ovannämda och övriga – samtliga har TOTALT lojala undersåtar. Det är ett tema som går igen i varje Bond-film…
Anslöt hantlangarna sig självmant för att de delade skurkens ideologi? Eller köptes de på ett bräde av ett bemanningsföretag?
Tänk, där bara väller de ut ur tunnlar, skyddsrum, kaserner och dyl. under slutscenens inledning, så gott som alltid klädda i oklanderligt vita overaller…och bara för att bli kpist-mat…Vad är det som driver dom att ge absolut allt till det bittra slutet? Varför ger de inte bara upp? Ett par hundra vitklädda gubbar mot en hel värld? Det är väl bara att ge sig! Vad finns kvar att hoppas på?
Många, många frågor…men inte lika många svar i sikte…
Några teorier:
1) De är hjärntvättade främlingslegionärer…
2) De är dödsdömda fritagna fängelsekunder som inget har att förlora, och som därför stannar hos sin frälsare till slutet…
3) Deras lön är helt och hållet baserad på om skurkens världsherraväldesplaner går i lås…
4) De har aldrig sett en Bondfilm så de vet inte om vilken roll de har i leken – förlorarens…
O.K….överös mig med kommentarer!!!
Skriv vad som helst!
Jag kommer att svara på samtliga…(kanske…)!!!
Micke

Popularity: 5% [?]

6 Comments »

 1. Tobbe said,

  09.06.06 at 1:57 f m

  you stole my line ! (din nr 4)
  Hade tänkt skriva att de inte sett filmen !

 2. Micke said,

  09.06.06 at 11:54 f m

  Har inte sett någon av Austin Powers-filmerna, men det kan nog
  bli aktuellt nu! En till som tänker i ett aningen lite längre perspektiv…
  Och Tobbe – människor som kommer till Mickes blir nog lite
  likriktade efter ett par år…
  Micke

 3. Lars Forsman said,

  09.06.06 at 8:11 e m

  Bond busar och banalitteter.

  Bondbovarnas lakejer har, givetvis sina vita sparkdräkter på sig, för att vi som tittar, omedelbart skall känna igen dem. De som gjort filmerna räknar med publiken är för upptagen med att klia sig i näsan, äta Popcorn eller hålla på med bänkgrannen, för att kunna hänga med i en allt för komplicerad handling. Allt som inte år ACTION, ROMANTIK eller KVICKA ONELINERS faller bort, för att det skall vara lätt att ta in.

  Att filmerna är kryddade med ett bra Soundtrack, både tittellåten och bakgrundsmusiken, gör att det är lättare att svälja de logiska grodorna. Ett exempel är att Felix Leiter, C.I.A. agent och det närmaste herr Bond har en rikig vän, aldrig spelades av samme skådespelare (om jag minns rätt). Han byter till och med hudfärg i en film.

  Jag passar på att tipsa om några filmer och ett tv-avsnitt, som inte skulle ha funnits utan Bondfilmerna.

  1: Our Man Flint. James Coburn är en Amerikansk Bond.

  2: In Like Flint. En lika bra uppföljare.

  3: The Presidents Analyst. Coburn igen, men inte som Flint.

  4: Space Virgins From Planet Sex. (Comic strip avsnitt) Ingen av de bästa episoderna, men Peter Richardson är obetalbar, som James Blond.

  5: Undercover Brother. Sju gångr bättre än Austin Powers.

  6: Casino Royale, Den här parodin, med David Niven, Peter Sellers och Woddy Allen, har åldrats bättre än de ”riktiga” Bondfilmerna.

  Anledningen till att skurkarna, med berömvärd entusiasm, låter sig slaktas, i film efter film, är att pensions förmånerna och efterlevnadsskyddet hos brottsorganissationer typ S.P.E.C.T.R.E., är överlägset det som vi kan ta del av.
  Till sisst, glöm inta att filmen inte slutar innan James Bond total kvaddat en rymdstattion eller åtminstonne en karibisk ö, modell mindre. Lars.

 4. Micke said,

  09.06.06 at 8:46 e m

  Hyfsad uppföljning av min Post, Lars!
  Och tack för tipsen på fler filmer!
  Micke

 5. Lars Forsman said,

  09.14.06 at 1:08 e m

  Har fått veta att Felix Leiter spelades av samme skådespelare i Timothy Dalton filmerna. Jag har inte sett dom själv, men jag litar på min vän Ronny.

 6. THE SULTAN said,

  09.15.06 at 2:56 e m

  I CAN ONLY SAY THAT MOST PEOPLE ARE FUCKN OBSESSED.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *