1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

08.25.06

”See you in heaven little friend”

Posted in Min blogg at 10:24 e m

I dag så BLIR det en kortis!!! Skivmässa i morron och jag MÅSTE bomma tidigt för att förbereda, inte lite grann utan MYCKET!!!
Så håll till godo! En kortis men en fin liten historia, berättad för mig av min gode vän Göran.
Jag och Göran har något gemensamt – vi har båda arrangerat konserter med P.J. Proby! (Men jag har arrangerat 2(två) och Göran bara 1(en)…hihi…) Göran kan dock brösta upp sig med att han var före mig. -99, Upsala, ”Börje Tull”. Den konserten blev till
då Upsala Stadsteater, där Göran arbetar som skådespelare, valde att uppföra ”Catch My Soul”, en musikal som först uppfördes i London 1970 med bl.a. just P.J. Proby i en av huvudrollerna. Tanken dök då upp hos Göran – Probyfan sen 1964 – att bjuda in Proby själv för att beskåda föreställningen, och kanske till och med uppföra en egen konsert när han ändå var där på plats…
Jojomännsan…inga problem! Klart att mannen ställde upp på det! För det första så tyckte han nog att det var ganska så spännande, men gaget var nog det som lockade mest för en bortglömd, utfattig legend…
Föreställningen kom, Proby kom, konserten kom och allt var till full belåtenhet för alla. För teatern, för publiken och för Proby…
Självklart så bevittnade jag P.J.s föreställning och kan bara säga att han var magnifik!!! Men det är inte om det som denna krönika handlar om…
Proby valde att stanna i Sverige ett par dar för att ta det lite lungt, ev. träffa några gamla vänner från förr. Hur det nu än var så hamnade Proby tillsammans med Göran på Görans lantställe utanför Nyköping. Proby, uppvuxen på landsbygden i Texas, kände sig som direkt som hemma! Då landslivet oftast är lungt och stilla så finns väl inte mycket att rapportera därifrån UTOM en liten, liten händelse…
Göran och P.J. gick en eftermiddag genom skogen på en liten skogsväg, filosoferandes om livet och tillvaron, då plötsligt! På vägen så ligger det en död fågel! Det borde ju egentligen inte vara så där värst mycket mer än en liten fotnot i tillvaron för två erfarna och luttrade medelålders män…men icke så för Proby! Denne blev helt bestört över att se en död liten fågel bara ligga så där, mitt på vägen! Med fast hand tog han upp fågeln,
gick in i skogen c:a 10 meter, ställde sig på knä och började med sina bara händer gräva en grop. När den blivit tillräckligt djup så lade han ner fågeln i gropen, täckte för, knäppte sina händer och sa:
”See you in heaven little friend”

Popularity: 15% [?]

4 Comments »

 1. Tobbe said,

  08.26.06 at 4:36 f m

  Vi var nere i Tanto på öförglömlig spelning. Pugh-69 hemkommen in i bloggen och vad får man läsa? Proby.
  -Jävla naturlyriker! skrek Lars Ekborg till Beppe i Beppes revy Vi älskar er
  på Idéon. Den sista som gick på den teatern innan hela torget revs.
  Men vi älskar dig också Micke. Vad man bör skrika till dig just nu har jag ännu inte kommit på.
  Vad är värt en Mässa? Nej jag sover då och Masen får nöja sig med bild att titta på…….

 2. sir doug said,

  08.26.06 at 11:39 f m

  ser hela händelsen framför mig…

 3. BearGrove said,

  08.26.06 at 12:31 e m

  I wish I were there….

 4. Galento said,

  08.28.06 at 7:52 e m

  Bugar och tackar för alla historier från everyday life.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Kommentera

Fyll i rätt svar *